«Οδηγίες» Τσακαλώτου για την υπογεννητικότητα & τις απεργίες

Οδηγίες για την υπογεννητικότητα και τις απεργίες από τον ΥΠΟΙΚ στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Γιατί είπε «You have not seen anything yet»

odigies-tsakalwtou-gia-tin-upogennitikotita--tis-apergies
|
SHARE THIS
0
SHARES

'Ερχονται και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη προς το δημόσιο.Το ανακοίνωσε και επίσημα από τη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες) γνωστοποιώντας ότι θα κατατεθεί σχετική τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.

Ο υπουργός Οικονομικών έβγαλε «λάδι» την Θεανώ Φωτίου η οποία εξαιτίας του τσεκουρώματος των επιδομάτων των πολυτέκνων είχε δεχθεί την οργή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ επανέλαβε ότι είναι λίγες οι τρίτεκνες οικογένειες και πως θα πρέπει να κάνουν δεύτερο παιδί όσοι έχουν ένα!    

Προκάλεσε και αίσθηση δίνοντας...οδηγίες στους εργαζομένους προκειμένου να ξεπεράσουν την αυστηροποίηση των διαδικασιών για τις απεργίες που ο ίδιος έχει φέρει! 

Τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο  

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διέψευσε ότι θα θεσμοθετηθούν περαιτέρω κριτήρια για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε ότι αφορά τα χρέη προς το δημόσιο.

«Αυτά που ακούτε για νέα κριτήρια δεν ισχύουν. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει τα κριτήρια της και δεν αλλάζουν. Ότι έκανε πριν με φυσικό τρόπο θα κάνει τώρα με ηλεκτρονικό» εξήγησε.

« Αυτό που θέλουν οι νέες γυναίκες είναι να έχουν βοήθεια σε είδος »    

Σε ότι αφορά τα επιδόματα πολυτέκνων εξέφρασε την άποψη δεν θα βοηθήσουμε το δημογραφικό μέσω επιδομάτων . Αυτό που θέλουν τα ζευγάρια και ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες είναι να έχουν βοήθεια σε είδος, δημόσιες δομές για τα παιδιά.

«Είμαι περήφανος για τις προσπάθειες της κυρίας Φωτιου ώστε να έχουμε πρώτη φορά στρατηγική για το παιδί» είπε και ενημέρωσε ότι τα σχετικά κονδύλια προέρχονται από την επισκόπηση δαπανών.

«Λέτε ότι έχουμε υπογεννητικότητα και πρέπει να υποστηριχθούν οι πολύτεκνοι. Όμως, είναι προφανές ότι η μεγάλη ανάγκη είναι να κάνει δεύτερο παιδί το ζευγάρι που έχει ένα. Οι οικογένειες με τρία παιδιά ή και παραπάνω είναι πολύ λιγότερες» 

 

«Να ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι για τις απεργίες» 

Απαντώντας τέλος στην εντονότατη κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα από την αντιπολίτευση και το ΠΑΜΕ για τις αλλαγές του πλαισίου για τις απεργίες, αποκάλυψε ότι οι απαιτήσεις των δανειστών ήταν να υπάρξουν αλλαγές και στις απολύσεις και στον συνδικαλιστικό νόμο.

«Τελικά χάσαμε μόνο τις απεργίες» είπε και επιχείρησε να υποβαθμίσει τις όποιες αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι όλα είναι στα χέρια των εργαζομένων.

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν τους εμποδίζει...Αυτό που χρειάζεται είναι να ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι ώστε να συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις» είπε και κατέληξε « σε κάθε περίπτωση κάθε εμπόδιο για καλό».  

Καταλόγισε ευθύνες για τον εκφυλισμό των συνδικάτων στις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις ενώ κάλεσε το ΚΚΕ σε διάλογο!

«Δεν έχετε δει ακόμη τίποτα»  

Έκλεισε την ομιλία του απευθυνόμενος κυρίως στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και θέλοντας να εμφυσήσει την αισιοδοξία.

 «Είναι νομοσχέδιο που δείχνει ότι έχουμε αφήγημα για το πώς θα βγούμε από το Μνημόνιο, αλλά και ότι έχει αρχίσει η ισορροπία μεταξύ αυτών που κάνουμε, επειδή είμαστε υποχρεωμένοι και αυτών που θέλει η κοινωνία. Κι όπως λένε στην Αμερική... You have not seen anything yet. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα» κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook