
Σε δήλωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών και το αίτημα εκταφής της εκταφής της σορού του παιδιού του, Ντένις, από τον Πάνο Ρούτσι, προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς.
Παίρνοντας σαφή θέση υπέρ των γονιών των θυμάτων, ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως "δεν υπάρχει ηθικό έρεισμα στην επίμονη απόρριψη του αιτήματος των γονιών των θυμάτων να προχωρήσουν στην εκταφή των σορών των παιδιών τους".
Αναλυτικά η δήλωση Σαμαρά:
"Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και πολιτικός που είχε την ευθύνη για την χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας της, θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω το εξής για τις πρόσφατες εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών:
Δεν υπάρχει ηθικό έρεισμα στην επίμονη απόρριψη του αιτήματος των γονιών των θυμάτων να προχωρήσουν στην εκταφή των σορών των παιδιών τους. Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους. Είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα".
Απεργία πείνας από πατέρα θύματος των Τεμπών
Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά έρχεται λίγες μέρες αφότου ο πατέρας του 22χρονου Ντένις, Πάνος Ρούτσι, ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας έξω από τη Βουλή με αίτημα την εκταφή του της σορού του γιου του.
Ο Πάνος Ρούτσι ξεκίνησε την απεργία πείνας στο σημείο όπου είναι γραμμένο το όνομα του παιδιού του και των υπολοίπων 56 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.
Στο πλευρό του βρίσκεται και η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού.
Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε σε πρόσφατη ανάρτησή της, "πρέπει να θρηνήσουμε και τον γονιό, τον Πάνο, που ξεκίνησε σήμερα απεργία πείνας; Μέχρι που θα μας αναγκάσετε να φτάσουμε;;; Ντροπή επίορκοι! Μέχρι τέλους!".
Η Μαρία Καρυστιανού κατήγγειλε το γεγονός πως ο εφέτης ανακριτής Λάρισας αρνήθηκε αίτημα -και- της οικογένειας Ρούτσι για εκταφή του γιου τους.
"Στην χώρα μας, όπως την κατάντησαν, δικαστές και εισαγγελείς αρνούνται στον γονιό το πιο ιερό δικαίωμά του, την ΕΚΤΑΦΗ του παιδιού του για να μάθει από τι πέθανε και για να ελέγξει ότι τα μέρη της σωρού που έθαψε ανήκουν πράγματι στο παιδί του και όχι σε άλλον νεκρό!", σχολιάζει.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr