Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ θυμήθηκε την... Χαρούλα Αλεξίου στη Βουλή

Με ένα στίχο άσματος της Χαρούλας Αλεξίου έκλεισε την τοποθέτηση του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

o-proedros-tis-genop-thumithike-tin-xaroula-aleksiou-sti-bouli
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με ένα στίχο άσματος της Χαρούλας Αλεξίου έκλεισε την τοποθέτηση του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης ο οποίος εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ.

Μιλώντας για τις συνέπειες που θα υποστεί η Μακεδονία και η Πελοπόννησος από την απολιγνιτοποιήση που προωθεί η κυβέρνηση υπενθύμισε τους συγκεκριμένους στίχους «άλλο να πεθαίνεις για την Ελλάδα και άλλο η Ελλάδα να σε πεθαίνει.

Ο συνδικαλιστής κατηγόρησε την κυβέρνηση και για την μείωση της έκπτωσης στα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα υποστούν οι εργαζόμενοι αλλά και οι συνταξιούχοι της Δημόσιας Επιχείρησης (30% έναντι 75% που ισχύει έως σήμερα) αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι έχει στόχο να οδηγήσει τους καταναλωτές σε άλλες ιδιωτικές εταιρίες.  

«Θα οδηγήσετε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε άλλες εταιρίες» ανέφερε και πρόσθεσε «εμείς δεν έχουμε προνόμια, το μοναδικό προνόμιο που έχουμε είναι οι εκατοντάδες νεκροί για να ηλεκτροδοτηθεί η χώρα». Υποστήριξε μάλιστα ότι οι καταναλωτές τυγχάνουν μεγαλύτερων εκπτώσεων σε ανταγωνιστικές ιδιωτικές εταιρίες.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ είπε επίσης ότι η κυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου προωθεί τους κοινωνικούς αυτοματισμούς και οδηγεί τους εργαζομένους σε συνθήκες γαλέρες αφού καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΔΗΕ προέβλεψε ότι θα ξαναγεμίσει η πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ πρόσθεσε ότι τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν τις κατήργησε μονομερώς ούτε η χούντα.

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook