Follow us

Πέτσας: Αυστηρά μέτρα και την Πρωτομαγιά - Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα [βιντεο]

"Η φουρτούνα είναι για όλους τους 'Ελληνες και γι’αυτό θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο", είπε ο κ. Πέτσας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες για το πώς θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα, εξηγώντας ότι, "τον Μάιο και τον Ιούνιο τομείς της οικονομίας θα ανοίγουν σταδιακά, πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία".

Επανέλαβε ότι, από τις 27 Απριλίου θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια, όπως και τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία, και με συγκεκριμένες διαδικασίες.

"Αυτό να το δούμε με μεγαλύτερη προσοχή", είπε ερωτηθείς για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών σε επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών και το να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι, "θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία. Το ζήτημα είναι από τα έξι βήματα θα φτάσουμε σταδιακά να βγούμε έξω. Θα πάμε σταδιακά σε ένα ελεύθερο, το οποίο θέλει σχέδιο. Το θέμα είναι να νιώθουμε όλοι ασφαλείς να βγούμε από το σπίτι μας".

"Βδομάδα, βδομάδα, 15νθήμερο το 15νθήμερο, μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα", δήλωσε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι, θα δοθεί "πολύ βάρος στον τουρισμό", ενώ αρκετά προσεκτική θα είναι η προσαρμογή των ευάλωτων και των ηλικιωμένων.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε: "Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, αλλά το ζήτημα συνδέεται με άλλα πράγματα, όπως το ποια είναι η δομή στο σπίτι, όπως το αν υπάρχουν εκεί ηλικιωμένοι ή ευάλωτοι". Και δίνοντας μια πρώτη εικόνα του σχεδίου που εξετάζεται είπε πως, "για να πάει το παιδί σχολείο προϋποθέτει ότι δεν θα πάει να το πάρει ο παππούς ή η γιαγιά ή ο γονέας να φύγει από τη δουλειά να πάει να το πάρει και μετά να επιστρέψει".

"Η φουρτούνα είναι για όλους τους Έλληνες και γι’αυτό θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο", είπε ο κ. Πέτσας για την οικονομία, λέγοντας με νόημα ότι, "ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται".

Ξεκαθάρισε ότι, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς δεν θα γίνουν μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, θεωρώντας βέβαιο ότι "το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα είναι σαν το Πάσχα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για τα 150 και πλέον κρούσματα που διαγνώστηκαν σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και είπε πως "το ζήτημα είναι να αποτρέψεις τη διασπορά στην κοινότητα, γι’αυτό και πήραμε περαιτέρω μέτρα".

"Έχουμε δρόμο μπροστά μας κι ελπίζουμε όλοι να θυμόμαστε αυτή την περιπέτεια και όχι σαν εφιάλτη", κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΙΣΤΩΝ Η ΔΙΚΗ 16 Μαϊ 2024 | 09:17

Βόλος: Αθωώθηκαν μοναχοί για διασπορά fake news την περίοδο της πανδημίας

Συγκεκριμένα, αθωώθηκαν ο ηγούμενος, τρεις αρχιμανδρίτες και ένας ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Πηλίου.

ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ 15 Μαϊ 2024 | 09:04

Νέο επεισόδιο Πολάκη - Γεροτζιάφα: "Ο πιο τραμπικός πολιτικός" - "Είχα μάθει πόσο γελοίος είσαι, αλλά τελικά εσύ σπας ταμεία"

Δίχως τέλος συνεχίζεται η κόντρα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Γρηγόρη Γεροτζιάφα, που ξεκίνησε με αφορμή την απόσυρση του σκευάσματος της AstraZeneca.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 14 Μαϊ 2024 | 14:17

Η Κεχαγιά "αδειάζει" τον Πολάκη: Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εμβόλια εξακολουθεί να ισχύει

H Βούλα Κεχαγιά "άδειασε" τον Παύλο Πολάκη αναφορικά με τις θέσεις που έχει εκφράσει τις τελευταίες μέρες για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

ΣΤΟ KONTRA24 10 Μαϊ 2024 | 10:43

Απίστευτος καυγάς Πολάκη - Γεροτζιάφα για τα εμβόλια του κορονοϊού: "Μου θυμίζει φασίστες" - "Είσαι ενεργούμενο της Pfizer"

Σκληρή κόντρα Πολάκη - Γεροτζιάφα στον αέρα εκπομπής με αφορμή την απόσυρση των εμβολίων κατά του κορονοϊού από την AstraZeneca.

"ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΓΗ" 10 Μαϊ 2024 | 10:31

AstraZeneca: 38χρονος που έκανε το εμβόλιο το 2021 έπαθε θρόμβωση 15 ημέρες μετά - "Όλοι λέγανε τότε ότι είμαστε ασφαλείς"

Ενας 38χρονος ο οποίος έπαθε θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca περιγράφει τι ακριβώς συνέβη.

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ 09 Μαϊ 2024 | 10:17

Λινού για εμβόλιο AstraZeneca: Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι αμελητέο - 100 περιστατικά επιπλοκών

"Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα". Τι λέει η Αθηνά Λινού για το εμβόλιο της AstraZeneca.

COVID-19 09 Μαϊ 2024 | 07:28

Γιατί αποσύρθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό: Πόσο πιθανός είναι πραγματικά ο κίνδυνος θρομβώσεων

Η AstraZeneca ξεκίνησε την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου λόγω "πλεονάσματος διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων" μετά την πανδημία.

ΣΤΟ MEGA 08 Μαϊ 2024 | 17:21

AstraZeneca: Τι λένε οι ειδικοί για όσους έκαναν το εμβόλιο του κορονοϊού - Γιατί το απέσυρε η εταιρεία

Τι αναφέρουν ο καθηγητής Βασιλακόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΟΦ για όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca - Η μαρτυρία του Αλέξανδρου Μεταξάκη που υπέστη δύο θρομβώσεις 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του

"ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ" 08 Μαϊ 2024 | 08:35

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού - Οι λόγοι που επικαλείται

H AstraZeneca δήλωσε πως πλέον υπάρχει πλεόνασμα διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων, κάτι που οδήγησε σε μείωση της ζήτησης.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 02 Μαϊ 2024 | 16:59

ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από κορονοϊό και 9 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα – Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε ένας θάνατος από κορονοϊό, ενω ο 9 ήταν ο αριθμός των διασωληνωμένων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 Απρ 2024 | 23:09

Τέλος τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στα νοσοκομεία - Τι ισχύει για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ 26 Απρ 2024 | 19:45

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας σε όλη την επικράτεια από σήμερα για την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη συγκρότηση συνεργείων ειδικών τροχονομικών ελέγχων, σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου

ΕΟΔΥ 25 Απρ 2024 | 17:40

Εξι θάνατοι από κορονοϊό: Mικρή αύξηση θετικότητας, 6 διασωληνωμένοι, ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα εξακολουθεί να είναι άνω του 10% - Επικράτηση της γρίπης τύπου Β