ΠΑΣΟΚ: Πραξικοπηματική η «δήμευση» των αποθεματικών

Για νέα πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη ρύθμιση για την υποχρεωτική μεταφορά των αποθεματικών στην ΤτΕ.

pasok-praksikopimatiki-i-dimeusi-twn-apothematikwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Για νέα πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ για την ΠΝΠ με τον οποία αναφέρει ότι γίνεται «υποχρεωτική μεταφορά (ουσιαστικά σε δήμευση) των διαθεσίμων του ΟΤΑ και των άλλων φορέων του δημόσιου τομέα για να καλύψει τα προβλήματα ρευστότητας που δημιούργησαν η ανικανότητά της για αποτελεσματική  διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τα κρυφά της σχέδια για το άδηλο μέλλον του τόπου».

Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι η σχετική διάταξη ισχύει αναδρομικά, από 17 Μαρτίου με σκοπό να ψευτονομιμοποιήσουν εκ των υστέρων κάποιους αυτοδιοικητικούς παράγοντες που έχουν αποστείλει τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ υπονοώντας την περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου.

«Χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα τη μέθοδο της ΠΝΠ που καταγγέλλαν πάντοτε ως αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική και καλούσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράφει. Αυτό όμως είναι το λιγότερο», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει ότι «η ρύθμιση που επιβάλλουν στους ΟΤΑ είναι επί της ουσίας αντίθετη στο Σύνταγμα, εφόσον αφορά τοπικές υποθέσεις. Αντίστοιχοι συνταγματικοί φραγμοί υπάρχουν και για άλλες κατηγορίες φορέων».

Τέλος το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι «αφού απέτυχαν - εκθέτοντας τη χώρα - στις αναζητήσεις τους σε όλο τον κόσμο να βρουν δήθεν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, αφού έκαναν, ουσιαστικά, εσωτερική στάση πληρωμών, αφού παίζουν με τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, τώρα δείχνουν με ακόμη πιο απροκάλυπτο τρόπο το πραγματικό, αυταρχικό τους πρόσωπο, με μια κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες (το 1951)».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook