
Επίθεση στον Χάρη Δούκα εξαπέλυσε ο Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων το Σάββατο στην εφημερίδα "Τα Νέα".
Όπως αναφέρει σε χθεσινή του ο κ. Μπακογιάννης, αυτό που του έκανε εντύπωση περισσότερο από όλα ήταν "η πλήρης απουσία οποιασδήποτε αναφοράς του στον Δήμο Αθηναίων". Ο πρώην δήμαρχος κατηγορεί τον κ. Δούκα ότι προτίμησε να αναφερθεί στα πολιτικά του σχέδια και το ΠΑΣΟΚ, αντί να μιλήσει για καθημερινά προβλήματα των Αθηναίων.
Ο Χάρης Δούκας απάντησε σήμερα στις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για fake news και για προσπάθεια του κ. Μπακογιάννη "να μείνει στην επικαιρότητα".
Αναλυτικά η ανάρτηση Μπακογιάννη:
Καλησπέρα σε όλους.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διέτρεξα τη συνέντευξη του δημάρχου το Σάββατο, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η πλήρης απουσία οποιασδήποτε αναφοράς του στον Δήμο Αθηναίων. Ούτε καν για να μας πει αν κάνει κάτι σωστά. Αντί να αναφερθεί σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των Αθηναίων, όπως η καθαριότητα, το πράσινο, οι υποδομές και το κυκλοφοριακό, επέλεξε να μιλήσει μόνο για το ΠΑΣΟΚ και τα πολιτικά του σχέδια. Είναι πρωτοφανές, εν ενεργεία δήμαρχος, να μην αναφέρεται σε κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και να περιοριστεί σε πολιτικές αναφορές που δεν αφορούν καθόλου στους κατοίκους της Αθήνας. Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι αντιμετωπίζει τον δήμο είτε ως πλατφόρμα επικοινωνίας, είτε ως πολιτικό εργαλείο εξυπηρέτησης των φιλοδοξιών του. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα θέματα που φέραμε για συζήτηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, οι πραγματικές ανάγκες της πόλης πέρασαν και πάλι σε δεύτερη μοίρα.
Ας τα δούμε όμως όλα αναλυτικά.
• Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων. Από τον περασμένο Αύγουστο έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις κακές συνθήκες διαβίωσης εντός της δομής. Δυστυχώς αντί να δούμε κάποια βελτίωση, διαβάσαμε την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, η οποία καλεί τη δημοτική αρχή να εξετάσει το συνολικό σφράγισμά της! Η δομή - πρότυπο που παραδώσαμε στη σημερινή διοίκηση του Δήμου, πλέον είναι αντιμέτωπη με κοριούς, τρωκτικά, ελλιπή καθαριότητα, αδυναμία προσβασιμότητας από άτομα με κινητικές δυσκολίες και ελλείψεις σε προσωπικό.
Αυτή η κατάσταση αντικατοπτρίζει την απόλυτη αδιαφορία της δημοτικής αρχής τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Την καλούμε λοιπόν, να δώσει εξηγήσεις για το χάος και τις αυθαιρεσίες που οδηγούν σε απόλυτη υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.
• Μεταβολές και μετακινήσεις υπαλλήλων. Όσα συμβαίνουν στον Δήμο Αθηναίων ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Αλλαγές στις θέσεις των εργαζομένων χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι το 2025 αναγκαζόμαστε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση. Κάλεσα, έστω και τώρα, τον δήμαρχο να λειτουργήσει με διαφάνεια.
• Παροχή κουτιών γάλακτος στους υπαλλήλους του δήμου. Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι ανέφεραν το ζήτημα που τους απασχολεί. Πρόκειται, φυσικά, για ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τη δημοτική αρχή, καθώς απαιτεί νομοθετική παρέμβαση. Για τον λόγο αυτό καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα ψήφισμα, το οποίο πέρασε ομόφωνα, και ζητά από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να λάβουν ό,τι δικαιούνται.
• Πεζόδρομος Ερμού. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό με πόση άνεση κινούνται πλέον φορτηγά οχήματα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης πάνω στον πεζόδρομο. Συνεχώς λαμβάνουμε παράπονα από τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες, οι οποίοι αναφέρουν πως η Ερμού πλέον προσομοιάζει σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.
• Κάτω πλατεία Συντάγματος. Κάθε μέρα δημιουργείται όλο και πιο έντονα μια ανεπίσημη πιάτσα ταξί, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την κυκλοφορία. Η απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας έχει οδηγήσει σε μια πολύ δυσχερή κατάσταση στο κέντρο της πόλης. Θα κάνει κάτι η δημοτική αρχή;
• Ουκρανικό σχολείο. Χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία, μετά την εισβολή, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πολλοί από αυτούς βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Αθήνα. Τότε τόσο ο Δήμος Αθηναίων, με την συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, όσο και άλλοι δήμοι της Αττικής, πέρα από κομματικές ή παραταξιακές διαφορές, άνοιξαν τις πόρτες και τις καρδιές τους για να τους υποδεχτούν. Υπήρξε μια κοινή κατεύθυνση και συνεννόηση. Ένα από τα μέτρα που είχαμε λάβει ήταν η παραχώρηση αίθουσας από το 50ο Δημοτικό Σχολείο για τη λειτουργία του Ουκρανικού Σαββατιάτικου Σχολείου. Ωστόσο, πρόσφατα η δημοτική αρχή ζήτησε από τα μέλη της ουκρανικής κοινότητας να πληρώνουν μηνιαίο ενοίκιο ή να εγκαταλείψουν τον χώρο. Επειδή ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη εκφράζονται μέσω πράξεων, ελπίζουμε να αναθεωρήσει αυτή την απόφαση.
• Ποδοσφαιρικά γήπεδα. Την προηγούμενη Πέμπτη επισκέφθηκα το γήπεδο της Αλεπότρυπας στην Άνω Κυψέλη. Ένα γήπεδο το οποίο εξυπηρετεί πολλά ιστορικά σωματεία της πόλης. Η εικόνα που αντίκρισα ήταν προβληματική, δύσκολη. Δεν λειτουργούσαν οι προβολείς, ο χλοοτάπητας έχει σημαντικά προβλήματα και τα αποδυτήρια βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Όλα αυτά τα συζήτησα και με τους γονείς που βρίσκονταν στον χώρο με τα παιδιά τους. Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα πως την επομένη ημέρα ακριβώς, τα συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν τις επισκευές στον χώρο. Μάλλον η δημοτική αρχή περιμένει από εμάς να εντοπίζουμε τα προβλήματα, να τα αναδεικνύουμε και μετά να διορθώνει. Φυσικά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
Κάπου εδώ κλείνω και σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Καλή συνέχεια.
Fake news απαντά ο Δούκας
Σε ανάρτησή του, ο δήμαρχος Αθηναίων κατηγορεί τον Κώστα Μπακογιάννη για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για προσπάθειά του "να μείνει στην επικραιρότητα".
"Δεν αξίζει να σχολιάσω κάτι. Απαντάμε κάθε φορά για όλα στο δημοτικό συμβούλιο" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας.
Κύριε Μπακογιάννη προσπαθείτε να μείνετε στην επικαιρότητα, διασπείροντας ψεύτικες ειδήσεις για τη δημοτική μας αρχή.
— Haris Doukas (@h_doukas) March 12, 2025
Δεν αξίζει να σχολιάσω κάτι. Απαντάμε κάθε φορά για όλα στο δημοτικό συμβούλιο.
Αλλά θέλω να σας ρωτήσω:
Για το έγκλημα των Τεμπών θα μιλήσετε κ.… pic.twitter.com/UXPhREfl48
Αναλυτικά η ανάρτηση Δούκα:
Κύριε Μπακογιάννη προσπαθείτε να μείνετε στην επικαιρότητα, διασπείροντας ψεύτικες ειδήσεις για τη δημοτική μας αρχή.
Δεν αξίζει να σχολιάσω κάτι. Απαντάμε κάθε φορά για όλα στο δημοτικό συμβούλιο.
Αλλά θέλω να σας ρωτήσω: Για το έγκλημα των Τεμπών θα μιλήσετε κ. Μπακογιάννη; Για το μπάζωμα;
Για τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και το αίτημα για δικαιοσύνη;
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr