
Η χθεσινή διαμαρτυρία των διαδηλωτών στο προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου και τα όσα επακολούθησαν μονοπώλησαν και την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων στο Κοινοβούλιο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να εμμένει στις απόψεις της περί ειρηνικής κινητοποίησης και την αντιπολίτευση να καταδικάζει το περιστατικό και να μιλά για εισβολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπαράθεση διήρκησε ώρες και κορυφώθηκε όταν το λόγο πήρε, ζητώντας εξηγήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο τελευταίος φέρεται να υποστήριξε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρέχει επί της ουσίας προστασία στους γνωστούς –αγνώστους αφού, όπως είπε, εκτός των άλλων τους έχει υπερασπιστεί ως συνήγορος στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο ζήτημα η Πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε χθες από την Έλλη Στάη στην τηλεοπτική εκπομπή Ίντριγκα. Η κυρία Κωνσταντοπούλου καυτηρίασε τη στάση του κ. Μητσοτάκη, είπε ότι «κοπρολογεί» ενώ υπενθύμισε ότι του έχει αποστείλει εξώδικο προκειμένου να κατονομάσει ποιους εννοεί.
Ο ίδιος πάντως (μιλώντας με δημοσιογράφους) επέμεινε ότι ουδέποτε έχει λάβει τέτοιο εξώδικο.
Την εισβολή καυτηρίασαν και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης φέρεται να κάλεσε την κυρία Κωνσταντοπούλου να εξηγήσει για ποιο λόγο κάλυψε τους διαδηλωτές. Εκείνη απάντησε μεταξύ άλλων ότι εισβολή ήταν η είσοδος του τάνκ στο Πολυτεχνείο το 1973 και όχι η είσοδος των διαδηλωτών στη Βουλή.
Την κυρία Κωνσταντοπούλου κάλυψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Υποστήριξε ότι από την στιγμή που η Πρόεδρος της Βουλής, ο Φρούραρχος της Βουλής και ο υπουργός Δικαιοσύνης έκριναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, τότε πράγματι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ωστόσο η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν τέτοια που οδήγησε τους εκπροσώπους των κομμάτων σε αποχώρηση από την αίθουσα.
Έτσι η συνεδρίαση επί της ουσίας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr