Νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές και τον Απρίλιο προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, με ανακοίνωσή της, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με την κα. Πελώνη, το πρωί της Δευτέρας, 5 Απριλίου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ένα έκτακτο βοήθημα ειδικού σκοπού, με βάση τον τζίρο του 2019, για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές για τον Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.
"Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται" σημείωσε στο μήνυμά της, αναφερόμενη προφανώς στο λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη που δεν προβλέπεται να ανοίξει αύριο, σε αντίθεση με τα καταστήματα της υπόλοιπης χώρας.
Πελώνη: Ρητορική καφενειακού επιπέδου από τον Τσίπρα
"Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου", σχολίασε η Αριστοτελία Πελώνη μετά την ανάρτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
"Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα. Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει. Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων; Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;" κατέληξε στο μήνυμά της.
Στην επίμαχη ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της ΝΔ, κάνοντας λόγο για "κυβέρνηση αχρήστων", κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα, για να τους χρεώνει όλες τις ασυναρτησίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr