Για το πακέτο των μέτρων που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε σημερινή του συνέντευξη.
"Oλα τα πράγματα στην οικονομία, έχουν μια βάση. Έχουν μια βασική αρχή, ότι για να μπορείς να μοιράσεις, να διανείμεις οποιοδήποτε ποσόν, είτε αφορά οικονομική ενίσχυση, είτε αφορά κοινωνικά ζητήματα, χρειάζεται μια βασική προϋπόθεση: η ανάπτυξη. Να μπορεί δηλαδή η οικονομία σου να αναπτύσσεται μέσα από αυτή την ανάπτυξη των μεγάλωμα της οικονομίας, τη μεγέθυνση, εισπράττεις φόρους, έσοδα, και ξαναγυρίζεις στο κοινωνικό σύνολο το μέρισμα της αλληλεγγύης. Άρα, λοιπόν, η άποψή μου είναι η εξής: ότι τα μέτρα σε κάθε περίπτωση, που όποια ανακοινωθούν, θα έχουν ως προϋπόθεση και ως βάση την ανάπτυξη. Ότι η χώρα, δηλαδή, θα συνεχίσει", σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
"Η προϋπόθεση, η βασική, είναι η ανάπτυξη. Και αυτό είναι η υγεία της οικονομίας. Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με τη στήριξη", πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης στη Μύκονο, είπε: "Στη Μύκονο τα τελευταία χρόνια, εδώ και 3 χρόνια περίπου, επιχειρείται μια ομαλοποίηση των πραγμάτων και μια κανονικότητας στα πράγματα, διότι—για πολλά χρόνια η κατάσταση εκεί είχε ξεφύγει, και ουσιαστικά απουσίαζε ο νόμος και το κράτος. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια αρκετά καλή κατάσταση. Βεβαίως, το νησί δεν είναι όπως ήταν, και αυτό είναι ένα μάθημα και ένα μήνυμα σε όλους: ότι όταν υπάρχει υπερτουρισμός, όταν ο πλούτος ρέει εύκολα, πρέπει η διαχείριση να γίνεται με τέτοιο τρόπο που δημιουργεί προοπτικές και όχι αρπακτές.
Λοιπόν, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα στη Μύκονο είναι εξαιρετικά. Υπάρχει μια υπηρεσία τοπική, η οποία δουλεύει αποτελεσματικά, αλλά ταυτόχρονα κάθε βδομάδα περίπου υπάρχουν υπάρχουν από άλλες υπηρεσίες, όπως είναι το FBI, πηγαίνουν εκεί, κλιμάκια, είτε του FBI είτε της Τροχαίας, είτε της ασφάλειας, οι οποίοι πάνε για συγκεκριμένο σκοπό και συγκεκριμένες αποστολές. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό ήταν και αυτές οι συλλήψεις".
Ερωτηθείς για το αν στη χώρα μας υπάρχουν πολλές μαφίες που δρουν, ο υπουργός είπε αρχικά ότι το οργανωμένο έγκλημα υπάρχει σε όλη την εμφύλιο, προσθέτοντας ότι το ελληνικό οργανωμένο έγκλημα έχει αποδεκατιστεί σχεδόν πια. "Όπως είδατε, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν και δολοφονίες, αλλά ταυτόχρονα και εξιχνιάσεις όλων των δολοφονιών. Αλλά ταυτόχρονα υπήρξαν και καινούργιοι- που εμφανίστηκαν κυρίως ξένοι ή ξενόφερτοι. Δηλαδή Έλληνες όχι στην καταγωγή, Έλληνες στην ιθαγένεια.
Νομίζω ότι αυτό που συνέβη τα τελευταία 2 χρόνια που ξεκίνησε τη λειτουργία του το ελληνικό FBI -η υπηρεσία οργανωμένου εγκλήματος-, είναι πρωτοφανές. Έχουν εξαρθρωθεί πάνω από 270 εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συνδέονται με ζητήματα που αφορούν όλο το φάσμα του ποινικού νόμου. Δηλαδή, απάτες. Θέλω να σας πω ότι υπάρχει τώρα, στο FBI, το τμήμα εκβιαστών, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει διπλασιάσει το προσωπικό του", τόνισε επίσης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
