Νέα τροφή στα σενάρια για συνεργασίες στην Κεντροαριστερά έφερε το δείπνο που έγινε πρόσφατα, μετά από πρωτοβουλία της Λούκας Κατσέλη.
Η πρώην υπουργός συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις σε δείπνο που παρέθεσε και στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Πέτρος Κόκκαλης.
Όπως ήταν αναμενόμενο η εξέλιξη αυτή επανέφερε εκ νέου τη συζήτηση περί συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, καταρχήν με τη Νέα Αριστερά αλλά και με το ΠΑΣΟΚ.
Όπως επισημαίνει το δελτίο ειδήσεων του OPEN, χωρίς να υπάρχει "άρωμα" Τσίπρα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου πρέπει να ξεκινήσουν διάλογο που θα οδηγήσει σε σύγκλιση.
"Νομίζω ότι το βασικό σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι τα δείπνα, είναι να ανοίξει ένας διάλογος με σοβαρούς όρους, που να βάζει και μία προοπτική. Απουσιάζει η προοπτική από τον χώρο της Κεντροαριστέρας" δήλωσε σήμερα το πρωί στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Ζαμπάρας.
Πάντως, από την Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι η αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαπραγμάτευτη, αν και στελέχη δεν αποκλείουν ad hoc συνεργασίες ανάλογα με την πορεία των πολιτικών εξελίξεων.
Την ίδια ώρα, το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη βλέπει πιθανή μία συνεργασία μόνο με την Πλεύση Ελευθερίας και μόνο μετά τις εκλογές.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr