Τσίπρας: Οι φορολογικοί παράδεισοι οδηγούν σε πολιτική κόλαση

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός και τι απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

live-i-omilia-aleksi-tsipra-stin-ko-tou-suriza
SHARE THIS
0
SHARES

Αναφορά στα Paradise Papers και εμμέσως πλην σαφώς στην Μαρέβα Μητσοτάκη έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Από τη μάχη κατά της διαφθοράς σε μεγάλο βαθμό θα κριθούμε, ήταν και παραμένει ένας από τους βασικούς μας στόχους, αυτή η μάχη θέλει και τόλμη και αρετή. Στα χέρια ομάδας ή εταιρειων έχουν βρεθεί βουνά χρυσού που σε πολλές περιπτώσεις αντιστοιχούν σε προϋπολογισμούς κρατών, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Οι φτωχοί πληρώνουν το μάρμαρο ενώ μια χούφτα πλούσιοι απολαμβάνουν τους παραδείσους. Ενθαρρύνουμε τα κινήματα αντίστασης κατά του αίσχους, είναι θλιβερό για τη συμμετοχή της εγχώριας ελίτ στο πάρτι, ακόμη πιο θλιβερό όταν φιγουράρουν στους καταλόγους» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:  

«Μιλάμε για κομμάτια και θρύψαλα, δεν μιλάμε για ηθικούς καπιταλιστές αλλά για πρόσωπα που το ήθος και οι συναλλαγές τους δεν εκπροσωπούν μια οικογενειακή υπθεση αλλά εκπροσωπούν τον κυνισμό που επιτρέπουν στους κρατούντες τα πάντα και επιμένει στα ίδια και τα ίδια. Τους είπαμε πριν από αρκετό καιρό γιατί δεν ψηφίζετε μαζί μας για τις εξωχώριες εταιρείες, τους είπαμε για τον κ. Παπασταύρου, για τον κ. Αυγενάκη. Τι θα έλεγαν τα ΜΜΕ αν μέσα στα χρυσά ονόματα των παραδείσων υπήρχε έστω ένα όνομα υπουργού ή βουλευτή της Αριστεράς».

«Όποιος πήγε στον "παράδεισο" της φορολογίας, κατέληξε στην κόλαση της πολιτικής» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Κανένας παράδεισος δεν είναι τόσο μακρινός που να μην μπορούμε να τον φτάσουμε. Βρισκόμαστε σε αποφασιστική καμπή για την πορεία της χώρας,. Με πολλά μέτωπα ανοιχτά. Διανύσαμε μια δύσκολη πορεία. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της συγκυρίας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, δηλώνω αθεράπευτα αισιόδοξος. Θα τα καταφέρουμε».  

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίνει με όλες της τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα για να βγάλει την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα, είπε ο κ. Τσίπρας, με στόχο:

-Να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια μακρά περίοδος καταστροφικής κρίσης και απίστευτα σκληρών και συγχρόνως αποτυχημένων, προγραμμάτων.

-Να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία.

-Να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

-Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας νέας, δίκαιης, και βιώσιμης ανάπτυξης.

Όλοι ανεξαιρέτως οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι η προοπτική ανάκαμψης εδραιώνεται πλέον σε στέρεες βάσεις. Έχουμε άνοδο της οικονομικής εμπιστοσύνης, των εξαγωγών, των επενδύσεων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τι απαντά η ΝΔ 

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας με ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μαρίας Σπυράκη. 

«Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας γίνεται και πρωθυπουργός της λάσπης και της συκοφαντίας. 

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υποδυθεί και πάλι τον “Ρομπέν των φτωχών”. 

- Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο με μεσάζοντα “μαϊμού” για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία. 

- Όταν μέτοχος στην “Αυγή” είναι off shore εταιρεία.

- Όταν κορυφαίος Υπουργός του ο κ. Νίκος Παππάς συνεργάζεται με ειδικούς στις off shore όπως ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου.

Ο κ. Τσίπρας προκαλεί ξανά τη νοημοσύνη των πολιτών με τις νέες υποσχέσεις του για πάταξη της φοροδιαφυγής όταν οι Υπουργοί του ομολογούν ότι η Κυβέρνηση διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη και έκανε τους φτωχούς φτωχότερους. 

Και μιας και μιλάμε για κεφάλαια στο εξωτερικό μπορεί να απαντήσει ο κ. Τσίπρας για ποιο λόγο κορυφαίοι Υπουργοί του εξακολουθούν να έχουν τα λεφτά τους εκτός Ελλάδος με συμμετοχές στην Blackrock, την JP Morgan και άλλους χρηματοοικονομικούς κολοσσούς; 

Για όλα αυτά τι έχει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας;».

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook