Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία επιχειρήσει να υπονομεύσει την εφαρμογή του νόμου για τις άδειες των καναλιών, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκου Παππά, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δυστυχώς η ΝΔ δεν έχει ανταποκριθεί στο καθήκον της», είπε ο κ. Παππάς αναφερόμενος στον ορισμό διοίκησης του ΕΣΡ. Όπως ενημέρωσε, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες και σύντομα να προχωρήσει στην έκδοση υπουργικής απόφασης που αφορά τον αριθμό των αδειών και σε οποιαδήποτε τροποποίηση του νόμου που θα διασφαλίζει ότι θα γίνει διαγωνισμός,ακόμη και αν η ΝΔ επιχειρήσει να τον μπλοκάρει.
«Ο καημός μας δεν είναι να επηρεάζουμε το περιεχόμενο ειδήσεων κέντρων ενημέρωσης, αλλά η ηθική μας υποχρέωση είναι να βάλουμε κανόνες και αυτό δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιοδήποτε εκβιασμό ή λασπολογία», είπε ο υπουργός.
Ο κ. Παππάς έδειξε εξάλλου κύκλους που επειδή νιώθουν ότι θίγονται με κυβερνητικές πρωτοβουλίες,όπως η νομιμότητα στον χώρο των ΜΜΕ, «επιχειρούν την προσωπική τους κατάθλιψη να την μετατρέψουν σε λαϊκή κατάθλιψη». Πίσω από τους κύκλους αυτούς βρίσκεται, σύμφωνα με όσα ανέφερε, η καλλιέργεια κλίματος καταστροφολογίας στον τόπο.
Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι τα πράγματα πήγανε χειρότερα με την τωρινή κυβέρνηση, σημείωσε πως τα πράγματα είναι καλύτερα για όσους αδύναμους θεσπίστηκε ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση, για όσους μπόρεσαν να κάνουν χρήση της ρύθμισης για τις 100 δόσεις και για όσους μπορούν να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους, αλλά τα πράγματα μπορεί να μην είναι καλύτερα για έναν ιδιοκτήτη ΜΜΕ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr