Με αστεϊσμούς για Αριστερά & ΠΑΟΚ απάντησε ο Τσακαλώτος στα περί Κουτεντάκη

Ο κ. Τσακαλώτος απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας.

me-asteismous-gia-aristera--paok-apantise-o-tsakalwtos-sta-peri-koutentaki
SHARE THIS
0
SHARES

Τα γνωστά του αστεία περί Αριστεράς και ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Κουτσούκου στη Βουλή περί της τοποθέτησης του Φραγκίσκου Κουτεντάκη ως επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο διορισμός του κ. Κουτεντάκη είχε προκαλέσει αίσθηση καθώς είχε διατελέσει γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής επί υπουργίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών για την επιλογή αυτή και τον κατηγόρησε ότι τοποθέτησε τον πολιτικό του υφιστάμενο για να ελέγχει τον προϋπολογισμό που ο ίδιος καταρτίζει.

«Ή σας αγνόησαν και σας έχουν υποτιμήσει ή κάνατε μια επιλογή και διορίσατε έναν υπάλληλό σας για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο» δήλωσε ο κ. Κουτσούκος.

Ο κ. Τσακαλώτος απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας. Με σκωπτική διάθεση αντίθετα ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον βουλευτή για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε καθώς όπως εξήγησε τόσο η Αριστερά όσο και οι ΠΑΟΚτζήδες «είμαστε μεγαλοκάρδοι και δεν έχουμε μικροπρέπεια».

Διευκρίνισε πάντως στο ίδιο πάντοτε ύφος, ότι ο καλύτερος πασαδόρος δεν ήταν ΠΑΟΚτζής αλλά ήταν ο Μουσταφίδης (σ.σ παίκτης του  Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας).

Και απευθυνόμενος προς τον βουλευτή τον αποκάλεσε Μουσταφίδη του ΠΑΣΟΚ διότι όπως εξήγησε με τις ερωτήσεις που καταθέτει του δίνει τη δυνατότητα να «καρφώνει».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπενθύμισε στον κ. Κουτσούκο ότι την πρώτη επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού την απέπεμψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επειδή εκείνη εκτίμησε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

«Εμείς κρατήσαμε τον κ. Λιαργκόβα για όλη του τη θητεία» είπε μιλώντας για τον προκάτοχο του κ. Κουτεντάκη και συνέχισε: «Το ένα μοντέλο που υπήρχε ήταν εκείνο τον απομακρύνσεων. Εμείς δεχθήκαμε τον κ. Λιαρκόβα και ας ήταν στους εκλογικούς καταλόγους της ΝΔ». Κλείνοντας την πρωτολογία του κάλεσε τον κ. Κουτσούκο να καταθέτει και άλλες τέτοιες ερωτήσεις ώστε να του δίνει την ευκαιρία να «καρφώνει».

«Τα όσα είπατε μου θυμίζει το ανέκδοτο που λέει ότι και εσείς βασανίζετε τους μαύρους» απάντησε ο Γιάννης Κουτσούκος και χαρακτήρισε τα αστεία του υπουργού «κρύα» σαν εκείνα που λένε στη χώρα που ο κ. Τσακαλώτος μεγάλωσε και σπούδασε.

Περνώντας στα σοβαρά εγκάλεσε τον υπουργό για υποκρισία καθώς όπως είπε την ώρα που μιλά με την τρόικα και  βάζει την υπογραφή του σε δεσμεύσεις περί αποκομματικοποίησης του κράτους, τοποθετεί στο Γραφείο του Προυπολογισμού ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχετε διορίσει ολόκληρη την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Εσείς υποδείξατε τον πολιτικό σας υφιστάμενο. Αν αυτό δεν είναι καθεστωτισμός τι είναι;» κατέληξε ο βουλευτής.

Επανερχόμενος ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε με τη σειρά του ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ που εγκαθίδρυσε το κομματικό κράτος στη χώρα.

«Ο κ. Κουτεντάκης έκανε μια εξαιρετική δουλειά. Εμείς ξέρουμε να χωρίζουμε τους άξιους από τους μη άξιους και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας επιδιώκουμε να χτυπήσουμε τον πελατειακό κράτος» απάντησε ο κ. Τσακαλώτος και κατέληξε συγκρίνοντας τα δικά του αστεία με εκείνα του κ. Κουτσούκου τα οποία και χαρακτήρισε «ξινά».

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook