Follow us

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την κατάθεση Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"Διαχρονικά "γαλάζιο" το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνουν πηγές ΣΥΡΙΖΑ, για σύστημα φόβου, συγκάλυψης και διαφθοράς κάνουν λόγω πηγές ΠΑΣΟΚ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΤΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ

"Η σημερινή κατάθεση της πρώην προϊσταμένης της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, Παρασκευής Τυχεροπούλου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αποτελεί μια κρίσιμη μαρτυρία για τη διαφθορά που επικρατούσε στο εσωτερικό του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και το κλίμα εκφοβισμού που ήταν κυρίαρχο" αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.

Εκφοβισμός, ψυχολογική βία και απειλές κατά ζωής

"Η κυρία Τυχεροπούλου περιέγραψε με λεπτομέρειες την ύπαρξη μιας "κλειστής ομάδας πίεσης" που ασκούσε εκφοβισμό και ψυχολογική βία σε εργαζόμενους που αντιδρούσαν σε αδιαφανείς πρακτικές. Μίλησε συγκεκριμένα για απειλές κατά της ζωής του που δέχθηκε ο υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη Γ. Καλλιούρης, ο οποίος πρώτος εντόπισε τις παρατυπίες και τις ανακρίβειες στους ελέγχους, καθώς ακόμα και με συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς διαδοχικές διοικήσεις του Οργανισμού προσπαθούσαν να την εμποδίσουν να κάνει τη δουλειά της. Ανέφερε ονομαστικά τον περιβόητο "Φραπέ" Γ. Ξυλούρη, ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο καθεστώς εκφοβισμού, τονίζοντας ότι είχε φτάσει σε σημείο να καλέσει στο τηλέφωνο του σπιτιού της και να μιλήσει με τα παιδιά της", αναφέρουν πηγές ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "η κυρία Τυχεροπούλου παρουσίασε στην Επιτροπή αναλυτικά παραδείγματα από ελέγχους όπου παραγωγοί από την Κρήτη δήλωναν βοσκοτόπια σε διάφορα νησιά της χώρας χωρίς να έχουν τίτλους κτήσης".

Όπως αναφέρουν: "Η μάρτυρας περιέγραψε ένα πανίσχυρο σύστημα συγκροτημένο γύρω από πρόσωπα των προηγούμενων διοικήσεων, του κ. Μελά, του κ. Παπά (σημερινού βουλευτή της ΝΔ), του κ. Μπαμπασίδη και του κ. Σαλάτα, που εμπόδιζαν κάθε προσπάθεια ελέγχου, αλλοίωναν αποτελέσματα, παρενέβαιναν στις διαδικασίες πληρωμών και εκδικούνταν όσους υπαλλήλους προσπαθούσαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους με συνεχείς μετακινήσεις. Η κυρία Τυχεροπούλου ανέφερε συγκριμένα ότι η διοίκηση Παπά, της ζήτησε να παραδώσει όλους τους φακέλους με τους ελέγχους που είχε κάνει και αναδείκνυαν παρατυπίες και ανακρίβειες στις δηλώσεις. Οι φάκελοι της ζητήθηκαν αμέσως μόλις ανέλαβε ο νέος πρόεδρος. Μάλιστα όλα όσα είχε ελέγξει, δόθηκαν για επανέλεγχο και πολλοί από τους ελέγχους άλλαξαν ριζικά περιεχόμενο. Η κυρία Τυχεροπούλου κατονόμασε την κυρία Ρέππα ότι ήταν εκείνη που άλλαζε τα πορίσματα των ελέγχων και έδινε υποθέσεις για επανεξέταση με σκοπό τη μεταβολή των αποτελεσμάτων ενώ ανέφερε ότι ο προϊστάμενος του λογιστηρίου, κ. Τασούλης ζήτησε τη μετάθεσή της σε άλλο τμήμα στο οποίο δεν θα είχε καμία πρόσβαση στους ελέγχους. Ακόμη, προχώρησε σε μια σοβαρή αποκάλυψη που αφορά την περίοδο της διοίκησης Μπαμπασίδη: κατά τη διάρκεια της διοίκησης Μπαμπασίδη υπήρξαν έντονες πιέσεις για αποδέσμευση ΑΦΜ που αφορούσαν τον κτηνοτρόφο Ξυλούρη. Η κυρία Τυχεροπούλου περιέγραψε ακόμη απειλές, παρακολουθήσεις και προσπάθειες εξόντωσής της από την διοίκηση Μπαμπασίδη, ενώ έκανε λόγο για απροκάλυπτη εχθρική στάση της διοίκησης όταν επιχείρησε να καταθέσει στοιχεία στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο κ. Μπαμπασίδης σύμφωνα με όσα κατάθεσε η κυρία Τυχεροπούλου, έδειχνε ιδιαίτερη δυσαρέσκεια για τον ορισμό της ως συνεργάτιδας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Δεν δίστασε, μάλιστα, να ανοίξει το ερμάριο της με την παρουσία δικαστικού επιμελητή, ο οποίος όμως όπως έγραψε στην έκθεσή του, το βρήκε ήδη ανοιχτό, δηλαδή παραβιασμένο. Με βάση, μάλιστα όσα βρέθηκαν εκεί της ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις".

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την κατάθεση Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο ρόλος της πολιτικής ηγεσίας

Οι πηγές του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν επίσης: "Σχετικά με τα 4 ΑΦΜ που προσκόμισε η κυρία Κουρμέτζα και ισχυρίστηκε ότι παρατύπως πληρώθηκαν από Τυχεροπούλου-Θεοδωρόπουλο και Σημανδράκο, τα 3 από τα 4 δεν περιλαμβάνονταν στα δεσμευμένα, όπως κατέθεσε η κυρία Τυχεροπούλου, ενώ το 4ο ΑΦΜ ήταν του Βασίλειου Ξυλούρη, του γιου του Φραπέ, για το οποίο η ίδια είχε ενημερώσει με σημείωμα τον προϊστάμενο του λογιστηρίου ότι είναι στα δεσμευμένα προκειμένου να μην πληρωθεί και παρόλα αυτά πληρώθηκε".

"Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η αναφορά της στο λάθος τής πληρωμής των 52 εκατομμυρίων ευρώ, λάθος που, όπως υπογράμμισε, θα μπορούσε να έχει εντοπιστεί από το λογιστήριο και τον προϊστάμενό του κ. Τασούλη, ο οποίος, ωστόσο, ουδέποτε ελέγχθηκε, σε αντίθεση με την ίδια, που αντιμετώπισε πειθαρχικές διώξεις εξαιτίας αυτής της πληρωμής. Μάλιστα, η διοίκηση έσπευσε να αποδώσει την ευθύνη στον Οργανισμό καλύπτοντας τον τεχνικό σύμβουλο που έκανε το σφάλμα. Η κυρία Τυχεροπούλου έκανε λόγο για αντίδραση εντός και εκτός του Οργανισμού στην προσπάθεια μετάβασης των πληρωμών μέσω gov.gr, ενώ στάθηκε και στην υπόθεση των δεσμευμένων ΑΦΜ του 2021 που, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, παραβιάστηκαν με πληρωμές σε συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και του Βασίλη Ξυλούρη, χωρίς να δοθούν ποτέ επαρκείς εξηγήσεις" λένε οι πηγές του ΠΑΣΟΚ.

"Στο τέλος της κατάθεσής της επισήμανε ότι το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας ήταν σε γνώση του τι συνέβαινε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι δε πρώην υπουργοί Λ. Αυγενάκης και Γ. Γεωργαντάς γνώριζαν το τι συμβαίνει στον Οργανισμό αλλά μόνο ο δεύτερος έδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον για την εξυγίανση του. Η κυρία Τυχεροπούλου αποκάλυψε ότι αφότου ανέλαβε ο κ. Αυγενάκης, ο κ. Ξυλούρης άρχισε να έρχεται ολοένα και πιο συχνά στον ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνοντας ότι διαδραματίζει κεντρικό ρόλο εντός του οργανισμού. Η μάρτυρας αποκάλυψε τέλος ότι ο υπουργός Τσιάρας αρνήθηκε να υπογράψει την απόσπασή της στην Εισαγγελία, ενώ την παρότρυνε να "φύγει στο εξωτερικό", στοιχείο που προκαλεί ερωτήματα για τις πραγματικές πολιτικές προθέσεις κάλυψης ή αποσιώπησης των γεγονότων".

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Διαχρονικά "γαλάζιο" το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι υπουργοί αλλάζουν, το "σύστημα" παραμένει

"Την ώρα που ο αγροτικός κόσμος αγωνιά για το μέλλον του, αποκαλύπτεται καθημερινά, σε απευθείας μετάδοση, το "πανίσχυρο σύστημα" και το κλίμα τρόμου που αυτό έχει επιβάλει εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη" αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

"Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις της Παρασκευής Τυχεροπούλου, πρώην προϊστάμενης της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ, στις ερωτήσεις του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλη Κόκκαλη, επί υπουργίας Γεωργαντά διαμορφώθηκε το θεσμικό πλαίσιο (μέσω Υπουργικής Απόφασης) ώστε όσοι είχαν δηλώσει βοσκοτόπια με πλαστά δικαιολογητικά να "ξεπλυθούν" δηλώνοντας απλά 100 ζώα και μόλις 2.000 ευρώ τζίρο! Αυτή ήταν μόνο ένα από τα "εργαλεία" που οι κυβερνήσεις της ΝΔ, στρεβλώνοντας διαρκώς την Τεχνική Λύση, παρείχαν στο εγκληματικό "κύκλωμα" που λυμαίνεται αδιάλειπτα, από το 2019 μέχρι και σήμερα, τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Σύμφωνα με την κυρία Τυχεροπούλου, το "κύκλωμα" είχε άμεση ενημέρωση από τις "γαλάζιες" διοικήσεις για τα όσα συνέβαιναν στον Οργανισμό. "Απειλήθηκε η ζωή του υπαλλήλου, κ. Καλλιούρη, ο οποίος έκανε την καταγγελία για την Κρήτη; Τον οργανισμό τον σκεπάζει ο φόβος. […] Ο κ. Καλλιούρης έκανε την καταγγελία στη διοίκηση και ενημερώθηκε το κύκλωμα αμέσως"" συνεχίζουν οι πηγές ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρώην υπουργοί της ΝΔ γνώριζαν ακριβώς την κατάσταση

Όπως αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ "η κυρία Τυχεροπούλου υποστήριξε αυτό που ξέρει πλέον όλη η Ελλάδα: οι πρώην υπουργοί της ΝΔ γνώριζαν ακριβώς την κατάσταση. Όπως σημείωσε η ίδια: "[…] και ο Αυγενάκης τα ήξερε. Μια φορά τον είχα δει όταν ανέλαβε. Και μου είπε πως ούτε με ξέρει κι ούτε θέλει να με μάθει. Ο Τσιάρας μου είχε πει: 'Εάν υπογράψω την απόσπασή σας, είναι σαν να δικαιώνεστε'. Τον κ. Βορίδη δεν τον είχα ενημερώσει, δεν είχαμε συνεργαστεί". Η μάρτυρας αποκάλυψε επίσης ότι ο κ. Τσιάρας αρνήθηκε να υπογράψει την απόσπασή της στην Εισαγγελία, ενώ την παρότρυνε να… "φύγει στο εξωτερικό" Πρακτικές, δηλαδή, που παραπέμπουν σε εγκληματικές οργανώσεις. Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της, ανέφερε ότι "οι επισκέψεις του Ξυλούρη πύκνωσαν με την ανάληψη των καθηκόντων του Αυγενάκη". Τότε που έγινε ξεκάθαρο "πόσο σημαντικός παράγοντας είναι μέσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ", ο Ξυλούρης, δηλαδή ο γνωστός με το ψευδώνυμο "Φραπές", μεγαλοστέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη, κομματάρχης του Λευτέρη Αυγενάκη, στην κατοχή του οποίου η Αρχή για το μαύρο χρήμα εντόπισε αναιτιολόγητα 2,5 εκατ. ευρώ και μία Jaguar, καθώς και επτά ακόμη ΙΧ".

Το "κύκλωμα" έχει εγκέφαλο και αυτός δεν είναι άλλος από την πολιτική ηγεσία, σε όλη τη διάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη"

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν ότι, "μέχρι στιγμής, ο "Φραπές", όπως και ο "Χασάπης", αλλά και η "κυρία με τη Ferrari", δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή, με αποκλειστική ευθύνη τής κυβερνητικής πλειοψηφίας. "Είχε φτάσει στο σημείο ο Ξυλούρης να βρει το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού μου. Μίλησε με τα παιδιά μου", η σοκαριστική καταγγελία της κυρίας Τυχεροπούλου, ενδεικτική του κλίματος τρόμου που έχει επικρατήσει επί κυβερνήσεων της ΝΔ στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

Κατά τις ίδιες πηγές "η Παρασκευή Τυχεροπούλου υποστήριξε ότι τον Ιούνιο του '23 δέχθηκε "αφόρητη πίεση" για τα δεσμευμένα ΑΦΜ. "Τότε ήταν που ο Ξυλούρης άρχισε να επισκέπτεται τον Οργανισμό", όπως είπε και έκανε λόγο για αφόρητη πίεση εκ μέρους του Κυριάκου Μπαμπασίδη, ώστε να πληρωθούν δεσμευμένα ΑΦΜ της οικογένειας Ξυλούρη, παρόλο που δεν είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ο 100% ""γαλάζιος" Κυριάκος Μπαμπασίδης, θυμίζουμε, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ το 1999, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Ροδόπης το 2007, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ (2001-2004 και 2007-2010), συντονιστής του Τομέα Στρατηγικής του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ (2010-2012) και τον Ιανουάριο του 2024, με απόφαση Αυγενάκη, ορίστηκε πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ωστόσο, η κυρία Τυχεροπούλου δεν απάντησε τι απέγινε το ενημερωτικό έγγραφο που είχε η ίδια στείλει στη διοίκηση του οργανισμού, σύμφωνα με το οποίο η Αικατερίνη Ξυλούρη δήλωνε δύο ελαιώνες στη Χίο, σε σημείο που δεν υπήρχαν ελιές και ο Βασίλειος Ξυλούρης δύο κτήματα στην Πάρο 211 στρεμμάτων, σε περιοχή δασικής έκτασης! Από την κατάθεσή της, αναδεικνύεται ότι το "κύκλωμα" έχει εγκέφαλο και αυτός δεν είναι άλλος από την πολιτική ηγεσία, σε όλη τη διάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη" καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι οι καλύτεροι στην Αθήνα

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΤΙ ΕΙΠΕ 23 Οκτ 2025 | 18:49

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Βόμβες" από Τυχεροπούλου - Φοβόμουν τον "Φραπέ", πήρε στο σπίτι μου και μίλησε με τα παιδιά μου

"Έχω στείλει μέιλ με τις δεσμεύσεις για τα κτηνοτροφικά και μέσα σε αυτές είναι το ΑΦΜ του κ. Ξυλούρη. Τώρα, πώς από τις δεσμεύσεις βρέθηκε να πληρώνεται..."

ΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ 23 Οκτ 2025 | 18:43

Πηγές ΝΔ για την κατάθεση Τυχεροπούλου: "Χωρίς στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις"

"Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατάθεσή της προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα από όσα έλυσε", αναφέρουν πηγές

ΣΗΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ 23 Οκτ 2025 | 17:57

"Ανοιγμα" Φάμελλου στον Τσίπρα: Η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι αντιπαραθετική - Στα κάγκελα ο Πολάκης

"Αυτό που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό είναι η ενωτική και συνθετική προοδευτική διέξοδος", είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για τον Αλέξη Τσίπρα

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 15:32

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόλαφος για Αυγενάκη οι καταγγελίες Τυχεροπούλου - Την πίεζαν να πληρώσει παρανόμως τον "Φραπέ"

Η κατάθεση της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 23 Οκτ 2025 | 15:28

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Εγκληματική οργάνωση, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος" - Δίωξη για τρία κακουργήματα στους 37 συλληφθέντες

Η εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη από το καλοκαίρι, φαίνεται να έχει συλλέξει σωρεία στοιχείων για τη δράση των κατηγορουμένων

36 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 13:01

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις - Αυτά είναι τα οχήματα που κατασχέθηκαν [εικόνες]

Συνελήφθησαν 36 άτομα, με τη ζημία από τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ να ανέρχεται σε τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 11:02

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κινηματογραφική άφιξη των 37 συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ - Με... 25 συμβατικά οχήματα

Με κινηματογραφικό τρόπο, ένα κονβόι 25 αυτοκινήτων, έφτασαν στην Αθήνα οι συλληφθέντες για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 23 Οκτ 2025 | 09:32

Μπακογιάννη για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα τραβήξουμε ζόρι, άντε να πείσεις όσους έπαιρναν τα διπλάσια ότι το πάρτι τελείωσε"

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι περίπου το 50% των επιδοτήσεων εμπεριέχει διαστρεβλωμένα στοιχεία.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ 23 Οκτ 2025 | 07:51

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρπαξαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ παράνομες επιδοτήσεις - Εκαναν... dolce vita με ταξίδια και αυτοκίνητα

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναφέρει ότι συνέλαβε 37 μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται σε εκτεταμένη απάτη αγροτικών επιδοτήσεων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ 22 Οκτ 2025 | 22:29

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απάντησε ο "Φραπές" για τα εκατομμύρια και την Jaguar - "Ηταν του 1999 και κατεστραμμένη, έγινε παλιοσίδερα"

Εκτός από τα χρήματα ή Αρχή εντόπισε να έχει στην κατοχή του και οκτώ αυτοκίνητα μεταξύ τον οποίων και μια Τζάγκουαρ

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Οκτ 2025 | 20:12

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Έδιναν επιδοτήσεις σε σερβιτόρους και DJ - Είχαν δηλώσει χωράφι στη... Λίμνη Κάρλα - Ο ρόλος των δύο αρχηγών

Ένας 36χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης κι ένας 38χρονος στα Γιαννιτσά, ο οποίος μάλιστα δήλωνε αγρότης, φέρονται να ήταν οι αρχηγοί του κυκλώματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Πάνω από 19,6 εκατ. ευρώ ζημία στον προϋπολογισμό της ΕΕ

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ 22 Οκτ 2025 | 18:06

Πιτσιλής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τέλος 2025 θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων - Πρόστιμα 1,1 δισ. ευρώ

Οι έλεγχοι στη Κρήτη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν ολοκληρωθεί, τόνισε στην Εξεταστική Επιτροπή ο Γιώργος Πιτσιλής

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 22 Οκτ 2025 | 17:14

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτός είναι ο "εγκέφαλος" της σπείρας με τους 37 συλληφθέντες - Xωρίς χωράφια πήραν επιδοτήσεις 20 εκατ. ευρώ

Μεταξύ των 37 είναι σερβιτόροι, μάγειρες, υπάλληλοι ξενοδοχείου, οδηγοί, ανειδίκευτοι εργάτες, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, φυσικοθεραπευτές, πωλητές,

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 16:20

Κατάθεση Ανδρουλάκη για Predator: "Θα πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους - Να πληρώσουν όσοι έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι"

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων με κατηγορουμένους γνωστούς επιχειρηματίες

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 15:22

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιβεβαιώθηκε από την κατάθεση Σατολιά ότι υπουργοί της ΝΔ γνώριζαν για παράνομες επιδοτήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά "πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους για τη λεηλασία στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 22 Οκτ 2025 | 14:33

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρωτοφανές το αίτημα της ΝΔ ο ελεγχόμενος να γίνει ελεγκτής

"Δεν είναι δυνατόν η ίδια υπηρεσία που έχει αναλάβει την εκτέλεση των διαδικασιών να κληθεί να ελέγξει τον εαυτό της" σχολιάζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 14:23

Νίκος Ανδρουλάκης στη δίκη για τις υποκλοπές: "Οι κατηγορούμενοι πουλούσαν υπηρεσίες σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα"

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων με κατηγορουμένους γνωστούς επιχειρηματίες.

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ 22 Οκτ 2025 | 14:11
ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 13:48

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Σκάνδαλο με συμμετοχή αξιωματούχων, στελεχών του Οργανισμού, ψευτοαγρότες και απατεώνες"

Τι κατέθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), Παύλος Σατολιάς.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 22 Οκτ 2025 | 12:45

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Οχι" της αντιπολίτευσης στο αίτημα της ΝΔ για τεχνικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ στον οργανισμό

"Δεν μπορεί ελεγκτής και ελεγχόμενος να είναι το ίδιο πρόσωπο", υποστηρίζει η αντιπολίτευση

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 12:07

Ανδρέας Λοβέρδος για ΠΑΣΟΚ: Αυτό με τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν καταπίνεται με τίποτα

"Εγώ δεν έχω αλλάξει. Ό, τι πίστευα πιστεύω και ό,τι έλεγα λέω. Εκείνοι από τους οποίους έφυγα, άλλαξαν", ανέφερε για το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 22 Οκτ 2025 | 11:12

37 συλλήψεις για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τουλάχιστον πέντε εκατ. ευρώ από παράνομες επιδοτήσεις

Ανάμεσα στους συλληφθέντες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ φέρονται να είναι άτομα που έδιναν ψευδείς βεβαιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22 Οκτ 2025 | 10:55

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επίδειξη εσωκομματικής πυγμής από έναν πολιτικά αδίστακτο πρωθυπουργό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "εργαλειοποίησε ένα σύμβολο εθνικής ενότητας για να διχάσει την κοινωνία με μόνο στόχο να λύσει τα εσωκομματικά του θέματα".

ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ 21 Οκτ 2025 | 22:31

Ανδρουλάκης για Σαββόπουλο: "Μέσα από τα τραγούδια του σκιαγραφούσε το βίωμα, τις ελπίδες και τις αγωνίες του λαού μας"

Ο "Νιόνιος" δεν είναι πια κοντά μας, αλλά θα είναι πάντα στις καρδιές μας σε μια θέση στο πάνθεον των κορυφαίων δημιουργών της ελληνικής μουσικής, των μεγάλων Ελλήνων"

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 19:50

Φάμελλος για Άγνωστο Στρατιώτη: "Αντισυνταγματική και ντροπιαστική η τροπολογία - Ρεντίκολο η κυβέρνηση"

Ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση φοβάται τις λαϊκές διαμαρτυρίες

ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:52

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: "Α λα καρτ ευαισθησία όταν έβγαζαν σέλφι οι υπουργοί της ΝΔ στο μνημείο"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά και στη πρόσφατη ρύθμιση για το 13ωρο στην εργασία όπου επισήμανε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη συνειδητή διασπορά fake news

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 17:29

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Υποστελέχωση" του Οργανισμού κατήγγειλε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων

Στην Ελλάδα έχουμε έναν ελεγκτή για 1.268 αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στη Γαλλία έναν προς 141 εκμεταλλεύσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 21 Οκτ 2025 | 16:29

Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τον Μόσχο Κορασίδη με αλληλοκατηγορίες

"Πυρά" από πηγές ΝΔ και πηγές ΠΑΣΟΚ για τον εκπρόσωπο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Μόσχο Κορασίδη

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 21 Οκτ 2025 | 11:36

Λαρισαίος αγρότης για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ένας θα πάρει όση αποζημίωση θα πάρουν 12.000 άτομα – Μέχρι και κομμώτριες πήραν λεφτά"

Ο Κώστας Μητροδήμος, ο οποίος δέχτηκε απειλές μετά από προηγούμενη δημόσια καταγγελία του, εκφράζει την έντονη αίσθηση αδικίας που κυριαρχεί στον κλάδο, στρέφοντας τα βέλη του κατά της ελληνικής δικαιοσύνης.

ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:10

H συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του Αγνωστου Στρατιώτη - Αίτημα ονομαστικής ψηφορορίας από το ΚΚΕ

'Εντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορά το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 20 Οκτ 2025 | 18:01

Λοβέρδος: "Στη ΝΔ με εκτιμούν, στο ΠΑΣΟΚ δεν με ήθελαν - Αυτονόητος ο σεβασμός στον Άγνωστο Στρατιώτη"

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι η δική του προσχώρηση "δεν έγινε στη Νέα Δημοκρατία του 42%, αλλά στη Νέα Δημοκρατία που η πρόθεση ψήφου είναι στο 24 με 25 και κατ’ εκτίμηση 28 με 30"

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Οκτ 2025 | 13:40

Τσουκαλάς για στεγαστική κρίση: Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα ο πρωθυπουργός;

"Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα", ερωτά ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 20 Οκτ 2025 | 13:12

Νέα δίκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ελεγαν ότι είμαι τρελή και ότι δημιουργώ προβλήματα", κατέθεσε η Τυχεροπούλου

Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε εκτεταμένες παρατυπίες που διαπίστωσε σε ελέγχους που διενήργησε το 2020.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2023 20 Οκτ 2025 | 11:18

"Εμφύλιος" και στη Νέα Αριστερά: Τα καρφιά Αχτσιόγλου για το άδειασμα Τσακαλώτου - "Αστοχη και ανακριβής δήλωση"

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ως "άστοχη και ανακριβή" τη δήλωση Τσακαλώτου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Οκτ 2025 | 16:01

Ανατροπή με τον θάνατο της χήρας υπουργού; Στοιχεία πως η φωτιά δεν ήταν τυχαία - "Οι φωνές τους ξεσήκωναν τη γειτονιά"

Η υπόθεση της Ελένης Παπαδοπούλου της χήρας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα μυστήριο που προσπαθεί να λύσει το Ανθρωποκτονιών.

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Οκτ 2025 | 14:34

Ανδρουλάκης: Aδιανόητη η συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας - Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης

"Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ 18 Οκτ 2025 | 12:09

Τσουκαλάς για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Ο Μητσοτάκης ψάχνει σωσίβιο στους ψηφοφόρους της Λατινοπούλου

"Εμείς δεν θεωρούμε επ' ουδενί ότι ο κ. Ρούτσι προσέβαλε το μνημείο, όπως η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

«ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΕΙ» 18 Οκτ 2025 | 11:41

"Κόκκινος" συναγερμός για την ευλογιά των αιγοπροβάτων: Έρχονται κινητοποιήσεις από αγρότες και κτηνοτρόφους

Σε αγωνία βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι λόγω των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, που έχει θερίσει τα κοπάδια.

ΕΠΙΘΕΣΗ 17 Οκτ 2025 | 20:44

Μαρινάκης: "Κροκοδείλια τα δάκρυα του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου"

Τα "δάκρυα" του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου μόνο ως "κροκοδείλια" μπορούν να αντιμετωπιστούν, τονίζει ο Π. Μαρινάκης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 17 Οκτ 2025 | 10:32

Δούκας: "Ναι" στον διάλογο ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα - Τα καρφιά για αποκλεισμούς από το Συνέδριο και την "ακούνητη βελόνα" του Γερουλάνου

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι έμαθε για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο από τα ΜΜΕ.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ 16 Οκτ 2025 | 21:46

Έπαθε... Τσίπρα: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάσος Νικολαΐδης ζήτησε να χωριστούν τα αεροδρόμια Μυτιλήνης και Λέσβου [βίντεο]

Ζητάμε, λοιπόν, να μας εξηγήσετε γιατί παραμένουν μαζί Θεσσαλονίκη και Σκιάθος, Κέρκυρα και Ιωάννινα, Σάμος και Χίος, Μυτιλήνη και Λέσβος", τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:37

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί κάθε τρεις και λίγο το manual του διχασμού και της τοξικότητας [βίντεο]

"Όταν άλλα λέει το ΥΠΕΞ, άλλα το υπουργείο Άμυνας και άλλα κάνει το Μαξίμου, τότε κάνεις ανασχηματισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Οκτ 2025 | 15:00

Τραγωδία στην Ευρυτανία: Νεκρός σε τροχαίο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - Το τζιπ του έπεσε σε γκρεμό [εικόνες]

Ο Κώστας Καρβέλης υπήρξε πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για πολλές δεκαετίες - Πώς έχασε τη ζωή του ο 77χρονος σε τροχαίο δυστύχημα στην Ευρυτανία - Τα συλλυπητήρια του κόμματος

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 16 Οκτ 2025 | 13:19

Μιλένα Αποστολάκη για Τσίπρα: Και στον Αβραμόπουλο έδιναν 20% οι δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έκανε κόμμα

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική είναι μια διέξοδος, το στρίβειν δια του αρραβώνος.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 12:25

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: "Δεν λειτουργεί το ΥΠΕΞ - Με μπερδέψατε με τον Δένδια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών "είναι στη χειρότερη κατάσταση έπειτα από πολλά χρόνια".

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 16 Οκτ 2025 | 10:00

Σάλος με φράση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Υπάρχουν τριτοκοσμικοί που αντέχουν περισσότερο στο θερμοκήπιο"

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι "οι λευκότεροι δυσκολεύονται", ενώ "οι τριτοκοσμικοί, από χώρες πιο ψημένες στον ήλιο, αντέχουν περισσότερο".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

15 Οκτ 2025 | 20:50

Πηγές ΝΔ: "Με εντολή Τυχεροπούλου πληρώθηκαν 6.000 δεσμευμένα ΑΦΜ, μεταξύ αυτών και του 'Φραπέ'", είπε η Στ. Κουρέντζα

Η διευθύντρια Τεχνικών Ελέγχων Σταυρούλα Κουρμέντζα άφησε σοβαρές αιχμές κατά της πρώην διευθύντριας πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, Π. Τυχεροπούλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Σκληρή κόντρα Μαρινάκη - Τσουκαλά για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: "Eυτελή παιχνίδια" - "Eπαιξαν τα ρέστα τους"

Έντονη αντιπαράθεση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ Μαρινάκη και Τσουκαλά οι οποίοι αντήλλαξαν κατηγορίες

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ 15 Οκτ 2025 | 17:38

Boυλή: Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Παππά

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Πέτρου Παππά δήλωσαν 26 βουλευτές και κατά της άρσης δήλωσαν 258 βουλευτές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 15 Οκτ 2025 | 17:18

Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική: "Υπάρχουν ευρήματα που επιβεβαιώνουν αστοχίες και πράγματα που δεν έχουν γίνει"

"Πρέπει να ξαναειδωθούν οι πιστοποιήσεις των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων" τόνισε, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο νυν αντιπρόεδρος του οργανισμού, Γ. Ζαλίδης

ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 15 Οκτ 2025 | 16:49

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση του πρώην προέδρου Καπρέλη κατέρριψε τους μύθους της αντιπολίτευσης και το αφήγημα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

"Ο μάρτυρας δεν αποδέχθηκε τον όρο "σκάνδαλο" στον οποίο έχουν επενδύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης" τονίζουν πηγές της ΝΔ

ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 15:22

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρχισαν οι πληρωμές στους αγρότες – Ποιες ενισχύσεις καταβάλλονται σήμερα Τετάρτη

Σήμερα (15/10) καταβάλλονται τρεις κατηγορίες ενισχύσεων ύψους 153 εκατ. ευρώ

ΜΠΕΝΙ 15 Οκτ 2025 | 13:45

Επιστροφή Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ με θέση στο Επικρατείας; - Τι συζητείται στη Χαριλάου Τρικούπη

Σενάρια θέλουν τον πρώην υπουργό να επιστρέφει στη Βουλή με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 15 Οκτ 2025 | 13:19

Δημοσκόπηση GPO: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη διαφθορά, λέει το 74% - Δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη λόγω Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ

Η τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εμπεδώσει στην κοινωνία ένα αίσθημα ατιμωρησίας και ασυδοσίας.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 12:23

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι Γραμματείες της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου - Ολα τα ονόματα

Στις ολομέλειες των επιτροπών Προγράμματος, Πολιτικών Θέσεων -Διακήρυξης και Καταστατικού θα συμμετάσχουν κατόπιν σχετικής κατανομής τα μέλη της Κ.Π.Ε.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 15 Οκτ 2025 | 07:12

Καθυστερούν οι πληρωμές των αγροτών λόγω σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ - Βολές στην κυβέρνηση και για το 13ωρο

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η κυβερνητική απόφαση για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των πληρωμών στην ΑΑΔΕ έχει επιφέρει σοβαρές καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Οκτ 2025 | 20:10

Απλήρωτοι επί 4 μήνες οι εργαζόμενοι στην "Αυγή" και το "Κόκκινο" - Νέα συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως "Δώστε τώρα τα δεδουλευμένα - Αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια", οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για "16 μήνες ομηρίας" και ανασφάλειας

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 14 Οκτ 2025 | 19:51

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την κατάθεση Ζερβού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Η σιωπή του είναι παραδοχή ενοχής"

"Η σιωπή του κ. Ζερβού είναι παραδοχή ενοχής. Δεν πρόκειται να δραπετεύσει από την οφειλόμενη στην κοινωνία και στους έντιμους αγρότες λογοδοσία", ανέφεραν πηγές του ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 14 Οκτ 2025 | 18:52

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος Ζερβός - Διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση

Κληθείς από τη Μιλένα Αποστολάκη να σχολιάσει συνομιλίες του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Ζερβός είπε ότι "Δεν έχω λάβει αυτούς τους διαλόγους. Δεν τους γνωρίζω"

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 14 Οκτ 2025 | 18:00

Χνάρης για Άδωνι: Ασύστολα ψεύδη και αποκυήματα της φαντασίας του - Ο πολιτικός του "γλείφω εκεί που έχω φτύσει"

Η απάντηση του βουλευτή Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μανόλη Χνάρη στα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΒΟΥΛΗ 14 Οκτ 2025 | 16:57

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Καμία πολιτική παρέμβαση δεν είχα στα 6 χρόνια θητείας μου", κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Καπρέλης

"Στον διάδοχό μου τον κ. Βάρρα, το 2019, παρέδωσα και το πόρισμα με τους ελέγχους αναφέροντάς του ότι φαίνεται να είναι λίγο τσιμπημένα και να προχωρήσει σε περαιτέρω έλεγχους" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Θανάσης Καπρέλης

ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 13:59

Το μυστήριο με την ατάκα του Τσίπρα για "την επανάσταση που δεν μπορείς να κάνεις 2 φορές"- Ποιος είπε την ιστορική φράση

Ποιος είναι ο Ισπανός επαναστάτης που είπε τη φράση για την επανάσταση που δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές;

ΟΠΕΚΕΠΕ 14 Οκτ 2025 | 11:17

Το ασυνήθιστο email του Βορίδη σε βουλευτές της ΝΔ που προκάλεσε αίσθηση

Ο Μάκης Βορίδης αντέκρουσε μέσω email τους ισχυρισμούς του Γρηγόρη Βάρρα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΦΡΑΠΕ» 14 Οκτ 2025 | 08:46

"Χασάπης" για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχω καμία σχέση με τις παράνομες επιδοτήσεις - Είμαστε φίλοι με τον Βορίδη, μου βάφτισε ένα εγγονάκι

Ο "Χασάπης" υπήρξε σύμβουλος του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στενός φίλος με τον Γιώργο Ξυλούρη, ή "Φραπέ", το όνομα του οποίου επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση.

«ΧΤΕΝΙΖΟΥΝ» ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 13 Οκτ 2025 | 18:04

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης στα γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα

Πάνω από οκτώ ώρες στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν συμπληρώσει δύο υπάλληλοι της OLAF

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Οκτ 2025 | 17:42

Τροπολογία.ΠΑΣΟΚ: Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, επέκταση μετενέργειας και προσφυγής στη διαιτησία

Αναλυτικά η τροπολογία της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και η Αιτιολογική Εκθεση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 12:17

Ανδρουλάκης: Τραμπικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σκοπό να διχάσει

"Γελάει ο κόσμος όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ποιότητα δημοκρατίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 11:37

Χάρης Δούκας για τον ένα χρόνο απο τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ: "Η αυτόνομη πορεία δεν είναι απομόνωση"

Κάλεσμα συστράτευσης των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στα κατεστημένα και τη συντήρηση, απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΠΑΣΟΚ 12 Οκτ 2025 | 12:28

"Ανανεωτική Αριστερά": Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων με βάση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ - Στο συντονιστικό ο Μαλέλης

"Η γραμμή της αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν σημαίνει απόρριψη των πολιτικών συμμαχιών, όπου αυτό είναι εφικτό και από τα κάτω αλλά και από τα πάνω".

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12 Οκτ 2025 | 12:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κοιμόταν επί ένα μήνα σε δύο κορυφαία εθνικά θέματα - Ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας από το ΥΠΕΞ

"Έπρεπε να τους "ξυπνήσει" η κατεπείγουσα ερώτηση, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης προς την ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας", λέει το ΠΑΣΟΚ.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 11:37

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το "σοκ εντιμότητας" πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μπουζουξίδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "παρασκηνιακά κορόιδεψε τη βάση με το παρασκήνιο του μπουζουξίδικου".

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 11 Οκτ 2025 | 14:01

Αποσύρθηκε η έκθεση της ΕΕ που αναγνώριζε το ψευδοκράτος και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο κ. Μανιάτης είχε καταθέσει κατεπείγουσα σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Οκτ 2025 | 12:27

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον Τσίπρα για να βάλει ένα σκιάχτρο στην πολιτική ζωή και να συσπειρώσει

"Παρατηρώ σε μερίδα του Τύπου, έντυπα και αναλυτές που είναι φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ ότι έχουν ένα άγχος να προβλέπουν καθημερινά πόσο καλά θα πάει το εγχείρημα Τσίπρα", τόνισε ο Κ. Τσουκαλάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11 Οκτ 2025 | 12:13

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Κυβέρνηση και πρωθυπουργός εκτεθειμένοι από τις συνεχείς αποκαλύψεις"

"Ίσως γι' αυτό έχει αρχίσει ο υπόγειος πόλεμος και τα αλληλοκαρφώματα", λέει το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Οκτ 2025 | 11:49

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ολιγάρχης"

"Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία", τονίζει πρώην πρωθυπουργός.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 11 Οκτ 2025 | 09:35

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: Ο δημιουργός της πολιτικής τερατογένεσης έρχεται να σώσει την Ελλάδα

"Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από συζητήσεις με όρους προσωπολατρίας με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 11 Οκτ 2025 | 08:32

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η μάχη της κυβέρνησης για να ξανακερδίσει τους αγρότες - Έρχονται πληρωμές και αποζημιώσεις

Βουλευτές της περιφέρειας μεταφέρουν την δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου, με κυβερνητικά στελέχη να διαβεβαιώνουν ότι γρήγορα θα αρχίσουν να καταβάλλονται και οι βασικές επιδοτήσεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 10 Οκτ 2025 | 16:16

Η ΝΔ καταγγέλλει "διαστρέβλωση δηλώσεων" του Π Μαρινάκη -"Καλά ξεμπερδέματα" απαντά το ΠΑΣΟΚ

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως ο κ. Τσουκαλάς εν γνώσει του διαστρέβλωσε τη δήλωση του κ. Μαρινάκη.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ 10 Οκτ 2025 | 15:42

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αίτημα αναβολής της εξέτασής της κατέθεσε η Παρασκευη Τυχεροπούλου

"Το αμέσως επόμενο διάστημα, υποχρεούμαι να παρίσταμαι ως μάρτυρας σε τρεις δίκες" αναφέρει η Παρασκευή Τυχεροπούλου στο αίτημά της για αναβολή

ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 13:49

Τσουκαλάς για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελικά ο Βάρρας ή ο Βορίδης έχει δίκιο;

"Χθες ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Βορίδης έχει πολιτική ευθύνη γιατί μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η φράση του για "αποκλειστική ευθύνη"". δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:24

Ραγκούσης για παραίτηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστήσει δημόσια - Νέα πολιτικά δεδομένα στον προοδευτικό χώρο

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σπεύσει να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:06

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από βουλευτής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, το βιβλίο που ετοιμάζει, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχέδια του για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 19:41

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν υπάρχει σκάνδαλο, δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μου κυκλώματα παρανομίας" κατέθεσε η Ρέππα

Η Αθανασία Ρέππα, διευθύντρια τεχνικών ελέγχων Οργανισμού, υπεύθυνη για την κατανομή εθνικού αποθέματος, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι "παντού υπάρχουν λίγες παραβατικές συμπεριφορές με δόλο, μένει να αποδειχθούν"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 09 Οκτ 2025 | 16:06

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση Βάρρα δεν περιγράφει καμία ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη

Καμία ποινική ευθύνη του Μάκη Βορίδη δεν περιγράφεται στην κατάθεση του Βάρρα, σημειώνει ο Παύλος Μαρινάκης.

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 15:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, λέει ο Καϊμακάμης για τις επιδοτήσεις στην οικογένειά του

"Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων", είπε ο κ. Καϊμακάμης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή σχετικά με τις επιδοτήσεις που παίρνει η οικογένειά του