Μπαλάφας για συστάσεις στην ΕΡΤ: Παρεξήγηση, το είπα γλωσσικά

«Είπα ότι τον χαρακτηρισμό επίδομα για την 13η σύνταξη τον χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας και οπουδήποτε να δουλεύει κανείς δεν πρέπει να το λέει έτσι», είπε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δημόσιες συστάσεις του προς δημοσιογράφους της ΕΡΤ να αποκαλούν 13η σύνταξη το ποσό που δόθηκε και όχι επίδομα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας έκανε λόγο για μια απλή παρεξήγηση και ότι σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε να επιβάλει την δική του άποψη στους δημοσιογράφους.

Ο Γιάννης Μπαλάφας φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1 επιμένοντας πως το μέτρο που ψηφίστηκε δεν είναι επίδομα, αλλά 13η σύνταξη, τονίζοντας ότι δεν έγινε σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ.

«Η ελληνική γλώσσα είναι ωραία και όταν αναφέρθηκε η λέξη επίδομα, είπα ότι είναι ένα μόνιμο μόνιμο μέτρο το οποίο καθιερώσαμε. Έχει τη δυνατότητα ο δημοσιογράφος να κρίνει και εγώ να σχολιάσω την μη καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Άλλο είναι το επίδομα, άλλο η προσωρινή ενίσχυση και άλλο το ψηφισμένο μόνιμο μέτρο».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μπαλάφας προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός ότι επιχείρησε να κάνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για μια απλή παρεξήγηση. «Είπα ότι σε μέρες που όλοι και όλες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι πρέπει να χρησιμοποιούμε την ελληνική γλώσσα με την σωστή της έννοια και τις σωστές λέξεις. Είπα, λοιπόν, ότι όλοι πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Έκαναν μια κριτική στο επίδομα που αφορά ένα μέτρο, το οποίο είναι τόσο πολύ καλά ξεκαθαρισμένο. Δεν είπα στους δημοσιογράφους ότι «δεν πρέπει να λέτε». Δεν έχω καμιά διάθεση να πω σε κάποιον πως θα μιλήσει. Επισήμανα ότι «δεν το λέτε σωστά». Είπα ότι τον χαρακτηρισμό επίδομα για την 13η σύνταξη τον χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας και οπουδήποτε να δουλεύει κανείς δεν πρέπει να το λέει έτσι. Πιστεύω ότι έγινε μια πλήρης παρεξήγηση αυτού που είπα. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να επιβάλω σε κάποιον τι θα πει».

Οι χθεσινές «συστάσεις» στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ για το τι θα λέει

Να χρησμοποιούν τον όρο «13η σύνταξη» και όχι τη λέξη «επίδομα» ζήτησε χθες από δημοσιογράφους της ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός, Γιάννης Μπαλάφας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δημοσιογράφος χρησιμοποίησε τον όρο επίδομα με αποτέλεσμα την παρέμβαση του κ .Μπαλάφα. «Γιατί επιμένετε στη λέξη επίδομα που χρησιμοποιεί ο Μητσοτάκης…πρόκειται για μία μόνιμη, μικρή, πρόσθετη 13η σύνταξη» είπε χαρακτηριστικά. Η δημοσιογράφος απάντησε στον πρώην υφυπουργό λέγοντας ότι «από ό,τι φαίνεται οι συνταξιούχοι δεν την εξέλαβαν ως 13η σύνταξη».

«Σας λέω τι είναι πραγματικά (…) και αφού και εσείς που είστε δημοσια τηλεόραση και πρέπει να είστε αντικειμενικοί, λέτε τη λέξη επίδομα, καταλαβαίνετε τι λένε διάφορα κανάλια που υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», ανέφερε αντιδρώντας ο κ. Μπαλάφας και πρόσθεσε: «Αυτό που σας λέω. Δεν είναι επίδομα. Να μην χρησιμοποιήσετε ξανά τη λέξη αυτή, άλλο το επίδομα και άλλο το μόνιμο μέτρο».

 

Φωτο: Eurokinissi