Ομοβροντία από Σπίρτζη, Μαυραγάνη, Λυμπερόπουλο κατά της Taxibeat

Κοινό μέτωπο Χρήστου Σπίρτζη, Νίκου Μαυραγάνη και Θύμιου Λυμπερόπουλου στη Βουλή κατά της Taxibeat.

omobrontia-apo-spirtzi-mauragani-lumperopoulo-kata-tis-taxibeat
SHARE THIS
0
SHARES

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Μεταφορών καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου που ρυθμίζει (και) θέματα μεταφορικού έργου επιχείρησαν να αμαυρώσουν την εικόνα της εταιρείας Taxibeat, αφήνοντας αιχμές ότι φοροδιαφεύγει και ότι λειτουργεί μέσω off shore. Η επίθεση τους κατά του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Νίκου Δανδράκη ήταν τόσο σφοδρή, ώστε βουλευτές της αντιπολίτευσης να σχολιάζουν αργότερα χαριτολογώντας, ότι η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου μετατράπηκε σε προανακριτική επιτροπή

Στο κάδρο μπήκε για μια ακόμα φορά και η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, την οποία εμφάνισαν εμμέσως πλην σαφώς τόσο ο Θύμιος Λυμπερόπουλος όσο και ο Χρήστος Σπίρτζης να έχει επενδύσει στην Taxibeat.

Ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί ανέφερε συγκεκριμένα ότι δεν φοβάται επιχειρηματίες που διατηρούν "πολιτικές φιλίες" και αποδείχθηκε ότι είχαν "συνεταιριστικές φιλίες", ενώ και ο υπουργός ρώτησε το Νίκο Δανδράκη, αν ισχύει ρεπορτάζ που ανέφερε ότι στο μετοχολόγιο της Taxibeat υπήρχε off shore, η οποία χρηματοδοτήθηκε από εταιρεία ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου πολιτικού αρχηγού.

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος επιτέθηκε στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν φοβάμαι ούτε τους αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης που με απειλούν δια του Μάκη Βορίδη» είπε, ενώ εμφανίστηκε σφόδρα αντιμνημονιακός, μιλώντας για «διαπλεκόμενο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό». Παράλληλα, στράφηκε εναντίον όσων τάσσονται υπέρ της πιστωτικής γραμμής στήριξης, υποστηρίζοντας ότι στόχος τους είναι να αποφασίζουν εκείνοι και όχι οι Έλληνες».

Επιθετική κατά της Taxibeat εμφανίστηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, ρωτώντας και ξαναρωτώντας τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας για ζητήματα φορολογικής υφής, που δεν είχαν άμεση σχέση με το νομοσχέδιο.

Απαντώντας εκείνος, υποστήριξε ότι το 2017 η εταιρεία δήλωσε τζίρο 3,7 εκατομμύρια ευρώ και κατέβαλε 1.140.000 ευρώ σε φόρους και εισφορές.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα, ότι κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι αυξάνονται, ότι λαμβάνουν μισθό 1700 ευρώ, ο οποιός δεν μπορεί να πέσει κάτω από τα 1000 ευρώ καθαρά.

Η αναφορά του κ. Δανδράκη ότι η Taxibeat άνοιξε στην Ελλάδα προκάλεσε το σχόλιο- καρφί του κ. Σπίρτζη:  «Πότε; Το 2011 επί Γιάννη Μανιάτη». Η "σπόντα" του δεν έμεινε αναπάντητη από τον βουλευτή της ΔΗΣΥ, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών.  

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Τον Μανιάτη του ΠΑΣΟΚ. Τότε ήσουν περήφανος από το ΠΑΣΟΚ. Αστειάκια με το ΠΑΣΟΚ κομμένα εδώ μέσα

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Εγώ είμαι περήφανος που ήμουν ΠΑΣΟΚ. Αλλά εσείς δεν είστε ΠΑΣΟΚ. 

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Συνεργάσου με τον Καμμένο

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Κι εσύ με τον Μητσοτάκη

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Σταμάτα εδώ. Σε τίμησε το ΠΑΣΟΚ. Σταμάτα για το δικό σου καλό.

Ο κ. Δρανδάκης επέμεινε πάντως, ότι η εταιρεία του είναι καθ όλα νόμιμη: " Δεν μας έχει πιάσει κανείς ως φοροφυγάδες. Ήρθε κλιμάκιο του Υπ.Οικονομικών πριν από τρεις μήνες και μας βρήκε πεντακάθαρους. Κανένας έλεγχος δεν έχει πιάσει οδηγό μας, όπως έπιασαν οδηγούς της UBER».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook