
Επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ στην περιοχή βρίσκονται και ελληνικά πολεμικά πλοία τα οποία εκπέμπουν από τον ασύρματο ανά 15 λεπτά προς τον κυβερνήτη του Oruc Reis ότι βρίσκεται σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, καλώντας τον να απομακρυνθεί από την περιοχή.
Το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια ωστόσο λόγω του θορύβου που παράγουν τα ελληνικά και τουρκικά πλοία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το militaire.gr το τουρκικό ερευνητικό σκάφος το Oruc Reis, έχει ρίξει καλώδια στο "ανατολικότερο σημείο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας”, αλλά όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές "δεν κάνει έρευνες”.
Mε βάση δε ανάρτηση που δημοσιεύει το armyvoice.gr το τουρκικό ερευνητικό έχει μπει 10 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ευρισκόμενο 88 μίλια νότια του Καστελόριζου.
Σύμφωνα με το armyvoice.gr που επικαλείται στρατιωτικές πηγές είχε ποντίσει καλώδια στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και τα σέρνει και στην ελληνική

Στο σημείο της τουρκικής NAVTEX το Oruc Reis και σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr με τον κατάπλου του ανέφερε την έναρξη επιστημονικών ερευνών. Και στη συνέχεια προχώρησε σε πόντιση καλωδίων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr