Follow us

Πολυνομοσχέδιο: Πέρασε με 154 «ναι» - Όλα όσα έγιναν στη Βουλή

Σκληρή αντιπαράθεση έλαβε χώρα στη Βουλή τη Δευτέρα με αφορμή τη συζήτηση και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πολυνομοσχέδιο: Πέρασε με 154 «ναι» - Όλα όσα έγιναν στη Βουλή

Σκληρή αντιπαράθεση έλαβε χώρα στη Βουλή τη Δευτέρα με αφορμή τη συζήτηση και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Η συζήτηση ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.00, ενώ η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8.00. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 154 «ΝΑΙ», στα οποία περιλαμβάνοντια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καθώς η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Μεγαλοοικονομόυ. Το άρθρο για τις απεργίες υπερψήφισε -πλην της κ. Μεγαλοοικονόμου- και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Υπενθυμίζεται ότι είναι δεύτερη που η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Μεγαλοοικονόμου ψηφίζει κυβερνητικές ρυθμίσεις, η πρώτη ήταν όταν υπερψήφισε τον προϋπολογισμό.

Λίγο μετά το «ΝΑΙ» που είπε στο νομοσχέδιο με τα προπαιτούμενα το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε διαρροή από το περιβάλλον της ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον κ. Τσίπρα που ζητεί να ενταχθεί στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη. Αίτημα που έγινε τελικώς αποδεκτό.

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι στη συζήτηση στη Βουλή δεν έλαβε το λόγο ο κυβερνητικός συνεταίρος Πάνος Καμμένος, στον απόηχο και όσων έγιναν με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Ζουράρι.

Κατά τη διάρκεια της συτζήτησης, ο πρωθυποργός υποστήριξε πως η χώρα βρίσκεται στο τέλος ενός μεγάλου και δύσκολου δρόμου, σημειώνοντας ότι τελειώνουν τα μνημόνια. Υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η υποστήριξη της ρύθμισης για τις απεργίες και οι αιχμές προς το ΚΚΕ για... χιλιαστική λογική και αναμονή της... Δευτέρας Παρουσίας. Από τη μεριά του ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε εφ'όλης της ύλης, μιλώντας για κυβέρνηση-οπερέτα και μεγάλα ψέματα του πρωθυπουργού, ενώ σκληρή ήταν και η απάντηση του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον Αλέξη Τσίπρα. «Μόνος σας είπατε ότι λερώνετε τα χέρια σας για να μείνετε στην εξουσία», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Πολυνομοσχέδιο: Πέρασε με 154 «ναι» - Όλα όσα έγιναν στη Βουλή
O Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Κλείνει ένας δύσκολος κύκλος

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση στο ΚΚΕ χωρίς να το κατονομάζει, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να περιμένει... Δευτέρα Παρουσία σαν τους χιλιαστές.

Θα κριθούμε από την ιστορία ανέφερε ο κ. Τσίπρας που επισήμανε ότι σήμερα γίνεται ορατό ότι το ερχόμενο καλοκαίρι η χώρα αφήνει πίσω της τη δυσκολότερη και πολλαπλώς επιζήμια περίοδο που έζησε η Ελλάδα από την εποχή της Μεταπολίτευσης. Κράτησε 8 ολόκληρα χρόνια και θα διαρκούσε περισσότερο αν ο λαός δεν είχε στείλει στην αντιπολίτευση τα κόμματα που ευθύνονται για την κρίση. «Από την ώρα που αναλάβαμε την διακυβέρνηση αντιπολιτεύονται έχοντας ανοικτό το κουτί της Πανδώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε προσωπικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προέβλεπε πως δεν θα κλείσουν οι αξιολογήσεις ότι θα έρθει ο κόφτης, ότι η χώρα όδευε προς τα βράχια, κλπ. Προβλέπατε διαρκώς τα ίδια και τα ίδια. Κάθε Πρωτοχρονιά λέτε ότι είναι εκλογική χρονιά. Δεν ξέρω αν έχετε προσλάβει ως σύμβουλο χειρομάντη ή μέντιουμ αλλά σας λένε αυτά που θέλετε να ακούσετε. Καιρός να αποδεχθείτε την πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει αλλάξει ρότα. Εχοντας στο τιμόνι αυτούς που εσείς προεξοφλούσατε ότι θα την οδηγήσουν στα βράχια. Οτι και να λέτε η χώρα ανακάμπτει η οικονομίας της σημειώνει ρυθμούς ανάπτυξης που εσείς δεν είχατε δει στα χρόνια που κυβερνούσατε.

Η ανεργία έχει μειωθεί και καταγράφεται ρεκόρ δεκατίας στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, η απόδοση των ομολόγων έχουν πέσει σε επίπεδο του 2016. Και αυτή η θετική προοπτική αναμένουμε να επιβεβαιωθεί το προσεχές διάστημα. Στόχος μας μετά την αξιολόγηση να μπούμε στη συζήτηση για τα συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Υπήρξαν συμβιβασμοί και υποχωρήσεις από την πλευρά μας»

«Κάθε διαπραγμάτευση καταλήγει και σε επιτυχίες και σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Δεν το κρύψαμε ποτέ. Κι αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε να βγούμε από αυτό το πλαίσιο το καλοκαίρι» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και υπερασπίστηκε το πολυνομοσχέδιο λέγοντας ότι οι θετικές ρυθμίσεις είναι περισσότερες από τις αρνητικές.

Εμείς και όχι εσείς κάνουμε μεταρρυθμίσεις υποστήριξε, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει φέρει εμβληματικά νομοσχέδια για υγεία εργασιακά που δεν άπτονται των προαπαιτούμενων. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο και ρώτησε " γιατί μέσα σε 40 χρόνια δεν είχατε καταφέρει να το υλοποιήσετε;".

Εσεις μιλάτε για μεταρρυθμίσεις και αναγορεύεστε σε μεγάλους μεταρρυθμιστές είπε και κατηγόρησε τα κόμματα ότι μέσα στα χρόνια κατάφεραν να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι το κόψιμο των συντάξεων. Μίλησε για το θέμα των αδειών και των κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Επικαλέστηκε την θετική διάταξη να προηγούνται οι εργαζόμενοι στην ικανοποίηση των απαιτήσεων σε επιχειρήσεις που έχουν χρεοκοπήσει.

Μίλησε για τη διάκριση ανάμεσα σε αυτό που συμβαίνει σήμερα και σε αυτό που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. «Εμείς δεν έχουμε μόνο στόχο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια αλλά έχουμε όραμα η Ελλάδα να γίνει σύγχρονο ευρωπαίκο κράτος δικαίου, χωρίς πολυνομία και γραφειοκρατία που ευνοεί τις πελατειακές σχέσεις» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για τις επίμαχες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δηλαδή για τα οικογενειακά επιδόματα είπε ότι υπήρξε μεγάλη και στρεβλή κριτική. Επικαλέστηκε το επιχείρηση του εξορθολογισμού των επιδομάτων και τόνισε πως οι 730 χιλιάδες οικογένειες από τις 800 χιλιάδες θα δουν σημαντική αύξηση έως και διπλασιασμό. Κι εξήγησε ότι οι πολύτεκνοι θα λαμβάνουν τα επιδόματα παιδιού επί κάθε Χ παιδί.

Υποστήριξε ότι πρέπει να στηριχθούν τα ζευγάρια που θέλουν κάνουν ένα παιδί και δεύτερο παιδί. Κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι με ψηφοθηρικούς λόγους είχαν δομήσει τα οικογενειακά επιδόματα.

Ειδικά για τις 100 χιλιάδες τρίτεκνους και πολύτεκνους που όπως είπε θα δουν και αυτοί μικρές αυξήσεις. Αναγνώρισε ότι μια μικρή κατηγορία θα δει μειώσεις αλλά επανέλαβε πως η κυβέρνηση εντός του 2018 και μετά από έλεγχο θα αποκαταστήσει το πρόβλημα. Για τη ρύθμιση που αφορά την κήρυξη των απεργιών μίλησε για «παραπλάνηση» η οποία μπορεί κάποιους να βοηθάει αλλά δεν βοηθάει την αλήθεια.

Αναφερόμενος στην ιστορία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το θέμα των απεργιών και του συνδικαλιστικού νόμου έριξε βέλη κατά της ΓΣΕΕ ότι το 2015 είχε φωνή και στήριξε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα αλλά δεν είχε στόμα και μιλιά όσο διαρκούσε η μάχη της κυβέρνησης να αποτρέψει το lock out την απελευθέρωση των απολύσεων. Εξηγώντας την ρύθμιση για τις απεργίες υποστήριξε πως δεν λέει ότι τα μισά μέλη του σωματείου πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της απεργίας αλλά ότι πρέπει να παρίστανται ώστε η γενική συνέλευση να έχει απαρτία. Και θύμισε ότι αυτή η διάταξη δεν αφορά σωματεία της ευρύτερης έκτασης όπως όπως πχ της Αττικής.

Η συζήτηση στη Βουλή
Η συζήτηση στη Βουλή

Μαθήματα στο ΚΚΕ για την αριστερά και τις απεργίες

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να κάνει και... μαθήματα αριστεροσύνης στο ΚΚΕ για το θέμα των απεργιών. Δεν αλλάζει ο τρόπος απόφασης για τις απεργίες επέμεινε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος πρωτίστως στο ΚΚΕ που του ασκεί και την μέγιστη κριτική και πίεση για το θέμα.

Δεν θέλω να μείνω άλλω και δεν θα καταγγείλω άλλο τη στάση τςη ΓΣΕΕ γιατί θα ήταν υπερβολή από το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ που πέχει μια ξεχωριστή άποψη για το ότι η ΄χώρα πρέπει να βγει από την ΕΕ και την ευρωζώνη αλλά θέλω να καταγγείλω ψευδές και ανήθικο ότι η ρύθμιση αποτελεί κατάργηση της απεργίας. Και το ασύστολο ψεύδος ότι η κυβέρνηση ικανοποεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις των δανειστών και του ΣΕΒ. Ρωτήστε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ γνήσιων εκφραστών του ΣΕΒ και των δανειστών να σας πουν τη θέσης τους

Μην σκορπάτε την ηττοπάθεια στον εργατικό κόσμο. Το δικαίωμα στην απεργία ιερή κατάκτηση ούτε καταργείται ούτε απειλείται από αυτή την κυβέρνηση είπε χειροκροτούμενος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Με μια σειρά από στοιχεία για τους ελέγχους του ΣΕΠΕ και τις θέσεις εργασίας υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν απέδρασε αλλά δίνει μάχη για τους εργαζόμενους. Και προκάλεσε την πτέρυγα του ΚΚΕ να σκεφτεί τι θα συνέβαινε στα εργασιακά «αν παρέμεναν αυτοί» εννοώντας την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Την επόμενη φορά που στελέχη σας θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν δεν χρειάζονται κάμερες και σπασμένες τζαμαρίες μόνο διάλογος χρειάζεται αν η έννοια σας είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Η σημερινή ψηφοφορία θα είναι καθοριστική για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και αυτό κάνει τόσο νευρικούς κάποιους που προσβάλλονται. Τα δύσκολα είναι πίσω μας. Μπροστά μας είναι το μεγάλο στοίχημα της δίκαιης ανάπτυξης παραγωγής πλούτου και αύξησης των μισθών στην αύξηση των θέσεων εργασίας και περαιτέρω αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους. Το 2018 θα είναι χρονιά ορόσημο για την τελική μετάβαση της χώρας σε μια άλλη εποχή. Και θα το καταφέρουμε σε πείσμα και όσων βρίσκονται εκ δεξιών μας και εξ' αριστερών μας.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας
Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Μητσοτάκης: Τα ψηφίζετε όλα για να μην χάσετε την καρέκλα σας

Αν είστε ακόμη στην εξουσία το καλοκαίρι του 2018 θα αναλάβετε και νέες υποχρεώσεις με άλλοθι το θέμα του χρέους, σημείωσε από τη μεριά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Εχουν μεγαλώσει οι ανισότητες οι φτωχοί έγιναν περισσότερο και φτωχότεροι. Προκαλείτε μεγάλη βλάβη στην οικονομία.Πριν απο εσάς η χώρα ήταν γνωστή για την αμετάφραστη λέξη φιλότιμο και τώρα γιατί την λέξη κολοτούμπα.

Ακόμη και αυτό ο ανεκδιήγητος κ. Ζουράρις - δεν ξέρω ακόμη αν είναι υφυπουργός - έπρεπε να χυδαιολογήσει για ομάδες για να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Ζουράρις. Το πρόβλημα είναι αυτός που τον διόρισε και αυτός που τον ανέχτηκε. Είναι ο καθρέφτης αυτής της κυβέρνησης. Επικίνδυνης ασόβαρης, τυχοδιωκτικής, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Τον έντιμο δρόμο της παραίτησης δεν τον γνωρίζετε. Λέτε ότι διαφωνείτε με όσα σας ζητούν αλλά τα ψηφίζετε όλα για να μην χάσετε την καρέκλα σας.

Ο αρχηγος της ΝΔ θυμίζοντας την φράση του Ντάισελμπλουμ « η ζωή μας έγινε ευκολότερη με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο» κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν ντρέπονται και αν έχουν λίγη τσίπα. Όσα ψέμματα και αν λέτε όλοι ξέρουν ότι γίνονται πλεστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Κάνετε σοου με τους τραπεζίτες και δρομολογείτε πλειστηριασμούς για χρέη προς το δημόσιο. Η εφορία έχει επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε περισσότερους από 1 εκατ. συμπολίτες μας. Υπερφορολογείτε και φτωχοποιείτε. Κατορθώσατε ένας στους δύο Έλληνες να χρωστά στο κράτος. Παρόλα αυτά συνεχίζετε ακάθεκτη την καταστροφική σας πολιτική. Καμαρώνετε για τη μείωση του δείκτη ανεργία ενώ μειώνεται με μισθούς πείνας και μαζική φυγή νέων ελλήνων στο εξωτερικό.

«Αντί να μειώσετε τους φόρους, φέρνετε επιπλέον μέτρα 2 δισ. ευρώ. Αποφασίζετε νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα θέρμανσης... Είναι ολοένα και περισσότεροι αυτοί που αναγκάζονται να δουλέψουν για 360 ευρώ. Όλα αυτά την ώρα που εσείς καμαρώνετε για την μείωση της ανεργίας » τόνισε.

Ο αρχηγός της ΝΔ επικαλέστηκε και στοιχεία της Εργάνης για να αποτρέψει τον ισχυρισμό Τσίπρα ότι αντιστράφηκε η τάση για τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης. «Τα ίδια ψέματα μας είπε και ο Πρωθυπουργός σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις. Μας είπε ότι τις απέτρεψε... Μπορεί στη φαντασία του. Μόνο που σε σχετικό άρθρο, απελευθερώνετε τις απολύσεις. Μπορεί να εξαπατήσετε για άλλη μια φορά τους βουλευτές σας αλλά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ξεχάστε τους. Η πολιτική σας συνεχίζει να διώχνει επενδύσεις. Δείχνετε ότι προτιμάτε να μοιράζετε την φτώχεια.

Τον Αύγουστο μας περιμένει ένα άτυπο μνημόνιο προειδοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Φορτώσατε τη χώρα με 5 δισ. πρόσθετα μέτρα για να κλείσετε τη δεύτερη αξιολόγηση... Αυτό το άτυπο νέο μνημόνιο, επιβάλλει συγκεκριμένα μέτρα. Δεν εξασφαλίζει πρόσθετη χρηματοδότηση. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να δανείζεται από τις αγορές με λογικά επιτόκια...» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Είναι άδικο και το κάνατε πράξη

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ως σωστό βήμα ότι δίνονται επιδόματα στο πρώτο παιδί αλλά χαρακτήρισε λάθος την περικοπή των επιδομάτων για τους τρίτεκνους. «Περικόπτετε τα επιδόματα για τρίτεκνους και πολύτεκνους. Είναι λιγότεροι και για εσάς δεν μετράνε. Ανήκουν στη μεσαία τάξη, που έχετε στοχοποιήσει ανελέητα...» είπε.

Παραφράζοντας το σλόγκαν από τα σχετικά κυβερνητικά σποτ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε « είναι άδικο και το κάνατε πράξη». Ανατρέχοντας στα όσα είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός σε συνάντηση με τους πολύτεκνους παραμονή των εκλογών του Ιανουαρίου ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε την κυβέρνηση να μην υλοποιήσει τις περικοπές στα επιδόματα των πολυτέκνων με την υπόσχεση να τα δει στο μέλλον.

«Αν δεν το κάνετε εσείς θα το κάνουμε εμείς ως κυβέρνηση». υποσχέθηκε. Για την επίμαχη ρύθμιση που αλλάζει τον τρόπο κήρυξης των απεργιών επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ για την διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη της απόφασης.

Από το κόκκινο της αριστεράς σας έμεινε μόνο το κόκκινο της ρουλέτας

Ο κ. Μητσοτάκης έψεξε τον κ. Τσίπρα ότι δεν έκανε καμιά αναφορά στη διάταξη που προβλέπει νέα καζίνο. Και χαρακτήρισε ντροπή την ρύθμιση που προβλέπει ότι τα καζίνο μπορούν να δίνουν δάνεια μέχρι και 50.000 στους παίκτες τους. «Κρυμμένη μέσα στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει μία διάταξη ντροπής, που επιτρέπει στα ίδια τα καζίνο δάνεια στους πελάτες. Τα ξέρετε αυτά που ψηφίζετε ή τα ακούτε από εμένα πρώτη φορά; Κανείς δεν μπορεί να πάρει δάνειο στην Ελλάδα και εσείς δίνετε την άδεια στα καζίνο... Από το κόκκινο της αριστεράς σας έμεινε μόνο το κόκκινο της ρουλέτας» είπε αιχμηρά. Επιπρόσθετα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει φόρους και αυτοί είναι στα κανάλια και στα καζίνο. Ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών για ποιο λόγο χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα νέος μηχανισμός φοροελέγχου πέρα από την μη ελεγχόμενη από το κράτος ΑΑΔΕ.

«Είστε κυβέρνηση-οπερέτα» υποστήριξε ο αρχηγός της ΝΔ
«Είστε κυβέρνηση-οπερέτα» υποστήριξε ο αρχηγός της ΝΔ

Για Σκοπιανό: Είστε κυβέρνηση-οπερέτα

Κάθε λεπτό που μένετε στην εξουσία, βάζετε τη χώρα σε νέους και μεγαλύτερους κινδύνους. Το βλέπουμε και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Είστε κυβέρνηση οπερέτα που άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος.Και άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ. Εχετε επιλέξει τη μυστική διπλωματία που ενισχύσει το αίσθημα ανασφάλειας. Γι αυτό και ο ελληνικός λαός δεν σας εμπιστεύεται στο θέμα της ονομασίας.

Η χώρα έχει εθνική γραμμή όπως χαράχθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι να υπερασπιστεί το κεκτημένο αυτό. Δεν μπορεί να γίνει δεκτή οποιαδήποτε αποσπασματική λύση. Και ο υπουργός Οικονομικών και ο κ. Γαβρόγλου δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ονοματίζουν την Μακεδονία. Στην Ελλάδα έχουμε κυβέρνηση που έχει αποδυναμώσει τη χώρα και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί αξιόπιστα. Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση να ενημερώσει και την εθνική αντιπροσωπεία και τον λαό για όσα συζητώνται. Δεν είναι σοβαρό ο Καμμένος το πρωί να λέει εμπιστεύεται τον Κοτζιά το μεσημέρι ότι θέλει δημοψήφισμα και το βράδυ να αδειάζει τον εαυτό του.

Είστε μια κυβέρνηση σκορποχώρι...και όλοι μαζί θα φύγετε. Ολα αυτά γίνονται για να υπηρετηθεί ο αυτοσκοπός να μείνουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος στην εξουσία, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα κυβερνητικά έδρανα στη Βουλή
Τα κυβερνητικά έδρανα στη Βουλή

Βολές Κουτσούμπα σε Τσίπρα

«Μόνος σας είπατε ότι λερώνετε τα χέρια σας για να μείνετε στην εξουσία» σημείωσε μεταξύ άλλων και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και το σχόλιό του προς τον πρωθυπουργό: «Η ικανότητά σας να αντιστρέφετε την πραγματικότητα είναι παροιμιώδης».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε τόσο στις ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση των απεργιών όσο και στους πλειστηριασμούς κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο, καθώς και σε άλλες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως «τους καλύτερους υπηρέτες του κεφαλαίου, των τραπεζών και των εφοπλιστών».

Τόνισε παράλληλα ότι το μοναδικό μέλημα του αρχηγού της κυβέρνησης είναι η παραμονή του στην καρέκλα, απαντώντας έτσι στα όσα είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός ότι ο συμβιβασμός του 2015 ήταν απόφαση μη απόδρασης, αλλά και μάχης με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή.

«Η πολιτική απατεωνιά έχει κοντά ποδάρια και αυτό ακριβώς αποδεικνύει και το πολυνομοσχέδιο στο οποίο ωφελημένο είναι το κεφάλαιο και χαμένοι οι εργαζόμενοι» είπε ο κ. Κουτσούμπας

Προέβλεψε πάντως ότι η πολιτική εξαπάτηση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό και πως τα χαμόγελα θα σταματήσουν αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι οι οικονομικοί και οι ψυχροί συντελεστές που τσακίζουν τους εργαζομένους για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε για υποκρισία την κυβέρνηση αναφορικά με τις απεργίες διότι υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει συνειδητά τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί εντός των επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει στο σφυρί τα σπίτια της εργατικής τάξης.

Ο γγ του ΚΚΕ μίλησε και για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς προβλέποντας ότι αργά ή γρήγορα θα εκδοθούν στην Τουρκία.

Αναφερόμενος τέλος στις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων ζήτησε επίσημη ενημέρωση καταγγγέλοντας πάντως την κυβέρνηση ότι κάνει γυροβολιές στα Βαλκάνια ως βαποράκι του ΝΑΤΟ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Γεννηματά: Νέο παραμύθι της κυβέρνησης η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια

Από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά άσκησε σε υψηλούς τόνους κριτική στην κυβέρνηση. Έκανε λόγο για νέο παραμύθι της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια και για διγλωσσία στο ζήτημα των Σκοπίων.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι τελειώνει η τριλογία της εξαπάτησης, όπως είπε, του κ. Τσίπρα με το σκίσιμο του μνημονίου μ΄ ένα άρθρο , το παράλληλο πρόγραμμα και την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο.

«Ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει και προκαταβολικά ψηφίσει 4ο μνημόνιο, με υψηλά πλεονάσματα, περικοπή συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, επιτροπεία μέχρι το 2060 και δέσμευση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

«Αυτοί που κρυφογελούν σήμερα με τα μέτρα που παίρνετε, είναι οι εκφραστές της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα, που βλέπουν να υλοποιείται πλήρως η πολιτική τους, χωρίς καν να "βρέξουν τα πόδια τους".

Ως φαίνεται το σύνθημα "ΣΥΡΙΖΑ ή δεξιά", γίνεται σήμερα «και ΣΥΡΙΖΑ και Δεξιά».

Γι' αυτό εμείς επιμένουμε σε ανοιχτό μέτωπο και με το λαϊκισμό και με τη συντήρηση. Αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές της συντηρητικής οπισθοδρόμησης και οι εκφραστές της, με όποιον μανδύα και αν εμφανίζονται», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Τόνισε ότι ήρθε η ώρα για τη χάραξη Εθνικής Γραμμής για να μην επανέλθει ξανά η κρίση στο μέλλον. «Αυτό απαιτεί νέα προοδευτική πρόταση και εμείς θα την προωθήσουμε με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Για το ζήτημα της ΠΓΔΜ η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να σταματήσουν το blame game, όπως είπε, με στόχο το εσωτερικό τους ακροατήριο.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι η προοδευτική παράταξη δεν θα συμμετάσχει σ΄αυτό το παιχνίδι και θα τοποθετηθεί επίσημα όταν η κυβέρνηση καταθέσει πρόταση με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσής της.

Ακόμη ανέφερε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν δώσει όσα ζήτησαν οι δανειστές. «Ξεπουλάτε και τα ασημικά. Ψηφίζετε τα πάντα με τα δύο χέρια», ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε ότι προβάλλει η αληθινή ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ . «Είστε το συγκυριακό σύμπτωμα της κρίσης», είπε η κ. Γεννηματά επισημαίνοντας το γεγονός πως έδωσαν ό,τι δεν τόλμησαν να ζητήσουν οι δανειστές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι με το πολυνομοσχέδιο σφραγίζει το τέλος της εποχής της αυταπάτης. «Το ψέμα ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε τη κρίση , έστω και καθυστερημένα, έπεσε με κρότο με την δημοσιοποίηση της εσωτερικής έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Σφοδρή ήταν η κριτική της κ. Γεννηματά για τη ρύθμιση που αφορά στους πλειστηριασμούς λέγοντας ότι βγαίνει και η πρώτη κατοικία καθώς και για τις ρυθμίσεις σχετικά με τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα .

Η Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά

Θεοδωράκης: Με τις παλινωδίες στο Σκοπιανό θα οδηγηθούμε σε εθνική ήττα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι οι παλινωδίες της κυβέρνησης σε σχέση με το Μακεδονικό προκαλούν την αίσθηση ότι θα οδηγηθούμε σε μια εθνική ήττα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης απέδωσε την ευθύνη τόσο στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά όσο και στον υπουγργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ειδικά για τον τελευταίο ανέφερε με σκωπτική διάθεση ότι τέλειωσε τις μεταμφιέσεις με τις στολές του στρατού και έχει πάει στα βεστάρια του τσιρκου.

Τάχθηκε υπέρ της άμεσης λύσης με συνθετικό το όνομα Μακεδονία υπό τον όρο ότι οι γείτονες θα αφήσουν πίσω τις αλυτρωτικές τοους διεκδικήσεις.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα εσωτερικά ζητήματα επικεντρώνοντας στα θέματα ασφάλειας.

Μίλησε για τα φαινόμενα ανομίας που επικρατούν σε πολλές περιοχές της Αθήνας αλλά και στα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Χαρακτήρισε μάλιστα, υποκρτική ( «πλάκα με κάνεις» είπε) την απόφαση του υπουργού Παιδείας να θέσει πρόεδρο της επιτροπής για την εξάλειψη των φανομένων χουλιγκανισμού στα ΑΕΙ τον Νίκο Παρασκευόπουλο, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης που όπως υπενθύμισε άνοιξε την πόρτα σε όσους κατάδικους είχαν πλούσιους δικηγόρους.

Σε ότι αφορά την απομάκρυνση Ζουράρη, χαρακτήρισε τον ρόλο του διακοσμητικό στο υπουργείο Παιδείας, αφού όπως αποκάλυψε αυτούς τους 14 μήνες είχε υπογράψει 19 τυπικές αποφάσεις.

Για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι η κυβέρνηση προωθεί τους ηλεκτρονικούς όταν την ίδια στιγμή επιμένει στις κάλπες στις εκλογές στα ΑΕΙ.

«Καταλαβαίνουμε όμως γιατί διότι στα ΑΕΙ κυριαρχούν οι φίλιες δυνάμεις ενώ στους πλειστηριασμούς οι δυνάμεις Λαφάζανη» δήλωσε.

Για τις απεργιες είπε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα έχουμ ισχύ όταν αποκτήσουν δύναμη.

Για τα επιδόματα ανέφερε ότι η μείωση τους σε τρίτεκνους με τρία παιδιά με εισόδημα 25.000 δεν είναι δίκαιο μέτρο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Σταύρος Θεοδωράκης

Λεβέντης: Θα ντρέπεστε και θα απολογείστε στα παιδιά σας

Το νομοσχέδιο αυτό, αν το ψηφίσετε, θα ντρέπεστε και θα απολογείστε στα παιδιά σας επειδή το ψηφίσατε» δήλωσε ο πρόεδρος της Eνωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Ο κ. Λεβέντης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι «την ίδια στιγμή που κόβει τα πολυτεκνικά επιδόματα, υπόσχεται να τα επαναφέρει».

Παράλληλα ο Βασίλης Λεβέντης σχολίασε την άποψη που εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ότι «η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι μέσα στο κλίμα και την πραγματικότητα» και αναρωτήθηκε: «Άρα, το 2014, όταν υποσχόταν ότι σχίζει μνημόνια, ήταν στον κόσμο του;». Χαρακτήρισε δε την παραπάνω τοποθέτηση, ως «ομολογία ειλικρίνειας» ενώ αναρωτήθηκε εάν έχει κανείς διαβάσει από την πλειοψηφία αυτό το νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος της Eνωσης Κεντρώων υποστήριξε, ότι ο ίδιος παλαιότερα, πίστευε ότι οι απεργίες και η ασυδοσία των συνδικάτων έκαναν ζημιά στις επιχειρήσεις, ενώ τώρα πιστεύει ότι πρέπει να στηριχτούν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, καθώς οι περισσότεροι είναι ή άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι και χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «έγκλημα κατά της εργατικής τάξης». O κ. Λεβέντης υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της Εκκλησίας να έχει άποψη σε πολιτικά θέματα, καίτοι αναγνώρισε ότι «υπάρχουν ιεράρχες προσκείμενοι στην ακροδεξιά».

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ άσκησε σκληρή κριτική και στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, για την εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου, υποστηρίζοντας ότι «το 1992 υπήρξε αδιαπραγμάτευτος πατριωτισμός». Τέλος, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε, ότι «εάν γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, θα τα υπογράψει και αυτός όλα και επειδή έχει υποσχεθεί επενδύσεις που δεν θα μπορεί να τις φέρει, θα πέσει σε 7 μήνες».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Γεωργιάδης για ΕΛΤΑ: "Τα καταστήματα θα κλείσουν εφόσον είναι ζημιογόνα- Ο Σκλήκας φταίει και καλώς παραιτήθηκε"

"Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κρατικό χρήμα" τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 31 Οκτ 2025 | 23:06

Γαλλία: Η Βουλή απέρριψε τον "φόρο Ζικμάν" για τη φορολόγηση των υπερπλούσιων

Η ψηφοφορία στη Βουλή κατέδειξε τον βαθύ διχασμό του Σώματος σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των πλουσιότερων πολιτών της Γαλλίας

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 31 Οκτ 2025 | 15:07

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 204 υποκαταστήματα που κλείνουν - Στη Βουλή το θέμα, αντιδράσεις και από βουλευτές ΝΔ

Συγκαλούνται οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το ζήτημα των ΕΛΤΑ, μετά το αίτημα του Νίκου Παππά.

ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 13:42

"Απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις για την αναδιάρθρωση": Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ μετά τις αντιδράσεις για το μαζικό λουκέο

Το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ, σημείωσε ο υπουργός, "δεν είναι ένα καινούριο θέμα, είναι μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει επί προηγούμενων κυβερνήσεων".

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΛΤΑ 31 Οκτ 2025 | 12:51

ΕΛΤΑ: "Ναι" και από τη ΝΔ στην άμεση σύγκληση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής που ζήτησε η αντιπολίτευση

Προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της απόφασης να κλείσουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 12:23

Ο Γεωργιάδης είπε ότι η Μπακογιάννη ήταν στο πίσω κάθισμα στο τροχαίο έξω από τη Βουλή- Μετά το διόρθωσε

Δύο διαφορετικές εκδοχές έδωσε μέσα σε λίγη ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, για το τροχαίο έξω από τη Βουλή που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο φοιτητή Ιάσονα Λαλαούνη.

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗ 30 Οκτ 2025 | 15:25

Ν. Κακλαμάνης: Μέχρι τον Μάρτιο η εισαγωγή της συνολικής αναθεώρησης του Κανονισμού της Βουλής

Oι τρεις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν σήμερα, αφορούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία και όχι στη θεσμική λειτουργία της Βουλής

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 30 Οκτ 2025 | 15:13

Μαρινάκης για επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Είναι ντροπή για τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η όλη στάσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι η επιτομή της υποκρισίας.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

ΑΡΘΗΚΕ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΗΣ 29 Οκτ 2025 | 17:14

Εξαλλη για... άλλη μια φορά η Κωνσταντοπούλου: "Δεκανίκι της ΝΔ η Γεροβασίλη - Θαυμαστής του Γκέμπελς ο Γεωργιάδης"

Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου "το πιο απαίσιο πλάσμα" και "υστερική"

ΤΟ ΒΡΑΔΥ 28 Οκτ 2025 | 08:38

Σύνταγμα: "Ίσως είναι η τελευταία φορά που είμαστε εδώ" - Προσκλητήριο νεκρών στα Τέμπη μπροστά στη Βουλή

Με το προσκλητήριο νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών και μια σιγή 57 δευτερολέπτων εις μνήμην των θυμάτων κορυφώθηκε μια ακόμη συνάθροιση πολιτών μπροστά στο μνημείο με τα ονόματα που έχει στηθεί στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 24 Οκτ 2025 | 13:36

Αρπάχτηκαν Γεωργιάδης - Πολάκης: "Ο Φραπές είναι Κρητικός" - "Κολλητός του Αυγενάκη είναι"

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Παύλο Πολάκη, σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 19:01

Ροντέο η Βουλή για τον "χρονοκόφτη": Εξαλλη η Κωνσταντοπούλου με... όλους - Μπακογιάννη, Γεροβασίλη, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά

"Ο τρόπος σας πολλές φορές δεν μας αφήνει να σας στηρίξουμε", η απάντηση από την Πέτη Πέρκα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 23 Οκτ 2025 | 17:09

Μπαίνει "κόφτης" στο χρόνο ομιλιών στη Βουλή - Αυτές είναι οι αλλαγές στον Κανονισμό

Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι οι υπουργοί και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, πέρα από τον χρόνο που προβλέπεται, θα μπορούν να λαμβάνουν τον λόγο μέχρι τρεις φορές

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 22 Οκτ 2025 | 18:09

Βουλή: Αργησε αλλά πήγε ο Δένδιας - "Καρφιά" από Γεωργιάδη: Μόνο αν ήμουν σε κώμα δεν θα ερχόμουν για δική μου τροπολογία

Η παρουσία του Νίκου Δένδια στα "ορεινά" της Βουλής έβαλε τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι θα ψήφιζε με επιστολική ψήφο την τροπολογία για Άγνωστο Στρατιώτη

159 ΥΠΕΡ 22 Οκτ 2025 | 17:57
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Οκτ 2025 | 16:36

Κωνσταντόπουλου: Η αστυνομία εμπόδισε συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να εισέλθουν στη Βουλή παρά την πρόσκλησή τους

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι αυτό "είναι ένα ακόμα δείγμα αυταρχικοποίησης ακόμα και μέσα στην Βουλή

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ 22 Οκτ 2025 | 14:33

Άγνωστος Στρατιώτης: Νέα συγκέντρωση απόψε κατά της τροπολογίας - Όλοι οι συγγενείς θα είμαστε εδώ, λέει συγγενής θύματος

"Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται καθαρά και μόνο για να αποπροσανατολίσει την κουβέντα από τα σημαντικά ζητήματα[...]για τα Τέμπη", λέει γιος θύματος

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 22 Οκτ 2025 | 13:06

Ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Να προσέλθει ο Νίκος Δένδιας ζητάει η αντιπολίτευση

Όσον αφορά την τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός την παρουσίασε ξεκάθαρα στη Βουλή.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 07:40

Αναταράξεις από την απουσία Δένδια και τη δήλωση για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Το μήνυμα Μητσοτάκη στους "νοικοκυραίους"

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, υπό την επιρροή και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:52

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: "Α λα καρτ ευαισθησία όταν έβγαζαν σέλφι οι υπουργοί της ΝΔ στο μνημείο"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά και στη πρόσφατη ρύθμιση για το 13ωρο στην εργασία όπου επισήμανε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη συνειδητή διασπορά fake news

ΕΝΤΟΝΑ ΤΑ "ΠΥΡΑ" ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ 21 Οκτ 2025 | 18:34

Γεωργιάδης: Φέρνουμε αυτονόητες ρυθμίσεις, λύνουμε προβλήματα στο ΕΣΥ - Συστηματική απαξίωση καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει μια σειρά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και στελέχωση του ΕΣΥ, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ 21 Οκτ 2025 | 17:38

"Τρικυμία εν κρανίω - Δεν σας έχω δει πιο αμήχανο": Καρφιά Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, η ρύθμιση αφορά τα 4.600 τ.μ., μπροστά από τη Βουλή και το μνημείο, μέχρι την αρχή του πεζοδρομίου της πλατείας Συντάγματος

ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:10

H συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του Αγνωστου Στρατιώτη - Αίτημα ονομαστικής ψηφορορίας από το ΚΚΕ

'Εντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορά το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 21 Οκτ 2025 | 07:00

Με ομιλία Μητσοτάκη ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Τι απαγορεύεται, οι ποινές και τα πρόστιμα

Την αρμοδιότητα λήψης των αναγκαίων μέτρων για τη συντήρηση, φροντίδα και ανάδειξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και του έμπροσθεν χώρου, αναλαμβάνει το Υπ. Εθνικής Άμυνας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 19 Οκτ 2025 | 23:14

Τέμπη: Συγγενείς των νεκρών έγραψαν ξανά τα ονόματα μπροστά από τη Βουλή [βίντεο]

Έγραψαν ξανά έξω από τη Βουλή τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:31

Δευτερολογία Κουτσούμπα: Τα 5 ερωτήματα του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για Παλαιστινιακό, Ουκρανία και εξοπλιστικά

Είπε ότι "οι σύμμαχοί σας στην ΕΕ ήξεραν καλά για την απειλή πολέμου και για την κατοχή στην Κύπρο, αλλά σας αγνόησαν για χάρη των στρατηγικών τους επιδιώξεων"

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:37

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί κάθε τρεις και λίγο το manual του διχασμού και της τοξικότητας [βίντεο]

"Όταν άλλα λέει το ΥΠΕΞ, άλλα το υπουργείο Άμυνας και άλλα κάνει το Μαξίμου, τότε κάνεις ανασχηματισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΟΜΙΛΙΑ 16 Οκτ 2025 | 18:16

Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου και εσείς τον αγκαλιάζετε"

"Ηττήθηκε ο κ. Μητσοτάκης - Δεν είπε τίποτε για τη νίκη του Πάνου Ρούτσι απέναντι σε ένα σύστημα αδικίας, ατιμωρησίας, συγκάλυψης" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αμφισβητούνται και ο λαός μπαίνει σε μεγάλους κινδύνους

"Η κυβέρνηση βρίσκει τα "λεφτόδεντρα" μόνο για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς", ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Χαρίτσης: Η χώρα έχει οδηγηθεί σε διεθνή υποχώρηση μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ

"Η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε στόχο την απομόνωση της Τουρκίας, ηττήθηκε", ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 16 Οκτ 2025 | 14:34

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 158 "υπέρ" το εργασιακό νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι 156 βουλευτές της ΝΔ και οι δύο ανεξάρτητοι, Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 12:25

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: "Δεν λειτουργεί το ΥΠΕΞ - Με μπερδέψατε με τον Δένδια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών "είναι στη χειρότερη κατάσταση έπειτα από πολλά χρόνια".

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Οκτ 2025 | 23:25

Βουλή: Λιποθύμησε η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης - Διεκόπη προσωρινά η συνεδρίαση για το εργασιακό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο - Στο σημείο κλήθηκε γιατρός.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 183 ΥΠΕΡ 15 Οκτ 2025 | 17:38

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά: Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά, που υπερψηφίστηκε με 183 υπέρ - Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού σε αγροτική κινητοποίηση

ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Οκτ 2025 | 19:11

Νίκος Ανδρουλάκης: Το 13ωρο, η τελευταία πράξη ενός δράματος σε συνέχειες

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκει χρήματα για τους εργολάβους, αλλά δεν βρίσκει για τους αγρότες και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα."

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ 13 Οκτ 2025 | 20:44

Αστυνομικός Βουλής: Αρχές Ιανουαρίου η δίκη του - Πληροφορίες ότι η μητέρα έχασε την επιμέλεια και του έκτου παιδιού

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ, βιασμοί των παιδιών αλλά και της συζύγου του, γενετήσιες πράξεις και βασανιστήρια

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 13 Οκτ 2025 | 12:59

Αποτάχθηκαν ο αστυνομικός της Βουλής και η σύζυγός του που κατηγορούνται για τον βιασμό των παιδιών τους

Τόσο ο αστυνομικός της Βουλής όσο και η σύζυγός του αποτάχθηκαν από την ΕΛΑΣ.

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 15:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, λέει ο Καϊμακάμης για τις επιδοτήσεις στην οικογένειά του

"Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων", είπε ο κ. Καϊμακάμης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή σχετικά με τις επιδοτήσεις που παίρνει η οικογένειά του

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 15:10

Σκληρή κόντρα Γεωργιάδη - Πέρκα για τον στολίσκο στη Γάζα: "Κανείς δεν σας απήγαγε, για selfie πήγατε" - "Θα ξαναπάω"

"Κάνατε λάθος που μπήκατε σε αυτό το πλοίο - Γιατί κλαίγεστε και λέτε ότι σας απήγαγε το Ισραήλ;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Πέτη Πέρκα - "Αυτή είναι η ακροδεξιά και ξυπνήσαμε ένα πρωί και είχαμε χάσει τη μισή Κύπρο" απάντησε η βουλευτής

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 18:16

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν δέχτηκα πίεση, δεν ασχολήθηκα με καταγγελίες" κατέθεσε ο Βαλμάς - "Δηλαδή ήσασταν μαϊντανός;"

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ζήνων Βαλμάς, είπε ότι όσο ήταν στον οργανισμό ασχολήθηκε με συγκεκριμένα θέματα και πως δεν θυμάται κάτι για καταγγελίες, καθώς πέρασε ένα χρονικό διάστημα...

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΤΙ ΑΦΟΡΑ 07 Νοε 2025 | 19:43

Κοινή διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν Ελλάδα και ΗΠΑ υπό το βλέμμα της Γκίλφοϊλ

Η συμφωνία αποτυπώνει μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα, όπως τονίζει η αμερικανική πλευρά

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 07 Νοε 2025 | 18:57
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ 07 Νοε 2025 | 18:51

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Επί της Αρχής το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 160 βουλευτές, έναντι 84 που το καταψήφισαν, ενώ 49 τοποθετήθηκαν με το "Παρών"

ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Νοε 2025 | 18:47

Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Τουρνάς από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του

Με την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, ο Ευάγγελος Τουρνάς υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ 07 Νοε 2025 | 18:23

Ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τις ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας - ΗΠΑ: "Μόλις ξεκινάμε!"

Η Γκίλφοϊλ ανήρτησε και σχετική φωτογραφία, όπου παρίσταται μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, Γιώργο Γεραπετρίτη

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 07 Νοε 2025 | 16:38

Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Χρυσοχοΐδη για τις "μπαλωθιές": Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες;

"Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες; Έπρεπε να συμβεί το μακελειό στα Βορίζια για να αντιληφθεί την ανάγκη παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης;", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 15:03

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ φέρνει "Χασάπη", "Φραπέ" και Σεμερτζίδου στην Εξεταστική - Ποιους καλεί το ΠΑΣΟΚ

Η λίστα της ΝΔ περιλαμβάνει επίσης τους Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου, Γιώργο Μυλωνάκη, Γιάννη Μπρατάκο και Χρήστο Μπουκώρο.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 07 Νοε 2025 | 14:50

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Με τον γιο της για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης - "Υπέροχο το ελληνικό φαγητό"

Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης

"ΠΟΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ"; 07 Νοε 2025 | 14:47

ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική: Ο γνωστός σε όλους "Μάκης" έκανε κουμάντο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε τις αποκλειστικές ευθύνες της ΝΔ για τη μη ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Νοε 2025 | 14:24

Πηγές ΝΔ: "Επί ημερών Μιλένας Αποστολάκη στο Υπουργείο μπήκε η Neuropublic στον ΟΠΕΚΕΠΕ"

Πηγές ΝΔ υποστηρίζουν ότι η εταιρεία Neuropublic συνεργάζεται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2010 και μάλιστα η πρώτη σύμβαση υπεγράφη επί Μιλένας Αποστολάκη ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦ 07 Νοε 2025 | 13:35

Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις φήμες ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ Πούτιν και Λαβρόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι αυτοί οι υπαινιγμοί "δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" και ότι ο Λαβρόφ συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως υπουργού Εξωτερικών.

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 13:09

Βελόπουλος και Νατσιός κατά του προσωπικού αριθμού: "Είμαστε αρνητές του παραλογισμού και του αυταρχισμού"

Από τις 5 Νοεμβρίου θα αποκτούμε αυτόματα – 5 εκατ. πολίτες τον έχουν ήδη εκδώσει προσωπικό αριθμό.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 07 Νοε 2025 | 12:46

Βορίδης στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αιχμές για Βάρρα - "Mε στοχοποιεί η αντιπολίτευση"

Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την παραίτηση του τότε επικεφαλής του Οργανισμού, Γρηγόρη Βάρρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

ΓΙΑ "ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ" 07 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού - Της είπα πως θα βοηθήσω χωρίς αμοιβή

Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ανέφερε πως δεν τον γνώριζε όταν ξεκίνησε να έχει επαφές μαζί του, τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος.

"ΙΘΑΚΗ" 07 Νοε 2025 | 11:34

Αλέξης Τσίπρας: Στις 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 11:07

Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: Κακούργημα η παράνομη οπλοκατοχή, τέλος οι μπαλωθιές - Τα νέα μέτρα για τα όπλα

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής, μετά τα γεγονότα στην Κρήτη.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 07 Νοε 2025 | 08:45

Ο Τσίπρας στην ηχογράφηση της "Ιθάκης" με τον Χειλάκη - "Δεν ακούγεται σαν να είμαι εγώ, εσύ;" [βίντεο]

Ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης είναι ο αφηγητής της "Ιθάκης", του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 07 Νοε 2025 | 07:32

Η Exxon Mobil και στο Ιόνιο: Τι σημαίνει οικονομικά και γεωπολιτικά για την Ελλάδα

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι με αυτήν την κίνηση ενισχύεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 00:41

Τα "διαπιστευτήρια" της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβης στην Ελλάδα - "Περιμένετε και θα δείτε τι ακολουθεί" [εικόνες]

"Να επιτύχουμε ιστορικές ενεργειακές νίκες που φέρνουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και τους εταίρους μας σε όλη την Ευρώπη", το μήνυμα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΣΤΟ OPEN 06 Νοε 2025 | 20:56

Γιάνης Βαρουφάκης: Η χιουμοριστική απάντηση για το βιβλίο του Τσίπρα - "Στο δικό μου δεν κάνατε τέτοια διαφήμιση"

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και με γεια του, με χαρά του" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τι απάντησε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε "Δεν είστε Τσίπρας"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 20:25

Μαρινάκης για Πελετίδη: "Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;" - "Εμείς δεν θέλουμε καμία χορηγία" απαντά ο δήμαρχος Πάτρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κίνηση του δημάρχου της Πάτρας να ξηλώσει τις πινακίδες των τραπεζών-χορηγών από σχολεία που ανακαινίστηκαν

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 19:02

Ο Τσίπρας διαβάζει... Τσίπρα: "Ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή" - Ποιος γνωστός ηθοποιός δίνει τη φωνή του στο βιβλίο [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο, διαβάζοντας την εισαγωγή του βιβλίου του, "Ιθάκη"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 18:11
ΤΙ ΕΓΙΝΕ 06 Νοε 2025 | 17:17

"Σφάχτηκαν" Γιαννούλης και Παππάς: "Σαλτιμπάγκος και ορτινάντσα του Κασσελάκη" - "Παρακαλάς στα 4 τον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς, ξέφυγαν στον αέρα του Mega News, όταν ο δεύτερος έκανε κριτική στο Ινστιτούτο Τσίπρα

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 06 Νοε 2025 | 17:02

Επιμένει ο Καραχάλιος για την Καρυστιανού: Δύο φορές έκανε πίσω για τη δημιουργία κόμματος

"Δεν είναι και κακό" είπε για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος Καρυστιανού ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 06 Νοε 2025 | 16:22

Βάσια Αναστασίου για τη... μακάβρια δήλωση: Το χιούμορ μου είναι βρετανικό και πολλές φορές παρεξηγείται

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσια Αναστασίου, απέδωσε τη δήλωση ότι απέχει έναν θάνατο από τη Βουλή στο... dark χιούμορ της, διότι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Μεγάλη Βρετανία

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ 06 Νοε 2025 | 15:52

Μαρινάκης: Ο Νοέμβριος, μήνας πληρωμών για τους αγρότες – Μειώσεις φόρων για όλους - Ανακοινώσεις για την οπλοκατοχή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μειώσεις φόρων για οικογένειες, νέους συντελεστές για νέους, στήριξη αγροτών και ενεργοποίηση ελέγχων για τις επιδοτήσεις

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 06 Νοε 2025 | 15:39

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν προχώρησε ποτέ ο πειθαρχικός έλεγχος που ζήτησα" κατέθεσε ο Γεωργαντάς

Για τις λεγόμενες "κυκλικές μισθώσεις", εκτάσεων, που κάθε επόμενη χρονιά τις δήλωναν άλλοι, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε: "Πόσο τραγικό, απαράδεκτο και υποτιμητικό ήταν αυτό"

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 06 Νοε 2025 | 13:48

Κωμωδία και εξευτελισμός στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ποιος είναι ο Μάκης κ. μάρτυρα; Ελα ντε, ποιος είναι;"

Οι διάλογοι των βουλευτών με τους μάρτυρες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πιστοποιούν ότι δεν θα βγει κανένα συμπέρασμα και η υπόθεση θα "κουκουλωθεί".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 13:44

Γεωργιάδης υπέρ της οπλοκατοχής: "Μου αρέσει το αμερικανικό μοντέλο - Οι άνθρωποι να είναι αξιόμαχοι" [βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι αυτό αποτελεί προσωπική του γνώμη και όχι θέση της κυβέρνησης.

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 10:57

Γεωργιάδης κατά Καρυστιανού: "Δεν μου αρέσει η υποκρισία - Αν θέλει να πολιτευτεί, ας το κάνει"

Επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας όσα είπε ο Νίκος Καραχάλιος για τις συναντήσεις τους με σκοπό τη δημιουργία κόμματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 09:51

Συνέντευξη Σαμαρά εφ' όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 - Μιλάει πρώτη φορά για την απώλεια της κόρης του

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 15:00, ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει την πολιτική του σκέψη επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 09:38

Γεώτρηση στο Ιόνιο από Exxon Mobil, Helleniq Energy και Εnergean - Η πρώτη στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Η Exxon Mobil συμμετέχει στην Κοινοπραξία Energean - Helleniq Energy στο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο με μερίδιο 60%.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 06 Νοε 2025 | 09:19

Σδούκου: Η αντιπολίτευση ζητά να αφήσουμε να χρεοκοπήσουν τα ΕΛΤΑ

Η κ. Σδούκου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί ως προς τη σειρά των ενεργειών.