Follow us

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είπε ότι θα συγκυβερνήσει με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΕ.ΑΡ. - Τσουκαλάς: Ρεκόρ διαστρέβλωσης

"Είναι συγκεκριμένα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, αλλά στηρίζοντας ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του μας είπε ουσιαστικά με ποιους θα συγκυβερνήσει" είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
μαρινακης τσουκαλας

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ξεκάθαρη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ, αλλά και μια αποστροφή του για ενδεχόμενες συνεργασίες.

"Οι εκλογές αργούν, η δική μας δουλειά είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, να είμαστε συνεπείς στο ακέραιο και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί. Πάντως, η απάντηση του κ. Ανδρουλάκη είναι πολύ ενδιαφέρουσα και εμπερικλείει μία ξεκάθαρη αποκάλυψη. Ο κ. Ανδρουλάκης μάς είπε ότι στηρίζοντας ΠΑΣΟK παίρνεις πακέτο είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του μισού ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο Παύλος Πολάκης και του άλλου μισού με τα στελέχη που πρωταγωνίστησαν στην καταστροφική διακυβέρνηση 2015-2019, είτε το ΚΚΕ με τις γνωστές του θέσεις για την πορεία της χώρας μας, την ευρωπαϊκή της προοπτική, είτε τη Νέα Αριστερά, της οποίας επίσης είναι γνωστές οι θέσεις. Είναι συγκεκριμένα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, αλλά στηρίζοντας ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του μας είπε ουσιαστικά με ποιους θα συγκυβερνήσει".

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

"Ο κ. Μαρινάκης σήμερα έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ λαϊκισμού και διαστρέβλωσης. Προφανώς, δεν θα τον ακολουθήσουμε", απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ τη Δευτέρα ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ τονίζοντας πως τα ενδεχόμενα είναι τρία: Είτε αυτοδύναμες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, είτε κυβέρνηση με κορμό το ΠΑΣΟΚ και κόμματα της Κεντροαριστεράς ή της ΝΔ με τα μικρότερα κόμματα της Δεξιάς.

"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συγκυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας" απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης σε όσους "βλέπουν ” τέτοια σενάρια προσθέτοντας ότι "ο τόπος μας χρειάζεται μια σοβαρή, αξιόπιστη, προγραμματική Κεντροαριστερά και αυτό είναι το όραμά μου, το σχέδιό μου και το έργο μου για το ΠΑΣΟΚ. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θέλουν να παίξουν το παιχνίδι των εντυπώσεων, δεν με αφορά.

Λέω ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό ποιο είναι το σχέδιό μου και ποια είναι η δέσμευσή μου και θεωρώ αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν με επικοινωνιακούς τρόπους να αξιοποιήσουν ακόμα και θλιβερά γεγονότα. Η απώλεια ενός πρώην Πρωθυπουργού δεν ενδείκνυται για τέτοια πολιτικά παιχνίδια".

"Η κυρία Λατινοπούλου, ο κ. Βελόπουλος, όλοι αυτοί είναι η ίδια πολυκατοικία. Ένα κομμάτι των ορόφων είναι προσαρτημένα μέσα στη Νέα Δημοκρατία", σημείωσε μιλώντας για την ακροδεξιά.

Η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης διέψευσε κατηγορηματικά ότι επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία για τη φορολόγηση στο λάδι, επισημαίνοντας ότι "η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, ισχύει το ίδιο καθεστώς που ίσχυε πολλά χρόνια πριν από το 2019. Όλη αυτή η συζήτηση δεν αφορά τους παραγωγούς, αλλά και αυτούς που αυτοκαταναλώνουν λάδι ή το δωρίζουν σε συγγενικά τους πρόσωπα", κάνοντας λόγο για λαϊκιστές των social media.

Σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Χανιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι "σε αυτήν την υπόθεση κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Οι αποφάσεις δεν είναι δική μας δουλειά αλλά της Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια αλλά ξεκάθαρη βούληση για πάρα πολύ δραστικές αποφάσεις".

Διαβάστε Επίσης

Τι είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Με αναφορά στο ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Αλ Ούλα της Σαουδικής Αραβίας, όπου πραγματοποιείται το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

"Η Σαουδική Αραβία αποτελεί σταθερό και σημαντικό εταίρο με σημαίνοντα ρόλο στον Κόλπο και στην ευρύτερη περιοχή. Απ' την πλευρά του, το Ριάντ βλέπει την Αθήνα ως μία σταθερή και αξιόπιστη ευρωπαϊκή δημοκρατία και ως πύλη για την ΕΕ και τις ευρωπαϊκές αγορές. Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας σε μία συγκυρία διεθνών αναταράξεων και τον ρόλο της Ελλάδας ως εμπορικής, επενδυτικής και ενεργειακής γέφυρας της Ασίας και της Μέσης Ανατολής με την Ευρώπη. Είναι το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας της Ελλάδας με χώρα της Μέσης Ανατολής, ενώ πρόκειται για μία διαρκή δομή διμερούς συνεργασίας με επιτροπές ανά τομέα συνεργασίας, στους οποίους θα προεδρεύουν οι αρμόδιοι υπουργοί", σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Όπως πρόσθεσε, είναι η τρίτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία, ενώ ο Πρίγκιπας Διάδοχος της χώρας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2022, οπότε είχε υπογραφεί η σύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, η οποία εδραίωσε τη στρατηγική σχέση των δύο χωρών και τη συστηματική και θεσμοθετημένη συνεργασία σε σειρά τομέων. Ιδιαίτερα στενή είναι η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, αφού η Ελλάδα έχει συμβάλει στην αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας με την αποστολή μίας συστοιχία Patriot.

Διαβάστε Επίσης

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τέθηκε σε λειτουργία ο Κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, deiktesota.gov.gr, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας των δήμων και περιφερειών της χώρας, μέσω της άμεσης πρόσβασης όλων των πολιτών σε δεδομένα που αφορούν στη λειτουργία και το έργο τους. "Πρόκειται για ένα εργαλείο που αποσκοπεί στην καταγραφή των βασικών στοιχείων της λειτουργίας και δραστηριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συγκριτική αποτύπωση των επιδόσεών τους, μέσω δεικτών ανά τομέα λειτουργίας". "Ο Κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μία πραγματική μεταρρύθμιση, προσανατολισμένη στην ενίσχυση της δημόσιας λογοδοσίας με αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα: Ορθής διακυβέρνησης, διαφάνειας και άμεσης ανταπόκρισης της διοίκησης", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "20.000 οικογένειες με παιδιά από 2 μηνών έως 2,5 ετών αποκτούν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με τη δημιουργία νέων κέντρων φροντίδας πρώιμης παιδικής ηλικίας ή και την προσθήκη νέων θέσεων σε υπάρχοντα, την οποία χρηματοδοτεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με το ποσό των 70 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας". "Η υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, κάλεσε τους δημάρχους, αλλά και τους ιδιοκτήτες βρεφικών, παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, να αξιοποιήσουν το επιδοτούμενο πρόγραμμα προκειμένου να αυξήσουν τις θέσεις στους υπάρχοντες δημοτικούς σταθμούς ή να δημιουργήσουν και νέες. Το πρόγραμμα θα διευκολύνει ιδιαίτερα την καθημερινότητα των εργαζόμενων γονέων και μάλιστα σε συνδυασμό με την αύξηση του προϋπολογισμού για τα vouchers, που φέτος άγγιξε τα 380 εκατ. ευρώ", συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

Στη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας "Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα", από σήμερα, πέρασε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 223,2 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, τα 44,6 εκατ. ευρώ κατευθύνονται σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά", επεσήμανε.

"Αναπροσαρμόζεται η μηνιαία αποζημίωση των επαγγελματιών αναδόχων από 1.561 ευρώ σε 1.850 ευρώ. Η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που θα αναλάβουν την φροντίδα ενός παιδιού με αναπηρία. Με την υλοποίηση του προγράμματος, ανάδοχοι γονείς, οι οποίοι για πρώτη φορά λαμβάνουν ειδική επιμόρφωση σε συνεργασία με δημόσια πανεπιστήμια, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα αναλάβουν τη φροντίδα παιδιών με αναπηρία, συμβάλλοντας έτσι στην άρση των εμποδίων για την κοινωνική τους ένταξη και προσφέροντάς τους ένα οικογενειακό πλαίσιο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες τους. Στόχος μας είναι αυτά τα παιδιά να ζήσουν εκτός ιδρυμάτων, μέσα σε ένα σταθερό και ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον", υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Επίσης, αναφέρθηκε στην εισαγωγή, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο "Θέσπιση προδιαγραφών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, περιβαλλοντική κατάταξη καταλυμάτων, απλούστευση διαδικασίας ίδρυσης τουριστικών επιχειρήσεων και ειδικότερες διατάξεις ελέγχου και ενίσχυσης πλαισίου τουριστικών υποδομών". Όπως είπε, "το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που ορίζουν, για πρώτη φορά, λειτουργικές προδιαγραφές, καθώς και προδιαγραφές ασφαλείας στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δίνεται, επιπλέον, η δυνατότητα ελέγχων τήρησης των προδιαγραφών αυτών με μικτά κλιμάκια του υπουργείου Τουρισμού και της ΑΑΔΕ, που θα έχουν δυνατότητα επιβολής κυρώσεων και προστίμων, αντίστοιχων με τα ισχύοντα για τα τουριστικά καταλύματα".

"Θεσμοθετείται ένα καινοτόμο και πρωτοπόρο, σε παγκόσμιο επίπεδο, σύστημα κατάταξης των ξενοδοχείων, και προαιρετικά των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων, με βάση το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Το σύστημα αυτό, που επεξεργάζονται το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και το Τεχνικό Επιμελητήριο, εκφράζει έμπρακτα τη βούληση του υπουργείου Τουρισμού, αλλά και των φορέων του κλάδου, για την ενσωμάτωση των αρχών της βιωσιμότητας", πρόσθεσε.

"Το 2024 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό, καθώς καταγράφηκαν ιστορικά υψηλά, τόσο στις αφίξεις όσο και στις εισπράξεις, που εκτιμώνται στα 22 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τα 20,6 δισ. του 2023. Προσαρμόζοντας τις πολιτικές μας και αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες, διασφαλίζουμε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα παραμείνει πρωταγωνιστής σε διεθνές επίπεδο", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πριν ολοκληρώσει την εισαγωγική τοποθέτησή του, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι τίθεται σε άμεση εφαρμογή η διαδικασία του νόμου 5163/2024 για επαρκείς κατώτατους μισθούς, που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο. "Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υποδείξουν τα μέλη, τα οποία θα συγκροτήσουν τις δύο Επιτροπές που θα συμμετάσχουν στη διαβούλευση για τον καθορισμό του ύψους του κατώτατου μισθού για το 2025. Συγκεκριμένα, πρόκειται να συγκροτηθεί Επιτροπή Διαβούλευσης, την οποία θα απαρτίζουν πέντε εκπρόσωποι οργανώσεων εργαζομένων, πέντε εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων και ο πρόεδρος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά όλοι οι κοινωνικοί εταίροι συγκροτούνται σε ένα ενιαίο Σώμα, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κοινό πόρισμα. Αντίστοιχα, συγκροτείται πενταμελής Επιστημονική Επιτροπή με τη συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων σε θέματα οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων οικονομίας της εργασίας, και του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων", επεσήμανε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι "την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου στην Αθήνα και όλα όσα θα ζήσουμε σε αυτήν

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, για ένα ολόκληρο βράδυ, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης γεμίζουν μουσική, χαμόγελα και κίνηση.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 19 Δεκ 2025 | 13:48

Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ: "Το σκάνδαλο αυτό είναι η ωμή εκδοχή του κράτους - λάφυρου"

"Τα ΕΛΤΑ δεν απέτυχαν. Υπονομεύτηκαν", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 19 Δεκ 2025 | 12:40

Κώστας Τσουκαλάς: Μετά τα τελεσίγραφα, ήρθαν οι απειλές της κυβέρνησης κατά των αγροτών

"Ο κ. Βορίδης, βασικός πολιτικός υπαίτιος της ασφυκτικής κατάστασης στον ΟΠΕΚΕΠΕ", σχολιάζει ο κ. Τσουκαλάς

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ 19 Δεκ 2025 | 08:30

Μητσοτάκης για αγρότες: Ναι στον διάλογο, όχι στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας - Δεν θα ενδώσουμε σε μαξιμαλισμό

"Η κυβέρνηση έχει σκύψει με προσοχή πάνω στα προβλήματα των αγροτών. Θεωρεί ότι έχει αντιμετωπίσει πολλά από τα δικαιολογημένα αιτήματα" δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 19 Δεκ 2025 | 07:14

Μητσοτάκης για Ουκρανία: Η ενδεδειγμένη λύση το δάνειο από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού

"Θεωρώ ότι η λύση η οποία προκρίθηκε, ένα δάνειο δηλαδή από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ήταν η ενδεδειγμένη λύση", δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Δεκ 2025 | 23:09

ΠΑΣΟΚ: Η σιωπή της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις στη δίκη του Predator είναι αποκαλυπτική της ενοχής της

Για το Predator "αποδεικνύεται κόλαφος για τη συγκάλυψη του σκανδάλου εκ μέρους της κυβέρνησης", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ MEGA 18 Δεκ 2025 | 20:58

Δημοσκόπηση Metron Analysis: "Μπλόκο" αγροτών στα ποσοστά της ΝΔ - Πρώτη σε δημοτικότητα η Κωνσταντοπούλου

Μεγάλη ενίσχυση για την Πλεύση Ελευθερίας και την Ελληνική Λύση καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, άνοδος για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ - Απώλειες για τη ΝΔ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Δεκ 2025 | 17:29

Βέμπερ: Σπουδαίο επίτευγμα η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - O Μητσοτάκης το πρόσωπο αυτής της επιτυχίας

"Συγχαρητήρια σε όλους σας και στον Κυριάκο (σ.σ Πιερρακάκη) εύχομαι καλή τύχη στη διαχείριση του Eurogroup", ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 18 Δεκ 2025 | 15:26

Μαρινάκης: Η Κωνσταντοπούλου είναι η προσωποποίηση του φασισμού και του μισογυνισμού

Ντροπή η παρουσία της κ.Κωνσταντοπούλου στη Βουλή κατά τον κ.Μαρινάκη

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 18 Δεκ 2025 | 13:54

Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός των 158 καταστημάτων

"Το νέο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ διασφαλίζει καθολική πρόσβαση, βιωσιμότητα και ισχυρή παρουσία σε όλη τη χώρα"

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 18 Δεκ 2025 | 12:57

Σε ποιο βουνό θα κάνει Χριστούγενα ο Μητσοτάκης - Το σενάριο να μείνει στην Αθήνα

"Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός αρέσκεται να παίρνει αποφάσεις στα βουνά και ειδικά όταν είναι τόσο όμορφα όσο της Ηπείρου".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 18 Δεκ 2025 | 12:43

Ανδρουλάκης: Ο εμπαιγμός των αγροτών συνεχίζεται - Κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα

"Κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα", τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης για το αγροτικό.

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΦΡΕΓΑΤΕΣ BELHARRA 18 Δεκ 2025 | 11:51

Μητσοτάκης: "H καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στο ναυπηγείο του Λοριάν" - Έτοιμη η Belharra Κίμων

"Η φρεγάτα Κίμων είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, με ανθρωπιά, περνάνε σε μια νέα εποχή", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 18 Δεκ 2025 | 11:47

Μιλένα Αποστολάκη για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τροπολογία χωρίς διάλογο - Εγκλωβίζει τους δανειολήπτες

"Ανέγγιχτες οι απαιτήσεις των funds" σχολιάζει η Μιλένα Αποστολάκη προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση καλεί τους καταναλωτές να σηκώσουν τα βάρη

ΥΠΕΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 18 Δεκ 2025 | 11:16

Διαμαντοπούλου: Προφανώς θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση μη επιθυμητού αποτελέσματος

Υπό συζήτηση είναι το σε ποια εκλογική περιφέρεια θα κατέλθει ως υποψήφια η Άννα Διαμμαντοπούλου - Απέκλεισε τη Θεσσαλονίκη, υποψήφια στην Αττική.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Δεκ 2025 | 09:17

Ο Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, με το μυαλό στα αγροτικά μέτωπα - Στην ατζέντα Ουκρανία και δημοσιονομικό πλαίσιο

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για την περίοδο 2026-2027 αναμένεται να αποτελέσουν βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή Σύνοδο των "27".

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:22

MRB: Οκτώ στους 10 στηρίζουν τους αγρότες και καταδικάζουν την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι λένε για Τσίπρα, Καρυστιανού

Η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα, ενώ οι πολίτες δίνουν τις απαντήσεις τους για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΓΙΑ ΤΟ ACTION 24 17 Δεκ 2025 | 20:10

Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια "τρώνε" την κυβέρνηση - Ποια κόμματα είναι κερδισμένα

Μικρές απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία και στασιμότητα για το ΠΑΣΟΚ καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Poll - Οι τάσεις για κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

ΟΠΕΚΕΠΕ 17 Δεκ 2025 | 19:39

Πυρά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση Μυλωνάκη: "Εκθέτει το Μαξίμου - Επιμένει στον κανόνα της σιωπής"

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη και της Κουμουνδούρου εξέφρασαν την οργή τους κατηγορώντας ευθέως το Μαξίμου για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 17 Δεκ 2025 | 18:41

Π. Μαρινάκης για το περιστατικό βίας του Ν. Παππά και τη διαγραφή του από ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι αργά για… δάκρυα"

"Έπρεπε να χειροδικήσει για να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει", σημειώνει ακόμη ο κ. Μαρινάκης και προσθέτει: "Τώρα, όμως, είναι αργά για… δάκρυα"

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΩΡΟ 17 Δεκ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έδωσε ασημένιο γούρι με τα αρχικά του στους βουλευτές της ΝΔ [εικόνες]

Το ασημένιο γούρι που προσέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ έμοιαζε με μεγάλο νόμισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 17 Δεκ 2025 | 17:29

ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητη, αμετροεπής, προσβλητική και συκοφαντική η τοποθέτηση του Μαρινάκη για το κόμμα μας

"Η χώρα δεν ξεκίνησε το 2015. Η κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε μια χώρα με άδεια ταμεία", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις Παύλου Μαρινάκη

ΚΟΜΜΑ ΤΕΛΟΣ 17 Δεκ 2025 | 15:12

Πού θα πάνε οι ψηφοφόροι του Κασσελάκη μετά τη διάλυση;- Τι λένε οι δημοσκόποι

Το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη οδεύει προς διάλυση

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 17 Δεκ 2025 | 14:25

Στο Μαξίμου οι βουλευτές της ΝΔ - Το εορταστικό κάλεσμα Μητσοτάκη για... χαλαρή κουβέντα [εικόνες]

Χαλαρή συζήτηση των βουλευτών της ΝΔ, με φόντο τις αντιδράσεις για των αγροτών στο Μαξίμου.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 17 Δεκ 2025 | 12:03

Αισιόδοξος ο Μητσοτάκης στον Τασούλα: Σύντομα οι αγρότες θα απομακρυνθούν από τα μπλόκα

"Τα μέτρα στήριξης που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση κινούνται στη σωστή κατεύθυνση", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κωνσταντίνο Τασούλα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 Δεκ 2025 | 11:36

Τάσεις MRB: ΝΔ 22,6%, ΠΑΣΟΚ 10,9% και 9,1% ο Βελόπουλος - Τα τρία αρνητικά συναισθήματα που κυριαρχούν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας στην έρευνα της MRB.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 17 Δεκ 2025 | 09:54

Οι έξι προτάσεις Ανδρουλάκη για τους αγρότες: "Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δεν αντέχονται άλλο"

"Ένα ρεαλιστικό σχέδιο που μειώνει το κόστος παραγωγής, βάζει κανόνες στην αγορά, στηρίζει το εισόδημα, διασφαλίζει διαφάνεια και προστατεύει την αγροτική γη".

ΑΚΙΝΗΤΑ 17 Δεκ 2025 | 09:12

Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για ανακαίνιση των σπιτιών: Οι προϋποθέσεις και τα "μυστικά" των 6 νέων μέτρων

Τα ισχυρά κίνητρα, οι περιορισμοί και το μεγάλο στοίχημα: αν ιδιοκτήτες και κατασκευαστές θα "ανοίξουν" ακίνητα για μακροχρόνια ενοικίαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 17 Δεκ 2025 | 07:37

Τι σημαίνουν τα 6 νέα μέτρα για το στεγαστικό - Παρεμβάσεις με επίκεντρο ενοίκια, AirBnb, ανακαινίσεις

Τι αλλάζει στην πράξη για τους πολίτες με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΤΗΣ 17 Δεκ 2025 | 07:30

Ανδρουλάκης και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ψαροταβέρνα στην Καισαριανή μετά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό [εικόνες]

Σε ψαροταβέρνα στην Καισαριανή βρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 06:36

Παραχωρήσεις για να σπάσει το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρά σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που βάζει στο τραπέζι για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 16 Δεκ 2025 | 19:26

Ανδρουλάκης: "Αν δεν γίνει παρελθόν η κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα οδηγείται σε νέα αδιέξοδα"

Ο κ. Ανδρουλάκης χρέωσε στη ΝΔ, έκφραση καθεστωτικής λογικής, αλαζονική εξουσία και βαθιά περιφρόνηση προς τον πολίτη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 16 Δεκ 2025 | 18:53

Π. Μαρινάκης: Η γενιά μας οφείλει να ανοίξει με ειλικρίνεια για πρώτη φορά τη συζήτηση για το δημογραφικό

Ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι θεωρεί το δημογραφικό την κορυφαία συζήτηση

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:17

Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το Στεγαστικό - Ποιοι θα πάρουν επιστροφή δύο ενοικίων το χρόνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι "το "Μένουμε Ευρώπη" έχει αντιστραφεί, με την Ευρώπη να λέει πλέον, "Γινόμαστε Ελλάδα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 16 Δεκ 2025 | 15:37

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι γκαντέμης αλλά διαχέει την τύχη στους υπόλοιπους

"Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία" ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ 16 Δεκ 2025 | 14:03

Βουλή: Δείτε live τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία [βίντεο]

Η συζήτηση του Προϋπολογισμού, ολοκληρώνεται σήμερα με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Δεκ 2025 | 14:00

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε και μας χρεοκόπησε

"Ας δημιουργήσουμε άμεσα μια επιτροπή στη Βουλή[...]και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο με ευρύτερη συναίνεση", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 16 Δεκ 2025 | 11:14

Ο Παρασκευαΐδης επιρρίπτει ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία - "Μπορεί και να πήγαινα στον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προκαλεί ξανά πονοκέφαλο στη Χαριλάου Τρικούπη αφήνοντας αιχμές με τις δηλώσεις του

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16 Δεκ 2025 | 11:00

Πρόγραμμα μαμούθ για το στεγαστικό ανακοινώνει ο Μητσοτάκης απόψε στη Βουλή - Πληροφορίες για μέτρο "έκπληξη"

Με επιδότηση ανακαινίσεων η κυβέρνηση επιχειρεί να "ξεκλειδώσει" χιλιάδες κλειστά ακίνητα.

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 16 Δεκ 2025 | 08:13

Βουλή: Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία και η ομιλία Μητσοτάκη

Η φετινή είναι και η πρώτη συζήτηση Κρατικού Προϋπολογισμού που διεξήχθη με την εφαρμογή του αυτόματου ηλεκτρονικού κόφτη των μικροφώνων.

16 Δεκ 2025 | 06:30

Να σπάσει το μέτωπο των "σκληρών" θέλει η κυβέρνηση - Μικρές υποχωρήσεις για να προσέλθουν σε διάλογο οι αγρότες

Μετά τα συνεχή καλέσματα σε διάλογο από την πλευρά του Μαξίμου, και το "όχι" στο προσκλητήριο Μητσοτάκη για ραντεβού χθες, έγινε ένα ακόμη βήμα από την κυβέρνηση.

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 15 Δεκ 2025 | 21:01

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών το 78% των πολιτών - Στο 20,9% εκτοξεύτηκαν οι αναποφάσιστοι

Το 61% δηλώνει ότι δεν έχει βοηθηθεί καθόλου από τις παροχές της κυβέρνησης - Τα ίδια επαναλαμβάνει ο Τσίπρας, σύμφωνα με το 68%

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Παύλος Μαρινάκης: Αμετανόητοι οι σύμβουλοι του Τσίπρα και το Ινστιτούτο του

"Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά για να ελαφρύνει και λίγο το κλίμα και να γελάμε και λίγο", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 15 Δεκ 2025 | 13:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ

"Η Ελλάδα βλέπει τη χώρα σας ως πραγματικό φίλο", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΕΚΕΠΕ 15 Δεκ 2025 | 13:30

Μιλένα Αποστολάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Η κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει την Εξεταστική – Θα απαγγελθούν κατηγορίες"

"Είμαι βέβαιη ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες για πολλούς από όσους αναφέρονται στη δικογραφία. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα", δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 13:21

Π. Μαρινάκης: Διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια- Ορισμένα αιτήματα των αγροτών είναι λογικά, άλλα όχι

"Υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπεραστούν. Να κλείνεις λιμάνια και αεροδρόμια δεν είναι αποδεκτό, να μπλοκάρεις θεραπείες καρκινοπαθών". είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 14 Δεκ 2025 | 19:26

Ανδρουλάκης: Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η ανείπωτη τραγωδία στο Σίδνεϊ

"Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον λαό της Αυστραλίας", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 14 Δεκ 2025 | 17:40

Αγρότες: Η επίσημη λίστα των αιτημάτων – Το κείμενο που εστάλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το "όχι" στη συνάντηση

Η επίσημη λίστα και το κείμενο που κοινοποιείται από τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι σημειώνουν για ευλογιά και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Δεκ 2025 | 14:33

Μητσοτάκης για την επίθεση στο Σίδνεϊ: "Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας"

"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βία", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 10:30

Εκπληκτος με την άρνηση των αγροτών ο Κυρ. Μητσοτάκης: Τα μπλόκα υπονομεύουν τον αγώνα σας, μελετάμε μέτρα ενίσχυσης

Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, οι λύσεις προκύπτουν από συζήτηση διαμηνύει ο Κυρ. Μητσοτάκης στους αγρότες

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Δεκ 2025 | 09:20

Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, στέλνουν λίστα με αιτήματα στον Μητσοτάκη

Οι αγρότες θεωρούν ότι χωρίς συγκεκριμένες λύσεις και απτές απαντήσεις στα αιτήματά τους ο διάλογος δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 08:34

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ για να δει πως γίνεται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΑΓΡΟΤΕΣ 13 Δεκ 2025 | 18:42

Κινητοποιήσεις αγροτών: Αυτά είναι τα αιτήματά τους - Γιατί είπαν "όχι" στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου [βίντεο]

Οι αγρότες έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους προς τον πρωθυπουργό, στα οποία θα περιμένουν σαφείς απαντήσεις πριν προχωρήσουν σε ραντεβού μαζί του.

13 Δεκ 2025 | 17:37

Μαρινάκης σε αγρότες: Επαναλαμβάνω την έκκληση για διάλογο, όχι σε κλειστούς δρόμους

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας οι αγρότες αποφάσισαν ότι δεν θα προσέλθουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 16:03

Δεν πάνε στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου οι αγρότες: Θα στείλουν λίστα με τα αιτήματά τους

Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα και εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση.

ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΕΕΠ ΚΑΙ ΔΗΜΤΟ 13 Δεκ 2025 | 13:33

Μητσοτάκης: Να αλλάξουμε την Ελλάδα να την κάνουμε πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στους προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ ότι η κυβερνητική προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 12:03

ΠΑΣΟΚ:"Ποιον κρατά ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος κ. Χιλετζάκης, και δεν τον διαγράφει η ΝΔ;"

"Θα διαγράψει η Νέα Δημοκρατία τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, κ. Χιλετζάκη, από μέλος της;", αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 11:42

Παράνομες επιδοτήσεις: Απόψε η μεταγωγή των συλληφθέντων στην Αθήνα - Αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες

Η μεταγωγή τους στην Αθήνα αναμένεται να γίνει απόψε, ενώ τη Δευτέρα πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων Αρχών.

13 Δεκ 2025 | 10:40

Karma is a beach που λέει και η Τζάκρη

Αλλά φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης- ως γνήσιος δημοσιογράφος- δεν θα άφηνε ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να απολογηθεί για την κουμπαριά του με τον Φραπέ. Σωστά. Και μετά του ήρθε κατακέφαλα ο Λαμπράκης

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ 12 Δεκ 2025 | 21:28

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο

Συζητήθηκε το θέμα της σύγκλησης της επόμενης Άτυπης Διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό

ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ 12 Δεκ 2025 | 18:08

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Ανδρουλάκης διαγράφει τον κουμπάρο του μετά τη σύλληψη - Τον είχε διώξει και η Γεννηματά το 2019

Ο δικηγόρος είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ με απόφαση της Φώφης Γεννηματά το 2019 και επανήλθε το 2021, επί ηγεσίας Νίκου Ανδρουλάκη

ΟΠΕΚΕΠΕ 12 Δεκ 2025 | 16:09

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε πλήρως στην ΚΟ της ΝΔ

Για τακτικισμούς και ψέματα κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 12 Δεκ 2025 | 15:06

Θεσσαλονίκη: Εφυγαν από το λιμάνι και επέστρεψαν στα μπλόκα οι αγρότες - Η αντίδραση στην πρόσκληση Μητσοτάκη

Οι αγρότες πήγαν με τα τρακτέρ στα μπλόκα τους όπου θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ 12 Δεκ 2025 | 14:44

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα διαγράψει ο Ανδρουλάκης τους κουμπάρους του;"

"Θα ζητήσει άμεσα τη διαγραφή τους ή θα ισχύσουν και εδώ δύο μέτρα και δύο σταθμά;", διερωτώνται πηγές της ΝΔ.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Δεκ 2025 | 12:31

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο γραφείο μου

"Οι βουλευτές δεν είναι απλοί ιμάντες μεταφοράς του κλίματος των πολιτών, αλλά πολιτικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:09

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Ευφορία για Πιερρακάκη, βαρύ κλίμα για το αγροτικό

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της "γαλάζιας" Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να κινηθεί σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ατζέντας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ 12 Δεκ 2025 | 09:23

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η εκλογή Πιερρακάκη ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί εθνική και προσωπική επιτυχία

Η εκλογή Πιερρακάκη στη θέση του Προέδρου του Eurogroup, "σημαίνει οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη δηλώνουν έτοιμοι να μελετήσουν τα μαθήματα που διδάσκει η ελληνική κρίση"

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ GREXIT 11 Δεκ 2025 | 22:45

Τι σηματοδοτεί η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - Τα οφέλη για την Ελλάδα και η πολιτική συγκυρία

Η αλλαγή ηγεσίας στο Eurogroup, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη επικεφαλής, έρχεται σε μια περίοδο που φέρνει νέες προκλήσεις

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ 11 Δεκ 2025 | 22:33

Συγχαρητήρια και από ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη για το Eurogroup: Θετική εξέλιξη για τη χώρα

"Η εκλογή ενός Έλληνα αξιωματούχου στο υψηλό αξίωμα του Προέδρου του Eurogroup είναι μια αδιαμφισβήτητα σημαντική και θετική εξέλιξη για τη χώρα"

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 11 Δεκ 2025 | 17:11

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ενόψει της συνάντησης που θα έχει σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

EMILY IN PARIS 11 Δεκ 2025 | 14:24

Γιατί η Λίλι Κόλινς αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Μαρέβα: "Παρακολουθούν το ''Emily in Paris''"

"Όταν το άκουσα σκέφτηκα: ''τι; κυβερνάς την Ελλάδα; Και μετά πας σπίτι και βλέπεις Emily in Paris;", σχολίασε η Λίλυ Κόλινς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Δεκ 2025 | 07:21

Ανδρουλάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας - Δεν πήγα στα μπλόκα για να χαϊδέψω αυτιά

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, σχολιάζοντας ότι "έχει ανέβει το κόστος για φυτοφάρμακα, ζωοτροφές και ιατρικές υπηρεσίες".

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 10 Δεκ 2025 | 18:02

Μητσοτάκης για συνταξιούχους: Μείωση κατά 50% της προσωπικής διαφοράς το 2026, πλήρης κατάργηση το 2027

Από 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους όλοι οι συνταξιούχοι, και αυτοί οι οποίοι είχαν προσωπική διαφορά θα αρχίσουν από να βλέπουν αυξήσεις

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡAΣ 10 Δεκ 2025 | 16:05

Μητσοτάκης: Η ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας για το Μετρό είναι στοιχειώδης κίνηση αξιοπρέπειας

Η πλαστική κάρτα διευκολύνει περαιτέρω την καθημερινότητα των ΑμεΑ και ειδικά το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην δωρεάν μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Δεκ 2025 | 12:56

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους αγρότες και τις πληρωμές τους

Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, και η προσωρινή ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Δεκ 2025 | 12:49

ΠΑΣΟΚ: Το Ταμείο Ανάκαμψης και η "λίστα της χαμένης ευκαιρίας"

"Η κυβέρνηση κρύβεται και οφείλει να εξηγήσει" τονίζει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη λίστα 135 μέτρων που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψη

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 10 Δεκ 2025 | 11:57

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πληρωμές των αγροτών - Αναμένονται ανακοινώσεις

Η σύσκεψη για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Δεκ 2025 | 10:05

Μαρινάκης για αγρότες: Τραμπούκοι και εγκληματίες όσοι έκαναν επεισόδια στην Κρήτη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, καταδίκασε τις παραβατικές συμπεριφορές από πλευράς αγροτών.

"ΜΠΑΡΟΥΤΙ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 06:40

"Μύλος" με το αγροτικό: Η παρέμβαση της δικαιοσύνης, η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ και τα "γαλάζια" καρφιά εκ των έσω

Το "μπαρούτι" που μυρίζει εδώ και μέρες μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 09 Δεκ 2025 | 19:36

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Για ακόμα μία φορά σύρθηκε στον δρόμο του λαϊκισμού, κατέφυγε σε 3 ψέματα και ανακρίβειες

"Εκτός από τα ψέματα και τις ανακρίβειες που είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ξέχασε να απαντήσει αν συμφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων."

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Δεκ 2025 | 17:11

Μητσοτάκης για τα μέτρα για τους πληγέντες σε Μάνδρα και Μάτι: Απαντάμε στην άδικη και πολυετή εκκρεμότητα με πράξεις

"Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμε" τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 09 Δεκ 2025 | 16:11

Τσουκαλάς: "Η κυβέρνηση έπαιζε κρυφτό εδώ και μήνες - Της ήταν αόρατοι οι αγρότες"

Ο κ. Τσουκαλάς έκανε λόγο "γαλάζια" εγκληματική οργάνωση, υπενθυμίζοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα των αγροτών.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 09 Δεκ 2025 | 15:21

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων

"Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έγινε ενημέρωση για το σχέδιο αξιοποίησης του προγράμματος SAFE", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΤΟ ΠΡΩΙ 09 Δεκ 2025 | 07:46

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΤΟ CAPITAL LINK INVEST IN GREECE FORUM 08 Δεκ 2025 | 19:17

Μητσοτάκης: "Η χώρα μας προσφέρει ευκαιρίες υψηλής ανάπτυξης - Συνεχίζει την πρόοδό της"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Δεκ 2025 | 14:13

Π. Μαρινάκης: Εχουμε ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο από τον μέσο όρο της ευρωζώνης

"Το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2025 παρουσίασε αύξηση 2% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2024, τόνισε ο κυβερνητικός Παύλος Μαρινάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 13:35

Ανδρουλάκης για κυκλοφοριακό χάος: Η αναξιοπιστία του πρωθυπουργού είναι παροιμιώδης, όπως σε όλα τα μείζονα θέματα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε στη Βουλή τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό

ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ 08 Δεκ 2025 | 13:07

Αιχμές Μητσοτάκη κατά Καραμανλή: Δεν θα δώσουμε στους αγρότες χρήματα, που θα μας ζητά η ΕΕ να τα επιστρέψουμε

Θυμήθηκε το φιάσκο με τα χρήματα που έδωσε ο Σωτήρης Χατζηγάκης, και τα οποία τα πλήρωσαν μετά και με τόκο, όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι.

«ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ» 08 Δεκ 2025 | 11:28

Νέο προσκλητήριο Μητσοτάκη στους αγρότες για διάλογο: "Καλό είναι να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς"

"Οι πιο ακραίες κινητοποιήσεις μπορούν να στρέψουν την κοινωνία απέναντι στους αγρότες που έχουν δικαιολογημένα αιτήματα", δήλωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του συνεδρίου "Υγεία πάνω απ' όλα".

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 09:23

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν καλούμε κανέναν Τσίπρα - Η στρατηγική του απέτυχε παταγωδώς

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος "δεν καλούμε κανέναν Αλέξη Τσίπρα. Δεν αφορά τη συζήτηση του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός".

08 Δεκ 2025 | 06:45

Στην κόψη του ξυραφιού η σύγκρουση των αγροτών με την κυβέρνηση - Πυρά και από Σαμαρά-Καραμανλή

Με κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών αλλά και λιμανιών κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, δηλώνοντας ότι δεν κάνουν βήμα πίσω.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""