Μέτρα για τους Ρομά στο Μενίδι προανήγγειλε η κυβέρνηση

Σειρά από παρεμβάσεις προανήγγειλαν στη συνέντευξη Τύπου για τη Δυτική Αττική οι κ.κ. Σκουρλέτης, Πολάκης, Τόσκας και Γαβρόγλου. Μελετάται η εισαγωγή Ρομά στην ΕΛΑΣ.

metra-gia-tous-roma-stio-menidi-proaniggeile-i-kubernisi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σειρά από παρεμβάσεις προανήγγειλαν στη συνέντευξη Τύπου για τη Δυτική Αττική οι κ.κ. Σκουρλέτης, Πολάκης, Τόσκας και Γαβρόγλου. Μελετάται η εισαγωγή Ρομά στην ΕΛΑΣ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην ανάγκη αυστηροποίησης του νομικού πλαισίου για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Είπε χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί κάποιος άσκοπα να "σηκώνει το χέρι του γιατί ήρθε στο τσακίρ κέφι και να αδειάζει το κουμπούρι του".

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου σημείωσε ότι αναζητείται τρόπος για το πως θα γίνει υποχρεωτική η ολοήμερη φοίτηση για τα παιδιά των Ρομά στα σχολεία, ενώ εξετάζεται η δραστηριοποίηση κοινωνικού λειτουργού ο οποίος θα εντοπίζει τα προβλήματα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του κ. Γαβρόγλου ο οποίος είπε πως εξετάζεται το νομικό πλαίσιο για να μπορούν Ρομά να εισάγονται χωρίς εξετάσεις σε παιδαγωγικές και αστυνομικές σχολές. 

Ο Παύλος Πολάκης, ως αρμόδιος για τον χώρο της Υγείας, τόνισε πως θα εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ.

Τέλος, ο Νίκος Τόσκας ανέφερε ότι θα συνεχιστούν και δη με αμείωτο ρυθμό οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ και δεν θα επιτραπούν φαινόμενα αυτοδικίας.

Σύμφωνα με τα όσα ελέγχθησαν, μελετάται και η μετεγκατάσταση καταυλισμών και οικισμών Ρομά.

Η Αστυνομία έδωσε εν τω μεταξύ στη δημοσιότητα το επικαιροποιημένο σχέδιο της για την αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή. Τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται δείχνουν σχεδόν διπλάσιους ελέγχους και ελαφρά μείωση στις προσαγωγές, αλλά και σημαντική πτώση στις συλλήψεις.

 Φωτό: Ευρωκίνηση

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook