Οι σωματοφύλακες στο κόμμα του Γιώργου- Υπαρχηγός ο Ρέππας;

Όλοι οι άνθρωποι του Γιώργου. Η επανεμφάνιση του Δ. Ρέππα και ο ρόλος του στο νέο κόμμα. Υπό την μπακέτα του Γ. Παπανδρέου οι δράσεις για το νέο κόμμα.

oi-swmatofulakes-sto-komma-tou-giwrgou--uparxigos-o-reppas
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για το κόμμα του Γ. Παπανδρέου και το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού έχει εντείνει τις επαφές με στελέχη και φίλους για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ακόμα και τις ημέρες των εορτών.

Στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος του Γ. Ελενόπουλου, ο οποίος έχει αναλάβει συντονιστικά καθήκοντα στο επιτελείο του πρώην Πρωθυπουργό και μαζί με τον Γ. Πετρουλάκη έχουν την ευθύνη της επικοινωνιακής πολιτικής. Υπεύθυνος των δικτύων που έχουν συγκροτηθεί ανά την επικράτεια είναι ο Τάσος Συκάκης.

 Το γενικό πρόσταγμα για τις διεργασίες συγκρότησης του νέου κόμματο, έχει ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου

Στον κεντρικό πυρήνα των στελεχών που δραστηριοποιούνται στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου για την δημιουργία του νέου κόμματος είναι από την κοινοβουλευτική ομάδα οι βουλευτές: Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης και Κ. Τριαντάφυλλος, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με το έργο της κινητοποίησης στελεχών και μελών ανά την επικράτεια. Ενεργό αλλά διακριτικό ρόλο διαδραματίζει στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου και ο στενός του συνεργάτης Π. Γερουλάνος ενώ η διευθύντρια του γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Ρ. Βάρτζελη επικοινωνεί με βουλευτές και πολιτικές κινήσεις διερευνώντας την προοπτική συνεργασιών.

Ο ρόλος του Δημήτρη Ρέππα

Σύμφωνα με πληροφορίες του THE TOC το γενικό πρόσταγμα για τις διεργασίες συγκρότησης του νέου κόμματο, έχει ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου. Στην επικοινωνία με στελέχη για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων συμμετέχουν οι Σ. Ξυνίδης, Γ. Πεταλωτής, καθώς και ο Δημήτρης Ρέππας ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην συγκρότηση του νέου κόμματος. Ο κ. Ρέππας επανεμφανίστηκε με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών πριν από λίγες ημέρες όπου ουσιαστικά υπερασπίστηκε την ιδεολογική πλατφόρμα του Γ. Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Ρέππας ήταν από τους στενούς συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου στις κυβερνήσεις της περιόδου 2009-2011 και συμμετείχε στην ομάδα στελεχών που είχαν εισηγηθεί την διενέργεια δημοψηφίσματος τον Οκτώβριο του 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Ρέππας έχει στρατευθεί στην υπόθεση συγκρότησης νέου κόμματος υπό τον Γ. Παπανδρέου και επικοινωνεί με στελέχη ανά την επικράτεια.

Τα ψηφοδέλτια

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC τις επόμενες ημέρες – μετά την τρίτη ψηφοφορία – θα ανακοινωθούν και ονόματα πρώην βουλευτών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ που θα στηρίξουν την νέα προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες του THE TOC στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος θα υπάρξει ένας συνδυασμός υποψηφίων από το δυναμικό των πρώην βουλευτών και υπουργών των κυβερνήσεων Παπανδρέου αλλά στην πρώτη γραμμή θα τεθούν νέα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα - σύμφωνα με πληροφορίες – ο Δημήτρης Διαμαντίδης γιός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ. Διαμαντίδη, που θα είναι υποψήφιος στην Β’ Πειραιά. Παράλληλα συζητείται το όνομα του Γ. Παραστατίδη στην βόρεια Ελλάδα, γιού του ανεξάρτητου βουλευτή Θ. Παραστατίδη.

Στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου έχουν καταλήξει ότι η παλιά γενιά στελεχών θα συμμετέχει ενεργά αλλά θα περάσει σε δεύτερο ρόλο σε σχέση με τους νέους οι οποίοι υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες του ΓΑΠ ανά την Ελλάδα μέσω των δικτύων αυτοοργάνωσης, οι οποίοι ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων και δεν κουβαλούν τις αμαρτίες του παλαιού πολιτικού συστήματος.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook