Στην παραδοχή ότι στα Δικαστήρια Αθηνών υπήρξε κενό ασφαλείας, το οποίο επέτρεψε στον 89χρονο να ανοίξει πυρ, προχώρησε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
"Βεβαίως υπήρξε κενό ασφαλείας, με την έννοια ότι δεν υπάρχουν μηχανήματα x-ray και προσωπικό, το οποίο θα ελέγχει την είσοδο και την έξοδο. Χρόνια τα λέμε, χρόνια τα φωνάζουμε. Δεν ασχολείται κανείς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα", επισήμανε μέσω της συχνότητας του Action 24.
"Κανείς δεν κάνει τη δουλειά του σωστά. Είναι πολύ απλό. Και μπορεί έτσι να κινδυνεύουν ζωές. Εγώ θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει καμία ευθύνη της Αστυνομίας. Αν κάπου η Αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Αυτό που αναζητώ όλη μέρα, είναι να γινόταν κατά το δυνατόν γρηγορότερα έτσι, ώστε να πάψει ο κίνδυνος", σημείωσε.
Ερωτηθείς για το ποιοι ευθύνονται, απάντησε: "Αυτοί που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο".
"Δεν είναι καμία μεταφορά ευθύνης σε κανέναν. Ο καθένας στα θέματα ασφαλείας πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά του. Σωστά τη δουλειά του, γιατί μιλάμε για την ανθρώπινη ζωή. Από εκεί και πέρα όμως, επειδή διαβάζω και κάποιες ανακοινώσεις κομμάτων κ.λπ. Προσοχή: Η Ελλάδα δεν έχει τέτοια θέματα. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, τις οποίες πρέπει να διαχειριζόμαστε με ασφάλεια. Αλλά, δεν θα παρουσιάσουν εδώ την Ελλάδα ως μια χώρα η οποία εμφανίζει δήθεν κενά ασφαλείας", τόνισε επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
