X

Μετά την κόντρα Δένδια - Τσαβούσογλου ξεκινά ο 4ος κύκλος συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Μετά τη σύγκρουση των δύο υπουργών Δένδια - Τσαβούσογλου στην Αγκυρα ξεκινά ο 4ος κύκλος συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Γράφει: TheToc team

Παρά τον καυγά μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων, την Πέμπτη 15 Απριλίου, στην Αγκυρα, τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας Ελλάδος και Τουρκίας συμφώνησαν να διεξάγουν τον 4ο κύκλο συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανακοινώθηκε, η ημερομηνία καθώς και οι λοιπές λεπτομέρειες της επικειμένης συνάντησης θα αποφασιστούν σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κόντρα Δένδια - Τσαβούσογλου στην Αγκυρα

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη μετά τη συνάντηση τους οι ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τις φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν, "αρπάχτηκαν" μπροστά στις κάμερες, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να επιπλήττει την Αγκυρα για παραβατικές συμπεριφορές στο Αιγαίο και για fake news σχετικά με το μεταναστευτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο "καβγάς" των δύο υπουργών Εξωτερικών είχε και αιχμηρές ατάκες εκ μέρους του Νίκου Δένδια.

Πριν ολοκληρωθούν ωστόσο οι κοινές δηλώσεις ο Έλληνας ΥΠΕΞ, με πρόθεση να χαλαρώσει η ένταση, είπε στον ομόλογό του: "Ελπίζω η διαφωνία μας να μην σε οδηγήσει να ακυρώσεις την πρόσκληση για δείπνο γιατί πεινάω εξαιρετικά".

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένα ακόμη περιστατικό καθώς συνεργάτες του τούρκου ΥΠΕΞ φαίνεται πως επιχείρησαν να "κόψουν" την απάντηση του Νίκου Δένδια, ο οποίος όμως συνέχισε αφού ο Τσαβούσογλου έκανε νόημα με το χέρι στους συνεργάτες του. "Σε ευχαριστώ αγαπητέ Μεβλούτ που μου επιτρέπεις να απαντήσω. Οι συνεργάτες σου φαντάζομαι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως", ανέφερε εκείνη την ημέρα ο Νίκος Δένδιας.