Πόλεμος με παραιτήσεις Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα

Διατεθειμένος να παραιτηθεί από τη θέση του μεταβατικού προέδρου εμφανίστηκε ο Βαγγ. Μεϊμαράκης. Ποιόν όρο έβαλε. Η απάντηση Τζιτζικώστα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πόλεμος με παραιτήσεις Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα

"Μεϊμαράκης και γαντζωμένος στην καρέκλα δε γίνεται". Με τη φράση αυτή απαντησε ο Β. Μεϊμαράκης στους εσωκομματικούς επικριτές του που του ζητούν δημόσια να παραιτηθεί, ανακοινώνοντας πως παραχωρεί τη θέση του μεταβατικού προέδρου, καλώντας και τους συνυποψηφίους του να κάνουν το ίδιο.

Πόλεμος με παραιτήσεις Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα

Τόνισε πως ζήτησε από το γραμματέα της ΚΟ Γ. Πλακιωτάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες, συγκαλώντας την κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ για τα πρόσωπα του μεταβατικού προέδρου είπε πως θα μπορούσαν να είναι π.χ. η Μ. Γιαννάκου, ο Δ. Σιούφας, ο Γ. Βαρβιτσιώτης, η Α. Ψαρούδα Μπενάκη.

Παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε Αντ. Σαμαρα και Μ. Βορίδη για τις σχέσεις τους με την εταιρεία που είχε επιλεγεί για τις εσωκομματικές εκλογές. "Η καρέκλα του μεταβατικού δε με συγκίνησε ποτέ. Είπα να την παραδώσω μετά τις εκλογές και κανεις δεν ήθελε", τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του από τη Συγγρού τόνισε μεταξύ άλλων:

"Άκουσα χυδαίες προκλήσεις, τις προσπέρασα. Ανέλαβα πρόεδρος της ΝΔ σε μια δύσκολη περίοδο. Δε μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφωναντική σιωπή ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους νεοδημοκράτες που πληγώσαμε. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και πρέπει να βρούμε τον τρόπο που θα προχωρήσουμε μπροστά, οι συνάδελφοι, εφόσον δεν κατάλαβαν τη σιωπή μου, φοβάμαι ότι δε θα καταλάβουν αυτά που λέω τώρα. Οφείλω να εξηγήσω στους ΝΔ ορισμένα ζητήματα.

Το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. Έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη και να δούμε πως θα προχωρήσουμε στη διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει. Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία, όλοι έχουν αντιπρόσωπο που μετέχει στην ΚΕΦΕ. Πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δε γνώριζαν και να ζητούν την παράιτηση του προέδρου που δεν έχει ανάμειξη με το τεχνικό ζήτημα.

Όταν έγινε ο διαγωνισμός και επελέγη η εταιρεία και ρωτήσαμε ποια είναι, ελέγχθη ότι ήταν εταιρεία που είχε αναλάβει εργασίες όταν ήμαστε κυβέρνηση. Είναι υποκριτικό αυτό που λένε ορισμένοι που είχαν διατελέσει υπουργοί της κυβέρνησης και τη γνώριζαν. Άκουσα το Βορίδη να λέει να ζητήσω συγγνώμη, εκείνος όμως την ήξερε την εταιρεία και είχε δικηγορικές σχέσεις μαζί της. Οι άρτι αφιχθέντες να σέβονται λίγο αυτούς που έχουν δώσει τη ζωή τους για το κόμμα και να είναι πιο προσεκτικοί. Ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Γιατί εκπλήσσονται όλοι;"

"Αντί να δούμε πως θα σώσουμε το καράβι που πάει να βυθιστεί κάποιοι γίνονται μικροί και ζητούν την παραίτησή μου. Ευθύνες σαφώς υπάρχουν, ο γραμματέας γνώριζε την εταιρεία, ο γενικος διευθυντής τη γνώριζε, το Μαξίμου επί Σαμαρά είχε συνεργαστεί με την εταιρεία, όλοι την εγγυήθηκαν, τόσο θράσος να ζητουν την παραίτηση μου; Από την ημέρα των εκλογών εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Παπαμιμίκο.

«Το κόμμα είναι εδώ, θα παραμείνει δυνατό, θα ξεπεράσει το δύσκολο διάστημα και σε σύντομο διάστημα θα πάμε σε εκλογές».

Τζιτζικώστας: Δεν παραιτούμαι

Αμεση ήταν η αντίδραση του Απόστολου Τζιτζικώστα στις δηλώσεις Μεϊμαράκη. Μέσω συνεργατών του διέρρευσε ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του. Παράλληλα σημείωναν πως ο κ.Τζιτζικώστας, χαρακτήρισε τα όσα είπε ο κ.Μεϊμαράκης ως «προσχηματικά». Είναι εντελώς προσχηματικό αυτό που ζητάει ο κ. Μεϊμαράκης. Η περιφέρεια δεν εχει καμια σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ και το φιάσκο που έγινε, αναφέρουν συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο κ. Μεϊμαράκης σύρθηκε στην παραίτηση μετά το φιάσκο και τις ευθύνες που του καταλογίζει και ο κόσμος της ΝΔ. - Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν ζήτησε την παραίτησή του στην προεκλογική περίοδο. Τη ζητά όμως τώρα μετά το φιάσκο γιατί εχει πολιτικές ευθύνες, αναφέρουν και προσθέτουν: Οι θέσεις που κατέχουν και οι τρεις ειναι κομματικές και μάλιστα είναι διορισμένοι. Επομένως ορθώς παραιτούνται. Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα. Η θέση του στην περιφέρεια δεν είναι κομματική και το κυριότερο είναι εκλεγμένος.

Τζιτζικώστας: Εκλογές την άλλη Κυριακή

Να γίνουν εκλογές αυτή την Κυριακή μετά το φιάσκο που προκάλεσε τον γαλάζιο εμφύλιο είχε ζητήσει νωρίτερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Δεν ξέρω τι θα κάνουν, ζητώ εκλογές αυτή την Κυριακή. Ο κόσμος ζητά και πρέπει να εκφραστεί» είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στον Ant1.

Ο ίδιος είπε ότι πρέπει να ξεχάσουν τα περί ματαίωσης και δήλωσε οργισμένος με όσα συνέβησαν το προηγούμενο 24ωρο «γιατί απογοητεύσαμε τους Νεοδημοκράτες». «Που είναι ο κ. Μεϊμαράκης τις τελευταίες 24 ώρες; Τον έχετε δει πουθενά;» αναρωτήθηκε ο κ. Τζιτζικώστας επιμένοντας στην παραίτηση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ, του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου και όλων των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που ορίστηκε από τον Α. Σαμαρά για να οδηγήσει την παράταξη σε εκλογές, ήταν εκείνος που είχε πει από την πρώτη στιγμή πως δεν πιστεύει σε αυτή τη διαδικασία και τελικά η διαδικασία δεν έγινε».

«Αν το θέμα είναι οικονομικό για να μην γίνουν οι εκλογές, ας τις κάνουμε χειρόγραφα, πώς το έκανε το ΠΑΣΟΚ;» πρόσθεσε και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει συνάντηση των τεσσάρων συνυποψηφίων σήμερα.

Βορίδης: Δεν έχω σχέση με την εταιρεία

Ο Μάκης Βορίδης απάντησε μέσω twitter στην αιχμή Μεϊμαράκη ότι αυτός γνώριζε την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογή Προέδρου, έχοντας μάλιστα «δικηγορικές σχέσεις» μαζί της.

Στη συνέχεια, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει τα εξής:

«Ο κ. Μεϊμαράκης με κατηγόρησε για υποκρισία διότι όπως είπε γνώριζα την Εταιρία που ανέλαβε το έργο της υποστήριξης των εκλογών για τον Πρόεδρο της ΝΔ, της είχα δώσει δουλειές ως Υπουργός και είχα και δικηγορικές σχέσεις μαζί της.

Απαντώ:

1) Ουδέποτε είχα οποιαδήποτε επαγγελματική ή άλλη σχέση με την εταιρία.

2) Εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω, ουδέποτε έχει ανατεθεί από εμένα στα πλαίσια της ασκήσεως των Υπουργικών μου καθηκόντων, έργο στην συγκεκριμένη εταιρία.

3) Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία που ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο στην εν λόγω εταιρία αποτελεί υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας στην οποία εξ όσων γνωρίζω προΐσταται ο κ. Μεϊμαράκης. Τι εννοεί ακριβώς; Έχω παρέμβει στον ίδιο ή σε άλλον καθοιονδήποτε τρόπο προκειμένου να ανατεθεί το συγκεκριμένο έργο στην συγκεκριμένη εταιρία; Αν δεν γνωρίζει κάτι σχετικό, τι νόημα έχουν οι προηγούμενες αναληθείς αναφορές;

Είπαμε να κρατάμε την αντιπαράθεση σε ένα επίπεδο ειδικά οι «παλιοί» που ισχυρίζονται ότι είναι θεματοφύλακες του πολιτικού πολιτισμού».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΟΧΗ 25 Νοε 2021 | 15:51

Ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν τραβάει" στις δημοσκοπήσεις- Δεν πείθει

Ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλτώσει δημοσκοπικά

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ ΤΟΥ... 2019 22 Νοε 2021 | 10:42

ΝΔ: Η Ραλλία Χρηστίδου να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα fake news κατά του πρωθυπουργού

Τα fake news της Ραλλίας Χρηστίδου για τον πρωθυπουργό, η οργισμένη αντίδραση της Ν.Δ και το φιάσκο με τη φωτογραφία του 2019 που η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ "κατέβασε" από το Τwitter.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 21 Νοε 2021 | 14:06

Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια διαφορά υπέρ της ΝΔ - Μικρό προβάδισμα Λοβέρδου & Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Στην παράσταση νίκης υπάρχει ξεκάθαρο προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου με 37,8%, ενώ στην δημοτικότητα των υποψηφίων, οι ερωτηθέντες ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ δείχνουν προτίμηση στον Νίκο Ανδρουλάκη.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 20 Νοε 2021 | 13:59

Σκέρτσος μετά τον σάλο για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς: Βιαστική διατύπωση - Τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ παραπληροφορούν

Όπως έγραψε ο κ. Σκέρτσος σε ανάρτησή του, "ο πιεστικός τηλεοπτικός χρόνος πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές διατυπώσεις που αδικούν το σκεπτικό πίσω από μια τοποθέτηση".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Νοε 2021 | 10:44

Η απάντηση της ΝΔ στις καταγγελίες Παπανδρέου: Θα περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από έναν πρώην πρωθυπουργό

Η ΝΔ αναφέρει ότι είναι πάγια τακτική του κόμματος να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές διεργασίες άλλων κομμάτων. Καλεί τον Γ. Παπανδρέου να ασχοληθεί με το να πείσει τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ότι αξίζει την ψήφο τους.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 09 Νοε 2021 | 19:36

Οργή ΚΙΝΑΛ για δημοσκοπήσεις: Μας εμφανίζουν ως ιδεολογικό και προγραμματικό δορυφορικό σχήμα της ΝΔ

Οργισμένη αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ για τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΕΡ" 09 Νοε 2021 | 13:49

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας λειτουργεί ως πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου- Είναι υγειονομικός σαμποτέρ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΝΔ 09 Νοε 2021 | 12:23

Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Δεν θα υπάρξει ξανά lockdown, δεν θα κλειστούν μέσα οι εμβολιασμένοι

Η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 02 Δεκ 2021 | 20:43

Τσίπρας από Κοζάνη: Μόνο στην Ελλάδα 150 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - Αποκλειστική ευθύνη του Μητσοτάκη

Για διπλή πανδημία στη χώρα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας: Αυτή του κορονοϊού και αυτή της ακρίβειας.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 02 Δεκ 2021 | 18:19

Μητσοτάκης - Κεραμέως παρουσίασαν τα 166 νέα Προγράμματα Σπουδών:Τι αλλάζει σε όλες τις σχολικές βαθμίδες

Τα νέα προγράμματα αφορούν όλες τις βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο - Άρχισε η πιλοτική εφαρμογή σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία

ΕΔΕΚΑΠ 02 Δεκ 2021 | 17:04

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: 3 ευρώ το αντίτιμο - Τι ώρα ανοίγουν οι κάλπες - Τα έγγραφα που πρέπει να έχουν οι ψηφοφόροι

Aναλυτικές διευκρινίσεις για την εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ 02 Δεκ 2021 | 16:00

Γεραπετρίτης: Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν για την επίσπευση της 3ης δόσης- Υπο εξέταση η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσει η επιτροπή εμβολιασμού για να εγκρίνει την επίσπευση της τρίτης αναμνηστικής δόσης,

ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ 02 Δεκ 2021 | 15:41

Ξαφνικό τετ α τετ Δένδια - Τσαβούσογλου στον ΟΑΣΕ- Εκαναν "συζήτηση κοινωνικού περιεχομένου"...

Μια σύντομη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ