Μηνύσεις μετά τις προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά

Όπως λένε, «δεν τέλεσαν κανένα αδίκημα, ούτε υπήρχε υπόνοια τέλεσης αδικήματος».

minuseis-meta-tis-proliptikes-prosagwges-sta-giannitsa
SHARE THIS
0
SHARES

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι 11 εκ των 16 προσαχθέντων πολιτών, σε περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί, εξαιτίας της παρουσίας του Υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη σε εκδήλωση για στέλεχος της Αριστεράς (Ουρανίας Νιζαμίδου) που απεβίωσε πριν από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με το pellanews.gr, οι προσαγωγές έγιναν από καφετέρια που βρίσκεται έναντι του Δημαρχείου Πέλλας, σε αίθουσα του οποίου έγινε, η εκδήλωση. Όπως καταγγέλλουν, συνελήφθησαν χωρίς λόγο, ενώ οι άνδρες της ασφάλειας τους είπαν ότι «εκτελούν εντολές ανωτέρω».

Η μήνυση είναι κατά παντός υπευθύνου, για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράνομης κατακράτησης και παράβασης καθήκοντος. Όπως σημειώνεται στη μήνυση από τους πολίτες που συνελήφθησαν «η κράτηση τους διήρκησε έως τις 13.15 το μεσημέρι, και κατόπιν αφέθησαν ελεύθεροι», ενώ σημειώνουν πως «πρόκειται για πρωτοφανείς πρακτικές, της άνευ λόγου και αιτίας προσαγωγών και διαπόμπευσης δημοκρατικών πολιτών που το κοινό τους γνώρισμα και τίποτα άλλο είναι η αγάπη για την πατρίδα». Όπως λένε, «δεν τέλεσαν κανένα αδίκημα, ούτε υπήρχε υπόνοια τέλεσης αδικήματος».

 

Φωτο: EUROKINISSI 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook