Νέο "μασάζ" σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο

Συνεχίζεται το μασάζ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομσχέδιο.

neo-masaz-se-bouleutes-tou-suriza-gia-to-polunomosxedio
|
SHARE THIS
0
SHARES

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να «έστησε» την ΚΟ του κόμματος του αρνούμενος να αποδεχθεί την πρόσκληση για μια τετ α τετ συνάντηση με τους βουλευτές πριν από την κρίσιμη μάχη του πολυνομοσχεδίου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το «μασάζ» έχει σταματήσει.

Έτσι σήμερα το μεσημέρι επίκειται νέα συνάντηση στη Βουλή στην οποία θα μετέχουν ο διευθυντής και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και Αφροδίτη Θεοπεφτάτου αντίστοιχα, οι επικεφαλής των Επιτροπών Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Το ραντεβού έχει κλείσει για τις τρείς το μεσημέρι και ενώ θα έχει ήδη ξεκινήσει στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου.

Την ίδια στιγμή, κατά πληροφορίες, οι βουλευτές έχουν λάβει στα χέρια τους «οδηγίες» από τα υπουργικά γραφεία προκειμένου να ενημερωθούν για τις διατάξεις του νομοσχέδιου και κυρίως να ενισχύσουν το «οπλοστάσιο» τους έναντι της κριτικής της αντιπολίτευσης.

Τρία είναι τα βασικά σημεία που οι κυβερνητικοί βουλευτές δυσκολεύονται να χαράξουν υπερασπιστική γραμμή.

·       Το χαράτσι στις συντάξεις από 1/1/2019. Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντισταθμίσει τις νέες περικοπές, με τα αντίμετρα παροχής νέων επιδομάτων. Ωστόσο δεν θα λάβουν όλοι οικονομική ενίσχυση. Κυβερνητικά στελέχη πάντως διαρρέουν (παρά την κατηγορηματική θέση του οικονομικού επιτελείου ότι οι περικοπές θα γίνουν) ότι από την στιγμή που η χώρα θα βγει εκτός προγράμματος υπάρχει χώρος για αλλαγές.

·       ΕΝΦΙΑ. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιμένει ότι οι ιδιοκτήτες λαικών περιοχών θα επιβαρυνθούν έως 20 ευρώ το χρόνο από τον επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών. Οι βουλευτές κρατούν στάση αναμονής αναμένοντας τις σχετικές λίστες ώστε να διαπιστώσουν αν οι «κόκκινες γραμμές» παραμείνουν ως έχουν. Πάντως ειδικοί του χώρου εκτιμούν ότι η επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη.

·       Αντιδράσεις προκαλεί και η ρύθμιση βάσει της οποίας στην περίπτωση που το Δημόσιο θα αδυνατεί να καταβάλει τα οφειλόμενα (25 δις) προς τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Στήριξης το Υπερταμείο  θα προχωρά στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook