Νέα αναστάτωση και εσωκομματικές τριβές στην Κουμουνδούρου προκάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος χθες βράδυ αιφνιδίασε ακόμη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας θέμα κομματικής πειθαρχίας στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει κομματική πειθαρχία και παράλληλα άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι η δική του στάση στο ζήτημα "δείχνει πολιτική δειλία και έλλειψη ηγετικότητας".
Τα πράγματα ωστόσο, μάλλον είναι διαφορετικά, καθώς όπως προκύπτει από την τοποθέτηση που έκανε σήμερα το απόγευμα η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, η "ανυπακοή" στην απόφαση Κασσελάκη δεν θα έχει κυρώσεις. "Δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ όποιος δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο" είπε χαρακτηριστικά η Δώρα Αυγέρη στην εκπομπή "Live News" του Mega. "Ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ότι υπάρχει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ" πρόσθεσε.
Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία
Ενδεχομένως η αλλαγή στάσης να έρχεται προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς, όπως φαίνεται, ούτε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας γνώριζε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών.
"Θα το ψηφίζαμε όλοι και όλες. Το θέμα της κομματικής πειθαρχείας το άκουσα από την τηλεόραση οπότε δεν έχω να σας απαντήσω κάτι για αυτό" είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο Kontra Channel, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση τον "ξενίζει". Τόνισε δε πως δεν είναι ο μόνος που έμαθε για την κομματική πειθαρχία από την τηλεόραση.
Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε σήμερα κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος χαρακτήρισε παράδοξη την επιβολή της κομματικής πειθαρχίας αφού σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την πρόταση νόμου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr