Follow us

Μιχαηλίδου: Τα παιδιά είναι για εμάς και για εμένα προσωπικά προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη.

"Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω σε μία εποχή που η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να αφήσει στο παρελθόν;".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Αυτά τα τέσσερα χρόνια, που έχω αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχουμε καταφέρει να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας, με σκληρή δουλειά, με αστείρευτη επιμονή και υπομονή" υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα θέματα του χαρτοφυλακίου της, η υφυπουργός Εργασίας σημειώνει επίσης: "Από την πρώτη κιόλας ημέρα στο υπουργείο, κάναμε σημαία μας την παιδική προστασία σε όλες τις εκφάνσεις της. Τα παιδιά είναι για εμάς - και για εμένα προσωπικά - προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη. Τον Μάιο του 2022, θέσαμε, για πρώτη φορά, επιτέλους, σαφείς κανόνες και προδιαγραφές για τις Μονάδες Παιδικής Προστασίας", ενώ διευκρινίζει ότι κανόνες και προδιαγραφές σημαίνουν έλεγχος, στελέχωση και κτιριακές υποδομές, που διασφαλίζουν στο μέγιστο τα δικαιώματα των παιδιών.

Μάλιστα, η κ. Μιχαηλίδου τονίζει ότι οι δομές σταδιακά προσαρμόζουν τη λειτουργία τους, βάσει αυτών των προδιαγραφών και "περιμένουμε να δούμε ακόμα περισσότερες αλλαγές από τον Μάιο του 2023, όταν θα τεθεί σε πλήρη ισχύ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)".

Στο σημείο αυτό, η υφυπουργός Εργασίας υπογραμμίζει ότι ως πρωταρχικός σκοπός των Μονάδων Παιδικής Προστασίας ορίστηκε η αποϊδρυματοποίηση και προσθέτει ότι στόχος είναι, στο τέλος αυτής της δεκαετίας, να εκλείψει εντελώς το μοντέλο ιδρυματικής φροντίδας, στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τον θεσμό της αναδοχής. "Τέσσερα χρόνια τώρα, μένουμε πιστοί στον στόχο μας: να βγάλουμε όλα τα παιδιά από τα ιδρύματα με όλους τους δυνατούς τρόπους και είμαι βέβαιη ότι θα το καταφέρουμε" εκτιμά η κ. Μιχαηλίδου.

Μιλώντας διεξοδικά για τον στόχο της αποϊδρυματοποίησης, για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής, για τον "Προσωπικό Βοηθό για Άτομα με Αναπηρία", για το πρόγραμμα "Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους", αλλά και για την αύξηση κατά 8% των αναπηρικών επιδομάτων, η υφυπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι υλοποιούνται και άλλες δράσεις.

Ενδεικτικά, αναφέρει ότι έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης 24 εκατομμύρια ευρώ για την επιδότηση παρεμβάσεων προσβασιμότητας κατ' οίκον. Το πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση κτιριακών παρεμβάσεων σε 4.700 κτίρια (4.000 οικίες και 700 ιδιωτικοί χώροι εργασίας) και απευθύνεται σε 4.700 άτομα, με πάνω από 67% αναπηρία.

Το πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης εστιάζει στην παροχή ενός πλέγματος εξατομικευμένων υπηρεσιών σε 1.635 παιδιά, ηλικίας 0-6 και τις οικογένειές τους, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η προώθηση της κοινωνικής ένταξής τους. "Υποστηρίζουμε την εργασιακή ενσωμάτωση ατόμων στο φάσμα του αυτισμού" σημειώνει η κ. Μιχαηλίδου και συμπληρώνει ότι από το πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν 200 άτομα, με κάλυψη του μισθολογικού τους κόστους, μέσω επιχορήγησης, που θα λαμβάνει ο εργοδότης τους.

Παράλληλα, για το διακύβευμα των εκλογών, η υφυπουργός Εργασίας σχολιάζει: "Το ερώτημα είναι ένα και ξεκάθαρο. Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω σε μία εποχή που η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να αφήσει στο παρελθόν; Καλούμε τους συμπολίτες μας να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με την προηγούμενη τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε τους συμπολίτες μας να κρίνουν τη συνέπεια λόγων και έργων. Αυτά τα τέσσερα χρόνια, όλες και όλοι μαζί, κάναμε σημαντικά βήματα, για να βελτιώσουμε έμπρακτα την καθημερινότητα".

Αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η κ. Μιχαηλίδου δηλώνει ότι θα συνεχίσει, όπως κάνει εδώ και τέσσερα χρόνια ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, να αγωνίζεται με έναν σκοπό: "Να μην αφήσουμε κανέναν πίσω".

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη της Δόμνας Μιχαηλίδου:

Ερ: Κυρία Μιχαηλίδου, πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 21 Μαΐου 2023. Ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης; Κατά τη γνώμη σας, ποιοι παράγοντες θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα;

Απ: Το ερώτημα είναι ένα και ξεκάθαρο. Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω σε μία εποχή που η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να αφήσει στο παρελθόν; Καλούμε τους συμπολίτες μας να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με την προηγούμενη τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε τους συμπολίτες μας να κρίνουν τη συνέπεια λόγων και έργων.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια, όλες και όλοι μαζί, κάναμε σημαντικά βήματα, για να βελτιώσουμε έμπρακτα την καθημερινότητα. Μειώσαμε την ανεργία κατά 7 μονάδες, μειώσαμε τις μεταναστευτικές ροές, μειώσαμε 50 φόρους και εισφορές, μειώσαμε τον χρόνο απονομής των συντάξεων, μειώσαμε την ταλαιπωρία των πολιτών με την ψηφιοποίηση του κράτους, προστατεύσαμε τα σύνορά μας, εξοπλίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, οριοθετούμε τις ΑΟΖ μας, επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα. Η Ελλάδα πια εκπροσωπείται επάξια στο εξωτερικό και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Πολιτεία στάθηκε δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Δαπανήσαμε πάνω από 50 δισεκατομμύρια την περίοδο του κορονοϊού, κρατώντας όρθια τη χώρα. Η Πολιτεία πλήρωσε μισθούς, για να διαφυλαχθούν θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχει πολίτης που δεν το γνωρίζει αυτό, όπως και ότι στρέψαμε και "κλειδώσαμε" το βλέμμα μας κυρίως σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Δράσαμε στοχευμένα, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την εύθραυστη δημοσιονομική ισορροπία.

Αν τα κάναμε όλα; Η απάντηση προφανώς και είναι αρνητική. Μην ξεχνάμε τις πολλαπλές κρίσεις - οικονομική, υγειονομική, περιβαλλοντική, ενεργειακή - με τις οποίες ήρθαμε αντιμέτωποι. Έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά.

Η χώρα μας χρήζει πολιτικής σταθερότητας, την οποία μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να διασφαλίσει. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε και να επιτρέψουμε να μπούμε ξανά σε έναν φαύλο κύκλο πολιτικής αστάθειας.

Ερ: Οι αναποφάσιστοι και οι νέοι αποτελούν μία σημαντική "δεξαμενή" του εκλογικού σώματος. Ποια είναι η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, για να προσεγγίσει αυτές τις δύο κατηγορίες ψηφοφόρων και να διεκδικήσει την ψήφο τους;

Απ: Το είπε ο πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι νέοι να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Η αποχή δεν είναι λύση. Η νέα γενιά έχει υποχρέωση να συμμετέχει στα κοινά.

Περάσαμε πολλά αυτή την τετραετία και, παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Ζήσαμε στιγμές οδύνης. Ποτέ κανείς δεν θα μπορέσει να ξεχάσει τα Τέμπη. Κληθήκαμε να συγκρουστούμε με παθογένειες και κενά δεκαετιών. Το κάναμε. Δίχως δεύτερη σκέψη. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, χωρίς να κρύβουμε κάτω από το χαλί σφάλματα και αδυναμίες.

Οι συμπολίτες μας ξέρουν πολύ καλά ότι το έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απέχει κατά πολύ από τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερ: Πρώτη φορά, θέτετε υποψηφιότητα με τη ΝΔ στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων. Από την επαφή που έχετε με τους πολίτες, ποια είναι τα κυρίαρχα θέματα που τους απασχολούν και πώς απαντά σε αυτά το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, σε περίπτωση που επανεκλεγεί;

Απ: Το πρώτο λιμάνι της χώρας αποκτά τη θέση που του αξίζει. Τα έργα στο λιμάνι μας, η ανάπτυξη του εμπορικού λιμανιού, η δημιουργία κοιτίδων έρευνας, ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, η ανάπλαση σημαντικών σημείων και κόμβων, οι εμβληματικές επενδύσεις, είναι μερικά από τα πεδία που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κι εγώ προσωπικά ως Πειραιώτισσα, έχουμε αφοσιωθεί. Για έναν Πειραιά εξωστρεφή και στο κέντρο των εξελίξεων.

Επενδύουμε σε κοινωνικές δομές, δίνοντας έμφαση στην υγεία και την εκπαίδευση, δίνουμε κίνητρα για νέες επενδύσεις και, με στοχευμένες δράσεις, λύνουμε προβλήματα που χρονίζουν. Δίνουμε έμφαση στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των νησιών μας, σεβόμενοι πάντα την ιστορία και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους.

Στόχος μας να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μία ανάπτυξη η οποία θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και θα επιτρέψει στους κατοίκους τους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Στόχος μας η βιώσιμη ανάπτυξή τους, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων, που θα δώσουν νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και, κατά συνέπεια, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Μαζί με όλους τους πολίτες του Πειραιά και των νησιών μας και δίπλα στον καθένα και στην καθεμία ξεχωριστά, θα συνεχίσω, όπως κάνω εδώ και τέσσερα χρόνια ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, να αγωνίζομαι με έναν σκοπό: "Να μην αφήσουμε κανέναν πίσω".

Ερ: Περνώντας στα θέματα του χαρτοφυλακίου σας, ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θέσατε ως βασική προτεραιότητα τον καθορισμό συγκεκριμένων προϋποθέσεων για την ίδρυση και τη λειτουργία Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με στόχο την παροχή της βέλτιστης δυνατής φροντίδας. Μετά τη θέσπισή τους, πώς κρίνετε την προσαρμογή των Μονάδων στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο; Ποια είναι η σημερινή εικόνα;

Απ: Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, με αριθμό 40494/3.5.2022 "Προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ΜοΠΠ) από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα", θεσπίσαμε, για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν 200 χρόνια ύπαρξης του σύγχρονου ελληνικού κράτους, προδιαγραφές για τις δομές όπου διαβιούν παιδιά.

Η ρύθμιση ήταν απαραίτητη, προκειμένου να διασφαλιστεί το συμφέρον των παιδιών, αλλά και η επίτευξη του στόχου μας που δεν είναι άλλος από την αποϊδρυματοποίηση. Αποτελεί μέρος ενός συνόλου παρεμβάσεων που αφορούν στο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας και εποπτείας των δομών κοινωνικής φροντίδας.

Είναι αναγκαίο, αναπόφευκτο, αλλά και απολύτως λογικό να δοθεί μία συγκεκριμένη προθεσμία συμμόρφωσης των υφιστάμενων ΜοΠΠ στο νέο θεσμικό πλαίσιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η προσαρμογή θα γίνει την 364η ημέρα. Παρακολουθούμε την πορεία προσαρμογής των δομών στην ΚΥΑ.

Ήδη, φορείς έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται. Σε κάποιες περιπτώσεις, συναντώνται δυσκολίες προσαρμογής. Είμαστε σε συνεργασία με τους φορείς και εξετάζουμε τυχόν αλλαγές ως προς δευτερεύοντα κτιριολογικά ζητήματα, χωρίς σαφώς να αλλοιώνεται η ουσία και το πνεύμα των ρυθμίσεων, χωρίς να είναι διαπραγματεύσιμο το υψηλό επίπεδο φροντίδας των παιδιών.

Οι δομές σταδιακά προσαρμόζουν τη λειτουργία τους, βάσει αυτών των προδιαγραφών και περιμένουμε να δούμε ακόμα περισσότερες αλλαγές από τον Μάιο του 2023, όταν θα τεθεί σε πλήρη ισχύ η ΚΥΑ.

Ερ: Θεωρείτε ότι είναι επιτεύξιμος ο στόχος που έχετε θέσει για πλήρη αποϊδρυματοποίηση των παιδιών;

Απ: Ορίσαμε ως πρωταρχικό σκοπό των Μονάδων Παιδικής Προστασίας την αποϊδρυματοποίηση. Το φωνάζω δυνατά εδώ και τέσσερα χρόνια. Η ιδέα ότι ένα καλά οργανωμένο ίδρυμα μπορεί να καλύψει τις συναισθηματικές και ψυχικές ανάγκες ενός παιδιού είναι αναχρονιστική.

Από το 2020, όταν και καταγράψαμε, για πρώτη φορά, το σύνολο των παιδιών που διαβιούσαν σε δομές παιδικής προστασίας, μέχρι σήμερα, έχουμε καταφέρει να βγάλουμε τα μισά παιδιά και να βρούμε γι' αυτά την κατάλληλη οικογένεια. Βρήκαμε οικογένεια (θετή ή ανάδοχη) σε πάνω από 1.200 παιδιά.

Στόχος μας, στο τέλος αυτής της δεκαετίας, να εκλείψει εντελώς το μοντέλο ιδρυματικής φροντίδας, στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τον θεσμό της αναδοχής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε κάνει πολύ συγκεκριμένα βήματα. Θέσαμε σε λειτουργία το νέο σύστημα αναδοχών και υιοθεσιών. Απλοποιήσαμε τις διαδικασίες, έτσι ώστε, όταν θέλει κάποιος να γίνει ανάδοχος γονέας, μέσα σε 6 μήνες, μπορεί να έχει στην αγκαλιά του ένα παιδί. Διευρύναμε τα ηλικιακά όρια αναδοχής και, τώρα, μπορεί να γίνει ανάδοχος κάθε πολίτης από 25 έως και 75 ετών (από 30-60, που ήταν μέχρι πρόσφατα). Ενισχύουμε τους ανάδοχους γονείς με τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης - αυτόματα και ψηφιακά - μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας anynet.gr. Αναγνωρίσαμε το δικαίωμα αναδοχής και υιοθεσίας σε οροθετικούς συμπολίτες μας και φορείς ηπατίτιδας Β. Θεσμοθετήσαμε και υλοποιούμε την επαγγελματική αναδοχή, που αποσκοπεί στην τοποθέτηση παιδιών με αναπηρία στο κατάλληλο γι' αυτά οικογενειακό περιβάλλον, με μηνιαία αμοιβή και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για τον επαγγελματία ανάδοχο. Θεσμοθετήσαμε το πρόγραμμα "Στέγες Ημιαυτόνομης Διαβίωσης", δίνοντας τη δυνατότητα σε εφήβους και ενήλικες να μεταβούν από ιδρυματικού τύπου μεγαλύτερες δομές σε μικρά διαμερίσματα εντός πόλεων με εξατομικευμένη φροντίδα και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Τέσσερα χρόνια τώρα, μένουμε πιστοί στον στόχο μας: να βγάλουμε όλα τα παιδιά από τα ιδρύματα με όλους τους δυνατούς τρόπους και είμαι βέβαιη ότι θα το καταφέρουμε.

Ερ: Το τελευταίο χρονικό διάστημα, υλοποιούνται προγράμματα και πρωτοβουλίες για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως είναι, ενδεικτικά, η αύξηση κατά 8% των αναπηρικών επιδομάτων, το πρόγραμμα "Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους" και ο "Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία". Πόσα άτομα ωφελούνται συνολικά; Θα υπάρξει συνέχεια τέτοιων δράσεων;

Απ: Θα ξεκινήσω, λέγοντας ότι τα αναπηρικά επιδόματα είχαν να αυξηθούν 12 χρόνια. Είχαμε δώσει 3 έκτακτες ενισχύσεις τα τελευταία 2 χρόνια, όμως, οι συμπολίτες μας χρειάζονταν η ενίσχυση να έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Είμαστε εκεί έξω. Τους ακούμε, τους καταλαβαίνουμε, κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να τους βοηθήσουμε. Οπότε στα 13 επιδόματα αναπηρίας δώσαμε 8% οριζόντια αύξηση, η οποία ξεκινά από την 1η Μαΐου.

Για το σύνολο των αναπηρικών προγραμμάτων, ο μέσος όρος του αριθμού των δικαιούχων αγγίζει, μηνιαίως, για το έτος 2023, τους 177.000.

Επιτέλους, ξεκίνησε και η υλοποίηση της υπηρεσίας του Προσωπικού Βοηθού. Με πράξεις κι όχι με λόγια, ενισχύουμε την ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία. Για πρώτη φορά, στη χώρα μας, παρέχουμε τη δυνατότητα υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία από Προσωπικό Βοηθό της επιλογής τους στη βάση των εξατομικευμένων αναγκών και συνθηκών της ζωής τους και σύμφωνα με τις ατομικές επιλογές και τα ενδιαφέροντά τους.

Για το πρόγραμμα, έχει προβλεφθεί, κατά τη διάρκεια της α' φάσης (εφαρμογή μόνο στην Περιφέρεια Αττικής), να υπάρξουν 1.000 ωφελούμενοι, (αυτήν τη στιγμή, έχουν επιλεγεί, συνδεθεί και υπογράψει συμφωνητικό περίπου 50 ωφελούμενοι). Αναμένεται να ξεκινήσει, τους επόμενους μήνες και η β' φάση του προγράμματος για την υπόλοιπη Ελλάδα για άλλους 1.000 ωφελούμενους, με στόχο την υποστήριξη, μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικά 2.000 ατόμων με αναπηρία. Το 2024, η υπηρεσία θα επεκταθεί πανελλαδικώς.

Το πιλοτικό πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 41 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η πανελλαδική εφαρμογή θα χρηματοδοτηθεί, μέσω ΕΣΠΑ, με 320 εκατομμύρια ευρώ.

Για τους 1.600 άστεγους συμπολίτες μας των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή τους το 2018, θεσμοθετήσαμε το πρόγραμμα "Στέγαση και Εργασία για Αστέγους" και, μέσα σε δύο χρόνια, καταφέραμε να τριπλασιάσουμε τους δήμους - από 14 σε 43 - σε όλη την επικράτεια που συμμετέχουν σε αυτό. Εντάσσουμε τους 800, δηλαδή τους μισούς, στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά το 2014, όμως, το ενισχύσαμε, το επεκτείναμε και το θεσμοθετήσαμε ως μόνιμη δημόσια πολιτική το 2021, με προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ ανά διετή κύκλο.

Δεν μένουμε σε αυτά. Συνεχίζουμε. Ενδεικτικά, να σας αναφέρω ότι έχουμε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης 24 εκατομμύρια ευρώ για την επιδότηση παρεμβάσεων προσβασιμότητας κατ' οίκον. Το πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση κτιριακών παρεμβάσεων σε 4.700 κτίρια (4.000 οικίες και 700 ιδιωτικοί χώροι εργασίας) και απευθύνεται σε 4.700 άτομα, με πάνω από 67% αναπηρία.

Το πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης εστιάζει στην παροχή ενός πλέγματος εξατομικευμένων υπηρεσιών σε 1.635 παιδιά, ηλικίας 0-6 και τις οικογένειές τους, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η προώθηση της κοινωνικής ένταξής τους. Υποστηρίζουμε την εργασιακή ενσωμάτωση ατόμων στο φάσμα του αυτισμού. Από το πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν 200 άτομα, με κάλυψη του μισθολογικού τους κόστους, μέσω επιχορήγησης, που θα λαμβάνει ο εργοδότης τους.

Ερ: Ολοκληρώνοντας τη συζήτησή μας, θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιες ήταν οι κυριότερες μεταρρυθμίσεις, που πραγματοποιήθηκαν, κατά τη διάρκεια της θητείας σας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων;

Απ: Μιλήσαμε διεξοδικά για τον στόχο της αποϊδρυματοποίησης, για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής, για τον Προσωπικό Βοηθό, για το πρόγραμμα "Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους".

Αυτά τα τέσσερα χρόνια, που έχω αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχουμε καταφέρει να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας, με σκληρή δουλειά, με αστείρευτη επιμονή και υπομονή.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα στο υπουργείο, κάναμε σημαία μας την παιδική προστασία σε όλες τις εκφάνσεις της. Τα παιδιά είναι για εμάς - και για εμένα προσωπικά - προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη.

Τον Μάιο του 2022, θέσαμε, για πρώτη φορά, επιτέλους, σαφείς κανόνες και προδιαγραφές για τις Μονάδες Παιδικής Προστασίας. Και σας θυμίζω ότι δέχθηκα πόλεμο, όταν έλεγα ότι κανείς δεν θα μείνει χωρίς κανόνες.

Οι θεσμικές μας παρεμβάσεις δεν ακολούθησαν, αλλά προηγήθηκαν των γεγονότων, που προκαλούν σε όλες και όλους πόνο.

Κανόνες και προδιαγραφές σημαίνουν έλεγχος, στελέχωση και κτιριακές υποδομές, που διασφαλίζουν στο μέγιστο τα δικαιώματα των παιδιών.

Αναφορικά με τον έλεγχο: Θεσπίσαμε, για πρώτη φορά, την υποχρέωση των δομών που φιλοξενούν παιδιά να διαθέτουν υπεύθυνο προστασίας ανηλίκων, ο οποίος έχει το ακαταδίωκτο. Ο υπεύθυνος προστασίας ανηλίκων έχει την ευθύνη να γνωστοποιεί στις αρμόδιες αρχές κάθε αναφορά περιστατικού κακοποίησης. Θέσαμε ως απαραίτητη - και αυτονόητη - προϋπόθεση το λευκό ποινικό μητρώο για όσους φροντίζουν τα παιδιά μας. Αναμορφώσαμε τον ελεγκτικό μηχανισμό, ώστε να κάνει ουσιαστικό κι όχι τύποις έλεγχο. Για πρώτη φορά, συστήσαμε, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Δικαιοσύνης, μικτά κλιμάκια, με τη συμμετοχή ιατρών, ψυχιάτρων και ιατροδικαστών, τα οποία έχουν ήδη διενεργήσει αιφνίδιους ελέγχους. Ορίσαμε ότι ο κοινωνικός σύμβουλος κάθε Μονάδας Παιδικής Προστασίας υποχρεούται να πραγματοποιεί αυτοψίες - και, μάλιστα, τουλάχιστον ανά εξάμηνο - συντάσσοντας σχετική έκθεση, ενώ του δόθηκε το δικαίωμα πρόσβασης στα αρχεία του φορέα, αλλά και σε ατομικούς φακέλους.

Ως προς τη στελέχωση των δομών, θα διαφωνήσει κανείς ότι κάθε δομή πρέπει να έχει κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και νομικούς, για να την υποστηρίζουν, με σκοπό την αποϊδρυματοποίηση;

Το κτιριολογικό δεν είναι απλά ντουβάρια. Δεν μπορούμε να έχουμε πάνω από δύο εφήβους σε ένα δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν σεβόμαστε τα δικαιώματά τους και ρισκάρουμε να έχουμε περιστατικά κακοποίησης, αν συμβιώνουν πολλοί μαζί στον ίδιο χώρο.

Διασφαλίζουμε ότι ο έλεγχος των δομών εκτείνεται όχι μόνο στα κτιριολογικά, αλλά και στα ουσιώδη ζητήματα για την παιδική ανάπτυξη, όπως αν τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο.

Προχωράμε όμως και ενισχύοντας τους κανόνες και αυστηροποιώντας το πλαίσιο που αφορά στον έλεγχο των δομών, στην οικονομική διαφάνεια, αλλά και στη διαχείρισή τους.

Θα συνεχίσω να μάχομαι με πλήρη επίγνωση της ευθύνης μου απέναντι στα παιδιά που στερούνται την οικογένειά τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 18:10

Νέα Υόρκη: Ο Τραμπ θέλει να φρενάρει τον "κομμουνιστή" Μαμντάνι - "Όποιος Εβραίος τον ψηφίσει, είναι χαζός"

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει τον υποψήφιο δήμαρχο Νέας Υόρκης με τους Δημοκρατικούς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στο στόχαστρό του το τελευταίο διάστημα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 04 Νοε 2025 | 13:27

Κρίσιμες κάλπες στη Ν.Υόρκη: Γιατί το early voting δείχνει Μαμντάνι και μεγάλο εκλογικό "χαστούκι" στον Τραμπ

Αλλαγές στον πολιτικό χάρτη των ΗΠΑ ενδέχεται να φέρουν οι κάλπες που στήνονται σε Νέα Υόρκη αλλά και Νιου Τζέρσεϊ, Βιρτζίνια και Καλιφόρνια

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 03 Νοε 2025 | 18:53

Κόντρα Δούκα - Μπακογιάννη για τα ηλεκτρικά πατίνια: "Η διαβούλευση τελειώνει και δεν έχετε καταθέσει πρόταση"

Συνεχίζεται η κόντρα γύρω από τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα - Απάντηση Χάρη Δούκα σε Μιχαηλίδου-Μπακογιάννη - Κάλεσε φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στη διαβούλευση

ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ 03 Νοε 2025 | 17:39

"Ντροπή": Οργισμένη η Μιχαηλίδου για τις αντιδράσεις σχετικά με τη δημιουργία κατοικιών ΑμεΑ στο Μαρούσι

"Το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να ζουν μέσα στην κοινωνία, όχι στο περιθώριο, είναι αδιαπραγμάτευτο", τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου

34ΧΡΟΝΟΣ 03 Νοε 2025 | 15:49

Ο αντι-Τραμπ Μαμντάνι: Γιος Ινδών που γεννήθηκε στην Ουγκάντα, ετοιμάζεται για δήμαρχος Ν.Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι πολύ κοντά στο να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ 02 Νοε 2025 | 18:13

Ανησυχία στη Γερμανία: Σταθερά πρώτο κόμμα η ΑfD στις δημοσκοπήσεις

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/ CSU) ακολουθεί δεύτερη με 25%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κινούνται στο 15%. Αριστερά (Die Linke)και Πράσινοι (Die Grünen) καταγράφουν 11%

"ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ" 31 Οκτ 2025 | 22:55

Ολλανδία: "Παρατυπίες" στις εκλογές καταγγέλλει ο ηγέτης της ακροδεξιάς Γκερτ Βίλντερς

"Υπάρχει χιονοστιβάδα μηνυμάτων αυτού του είδους από όλη τη χώρα - Θα ήταν καλό να γίνει έρευνα", τόνισε ο Βίλντερς

ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ 31 Οκτ 2025 | 18:23

Χανιά: Θρίλερ με την εκλογή μητροπολίτη - Οι μαφιόζοι είχαν ζητήσει την παρέμβαση Καμμένου για τον εκλεκτό τους

Αναβολή της εκλογής του νέου μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης

ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 31 Οκτ 2025 | 16:42

Κόντρα Μιχαηλίδου - Δούκα για τα πατίνια στην Αθήνα: "Η πόλη ανήκει σε όλους" - "Υπάρχει άδεια από υπουργείο"

Συγκεκριμένα, η Δόμνα Μιχαηλίδου, κάλεσε τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρυθμίσεις για την προστασία των πεζών και των Ατόμων με Αναπηρία

38 ΕΤΩΝ 30 Οκτ 2025 | 07:15

Εκλογές στην Ολλανδία: Ρομπ Γέτεν, ένας πρώην αθλητής και ανοιχτά ομοφυλόφιλος που προαλείφεται για πρωθυπουργός

Ο Ρομπ Γέτεν προβλέπεται να γίνει ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός της Ολλανδίας, και ο πρώτος που έχει δηλώσει δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλος.

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ 29 Οκτ 2025 | 22:56

Νέα σελίδα στο πολιτικό σκηνικό της Ολλανδίας - Το exit poll δίνει νικητή το φιλοευρωπαϊκό κεντρώο κόμμα D66

Οι ψηφοφόροι στην Ολλανδία φαίνεται πως γύρισαν την πλάτη στον ακροδεξιό ηγέτη Χέερτ Βίλντερς

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 27 Οκτ 2025 | 17:50

Αυτός είναι ο γηραιότερος ηγέτης όλου του κόσμου - Ο Πολ Μπίγια επανεξελέγη σε ηλικία 92 ετών

Η αντιπολίτευση στο Καμερούν καταγγέλλει πυροβολισμούς κοντά στο σπίτι του αντιπάλου του

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 24 Οκτ 2025 | 12:55

Μιχαηλίδου: Ανεβάζουμε τα εισοδηματικά όρια στα vouchers των βρεφονηπιακών σταθμών

Η κ. Μιχαηλίδου μίλησε για την αύξηση του ορίου των εισοδηματικών κριτηρίων για την ένταξη περισσότερων παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΦΗ 19 Οκτ 2025 | 20:21

Καταποντίστηκε ο εκλεκτός του Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Ο Τουφάν Ερχιουρμάν διαδέχεται τον Τατάρ στην ηγεσία του ψευδοκράτους

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν έλαβε ποσοστό 62,76% ενώ ο Ερσίν Τατάρ 35,80% - Συγχαρητήρια στον Ερχιουρμάν από τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον γγ του ΑΚΕΛ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 15 Οκτ 2025 | 10:00

Εντονη αντίδραση Δούκα: "Η κυβέρνηση παίρνει πραξικοπηματικά το Γηροκομείο από τον Δήμο Αθηναίων"

"Η Κυβέρνηση θα φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει με την περιουσία του Γηροκομείου", τόνισε ο Χάρης Δούκας.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 18:54

Φλοριάν Μπινάι: Ο Αλβανός "Ζελένσκι" που κατεβαίνει για δήμαρχος στα Τίρανα - Κωμικός που μιμείται τον Ράμα

Ο Μπίναϊ ανακοίνωσε το Σάββατο την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχο Τιράνων

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 19:02

Ο Τσίπρας διαβάζει... Τσίπρα: "Ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή" - Ποιος γνωστός ηθοποιός χάρισε τη φωνή του στο βιβλίο [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο, διαβάζοντας την εισαγωγή του βιβλίου του, "Ιθάκη"

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 18:11
ΤΙ ΕΓΙΝΕ 06 Νοε 2025 | 17:17

"Σφάχτηκαν" Γιαννούλης και Παππάς: "Σαλτιμπάγκος και ορτινάντσα του Κασσελάκη" - "Παρακαλάς στα 4 τον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς, ξέφυγαν στον αέρα του Mega News, όταν ο δεύτερος έκανε κριτική στο Ινστιτούτο Τσίπρα

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 06 Νοε 2025 | 17:02

Επιμένει ο Καραχάλιος για την Καρυστιανού: Δύο φορές έκανε πίσω για τη δημιουργία κόμματος

"Δεν είναι και κακό" είπε για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος Καρυστιανού ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 06 Νοε 2025 | 16:22

Βάσια Αναστασίου για τη... μακάβρια δήλωση: Το χιούμορ μου είναι βρετανικό και πολλές φορές παρεξηγείται

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσια Αναστασίου, απέδωσε τη δήλωση ότι απέχει έναν θάνατο από τη Βουλή στο... dark χιούμορ της, διότι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Μεγάλη Βρετανία

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ 06 Νοε 2025 | 15:52

Μαρινάκης: Ο Νοέμβριος, μήνας πληρωμών για τους αγρότες – Μειώσεις φόρων για όλους - Ανακοινώσεις για την οπλοκατοχή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μειώσεις φόρων για οικογένειες, νέους συντελεστές για νέους, στήριξη αγροτών και ενεργοποίηση ελέγχων για τις επιδοτήσεις

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 06 Νοε 2025 | 15:39

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν προχώρησε ποτέ ο πειθαρχικός έλεγχος που ζήτησα" κατέθεσε ο Γεωργαντάς

Για τις λεγόμενες "κυκλικές μισθώσεις", εκτάσεων, που κάθε επόμενη χρονιά τις δήλωναν άλλοι, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε: "Πόσο τραγικό, απαράδεκτο και υποτιμητικό ήταν αυτό"

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 06 Νοε 2025 | 13:48

Κωμωδία και εξευτελισμός στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ποιος είναι ο Μάκης κ. μάρτυρα; Ελα ντε, ποιος είναι;"

Οι διάλογοι των βουλευτών με τους μάρτυρες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πιστοποιούν ότι δεν θα βγει κανένα συμπέρασμα και η υπόθεση θα "κουκουλωθεί".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 13:44

Γεωργιάδης υπέρ της οπλοκατοχής: "Μου αρέσει το αμερικανικό μοντέλο - Οι άνθρωποι να είναι αξιόμαχοι" [βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι αυτό αποτελεί προσωπική του γνώμη και όχι θέση της κυβέρνησης.

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 10:57

Γεωργιάδης κατά Καρυστιανού: "Δεν μου αρέσει η υποκρισία - Αν θέλει να πολιτευτεί, ας το κάνει"

Επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας όσα είπε ο Νίκος Καραχάλιος για τις συναντήσεις τους με σκοπό τη δημιουργία κόμματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 09:51

Συνέντευξη Σαμαρά εφ' όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 - Μιλάει πρώτη φορά για την απώλεια της κόρης του

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 15:00, ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει την πολιτική του σκέψη επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 09:38

Γεώτρηση στο Ιόνιο από Exxon Mobil, Helleniq Energy και Εnergean - Η πρώτη στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Η Exxon Mobil συμμετέχει στην Κοινοπραξία Energean - Helleniq Energy στο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο με μερίδιο 60%.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 06 Νοε 2025 | 09:19

Σδούκου: Η αντιπολίτευση ζητά να αφήσουμε να χρεοκοπήσουν τα ΕΛΤΑ

Η κ. Σδούκου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί ως προς τη σειρά των ενεργειών.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

"ΠΑΓΩΣΑΝ" ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 05 Νοε 2025 | 23:39

Το απρόοπτο με την Αφροδίτη Λατινοπούλου στην εκπομπή "Εδώ" - Η λέξη που ακούστηκε on air και προκάλεσε αμηχανία [βίντεο]

"Προφανώς κάποιος που διαφωνεί με αυτά που λέω; Ενδεχομένως...", σχολίασε με χιούμορ η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 05 Νοε 2025 | 23:22

Κασσελάκης εναντίον Μπέου: "Θα τον πάω στα δικαστήρια - Ο λόγος του υποκινεί μίσος και βία" [βίντεο]

"Αν εμείς που πολιτευόμαστε δεν πάρουμε σαφή θέση, δεν θα γίνουμε ποτέ μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα", υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" 05 Νοε 2025 | 20:24

ΝΔ για κατάθεση Αυγενάκη: Στο κενό η προσπάθεια στοχοποίησης από την αντιπολίτευση

"Δεν ήρθα να κρύψω τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ - ήρθα να τα λύσω. Και τα άγγιξα όλα" τόνισε ο κ. Αυγενάκης, όπως αναφέρουν οι πηγές της ΝΔ

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Νοε 2025 | 19:15

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτός είναι ο εκκεντρικός στυλίστας της - Λατρεύει τα τακούνια και την πολυτελή ζωή [εικόνες - βίντεο]

Ο Fancy James που ντύνει την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, μίλησε για το στυλ της, την πρόκληση στην Ελλάδα και τη συνεργασία με τη Σήλια Κριθαριώτη

ΠΡΩΗΝ ΓΓ 05 Νοε 2025 | 18:49

Κεράκια στον Περισσό: Η έκπληξη των στελεχών του ΚΚΕ στην Αλέκα Παπαρήγα για τα 80α γενέθλιά της

Η Αλέκα Παπαρήγα έκλεισε τα 80 της χρόνια, με τους συντρόφους να της μεταφέρουν τις πιο ζεστές ευχές, να είναι γερή και δυνατή

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 05 Νοε 2025 | 17:47

Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ως μάρτυρας όχι ως κατηγορούμενος καταθέτω.- Καμία πίεση μου για αποδέσμευση ΑΦΜ

"Απολύτως κανένα ΑΦΜ δεν ζήτησα να πληρωθεί. Ποτέ δεν έστειλα καμία γραπτή πίεση ή έγγραφο για αποδέσμευση κανενός ΑΦΜ", είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05 Νοε 2025 | 16:04

Κατατέθηκε το Σχέδιο Δράσης για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι δήλωσαν για το θέμα Χατζηδάκης, Τσιάρας και Πιτσιλός.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Γεωργιάδης για ΕΛΤΑ: "Τα καταστήματα θα κλείσουν εφόσον είναι ζημιογόνα- Ο Σκλήκας φταίει και καλώς παραιτήθηκε"

"Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κρατικό χρήμα" τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
"ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ;" 05 Νοε 2025 | 14:33

Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε Τυχεροπούλου για το ΟΠΕΚΕΠΕ: Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων

Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ η πραγματικότητα διαψεύδει την κ. Τυχεροπούλου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 14:32

Έξαλλος ο Άδωνις με Νατσιό: Φέρνετε στη Βουλή ψεύτικες φωτογραφίες - Ό,τι πιο λαϊκίστικο η ΝΙΚΗ

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός παρουσίασε στη Βουλή φωτογραφία με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 14:24

H "ομάδα των 11" γαλάζιων βουλευτών ξαναχτυπά με κατάθεση ερώτησης στον Παπασταύρου για τις τιμές στο ρεύμα

"Ποια νομοθετικά μέτρα θα λάβει προκειμένου οι χαμηλές τιμές των ΑΠΕ να αποτυπώνονται στις λιανικές τιμές καταναλωτή του ηλεκτρικού ρεύματος;" ρωτούν οι 11 βουλευτές.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 05 Νοε 2025 | 13:38

Νίκος Πλακιάς για "ΚΥΜΑ", Καρυστιανού και Καραχάλιο: Συνεχίζει να ανακατεύεται το στομάχι μου- Περιμένω διάψευση

Νέα αντίδραση Νίκου Πλακιά για τη φημολογία για κόμμα Καρυστιανού και Νίκο Καραχάλιο

"ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΒΑΒΕΛ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ" 05 Νοε 2025 | 13:27

ΠΑΣΟΚ: Η οργισμένη δήλωση Χατζηδάκη αποδεικνύει ότι το Μαξίμου γνώριζε τον σχεδιασμό για τα ΕΛΤΑ

"Μετά τον ΟΣΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τώρα τα ΕΛΤΑ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι έχει αποτύχει σε κάθε μεγάλη πρόκληση", σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Νοε 2025 | 13:21

Τσουκαλάς: Απαιτείται άμεσος διαχειριστικός έλεγχος στα ΕΛΤΑ - Η κυβέρνηση τα απαξίωσε συνειδητά

Σχετικά με το ζήτημα των ΕΛΤΑ, ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι "μετά τον ΟΣΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει αποτύχει παντού".

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Νοε 2025 | 12:47

Πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια: Θα συγκαλέσω τη Δευτέρα ευρεία σύσκεψη των τοπικών αρχών στο Ηράκλειο

Πρωτοβουλία για σύγκληση ευρείας σύσκεψης των τοπικών αρχών και φορέων στο Ηράκλειο τη Δευτέρα, στον απόηχο του τραγικού περιστατικού στα Βορίζια.

ΠΡΟΠΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 12:44

Κασσελάκης: "Η οπλοκατοχή στην Κρήτη δεν είναι παράδοση, αλλά σήψη" - Προτείνει πρόγραμμα αφοπλισμού με αμνηστεία

"Οι νέες γενιές αλλάζουν το εκλογικό σώμα. Ο κόσμος πια ψηφίζει ιδέες, όχι ταμπέλες", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 12:24

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κλήση των μαρτύρων

"Η λίστα μαρτύρων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες περιλαμβάνει ρητά τον κ. Κουφουδάκη από την Cognitera, το όνομα του οποίου δεν υπάρχει στην λίστα της Νέας Δημοκρατίας" απάντησαν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 12:14

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έρχεται στην Ελλάδα ο Ουκρανός πρόεδρος - Πιθανότατα μέσα στον Νοέμβριο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έρχεται στην Ελλάδα, χωρίς να έχει "κλειδώσει" η ακριβής ημερομηνία

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΤΣΙΠΡΑ 05 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος για Καρυστιανού: "Με φώναξε και μου είπε να οργανώσουμε κίνημα - Θα κέρδιζε με double score τον Μητσοτάκη"

"Δεν είναι μόνο μια μητέρα θύματος Τεμπών, η Μαρία συμβολίζει μια ιδέα, της δικαιοσύνης και της κάθαρσης", είπε ο Νίκος Καραχάλιος

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 05 Νοε 2025 | 11:59

Ο Αυγενάκης αρνείται ότι έκανε παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ υπέρ των γαλάζιων κτηνοτρόφων και "ορκίζεται" στη διαφάνεια

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, "Δεν φοβήθηκα ποτέ τη διαφάνεια. Την επέβαλα", "Δεν παρενέβην στη Διοίκηση. Τη διόρθωσα".

ΜΗΝΥΜΑ 05 Νοε 2025 | 11:46

Τσίπρας για εκλογή Μαμντάνι: Είναι μία νίκη απέναντη στην ολιγαρχία - Δείχνει ότι υπάρχει εναλλακτική

Για "νίκη απέναντι στην ολιγαρχία" έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη νίκη Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 05 Νοε 2025 | 11:44

Ξέσπασμα Χατζηδάκη για ΕΛΤΑ: "Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ στοχοποίηση, δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν"

"Δεν έχω λόγο, όμως, να αναλάβω ευθύνες για χειρισμούς που δεν μου αναλογούν", τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 11:14

Μεϊκόπουλος: Συνδικαλιστής της ΝΔ στον ΟΣΕ που συνέταξε το πόρισμα για τα Τέμπη, έχει καταδικαστεί για απάτη

Η καταγγελία - ερώτηση στη Βουλή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον συνδικαλιστή της ΝΔ στον ΟΣΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΑΣΟΚ 05 Νοε 2025 | 10:11

"Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη" - Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τρολάρει τη Βάσια Αναστασίου

Απάντηση στη... viral δήλωση της Βάσιας Αναστασίου, η οποία είπε ότι "είμαι έναν θάνατο μακριά από την έδρα", έδωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 10:09

Η ανάρτηση της Αγαπηδάκη για τα ΕΛΤΑ που εκνεύρισε τους βουλευτές της ΝΔ και το like από Σκέρτσο - Μυλωνάκη

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη που άναψε νέα "φωτιά" στη ΝΔ για το θέμα των ΕΛΤΑ.

"ΜΥΛΟΣ" ΣΤΗ ΝΔ 05 Νοε 2025 | 07:55

ΕΛΤΑ: Ο CEO "ξηλώθηκε", αλλά τα ταχυδρομεία θα κλείσουν - "Βράζει" η ΚΟ της ΝΔ

Η παραίτηση Σκλήκα ήταν μονόδρομος, καθώς και ο ίδιος γνώριζε ότι μετά την θυελλώδη συνεδρίαση στην οποία παρέστη μέσω διαδικτύου, δεν θα μπορούσε να "σταθεί" στη θέση του.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 04 Νοε 2025 | 20:13

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Τα παραλειπόμενα της επίσκεψης στον Τασούλα και η ατάκα για τον γάμο της - "Θα εργαστούμε για νέο σύζυγο" [εικόνες]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ αποκάλυψε ότι πέρασε "υπέροχο μήνα του μέλιτος" στην Ελλάδα, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να σχολιάζει για τον γάμο της που δεν πήγε πολύ καλά...

ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 04 Νοε 2025 | 19:37

Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του "Ιθάκη" - Πότε θα κυκλοφορήσει

Πρόκειται για προσωπική, εξομολογητική, αλλά και αυτοκριτική ματιά του Αλέξη Τσίπρα

ΟΙ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 19:14

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Ποιος είναι ο 19χρονος γιος της, Ρόναν Βίλενσι - Θα μείνει μόνιμα μαζί της στην Αθήνα [εικόνες]

Ο 19χρονος αποτελεί καρπό του γάμου της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον επιχειρηματία Έρικ Βίλενσι, τον οποίο παντρεύτηκε τον Μάιο του 2006 στα νησιά Μπαρμπέιντος

ΠΗΓΕΣ 04 Νοε 2025 | 18:25

Κατάθεση Τσιάρα για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Σχέδιο και διαφάνεια" βλέπει η κυβέρνηση, "τα έκανε σαλάτα" λέει η αντιπολίτευση

"Η πραγματικότητα είναι ότι για πρώτη φορά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπαίνει σε τροχιά διαφάνειας, αξιοπιστίας και θεσμικής ανασυγκρότησης", αναφέρουν πηγές της ΝΔ

ΟΣΑ ΕΙΠΕ 04 Νοε 2025 | 17:32

Μενδώνη στη Γενική Συνέλευση της UNESCO: "Ολα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα"

"Η παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών", σημείωσε η Λίνα Μενδώνη, "εξακολουθεί να αποτελεί παγκόσμια απειλή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Νοε 2025 | 15:24

Ανδρουλάκης: Η παραίτηση του Σκλήκα αποτελεί ομολογία για το φιάσκο της ΝΔ στο ζήτημα των ΕΛΤΑ

"Ο πολίτης στην περιφέρεια θέλει το κράτος δίπλα του, αλλά η ΝΔ απαξίωσε τα ΕΛΤΑ και τα χρησιμοποίησε για αναθέσεις σε κολλητούς", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ 04 Νοε 2025 | 15:04

Μετά τον Τασούλα συνάντησε τον Γεραπετρίτη η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η θερμή αγκαλιά στο Υπουργείο Εξωτερικών

"Μας πήρε λίγο καιρό για να ξαναβρεθούμε. Έχουμε πολλά να πούμε", είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 04 Νοε 2025 | 14:52

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Οι αριθμοί που βρήκα ξεπερνούσαν κάθε όριο" κατέθεσε ο Τσιάρας - Τι είπε για τον Σαλάτα

"Ο έλεγχος που έγινε κατέδειξε χιλιάδες δικαιούχους με παράνομα πλαστά πιστοποιητικά" κατέθεσε στην Εξεταστική ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Νοε 2025 | 14:41

Μαρινάκης για παραίτηση Σκλήκα απο ΕΛΤΑ: Δεν κλείνεις 204 καταστήματα χωρίς διάλογο- Η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί

"Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι κανείς πολίτης δεν θα μείνει χωρίς εξυπηρέτηση και ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 04 Νοε 2025 | 13:51

Τσιάρας σε Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τέλη του Νοεμβρίου οι πληρωμές προς τους αγρότες

Τι δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΥΡΑ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ 04 Νοε 2025 | 13:31

Εντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνεδρίασης στη Βουλή για τα ΕΛΤΑ

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την αναβολή της συνεδρίασης για τα ΕΛΤΑ στη Βουλή.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 04 Νοε 2025 | 13:11

Στο Προεδρικό Μέγαρο η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Ο διάλογος για Μύκονο και Σαντορίνη με Τασούλα [εικόνες - βίντεο]

Αμέσως μετά, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έγινε δεκτή στο ΥΠΕΞ από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 04 Νοε 2025 | 12:59

Τσακίρης σε Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τεχνοκρατική η επιλογή μου - Λάθος η υπαγωγή του Οργανισμού στην ΑΑΔΕ

Ο κ. Τσακίρης ανέφερε ότι η επιλογή του έγινε με καθαρά τεχνοκρατικά κριτήρια.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Νοε 2025 | 12:33

Τσουκαλάς: Οι δηλώσεις Σαλάτα καταδεικνύουν τον κεντρικό ρόλο Μυλωνάκη στη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ

"Πλέον η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει καθυστερήσεις" ανέφερε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Νοε 2025 | 12:18

Γεωργιάδης για ΕΛΤΑ: Σοβαρό θεσμικό θέμα το ότι δεν είχαν ενημερωθεί οι βουλευτές - Υπήρξε λάθος χειρισμός

"Μια προφανώς ορθολογική όπως και αναπόφευκτη απόφαση αναδιάρθρωσης εφαρμόστηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο", τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 04 Νοε 2025 | 12:10

Προαναγγελία Χρυσοχοΐδη για αλλαγή της νομοθεσίας περί όπλων: "Πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση, παραείναι χαλαρή"

Η Αστυνομία έχει συλλάβει εκατοντάδες πολίτες για τις "μπαλωθιές", ωστόσο δεν έχουν πάει φυλακή", είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ 04 Νοε 2025 | 11:30

Στο τραπέζι η παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ - Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις το μεσημέρι

Η προγραμματισμένη για τις 13:00 συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου φέρεται να είναι στον "αέρα".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 04 Νοε 2025 | 11:15

Κακλαμάνης για λουκέτο στα ΕΛΤΑ: 30 βουλευτές της ΝΔ παρέλασαν έξαλλοι στο γραφείο μου

Με την ανακοίνωση του κλεισίματος 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ ,"παρέλασαν 30 βουλευτές του κόμματός μου από το γραφείο μου σε έξαλλη κατάσταση".

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 07:24

Οργισμένο ξέσπασμα των "γαλάζιων" βουλευτών για τα ξαφνικά λουκέτα στα ΕΛΤΑ - Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση και ο CEO

Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου οι βουλευτές τα…ακούνε από τους αγρότες, σειρά έχουν τα ΕΛΤΑ που συσσωρεύουν την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 03 Νοε 2025 | 21:03

"Σφαγή" στην κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για τα ΕΛΤΑ: Βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν την παραίτηση της διοίκησης

Η άτυπη τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τα ΕΛΤΑ συνοδεύτηκε από αρκετή ένταση - Ποιοι βουλευτές αντέδρασαν έντονα

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 03 Νοε 2025 | 20:37

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με το προσωπικό της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα [εικόνες]

Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κ. Γκίλφοϊλ στην Αθήνα μετά την άφιξή της

ΓΚΑΛΟΠ 03 Νοε 2025 | 20:18

Δημοσκόπηση Alco: Εκτινάχθηκαν στο 21,5% οι αναποφάσιστοι - Οι περισσότεροι δηλώνουν κεντρώοι και κεντροδεξιοί

Ένας στους δύο διαφωνεί με την τροπολογία για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπως καταγράφει η δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha - Τα ποσοστά των κομμάτων

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ACTION 24 03 Νοε 2025 | 19:04

Ζαχαράκη: Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία στα Βορίζια - "Αν χρειαστεί θα πάω κι εγώ" [βίντεο]

Η κ. Ζαχαράκη προανήγγειλε την εκ νέου ενεργοποίηση των σχολών γονέων, που είχαν λειτουργήσει την προηγούμενη χρονιά, με στόχο να στηριχθούν οι οικογένειες των χωριών που δοκιμάζονται

“ΚΡΟΥΕΤΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΘΥΡΕΣ" 03 Νοε 2025 | 18:54

Σκέρτσος: Ανοιχτός στο να κληθεί στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται"

"Κρούετε ανοικτές θύρες, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται", τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, κάνοντας λόγο για παρανόηση των δηλώσεών του που σκοπίμως αναπαράγονται και ανακυκλώνονται

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 03 Νοε 2025 | 18:53

Κόντρα Δούκα - Μπακογιάννη για τα ηλεκτρικά πατίνια: "Η διαβούλευση τελειώνει και δεν έχετε καταθέσει πρόταση"

Συνεχίζεται η κόντρα γύρω από τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα - Απάντηση Χάρη Δούκα σε Μιχαηλίδου-Μπακογιάννη - Κάλεσε φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στη διαβούλευση