Follow us

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταθέτει σήμερα ο Πανούσης

Απρόβλεπτες διαστάσεις προσλαμβάνουν οι καταγγελίες Πανούση ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε σύμπνοια με τρομοκράτες και ποινικούς σχεδίαζαν την εξόντωσή του.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταθέτει σήμερα ο Πανούσης

Σηκώνει το γάντι του Μαξίμου ο Γιάννης Πανούσης ο οποίος αναμένεται να καταθέσει σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τα στοιχεία που όπως ισχυρίζεται έχει στα χέρια του και αποδεικνύουν τις καταγγελίες που έκανε μέσω του Πρώτου Θέματος και ξεσήκωσαν πολιτική θύελλα.

ην Κυριακή ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με φόντο την καταγγελία του πρώτου ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζαν σε σύμπνοια με τρομοκράτες και ποινικούς των φυλακών την εξόντωσή του, προχώρησαν σε ανταλλαγή...μηνυμάτων που παραπέμπουν σε κήρυξη « πολέμου».

Το Μέγαρο Μαξίμου με αξιοσημείωτη καθυστέρηση και ενώ είχε προηγηθεί ομοβροντία από τα πολιτικά κόμματα που αξίωναν από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση για τον πρώην υπουργό.

Χαρακτήριζε «εξαιρετικά σοβαρές» τις καταγγελίες Πανούση αλλά ταυτοχρόνως τον εγκαλούσε με σχετική ειρωνεία για το ότι τις «περιφέρει» στα ΜΜΕ και του υπέδειξε τη δικαιοσύνη.

«Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη» ανέφερε το δελτίο Τύπου από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ο Πανούσης επέστρεψε το γάντι στο Μαξίμου

Την δική του απάντηση ο Γιάννης Πανούσης την έδωσε μέσα από το δελτίο του Mega. Ο κ.Πανούσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός εδώ και τέσσερις μήνες γνώριζε για το περιεχόμενο των καταγγελιών αυτών Εννόησε μάλιστα πως τις καταγγελίες τις μετέφερε και ο αρχηγός της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.

Επανέλαβε πως οι άνθρωποι που τον απειλούν είναι στελέχη που βρίσκονται ακόμη και σήμερα στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την υπόδειξη του Μεγάρου Μαξίμου να πάει στη δικαιοσύνη ο κ. Πανούσης παρατήρησε αιχμηρά « προφανώς ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να βγουν τα ονόματα αυτά στις εφημερίδες και χωρίς δική μου υπαιτιότητα».

Ολοκλήρωσε μάλιστα τον συλλογισμό του λέγοντας πως ενδεχομένως αυτό να βολεύει τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Πανούσης σκοπεύει όπως ανέφερε να μεταβεί αύριο Δευτέρα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη και να της υποβάλλει το φάκελο με τα στοιχεία του.

Νέα ανακοίνωση Μαξίμου: Να πας στη δικαιοσύνη

Αργά το βράδυ υπήρξε και δεύτερη ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού μετά τις νέες δηλώσεις του κ. Πανούση.

« Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου» ανέφερε η ανακοίνωση.

Το τηλεφώνημα του Τόσκα

Στον πρώην υπουργό και ενώ είχε ξεσπάσει ο θόρυβος τηλεφώνησε και ο διάδοχός του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Νίκος Τόσκας προσφέρθηκε αν κρίνει αναγκαίο πρόσθετη προστασία και να ζητήσει στοιχεία για όσα καταγγέλλει.

«Αυτοί που με απείλησαν είναι ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ»

Το μεσημέρι της Κυριακής και καθώς δεν είχε υπάρξει μέχρι τότε καμία αντίδραση από την κυβέρνηση ο Γιάννης Πανούσης είχε εκφράσει τον προβληματισμό του ενώ προχώρησε και σε άλλες αποκαλύψεις: ότι κάποιες από τις απειλές που ήταν έγγραφες τις είχε παραδώσει στον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη.

«Το γεγονός ότι δεν δέχτηκα ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και συνεπώς ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα από τις καταγγελίες ότι απειλείται η ζωή μου, αυτό πρέπει να προβληματίζει», ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στο «Βήμα»

Επέμεινε στις καταγγελίες περί απειλής κατά της ζωής του από «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες» και ξεκαθάρισε πως μέλη της κυβέρνησης ήταν ενήμερα των καταγγελιών του, αυτοί που τον απείλησαν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν όπως είπε απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη.

Την δε τελευταία απειλή κατά της ζωής του που δέχτηκε ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα. Ενώ όπως σημείωσε ακόμη και σήμερα υπήρξε ανακοίνωση από γνωστό χώρο που στρέφεται εναντίον του «χωρίς να είμαι τώρα υπουργός».

Η πρώτη καταγγελία και οι αποκαλύψεις στο Πρώτο Θέμα

Στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο Γ. Πανούσης αναφέρθηκε σε σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης αποκαλύπτοντας : «Πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου»

Ο πρώην υπουργός σύμφωνα έχει ήδη καταθέσει για λόγους προστασίας του σε συμβολαιογράφο ένα κείμενο 9 σελίδων στο οποίο περιγράφει τη συνωμοσία σε βάρος του με τα ονόματα των εμπλεκόμενων. «Οταν τελείωσα τη θητεία μου έγραψα ένα αστυνομικό κείμενο. Είναι στην ουσία οι 7 μήνες μου στο υπουργείο» εξηγεί ο ίδιος για το κείμενο στο οποίο όπως εξηγεί περιλαμβάνει « Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία, που υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία, και με ποιον τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα. Γιατί απειλούν τη ζωή μου»

Ο πρώην υπουργός λέει: «Εχουν χάσει τον ύπνο τους γιατί ξέρουν ότι ξέρω...Το ερώτημα είναι ως που μπορεί να φτάσουν Εγώ πάντως τους ξέρω ονομαστικά». Στο ερώτημα γιατί δεν έχει καταθέσει στις αρμόδιες αρχές το κείμενο λέει « δεν τα έχω καταθέσει σε εισαγγελέα. Είναι μια μορφή ασφάλειας. Αν συμβεί κάτι κακό σε μένα να ξέρουν τι έχει συμβεί».

Πως με στοχοποίησαν

Μεταφέροντας στιχομυθίες από την εκρηκτική του σχέση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο περιγράφει και πως θεωρεί ότι τον στοχοποίησαν.

Ο διάλογος – φωτιά με τον Παρασκευόπουλο

Όπως ο ίδιος περιγράφει στην συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα: «Την τελευταία, όχι σύγκρουση, ας πούμε διαφωνία με τον Παρασκευόπουλο την είχα όταν δημοσιοποιήθηκε ότι μπήκε η Αστυνομία στις φυλακές. Και γράφανε ότι δύο μέρες πριν παραιτηθεί η κυβέρνηση “οι μπάτσοι του Πανούση μπήκαν στις φυλακές και ελέγξανε τα κελιά των Πυρήνων της Φωτιάς”. Παίρνω τηλέφωνο τον Παρασκευόπουλο και του λέω: “Μπήκα στις φυλακές;”. “Οι θεσμικοί…”, μου απαντά. “Μπήκα εγώ στις φυλακές; Μπήκα χωρίς την άδειά σου και χωρίς τον εισαγγελέα; Μπήκα;” του λέω. “Το Μαξίμου είπε να μη δώσουμε έκταση…” μου είπε. “Χριστιανέ μου, μπήκα στις φυλακές; Αφού δεν μπήκα. Βγες και διέψευσε!” του ξαναλέω. Ποτέ δεν διαψεύστηκε… Αρα, αυτή η ιστορία, με τον Πανούση να μπαίνει στις φυλακές και να ελέγχει τα κελιά κλπ., είναι κατασκευασμένη. Από τους ίδιους κύκλους με τα ονόματα που έχω δώσει στον συμβολαιογράφο, οι οποίοι θέλουν να πουν στους ποινικούς και στους άλλους ότι “ο Πανούσης μας απαγορεύει να κάνουμε τις μεγάλες καινοτομίες και να σας βγάλουμε έξω”. Μεταφέρουν δηλαδή την ευθύνη που έχουν ως υπουργείο Δικαιοσύνης σε εμένα, που δεν ήμουν υπεύθυνος για τις φυλακές. Ο κακός Πανούσης… Αυτό το παιχνίδι κάνανε. Ετσι, λοιπόν, με στοχοποίησαν, με αποτέλεσμα οι μέσα, είτε είναι ποινικοί είτε οι άλλοι, που δεν μπορούσαν να ξέρουν και πολλά πράγματα, να λένε “θα τον φτιάξουμε”, “θα τον κανονίσουμε” κλπ. Διότι εγώ με αυτούς δεν έχω καμία επαφή. Δεν έχω καμία σχέση με το έγκλημα. Πώς μπορεί, λοιπόν, να με μισούν; Με μισούν γιατί οι άλλοι φροντίζουν γι’ αυτό. Στη λογική της δημοφιλίας. Ότι δηλαδή είσαι δημοφιλής έξω στην κοινωνία και θα σε φτιάξουμε εμείς οι μέσα. Και κάνανε αυτό το παιχνίδι».

Τι ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Οι καταγγελίες Πανούση έχουν προκαλέσει και σειρά πολιτικών αντιδράσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν από τον πρωθυπουργό και τη δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του

Για «σοβαρές σκιές» κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «τα όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και την Αστυνομία, αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές».

«Ο Πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού», αναφέρει η ΝΔ.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Χρειάζεται παρέμβαση της δικαιοσύνης και του πρωθυπουργού

Ο Θ. Παπαθεοδώρου, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ) κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να πάρουν θέση και τη δικαιοσύνη να παρέμβει.


«Ο κ. Πανούσης φέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου να κατέχει στοιχεία, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διασυνδέσεις Πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαιτίους στη δικαιοσύνη. Η διάχυση μιας θολής υποψίας πολιτικοοικονομικών σκανδάλων με φόντο την τρομοκρατία βλάπτει τη λειτουργία της Δημοκρατίας και οπωσδήποτε αυτή η αχλύ δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει με μυθιστορηματικές διηγήσεις. Χρειάζεται να παρέμβει η δικαιοσύνη αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση».

Παρέμβαση Τσίπρα ζητεί το Ποτάμι

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γ.Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει ο κ.Πανούσης αναρωτιέσαι αν ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του».

Eνωση Κεντρώων: Επειδή δεν ζούμε στη Σικελία ο Τσίπρας να πάρει άμεσα θέση

«Οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση έχουν μείζονα σημασία και αναφέρουν εκτός των άλλων ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την εξόντωσή του από ανθρώπους του υποκόσμου αλλά και από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεπλέκοντο με την τρομοκρατία. Επειδή τυγχάνει να μην ζούμε στην Σικελία και στα μέσα του 19ου αιώνα όπου τέτοιες πράξεις αναλάμβανε η "Κόζα Νόστρα" και επειδή στις μέρες μας η δημοκρατία και η δικαιοσύνη λειτουργούν, εάν ευσταθούν οι καταγγελίες αυτές, οφείλει άμεσα να πάρει θέσει η Κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος

Διαβάστε ακόμη

«Σφάζονται» Πανούσης – Διαμαντόπουλος

Γιάννης Πανούσης: «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;»

Πανούσης: Nα διώξει εμένα ο Τσίπρας ή αυτούς που με βρίζουν

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΑΝΑΛΥΣΗ 15 Δεκ 2025 | 11:15

Έρευνα Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα: "Καταρρίπτεται το κυβερνητικό success story για την ελληνική οικονομία"

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δεν επιβεβαιώνουν το αφήγημα ενός κυβερνητικού success story κατά την τελευταία πενταετία.

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 14 Δεκ 2025 | 10:50

Γ. Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη είναι ο Τσίπρας - Δειλός, καθαρά εκμεταλλευτικός ο προϋπολογισμός

Εξαπέλυσε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι είναι "το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΧΕΙΑ 11 Δεκ 2025 | 11:19

Δημοσκόπηση RealPolls: Μικρή πτώση για την (πρώτη) ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο 17% με άλλο πρόεδρο εκτός Ανδρουλάκη

Τι απαντούν οι ερωτηθέντες για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ είτε με το ενδεχόμενο κόμμα Τσίπρα.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ 10 Δεκ 2025 | 10:49

"Ιθάκη": Στην Πάτρα η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Οι λόγοι που επέλεξε την πόλη

Ο πρώην πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το βιβλίο του στην Πάτρα την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - Πού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση της "Ιθάκης" το 2026.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 18:07

Φάμελλος: Το μείζον είναι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και η ενότητα

"Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τους αγρότες", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 09:45

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα: Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντή της "Αυγής"

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζήτησε εκτόνωση στην απομάκρυνση του Σπ. Σουρμελίδη και τη διαρροή πως δεν απηχεί το πρωτοσέλιδο τη γραμμή του κόμματος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 09:23

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν καλούμε κανέναν Τσίπρα - Η στρατηγική του απέτυχε παταγωδώς

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος "δεν καλούμε κανέναν Αλέξη Τσίπρα. Δεν αφορά τη συζήτηση του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός".

ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ 08 Δεκ 2025 | 08:32

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία - Στο Παλλάς έκανε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ

"Μόνο που θα σταθώ δίπλα στον Τσίπρα, θα πάθει συγκοπή. Γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος", είπε ο Παναγιωτης Λαφαζάνης.

08 Δεκ 2025 | 07:47

Μήπως αδικούμε τον Αλέξη Τσίπρα;

Από όλες τις κριτικές που διάβασα για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, δυο βρήκα τις πιο ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 07 Δεκ 2025 | 16:51

Πηγές Τσίπρα: Η "Ιθάκη" έβαλε τέλος στη στασιμότητα - Ανοίγει η συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση

Όπως λένε, η "πέτρα" που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 16:33

Π. Καμμένος: Δεν μετάνιωσα από τη συγκυβέρνηση με Τσίπρα - Αν ο χώρος δεν καλύπτεται, θα επιστρέψω στην πολιτική

"Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Κατάρ - Τύχη για την Ελλάδα η άφιξη της Γκίλφοϊλ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 07 Δεκ 2025 | 08:32

Αιμίλιος Χειλάκης στο TheTOC: "Στην Ιθάκη ο Τσίπρας αναλαμβάνει την ευθύνη και ζητά συγγνώμη πεντακάθαρα"

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλά για το βιβλίο του Τσίπρα, τη φιλία τους και την αφήγηση - "Θα ήθελα πάρα πολύ να δω κάποια στιγμή ένα βιβλίο του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα Τέμπη"

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 06 Δεκ 2025 | 13:04

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για το Μάτι, τον κάλυψε ο Μητσοτάκης"

"Όσο περνά από το χέρι μου, δεν θα μείνει κανένας υπεύθυνος ατιμώρητος" σχολίασε για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπε για Καραναστάση

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΙΚΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Κοντογιαννίδης τα χώνει στον Τσίπρα: "Η ντροπή ντροπή δεν έχει - Η "λαϊκίστικη παπ...ά" που είπε στην παρουσίαση

"Δεν έχεις το δικαίωμα στην παρουσίαση να παρουσιάζεις μόνο εσύ" λέει για τον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Δεκ 2025 | 16:03

"Καρφιά" Χαρίτση για Τσίπρα: Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στη μεταπολίτευση, στον εξώστη ήταν όσοι ασκούσαν αυστηρή κριτική

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης ασκεί σαφή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 05 Δεκ 2025 | 13:13

Το ειρωνικό σχόλιο Πολάκη για την παρουσίαση του Τσίπρα: Δεν πήγα λόγω υψοφοβίας σε εξέδρες και θεωρεία

"Εγώ θα μείνω ΣΥΡΙΖΑ", απάντησε σε ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα - Τι είπε για Μητσοτάκη

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 05 Δεκ 2025 | 09:57

Νέες βολές Αλαβάνου κατά Τσίπρα: "Να γονατίσει και να πει συγγνώμη, είναι ντροπή για την Αριστερά"

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Δεκ 2025 | 21:00

Πυρά Βαξεβάνη για τη "χωροταξική απομόνωση" των πρώην συντρόφων του Τσίπρα στο Παλλάς: Η "κυβέρνηση του θεωρείου"

Αιχμηρός ο Κώστας Βαξεβάνης για τους πρώην συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΔΙΠΛΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ 04 Δεκ 2025 | 14:08

Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου πήγαν στο ίδιο wine bar μετά την παρουσίαση, δεν αντάλλαξαν ούτε λέξη

Η αποκάλυψη για την τυχαία συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ζωής Κωνσταντοπούλου σε wine bar

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 12:50

Μαραντζίδης για Τσίπρα: "Θα ηττηθεί όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να κερδίσει, γιατί είναι η προοπτική και η ελπίδα"

Όπως ανέφερε, σε μια περίοδο πολιτικής "ξηρασίας" ιδεών και εναλλακτικών προτάσεων στην κεντροαριστερά, ο Τσίπρας εμφανίζεται για ένα μέρος της κοινωνίας ως "βροχή".

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Σκέρτσος για Τσίπρα: "Μας είπε ότι είναι περήφανος για όσα έκανε - Θα ήταν λάθος να μην τον πιστέψουμε"

Το σχόλιο του Σκέρτσου καταλήγει με μια ρητορική ερώτηση: "Πόσες ευκαιρίες ακριβώς χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας για να μας αποδείξει ότι δεν μπορεί να αλλάξει;",

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Πόπη Τσαπανίδου: Με ανδρόγυνο look στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Η Πόπη Τσαπανίδου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 11:18

Γεωργιάδης: Πήγε ο μέγας ηγέτης Σαντάμ Τσίπρας, τους είπε "είστε μηδέν" και αυτοί χαμογελούσαν από τον εξώστη

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε ακόμη περισσότερο, εκτιμώντας ότι στις επόμενες εκλογές "ο μόνος που θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης.

ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ «ΙΘΑΚΗΣ» 04 Δεκ 2025 | 11:17

Μπέττυ Μπαζιάνα: Με one shoulder βελούδινη δημιουργία στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Η κομψή εμφάνιση της Μπέττυς Μπαζιάνα στην παρουσίαση του βιβλίου του συζύγου της, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Τετάρτης στο θέατρο Παλλάς.

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 10:04

Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Τσίπρα: Εστειλε Φάμελλο και Χαρίτση στον εξώστη - "Ρεζερβέ α' θέση για κανέναν"

Η επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης που οραματίζεται, προφανέστατα δεν ξεκίνησε χθες από το Παλλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Δεκ 2025 | 09:20

Γεωργιάδης για παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Πολάκης

"Χρειάζονταν τόση φασαρία για να απαλλαγούν από τον Παύλο;", έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 09:03

Βαρουφάκης για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Εκανε οντισιόν στην ολιγαρχία με τον θίασο που διέλυσε"

"Ήταν μια θεατρική σκηνή με το ίδιο συνάφι από κάτω. Έμαθα ότι ήταν όλος ο θίασος που διέλυσε ο Τσίπρας.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 08:35

Επεισόδιο με την Ελένη Λουκά στην ομιλία Τσίπρα στο Παλλάς: Φώναζε "προδότη", τη "μάζεψε" η Αστυνομία

Αστυνομικοί επενέβησαν και απομάκρυναν την Ελένη Λουκά, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς περαιτέρω προβλήματα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 07:33

O Τσίπρας ζητά "σοκ δημοκρατίας" και ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας - "Μας γυρίζει στο 2015"

Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία το rebranding του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 04 Δεκ 2025 | 07:30

Καρφιά ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: "Επιστρέφει αγκαλιά με τα συμφέροντα παίζοντας το παιχνίδι του κ.Μητσοτάκη"

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι επιλογές Τσίπρα συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαδοχική επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 03 Δεκ 2025 | 20:27

Αλέξης Τσίπρας: Υπέγραψε την "Ιθάκη" στον πρώτο αναγνώστη που την αγόρασε - Η αφιέρωση στο βιβλίο [βίντεο]

"Πιστεύω ο Αλέξης ήθελε να μας πει για την επιστροφή του. Πανηγυρίζουμε...", ανέφερε ο άνθρωπος που αγόρασε πρώτος το βιβλίο Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 03 Δεκ 2025 | 19:00

Τσίπρας: "Δεν έχουμε κυβέρνηση που κάνει λάθος, έχουμε λάθος κυβέρνηση - Απογοητευτική η εικόνα της Αριστεράς"

Γέμισε το "Παλλάς" από κόσμο και τους παλιούς συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση του βιβλίου του - Τα μηνύματα που έστειλε

ΧΑΜΟΣ 03 Δεκ 2025 | 17:53

Αλέξης Τσίπρας: Ουρές από τις 16:30 έξω από το θέατρο "Παλλάς" για την "Ιθάκη" [βίντεο]

Έξω από το θέατρο "Παλλάς" σχηματίστηκαν ουρές από δεκάδες πολίτες, 2,5 ώρες πριν από την ώρα έναρξης της παρουσίασης

03 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Τσίπρας και τα "σκληρά παιδιά"

Μένω έκπληκτος διαβάζοντας (παρά τα νεύρα μου) το βιβλίο του πρώην, και διαπιστώνοντας πόσο δεν έμαθε τίποτα απολύτως από την κρίση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Δεκ 2025 | 10:49

Κωνσταντοπούλου: Πήρα το βιβλίο του Τσίπρα να δω τι γράφει για το Μάτι - Πολιτικός απατεώνας που μαζεύει χρήματα

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε "πολιτικό απατεώνα", άσκησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 03 Δεκ 2025 | 08:31

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την "Ιθάκη" του με σφορδή επίθεση κατά της κυβέρνησης - Τι θα πει στην ομιλία του

Σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στο θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 02 Δεκ 2025 | 16:55

Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι κατά Τσίπρα: Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας για προσωπική αποκατάσταση

"Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας μας ως εργαλείο προσωπικής αποκατάστασης", αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 02 Δεκ 2025 | 10:57

Χάρης Δούκας: "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" - Τι είπε για συνεργασία με Τσίπρα

Στο ερώτημα για το ποιος θα ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επικεφαλής.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 02 Δεκ 2025 | 10:31

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας υπονόμευσε τον ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει ως κεντρώος

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας του, εξαπολύοντας "βολές" κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Δεκ 2025 | 08:11

Λαφαζάνης: "Δεν είναι δίλημμα το Μητσοτάκης ή Τσίπρας - Είμαι καταζητούμενος στην Ουκρανία"

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για "πολιτική αλητεία"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Δεκ 2025 | 16:30
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 01 Δεκ 2025 | 09:46

Τσακαλώτος: Δεν θα πάω στην παρουσίαση του βιβλίου του Τσίπρα - Προσωπικά δεν θεωρώ ότι με αδικεί

"Προσωπικά δεν θεωρώ ότι με αδικεί το βιβλίο, δεν είμαι εκνευρισμένος ή θυμωμένος με όσα αναφέρει για μένα", λέει χαρακτηριστικά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ 01 Δεκ 2025 | 08:10

Ποια είναι τα έσοδα του Αλέξη Τσίπρα από το βιβλίο "Ιθάκη" - Η αμοιβή του πρώην πρωθυπουργού

Τα ποσό που εκτιμάται ότι θα αποκομίσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την πώληση του βιβλίου "Ιθάκη".

01 Δεκ 2025 | 07:17

Ο κανακάρης

Το γεγονός ότι ο Τσίπρας έγινε στα 40 του πρωθυπουργός και στα 51 του επιδιώκει, με αξιώσεις, την ολική επαναφορά του, θα έπρεπε να μας προβληματίσει όχι για τον ίδιο. Μα για την κοινωνία μας.

ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 30 Νοε 2025 | 14:06
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ 30 Νοε 2025 | 13:16

Θανάσης Λάλας: "Προσωπικό ξεκαθάρισμα το βιβλίο του Τσίπρα - Σε σύγκρουση το θυμικό του και η εξουσία"

"Αυτό που συνέβη με τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του ήταν ότι ήταν από διαφορετικούς χώρους..."

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 30 Νοε 2025 | 08:46

Τσακαλώτος στο TheTOC: Δεν έπρεπε να συμβάλουμε στο να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά λόγω Προέδρου Δημοκρατίας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για το αν θα πήγαινε σε ένα νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 29 Νοε 2025 | 11:43

Ντόρα Μπακογιάννη: "Ο κόσμος είναι κουρασμένος, από τα μεγαλύτερα λάθη μας η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ"

Το βιβλίο της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως αποκάλυψε η ίδια, αναμένεται το Πάσχα.

29 Νοε 2025 | 09:43

Η Μποφίλιου, ο Χατζιδάκης και το "ηθικό πλεονέκτημα" Τσίπρα

Έτσι είναι άμα είσαι με τον Άνθρωπο (το διόρθωσα σε Α κεφαλαίο για να ταιριάζει με το ύφος της Μποφίλιου) και παλεύεις για τα ιδανικά της αριστεράς.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ 28 Νοε 2025 | 20:12

Αλέξης Τσίπρας: Αυτοί θα είναι οι ομιλητές στην παρουσίαση της "Ιθάκης" - Ποιοι δημοσιογράφοι θα συντονίσουν

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει τη δική του ομιλία κατά το δεύτερο μέρος της παρουσίασης του βιβλίου "Ιθάκη"

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΠΟΤ 28 Νοε 2025 | 14:51

Τα Jumbo τρολάρουν τον Τσίπρα στη νέα διαφήμιση: "Η Ιθάκη των Χριστουγέννων, αδειάστε τα όλα χωρίς τσίπα"

Τα Jumbo "καρφώνουν" τον Αλέξη Τσίπρα και το βιβλίο του "Ιθάκη", στο νέο διαφημιστικό σποτ τους για το ραδιόφωνο ενόψει Χριστουγέννων

ΣΥΡΙΖΑ 28 Νοε 2025 | 08:09

Η Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε την πρόταση Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν συμφώνησα με την παραίτησή του"

Η πρώην υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι δεν αποδέχθηκε την πρόταση, καθώς θεωρούσε πως ο Τσίπρας δεν έπρεπε να παραιτηθεί εκείνη τη χρονική στιγμή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 27 Νοε 2025 | 15:13

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας μου είπε "γιατί δεν κλείνεις την Αυγή και το Κόκκινο;" – Βρήκα άδεια ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν ισχύει ότι πίστευα ότι θα γίνω πρωθυπουργός. Δεν περίμενα καν ότι θα κέρδιζα στον ΣΥΡΙΖΑ", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:48

Ανδρουλάκης: Εάν είχα κάνει στη χώρα τη ζημιά που έχουν κάνει Μητσοτάκης - Τσίπρας, δεν θα μπορούσα να πιω καφέ στο Σύνταγμα

"Δεν είναι όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πορεία. Δεν κάναμε όλοι ρουσφέτια. Δεν έχουμε όλοι σχέση με διαπλοκή και διαφθορά", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ" 27 Νοε 2025 | 12:19

Ο Ανδρέας Ψυχάρης για τη συνάντηση του πατέρα του με τον Τσίπρα: "Ηταν τέσσερις, όχι μία και εκείνος ζητούσε διάφορα"

Σην περίφημη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πατέρα του, Σταύρο Ψυχάρη, και όσα γράφει για αυτή ο πρώην πρωθυπουργός στο βιβλίο του, μίλησε ο γιος του εκδότη, Ανδρέας Ψυχάρης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΙΛΕΡ ΜΑΚΜΠΕΘ 27 Νοε 2025 | 11:57

Τάιλερ Μάκμπεθ για το βιβλίο Τσίπρα: "Κόκκινη γραμμή η αναφορά σε μένα - Δεν ενδιαφέρει το κοινό τι είπα με την Μπέττυ"

"Δεν είμαι βέβαιος ότι εξυπηρετεί σε κάτι το ευρύ κοινό το να έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με αυτή τη συζήτηση", τόνισε ο Τάιλερ Μακμπέθ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 27 Νοε 2025 | 09:25

Ο Τσίπρας αυτοτρολάρεται με Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη: "Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης" [βίντεο]

"Εγώ θα μιλήσω την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Παλλάς. Είσοδος ελεύθερη. Σας περιμένω όλους", αναφέρει στο βίντεο ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Νοε 2025 | 08:35

Τρολάρισμα των Εκδόσεων Ψυχογιός για το βιβλίο Τσίπρα με Χάρι Πότερ: "Αρα με 1,5 εκατ. αντίτυπα ρίχνεις κυβέρνηση"

Μία χιουμοριστική απάντηση, με αρκετή δόση... τρολ, έκαναν οι Εκδόσεις Ψυχογιός, για τις πωλήσεις του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη", των Εκδόσεων Gutenberg.

ΣΤΟ OPEN 26 Νοε 2025 | 19:14

Τραγωδία στο Μάτι: "Γράφει για θυελλώδεις ανέμους, ενώ εμείς είχαμε άπνοια" λέει εγκαυματίας για τον Τσίπρα

Η Κάλλι Αναγνώστου χαρακτήρισε "ψεύδη και ασάφειες" τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας για τη φωτιά στο Μάτι

ΙΘΑΚΗ 26 Νοε 2025 | 14:59

Νίκος Μαραντζίδης: Στην περίπτωση της κυρίας Αχτσιόγλου ήμουν παρών και έγιναν ακριβώς όπως περιγράφονται

Όπως τόνισε ο καθηγητής Μαραντζίδης ο Αλέξης Τσίπρας κλείνει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν και ανοίγει την πόρτα για την ίδρυση νέου κόμματος

ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑ 26 Νοε 2025 | 14:16

Καρανίκας: Ανερμάτιστος τιτλολάτρης ο Τσίπρας - Γελοίοι, αναχρονιστικοί και άχρηστοι οι συνεργάτες του

Ο Νίκος Καρανίκας δήλωσε πως οι ζουρνάδες και τα νταούλια ήταν μια επικοινωνιακή φούσκα.

"ΜΕ ΛΥΠΕΙ Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ" 26 Νοε 2025 | 11:01

Κασσελάκης: Στο Σούνιο ο Τσίπρας μου είπε ότι θα επέστρεφε στην πολιτική για μεγαλύτερη θέση από αυτή που έφυγε

"Κάθε ημέρα δείχνει πόσο ανήκει στο παρελθόν", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα.

"ΙΘΑΚΗ" 26 Νοε 2025 | 09:55

Ο Λαφαζάνης κατακεραυνώνει Τσίπρα για το βιβλίο: "Είναι πολιτικά ανώμαλος, κυνικός και αδίστακτος" [βίντεο]

Όπως κατήγγειλε ο κ. Λαφαζάνης, η κατάργηση του Μνημονίου ήταν επικοινωνιακή φούσκα. Το μόνο που ενδιάφερε τον Τσίπρα ήταν η πρωθυπουργική καρέκλα.

«ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ» 26 Νοε 2025 | 08:14

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Είναι ειδικός στο ξεπούλημα - Θα έπρεπε να είναι φυλακή για το Μάτι"

Οι απαντήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε όσα της καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη"

26 Νοε 2025 | 07:19

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και το παράδειγμα Πατέλη

Λέει πιθανώς και πολλά ψέματα στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας, οι διαψεύσεις πέφτουν άλλωστε σαν τη βροχή, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, λέει και πολλές αλήθειες.

ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 22:39

Πώς ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη θέση του Αλέκου Αλαβάνου- Η κόντρα τους και το debate των αρχηγών που τον εκτόξευσε

Ο Αλέκος Αλαβάνος τον ήθελε κομπάρσο, αλλά το debate των πολιτικών αρχηγών εκτόξευσε τον Αλέξη Τσίπρα στην κορυφή

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 25 Νοε 2025 | 19:54

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πουλούσε τον "Οδηγητή" και εισιτήρια για το φεστιβάλ της ΚΝΕ: "Ήταν ένα είδος βίαιου coming out"

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται σε "βίαιο coming out", όταν στήθηκε έξω από το σχολείο του για να πουλήσει Οδηγητή και εισιτήρια για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ 25 Νοε 2025 | 19:51

Ανδρέας Τσούνης: "Ο Αλέξης Τσίπρας είναι καθ' έξιν ψεύτης" - Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά για το βιβλίο

Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά σε όσα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην "Ιθάκη"

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 25 Νοε 2025 | 17:34

Αντώνης Κανάκης για "Ιθάκη": "Συντροφικό ξεκατίνιασμα χωρίς προηγούμενο - Η προδοσία ήταν τεραστίων διαστάσεων"

"Στην περίπτωση του Τσίπρα ο ελληνικός λαός πίστεψε ότι μπορεί να υπάρξει μια αλλαγή και η προδοσία ήταν τεραστίων διαστάσεων"

ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ... 25 Νοε 2025 | 17:34

Πόσα χρήματα μπορεί να "βγάλει" ο Αλέξης Τσίπρας από την έκδοση του βιβλίου του- Τα πρώτα 33 χιλιάδες αντίτυπα εξαντλήθηκαν

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο τα πρώτα αντίτυπα εξαντλήθηκαν και ετοιμάζονται νέες εκδόσεις

ΑΚΑΡΠΗ 25 Νοε 2025 | 16:27

Ο Τσίπρας και η συνάντηση με τον Ψυχάρη και τη γάτα Ιμαλαΐων- Τι του ζήτησε ο εκδότης

Ο τότε εκδότης του Συγκροτήματος Λαμπράκη, του ζήτησε τη διαγραφή των χρεών του Ομίλου, με αντάλλαγμα υποστήριξη

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 25 Νοε 2025 | 16:10

Βαξεβάνης για "Ιθάκη" Τσίπρα: Πόνημα μεταμέλειας - Προκλητική δήλωση συγγνώμης στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι

"Πολύ πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο, το αποκάλεσα πόνημα μεταμέλειας", λέει ο Κώστας Βαξεβάνης για την "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα

"ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" 25 Νοε 2025 | 15:42

Λαφαζάνης για βιβλίο Τσίπρα: Σκέψη πολιτικού βρυκόλακα να τα βάζει με όλους και να βγάζει λάδι τον εαυτό του

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνει λόγο για "παραλήρημα" ενός "πανικόβλητου" Τσίπρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 25 Νοε 2025 | 15:34

Ο Γεωργιάδης απαντά με δικό του βιβλίο στην αφιέρωση Τσίπρα: Η Ιστορία θα σε μάθει να διαλέγεις συνεργάτες

"Ως γνήσιος βιβλιοπώλης και εγώ θα του στείλω το νέο δικό μου βιβλίο: "Ρώμη"", αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Αλέξη Τσίπρα

«ΕΠΑΝΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» 25 Νοε 2025 | 15:11

Guardian για βιβλίο Τσίπρα και Βαρουφάκη: "Η μεγαλύτερη δολοφονία χαρακτήρα" στη σύγχρονη ελληνική ιστορία

Αποφασισμένος να οργανώσει "πολιτική επιστροφή" ο Τσίπρας, σύμφωνα με τον Guardian - Κάνει "τη χειρότερη δολοφονία χαρακτήρα" στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ 25 Νοε 2025 | 13:58

Μωραΐτης για Κασσελάκη: Μεγαλομανής - Θεωρούσε ότι θα αφήσει μεγαλύτερο αποτύπωμα από τον Ανδρέα

"Θεωρώ τον Κασσελάκη από τους χειρότερους χαρακτήρες που έχω γνωρίσει", λέει ο Νίκος Μωραΐτης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ 25 Νοε 2025 | 13:18

Κατρούγκαλος: Τίμιο και αντικειμενικό το βιβλίο Τσίπρα – Έχω μετανιώσει που υπερασπίστηκα τον Πολάκη

"Μόνο ο Τσίπρας μπορεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στην Αριστερά", λέει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

"ΙΘΑΚΗ" 25 Νοε 2025 | 12:51

Επαινοι Τσίπρα για Παυλόπουλο: "Νουνεχής πολιτικός", είχαμε καθημερινή επικοινωνία τον Δεκέμβρη του 2008

Με τον Πρ. Παυλόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας είχε μία ειλικρινή σχέση, αναφέρει στο βιβλίο του και γι' αυτό το λόγο τον πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 25 Νοε 2025 | 11:38

Καμμένος για Τσίπρα: Μου είχε πει να με βάλει στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Εγιναν τεράστια λάθη στο Μάτι

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα και παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ 25 Νοε 2025 | 10:41

Ανάρπαστο το βιβλίο του Τσίπρα: Εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες - Πουλήθηκαν 33.000 αντίτυπα

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, με τον εκδοτικό οίκο Gutenberg να ανακοινώνει ότι τα 33.000 διαθέσιμα αντίτυπα της "Ιθάκης" εξαντλήθηκαν.

"ΙΘΑΚΗ" 25 Νοε 2025 | 10:26

Η γκάφα στο βιβλίο Τσίπρα με τη Ρίγα της... Εσθονίας - Μαρινάκης: "Είναι η Λέσβος και η Μυτιλήνη του εξωτερικού"

Ένα λάθος στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη" εντόπισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

"ΙΘΑΚΗ" 25 Νοε 2025 | 09:40

Ο Αλέξης Τσίπρας τρολάρει τον Άδωνι Γεωργιάδη για το βιβλίο του: "Το λιγουρεύεστε έτσι;" [βίντεο]

"Στον Άδωνι βαθύτατες ευχαριστίες για τη δωρεάν διαφήμιση που μου έχει κάνει", έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

''ΙΘΑΚΗ'' 25 Νοε 2025 | 09:23

Βαρουφάκης για βιβλίο Τσίπρα: Αυτοεξευτελισμός τα περί πληρωμής με "κουπόνια" - Ηταν όρος για να αναλάβω το ΥΠΟΙΚ

"Έχω πολλά βιβλία να διαβάσω, γι' αυτό λέω να περιμένω την ταινία", σχολίασε καυστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ACTION24 25 Νοε 2025 | 08:33

Γεροβασίλη για βιβλίο Τσίπρα: "Ο Βαρουφάκης ήταν ο λάθος άνθρωπος τη λάθος στιγμή για τη χώρα"

Η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενη σε πρόσωπα και καταστάσεις της πολιτικής σκηνής κατά την περίοδο των μνημονίων.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 25 Νοε 2025 | 06:30

Πώς διάβασε το Μαξίμου το βιβλίο Τσίπρα: "Για όλα τα λάθη έφταιγαν οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος"

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα βγήκε στην κυκλοφορία χθες και οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ" 24 Νοε 2025 | 23:57

Πώς ο Πούτιν άδειασε τον Τσίπρα: Σαν να τα πετάω σε σκουπιδοτενεκέ, αν δώσω λεφτά στην Ελλάδα - Καλύτερα σε ορφανοτροφείο

Όταν έγινε σαφές ότι ρωσική βοήθεια δεν θα υπήρχε, Πούτιν και Τσίπρας μίλησαν για την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, αναφέρεται στην "Ιθάκη"

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ 24 Νοε 2025 | 23:13

Κουτσούμπας: Φανταστείτε τότε το ΚΚΕ να είχε δώσει στήριξη σε αυτόν τον τραγέλαφο που περιγράφεται στο βιβλίο Τσίπρα

"Ο Τσίπρας προσπαθεί να το φορτώσει σε κάποιους συνεργάτες του για να βγει λάδι ο ίδιος", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2015 24 Νοε 2025 | 21:33

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μετέθεσε το ραντεβού μας για να γίνει η συγκυβέρνηση με Καμμένο - Η περιγραφή είναι μυθιστόρημα

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα και τη στιχομυθία με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε πως δεν ειπώθηκε η περιβόητη φράση "Σταύρο, σε πρόλαβε άλλος"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Νοε 2025 | 21:01

Πολάκης για βιβλίο Τσίπρα: "Μάλλον δεν τα θυμάται καλά ο Αλέξης - Ο Σταθάκης τον εκβίαζε γιατί φοβόταν πως δεν θα εκλεγεί"

Ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει πως ο Γιώργος Σταθάκης εκβίασε τον Αλέξη Τσίπρα και όχι ο ίδιος, στη συγκρότηση των κομματικών ψηφοδελτίων στις εθνικές εκλογές του 2023

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΙΛΕΡ 24 Νοε 2025 | 18:19

Σκληρή απάντηση Κασσελάκη σε Τσίπρα: Χειρότερα τα αγγλικά της Μπέτυς από του Αλέξη - Ομοφοβικός

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ανάρτησε βίντεο στο Instagram στο οποίο κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για "κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού"

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 24 Νοε 2025 | 17:02

Καμμένος για Τσίπρα: Το κλειδί για το 2015 είναι το τηλεφώνημα με τον Πρόεδρο Ομπάμα από τις Βρυξέλλες...

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πώς έσπευσε να προμηθευτεί το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού που κυκλοφόρησε σήμερα Δευτέρα στα βιβλιοπωλεία