Follow us

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
πιερρακακησ

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας, ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε χθες βράδυ, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με νεαρούς επιχειρηματίες, στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ ΑΕ).

Μάλιστα, παρέπεμψε σε σχετικές σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την ευκαιρία της 89ης ΔΕΘ: "Είμαστε στις μισές γεννήσεις από όσες ήμασταν πριν από την κρίση (...) Θα κάνουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το πρόβλημα (...) Μπορούμε να πούμε 100 πράγματα τα οποία είναι προβληματικά και πρέπει να διορθωθούν (...), αλλά σήμερα, ως επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, θα σας έλεγα ότι αυτό που βάζω εγώ πρώτο (...) είναι το δημογραφικό και η αλλαγή του πως φορολογούμαστε στην Ελλάδα" γνωστοποίησε ο κ.Πιερρακάκης.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα και αιτήματα των τριών επιχειρηματιών με τους οποίους συνομίλησε, αλλά και άλλων μελών του ακροατηρίου, ο υπουργός αναγνώρισε ακόμη την ανάγκη μείωσης της φορολογίας και αφαίρεσης άλλων οικονομικών βαρών από τις επιχειρήσεις, αλλά και το πρόβλημα που συνιστά για αυτές η υποχρέωση προκαταβολής φόρων. Επισήμανε ωστόσο την ανάγκη προτεραιοποίησης στόχων, αλλά και τους περιορισμούς που υφίστανται από τους κοινοτικούς κανονισμούς, πχ, για την επέκταση ευνοϊκών μέτρων σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

"Η Ελλάδα είναι μια χώρα που πλέον έχει πλεόνασμα. Στην ΕΕ των 27, πλεόνασμα έχουν οι έξι (...) Αυτό δεν πρέπει να χαλάσει. Έχουμε συγκεκριμένο (δημοσιονομικό) χώρο ως προς τι μπορούμε να ξοδεύουμε κάθε χρόνο, ανεξάρτητα απ το αν έχουμε πλεόνασμα (...) (Τα αιτήματα για μείωση φορολογίας ή της προκαταβολής του φόρου) είναι κομμάτι από αυτά που γενικώς κοιτάμε, όταν δημιουργούνται βαθμοί ελευθερίας στα δημοσιονομικά" υπογράμμισε και κάλεσε τους επιχειρηματίες να του καταθέσουν εγγράφως αιτήματα και προτάσεις, ακόμη και αν δεν εντάσσονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση επιχειρηματία στο πάνελ, ότι επέστρεψε στην Ελλάδα, χάρη και στα κίνητρα που δόθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ.Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο brain gain των τελευταίων ετών: "Αν δει κάποιος τα νούμερα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αυτοί οι οποίοι επέστρεψαν είναι περισσότεροι από όσους έφυγαν. Κι αυτό συμβαίνει πρακτικά για πρώτη φορά σε αυτούς τους αριθμούς" σημείωσε και υπενθύμισε άρθρο του Tom Friedman στους New York Times, ο οποίος, όταν η Ελλάδα έμπαινε στο πρώτο μνημόνιο, έγραψε ότι δεν θα κοιτάει τα οικονομικά μεγέθη, αλλά τι κάνουν οι Έλληνες. Και κατέληγε, αν τους δεις να φεύγουν (από τη χώρα), πούλα. Αν τους δεις να μένουν και κάποιους να έρχονται, ξεκίνα να αγοράζεις ελληνικά ομόλογα. Αυτό το οποίο συμβαίνει πρακτικά από τα χρόνια του Covid και μετά είναι ότι οι περισσότεροι έρχονται -και τα κίνητρα παίζουν ρόλο" τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι πολλά θετικά έχουν γίνει, τα οποία πρέπει να συνεχιστούν.

Γιατί το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Τetris

Μάλιστα, ως προς το τελευταίο, έκανε αναγωγή σε δύο δημοφιλή παιχνίδια: "Είχα έναν καθηγητή στην Αμερική που μας έλεγε ότι το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Tetris. Και το θεμελιώδες μάθημά του είναι ότι οι επιτυχίες εξαφανίζονται και τα λάθη συσσωρεύονται (...) Οι άνθρωποι συγκρατούν τις αστοχίες και τις εκκρεμότητες (...) Αν βάλεις το σωστό software στη χώρα, δηλαδή τους σωστούς κανόνες, τα σωστά επίπεδα φορολόγησης και σταματήσεις να αλλάζεις το ίδιο πράγμα κάθε εξάμηνο, αν δηλαδή έχεις σταθερό γήπεδο (...), μπορεί να δημιουργηθεί πολύ μεγάλη αξία. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια αυτό το βλέπουμε. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε να το βλέπουμε, γιατί μετά το Τetris δεν πρέπει να περάσουμε στο Jenga, δεν πρέπει δηλαδή να βγάλουμε τα λάθος κυβάκια και να καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε σταθερά το ίδιο πράγμα, βελτιώνοντας τους εαυτούς μας" είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι έχουν βελτιωθεί λίγο-πολύ όλα εκείνα, που οδήγησαν τη χώρα σε καθίζηση για δέκα χρόνια. Σαφέστατα, πρόσθεσε, η διαφοροποίηση που θα πρέπει να γίνει τώρα, είναι "να μην περάσουμε τον λογαριασμό" για τις αστοχίες των προηγούμενων γενιών στην επόμενη γενιά.

Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί μια πάρα πολύ δύσκολη εξίσωση, αφού ενόσω η χώρα ήταν σε καθεστώς χρεοκοπίας, έπρεπε να εξέλθει από αυτή και να εκκινήσει ο εκ νέου σχεδιασμός του κράτους. "Μπορώ να μιλήσω για εκατοντάδες πράγματα που έχουμε φτιάξει τα τελευταία χρόνια. Που μειώσαμε 72 φόρους. Που δημιουργήσαμε το σχήμα του 50% (μείωσης φόρου εισοδήματος επί επταετία για όσους/ες κατά την τελευταία εξαετία εργάζονταν τουλάχιστον πέντε χρόνια στο εξωτερικό). Που μειώθηκαν οι εισφορές. Που 2500 υπηρεσίες είναι στο gov.gr. Αλλες τόσες βέβαια δεν είναι και πρέπει να μπουν. Η δουλειά μας εδώ είναι αυτά να τα φτιάξουμε. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί" σημείωσε.

Αιώνιοι μαθητές, όχι αιώνιοι φοιτητές

Επισήμανε πως η κουλτούρα γύρω από την επιχειρηματικότητα και την αποτυχία στην Ελλάδα έχει αλλάξει σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο, χάρη και στους πόρους που διατέθηκαν σε startups μέσω funds όπως το Jeremie και του Equifund, ενώ αναφερόμενος στην παιδεία, είπε πως η λογική του ενός πτυχίου έχει πεθάνει. Οπως είπε, όταν το προσδόκιμο ζωής διαρκώς αυξάνεται και ένα παιδί που γεννιέται σήμερα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεπεράσει τα 100, καθώς και λαμβανομένης υπόψη της εκθετικής ταχύτητας της τεχνολογικής μεταβολής, το παιδί αυτό θα πρέπει να ανανεώνει τις δεξιότητές του καθόλη τη διάρκεια της ζωής του.

"Πρέπει όλα τα κράτη να σχεδιάσουν συστήματα παιδείας, από την πρώτη δημοτικού ώς την τρίτη λυκείου για έναν κόσμο που ακόμη δεν υπάρχει (...) Πρέπει να μπορέσουμε όλοι να αποκτήσουμε την κουλτούρα ότι θα είμαστε δια βίου μαθητές. Για να παραφράσω τη γνωστή φράση, δεν θέλουμε αιώνιους φοιτητές, θέλουμε αιώνιους μαθητές, που θα μαθαίνουν καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους" τόνισε, ενώ υπενθύμισε ότι σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να περάσει νόμος, βάσει του οποίου επαγγελματικές σχολές για συγκεκριμένα αντικείμενα θα μπορούν να δημιουργούνται από κοινού με τις εταιρείες "που κάνουν αυτή τη δουλειά".

Αναφερόμενος στο τι έχει πετύχει η κυβέρνηση, είπε πως το πρόβλημα του χρέους, του ελλείμματος και του καθεστώτος χρεοκοπίας έχει λυθεί και πως θα ανακύψει εκ νέου μόνο αν γίνουν τεράστια λάθη ξανά. Αυτό που δεν έχει αλλάξει ακόμη εξ ολοκλήρου, είπε, είναι το οικονομικό μοντέλο που έβαλε την Ελλάδα στην κρίση, αλλά και αυτό αλλάζει. "Είμαστε στη μέση μιας διαδρομής" είπε και επανέλαβε τα στοιχεία που δείχνουν την πρόοδο στο επίπεδο των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Στη συζήτηση με τον υπουργό συμμετείχαν οι Μιχάλης Βενιέρης, επιχειρηματίας, οικονομολόγος και οικονομικός αναλυτής, που επέστρεψε στην Ελλάδα από το εξωτερικό, η Αγγελίνα Μπιντούδη, συνιδρύτρια και CEO της Optimems, καινοτόμου εταιρείας- τεχνοβλαστού ινστιτούτου του ΕΚΕΤΑ και ο Γιώργος Μητράκος, επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης και της εμπορίας και επεξεργασίας τροφίμων.

Τη συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος της ΑΖΚ ΑΕ, δρ Παναγιώτης Κετικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις εκατοντάδες δράσεις που έχει υλοποιήσει ο φορέας στο διάστημα 2023-2025, αλλά και στον σχεδιασμό για τη δημιουργία του θύλακα καινοτομίας Thess InnoFood Hub στον τομέα της αγροδιατροφής, σε έκταση 60 στρεμμάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλοι μιλούν για το μουσικό καλοκαίρι του 2026: Τι θα παίξει με τις συναυλίες

Συγκεντρώσαμε ποιες ημερομηνίες σημειώνουμε από τώρα στα ημερολόγιά μας και για ποιες συναυλίες σπεύδουμε να εξασφαλίσουμε εισιτήρια από νωρίς.

ΣΤΟ LONDON SCHOOL OF ECONOMICS 15 Νοε 2025 | 14:06

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας και μεταρρυθμίσεων

Ο υπουργός περιέγραψε την πορεία της χώρας από τη βαθιά κρίση της προηγούμενης δεκαετίας μέχρι τη σημερινή εικόνα

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 15 Νοε 2025 | 00:09

Fitch Ratings: Αναβάθμισε σε "ΒΒΒ" την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας - Με σταθερές προοπτικές

"Η αναβάθμιση της Fitch σημαίνει ότι η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο", σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 14 Νοε 2025 | 17:01

Πιερρακάκης σε Bloomberg: Εξόφληση πρώτου μνημονίου 10 χρόνια νωρίτερα - Μείωση χρέους κάτω από 120% πριν το 2030

Ο Κυρ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στις αποφάσεις για τη φορολογική πολιτική σε ενέργεια και τελωνεία

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 14 Νοε 2025 | 09:40

Κυριάκος Πιερρακάκης: Το δημοψήφισμα 2015 ήταν το τέλος των ψευδαισθήσεων και η αρχή του δημοσιονομικού ρεαλισμού

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η χώρα έχει προχωρήσει σε σχεδόν 100 μεταρρυθμίσεις τα τελευταία 6 χρόνια.

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 13 Νοε 2025 | 17:42

Πιερρακάκης στο ECOFIN: "Παράταση στην εξαίρεση της φορολογίας καυσίμων για αγροτικό τομέα, ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα"

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε τρεις τομείς οικονομικής δραστηριότητας -αεροπλοΐα, ναυσιπλοΐα και γεωργία- που είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και απαιτούν στοχευμένη και προσεκτική φορολογική αντιμετώπιση

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Νοε 2025 | 17:30

Διευρύνεται η απαλλαγή ΕΝΦΙΑ, σε ποιες περιοχές θα ισχύει - Επεκτείνεται και το επίδομα 130 ευρώ σε ένστολους

Επέκταση απαλλαγής ΕΝΦΙΑ κι άλλων θετικών φορολογικών μέτρων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης - Ποιους αφορά

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΨΗΦΙΣΗ 06 Νοε 2025 | 22:22

Πώς οι νέοι θα κερδίσουν ως και δύο μισθούς από τις φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ - Μεγάλα οφέλη και για νέα ζευγάρια με παιδιά

Η Βουλή θα ψηφίσει την Παρασκευή τη φορολογική μεταρρύθμιση που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 06 Νοε 2025 | 08:50

Η τριπλή πρόκληση της ελληνικής αγοράς παιχνιδιών και το πρόβλημα του δημογραφικού

Παρά την κατάρρευση του παιδικού πληθυσμού, η αγορά παιχνιδιών στην Ελλάδα παραμένει σταθερή, στα 200-220 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο δεν αυξάνεται.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 10:06

Ηχηρό καμπανάκι της ΤτΕ για το δημογραφικό και το ασφαλιστικό: Τα 4 μέτρα που προτείνει

Η ΤτΕ αναφέρει ότι οι φορολογικές παρεμβάσεις από μόνες τους δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων στο δημογραφικό

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 31 Οκτ 2025 | 15:07

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 204 υποκαταστήματα που κλείνουν - Στη Βουλή το θέμα, αντιδράσεις και από βουλευτές ΝΔ

Συγκαλούνται οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το ζήτημα των ΕΛΤΑ, μετά το αίτημα του Νίκου Παππά.

ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 13:42

"Απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις για την αναδιάρθρωση": Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ μετά τις αντιδράσεις για το μαζικό λουκέο

Το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ, σημείωσε ο υπουργός, "δεν είναι ένα καινούριο θέμα, είναι μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει επί προηγούμενων κυβερνήσεων".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 23 Οκτ 2025 | 08:56

"Καμπανάκι" και από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το ασφαλιστικό - Δημογραφικός κίνδυνος από το αναδιανεμητικό σύστημα

Tο Ελεγκτικό Συνέδριο συστήνει την περαιτέρω ενίσχυση των επαγγελματικών ταμείων και της ιδιωτικής ασφάλισης ως δυο συμπληρωματικών πυλώνων του ασφαλιστικού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 21 Οκτ 2025 | 14:44

Ληξιπρόθεσμα χρέη Δημοσίου: Στη δημοσιότητα οι φορείς που καθυστερούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους

Η αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 21 Οκτ 2025 | 13:02

Πιερρακάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Αστειότητες να χρησιμοποιούμε όρους όπως "χούντα"

Ο υπουργός επιτέθηκε στην Αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για "αστειότητες" και "υπερβολές".

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 17 Οκτ 2025 | 18:44

Ουάσινγκτον: Συνάντηση Πιερρακάκη με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Ο κ. Πιερρακάκης ανέδειξε τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 16 Οκτ 2025 | 10:37

Πιερρακάκης στη σύνοδο του ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα μειώσει το δημόσιο χρέος της από το 210% του ΑΕΠ σε 137,6% το 2026

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι επικαιροποιημένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναθεωρούν προς τα πάνω τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 16 Οκτ 2025 | 09:05

Η συνάντηση Πιερρακάκη με τον γκουρού των New York Times, Τόμας Φρίντμαν

Ο κ. Πιερρακάκης υπενθύμισε ένα άρθρο που είχε γράψει ο Φρίντμαν πριν από περίπου 15 χρόνια, στην αρχή της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 22 Σεπ 2025 | 21:54

Χατζηδάκης: Οι παρεμβάσεις της ΔΕΘ για τη βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών στηρίζουν το εμπόριο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι η αναδιάταξη του διεθνούς εμπορίου βρίσκει την Ελλάδα σε πλεονεκτική θέση

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ 22 Σεπ 2025 | 10:42

Η ενόχληση Μητσοτάκη με την... αδιάβαστη υπουργό και τον γενικό γραμματέα πριν τη ΔΕΘ: "Να έρθετε πιο προετοιμασμένοι"

Ο πρωθυπουργός έδειξε ευθέως την ενόχλησή του για την προχειρότητα με την οποία εμφανίστηκε.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ 22 Σεπ 2025 | 09:25

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μόνο το 17% λέει ότι θα βοηθήσουν τα μέτρα της ΔΕΘ - Το 35% λέει ναι σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Μόλις το 17% των πολιτών δηλώνουν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα βοηθήσουν τα οικονομικά του νοικοκυριού τους.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 20 Σεπ 2025 | 10:15

Πιερρακάκης στη WSJ: Η Ελλάδα θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της δυναμική - Προτεραιότητα οι ιδιωτικές επενδύσεις

Η WSJ υπενθυμίζει ότι η ελληνική οικονομία υπέστη μία από τις μεγαλύτερες υφέσεις που γνώρισε ανεπτυγμένη χώρα

ΒΟΥΛΗ 19 Σεπ 2025 | 12:26

Μητσοτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Φοροελαφρύνσεις σε 4,3 εκατ. συμπολίτες μας - Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δισ. από το "πράσινο λεφτόδεντρο"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για "πράσινα λεφτόδεντρα".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 18 Σεπ 2025 | 08:37

Γαλάζιο αντάρτικο Σιμόπουλου για τις αλλαγές στο ΔΣ της ΔΕΘ: "Κύριε υπουργέ, ζητώ να το αποσύρετε"

Ο κ. Σιμόπουλος υποστήριξε πως του είναι πάρα πολύ δύσκολο να στηρίξει την κυβέρνηση σε αυτή της την επιλογή, ζητώντας από τον υπουργό να την αποσύρει.

ΧΡΗΜΑ 16 Σεπ 2025 | 13:32

Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις το 2026: Πίνακες με παραδείγματα ανά επάγγελμα και αποδοχές

Μισθοί και συντάξεις θα αυξηθούν από τη μείωση του φόρου λόγω νέας φορολογικής κλίμακας αλλά και από τις αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς

16 Σεπ 2025 | 06:17

Από τις παροχές της ΔΕΘ ξανά στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ - Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ

Σε ρυθμούς σκληρού ροκ με έντονη προεκλογική εσάνς η πολιτική σκηνή, με την κυβέρνηση να έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα και την αντιπολίτευση να βρίσκεται σε τροχιά αναζήτησης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 14 Σεπ 2025 | 15:57

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Εξαγγελίες χωρίς σαφή κοστολόγηση, ένα ακόμα "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" που απλώς πρασίνισε.

Ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για "ένα ακόμα "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" που απλώς... πρασίνισε".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 14 Σεπ 2025 | 15:32

Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Πολιτική αλλαγή με νίκη ΠΑΣΟΚ - Ετοιμος να συνεργαστώ για συγκεκριμένους στόχους απέναντι στη ΝΔ

"Δεν μπορώ να κάνω το Νοστράδαμο" είπε για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών. Τι είπε για Τσίπρα, ακρίβεια και σκάνδαλα.

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ» 14 Σεπ 2025 | 12:14

LIVE η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ - "Η πολιτική αλλαγή περνάει μέσα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ"

Με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ολοκληρώνεται η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Ανδρουλάκη, στη Θεσσαλονίκη για την 89η Διεθνή Εκθεση.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Σεπ 2025 | 10:51

Μητσοτάκης: Το σχέδιο που υλοποιούμε αυξάνει το εισόδημα όλων– 10 παραδείγματα για τις φορολογικές ελαφρύνσεις

Τι αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του

"ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ" 13 Σεπ 2025 | 22:07

Νίκος Ανδρουλάκης στην 89η ΔΕΘ: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και το μόνο κόμμα που μπορεί να τη φέρει είναι το ΠΑΣΟΚ

"Το πρόγραμμά μας δεν το κατάρτισαν επικοινωνιολόγοι, αλλά η ίδια η κοινωνία", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13 Σεπ 2025 | 19:59

89η ΔΕΘ: Live η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη

Live η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη από το βήμα της ΔΕΘ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Σεπ 2025 | 15:26

Ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων

"Η Θεσσαλονίκη για πάρα πολλά χρόνια δεν είχε την υποστήριξη που θα έπρεπε να έχει και σε αυτό έχουμε όλοι ευθύνη"

13 Σεπ 2025 | 12:37

Η πρώτη δημοσκόπηση

Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο από τη δημοσκόπηση, είναι αυτό για την "ικανοποίηση" από τις παροχές που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ. Οι μισοί από εκείνους που εκτιμούν ότι θα έχουν όφελος από τη μείωση της φορολογίας, δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα. Γιατί; Γιατί δεν τους αρέσει η κυβέρνηση είναι η απάντηση.

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 13 Σεπ 2025 | 09:45

Δημοσκόπηση GPO: Η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει αρνητικά τα μέτρα της ΔΕΘ - Περιορισμένα κέρδη για τη ΝΔ

Σχετικά με την πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να κερδίζει από τον αντίκτυπο των θετικών μέτρων, αλλά περιορισμένα.

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 13 Σεπ 2025 | 08:39

ΔΕΘ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στις 19.30 θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 12 Σεπ 2025 | 20:19

Live: Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη ΔΕΘ

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας παραθέτει τις προτάσεις του Κινήματος για την οικονομία, τη δικαιοσύνη, τη στέγαση και τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος

12 Σεπ 2025 | 13:41

Τι δείχνουν οι μυστικές μετρήσεις του Μαξίμου μετά τη ΔΕΘ: Πόσο ανέβηκε η ΝΔ και πόσο την απειλούν τα "κόμματα" Σαμαρά και Τσίπρα

Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα κόμμα Σαμαρά πηγαίνει σήμερα καλύτερα από ότι φαινόταν πριν από μερικούς μήνες,

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ 12 Σεπ 2025 | 12:32

ΥΠΟΙΚ: Αυτοί είναι οι 83 φόροι που μείωσε η κυβέρνηση από το 2019 ως σήμερα [πίνακας]

Από τις 83 μειώσεις φόρων και εισφορών, οι 25 αφορούν σε έμμεση φορολογία.

ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΘ 12 Σεπ 2025 | 11:01

Μαρινάκης: Εμείς μηδενίζουμε τον φόρο για τους νέους, η Αριστερά έχει συνηθίσει να κάνουν καταλήψεις

Για το πακέτο της ΔΕΘ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοινώνοντας "την έμμεση αύξηση μισθών από την 1η Ιανουαρίου του 2026".

ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ 12 Σεπ 2025 | 09:45

Ερευνα MRB: Οι 6 στους 10 κατοίκους της Αττικής κρίνουν αρνητικά τις κυβερνητικές εξαγγελίες της ΔΕΘ

Η έρευνα της MRB για λογαριασμό του ΕΕΑ αποτυπώνει έντονη δυσπιστία, με το 59,8% των πολιτών της Αττικής να κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της ΔΕΘ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 12 Σεπ 2025 | 08:51

Το "πακέτο" Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Μείωση ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, μηδενισμός για βρεφικά είδη - Οι 5 μεγάλες προτεραιότητες

"Δεν υποσχόμαστε δημοσιονομική πλειοδοσία, αλλά σκληρή δουλειά και ένα συνολικό σχέδιο διακυβέρνησης", λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη.

ΕΡΕΥΝΕΣ 11 Σεπ 2025 | 16:24

Τα μυστικά γκάλοπ του Μαξίμου δεν δείχνουν άνοδο της κυβέρνησης μετά τη ΔΕΘ, γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου των Νέων, τα μέτρα δεν έχουν προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 11 Σεπ 2025 | 11:59

Γεωργιάδης για μέτρα της ΔΕΘ: "Τι περιμένατε, δηλαδή; Nα δώσει ο Μητσοτάκης από ένα Πόρσε στον καθένα;" [βίντεο]

"Μετά από αυτά τα μέτρα το να συνεχίσει η γκρίνια στην Ελλάδα με ξεπερνά", είπε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 11:14

Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% δεν ικανοποιήθηκε από τα μέτρα της ΔΕΘ

Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσαν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ 11 Σεπ 2025 | 09:26

Άρθρο Κυριάκου Πιερρακάκη στον Economist: "Τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να ικανοποιήσει τον Μάριο Ντράγκι"

"Χωρίς τολμηρές μεταρρυθμίσεις, η Ευρώπη διακινδυνεύει να οδηγηθεί σε μια "αργή και βασανιστική" πορεία σχετικής οικονομικής παρακμής" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 21:45

Φάμελλος απο τη ΔΕΘ: "To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα"

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "με τη δουλειά μας βγάλαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, με ισχυρό κοινωνικό κράτος

ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ 10 Σεπ 2025 | 20:55

Στη ΔΕΘ ο Δημήτρης Κουτσούμπας - Ποιες συναντήσεις θα έχει

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, στις 12.30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO

«ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ» 10 Σεπ 2025 | 07:16

Ο Μητσοτάκης αφήνει ανοιχτό παράθυρο για νέες παροχές - Οι 10 παρεμβάσεις για την αύξηση του εισοδήματος

Στη χθεσινή του συνάντηση με τον Κώστα Τασούλα, ο πρωθυπουργός "έδειξε" σε νέα θετικά μέτρα, με έμφαση τις μειώσεις φόρων.

ΠΑΣΟΚ 09 Σεπ 2025 | 16:05

Συνάντηση Ανδρουλάκη με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων εν όψει ΔΕΘ

Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε πως το Σάββατο το βράδυ, το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δίνει προοπτική σε όλους τους Έλληνες.

ΔΗΛΩΣΗ 09 Σεπ 2025 | 15:59

Δυσφορία στην κοινότητα των Ρομά για τη φορολογική μεταρρύθμιση του Κ. Μητσοτάκη- Γιατί εξαιρούνται

Αν και πολύτεκνοι, πολλοί εκ των εκπροσώπων της κοινότητας, δεν θα δουν όφελος στα οικονομικά τους

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 09 Σεπ 2025 | 13:26

Πιερρακάκης: Προτιμάμε τις πατριωτικές φοροαπαλλαγές από τους πατριωτικούς φόρους του Τσίπρα

"Την τελευταία φορά που τα ακούσαμε αυτά, υπερφορολογήθηκε η μεσαία τάξη", είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

ΠΩΣ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 09 Σεπ 2025 | 12:47

Το μυστικό "γκρουπ των 5" στο WhatsApp για τα μέτρα της ΔΕΘ και η ατάκα Μητσοτάκη για το... 2026

Το συγκεκριμένο γκρουπ λειτουργούσε ως συνεχής και αδιάκοπη σύσκεψη και εκεί ουσιαστικά προς τα τέλη Αυγούστου "κλείδωσαν" όλα τα μέτρα

ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 09 Σεπ 2025 | 10:20

Οι δικαστικοί ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ

Οι δικαστές έχουν δει τις αποδοχές τους να αυξάνονται (με επιμέρους παρεμβάσεις) στο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από την παρούσα κυβέρνηση.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 07:15

Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε χαμηλούς τόνους στη ΔΕΘ - Το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις και ο φόβος για μια νέα δικογραφία

Ο πρωθυπουργός επέλεξε στις δημόσιες τοποθετήσεις του να κρατήσει ένα ήπιο προφίλ, "καθαρίζοντας" τον πολιτικό διάδρομο μέχρι το εκλογικό 2027, για τον εκλογικό νόμο και για τις πρόωρες εκλογές.

09 Σεπ 2025 | 07:01

Στέγαση και ενοίκια: Υπάρχουν καλές ιδέες, αλλά δεν πείθουν τα μέτρα της κυβέρνησης - Τι λένε ιδιοκτήτες και αγορά

Πώς εκτιμούν η αγορά και οι ιδιοκτήτες τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ για τη στέγαση και τα ενοίκια

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/9ΟΥ 08 Σεπ 2025 | 15:18

Ανάρτηση Τσίπρα: Υπάρχει μία άλλη Ελλάδα που πρέπει να αναδείξουμε

Σήμερα Δευτέρα οκτώ Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανάρτηση με απόσπασμα από πρόσφατη ομιλία του.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 11:33

Αδωνις Γεωργιάδης: Η μεγαλύτερη φορολογική ελάφρυνση φυσικών προσώπων από το 1830

"Για τομή που αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας" έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση.

08 Σεπ 2025 | 11:03

Αναλυτικά η εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ - Πιερρακάκης: "Η μεγαλύτερη μείωση φόρων στη Μεταπολίτευση"

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, οι αλλαγές στο φορολογικό δεν είναι αποσπασματικές, αλλά αλλάζουν συνολικά τη φιλοσοφία του φορολογικού συστήματος.

ΔΕΘ 08 Σεπ 2025 | 11:00

Στη Θεσσαλονίκη και ο Κώστας Καραμανλής: Αντί για ΔΕΘ πήγε για αγριογούρουνο στη γάστρα σε ταβέρνα του Χορτιάτη

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να κινηθεί ινκόγκνιτο, μακριά από τα στελέχη του κόμματος που είχαν κάνει απόβαση στη συμπρωτεύουσα για την ΔΕΘ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ 08 Σεπ 2025 | 10:23

Προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού: Τα μέτρα καλύπτουν πάνω από 4 εκατ. φορολογούμενους

"Δημιουργήθηκε ένας χώρος δημοσιονομικός από τις καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας αυτά τα χρόνια", σημείωσε ο κ. Αργυρού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 09:50

Κεραμέως για ανακοινώσεις στη ΔΕΘ: Αυξημένα καθαρά ποσά στη μισθοδοσία από τον Ιανουάριο

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως για "την ακρίβεια δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να στηρίξεις τους πολίτες από το να διευρύνεις το διαθέσιμο εισόδημα".

ΔΕΘ 08 Σεπ 2025 | 08:24

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς τη Λευκωσία για το καλώδιο και τα επόμενα βήματα

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το καλώδιο ως ένα "πολύ σημαντικό έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης" που θα ωφελήσει πρωτίστως την Κύπρο, η οποία παραμένει ενεργειακά απομονωμένη.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Σεπ 2025 | 07:18

Τα τρία "όχι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Τα καρφιά σε Τσίπρα και τους "χρυσούς χορηγούς" του

Ο Μητσοτάκης θέλησε να δείξει ότι η επάνοδος Τσίπρα στην πολιτική σκηνή είναι ένα θέμα που αγγίζει την κεντροαριστερά και όχι τη γαλάζια παράταξη, μειώνοντας έτσι τα ντεσιμπέλ της είδησης.

ΤΕΘΗΚΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 23:59

Πηγές υπουργείου Οικονομικών: "Προαιρετική η ευρωπαϊκή οδηγία για το ποια προϊόντα θα έχουν μειωμένο ΦΠΑ"

Σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο "προφανώς δεν ισχύει" και προσθέτουν ότι "η φορολογική πολιτική εντός ευρωπαϊκού πλαισίου συνιστά κυρίαρχη δυνατότητα των κρατών-μελών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 21:02

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Είναι πρωθυπουργός που φοβάται την κοινωνία και τις αντιδράσεις της"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη "πρωθυπουργό εσωτερικού χώρου"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 07 Σεπ 2025 | 20:25

Συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Οι άξονες και οι στόχοι της κυβέρνησης έως το 2027

"Δεν είναι στις προθέσεις μου η αλλαγή του εκλογικού νόμου", υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε "ευφάνταστα" τα σενάρια περί διαδοχής του στη ΝΔ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 07 Σεπ 2025 | 19:26

Αντίδραση Τσίπρα στην παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Μοναδικός στόχος η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία"

"Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία. Έχω ωστόσο την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας

07 Σεπ 2025 | 18:38

ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα ουσιαστικό ούτε από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

"Ο λαός το 'ταμείο' το κάνει καθημερινά κι αυτό είναι πάντα μείον για τις ανάγκες του", λέει το ΚΚΕ για τη ΔΕΘ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ 07 Σεπ 2025 | 17:58

Η ερώτηση που δεν απάντησε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Διαμαρτυρίες από Ριζοσπάστη και Documento για αποκλεισμό

"Δεν γνωρίζω το θέμα καν. Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω", είπε ο Πρωθυπουργός.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 16:50

Οργή Μητσοτάκη για τα σενάρια διαδοχής του: "Θα αστειεύεστε..." - Εκλογές το 2027 χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 89ης ΔΕΘ για εκλογές, παροχές, εξωτερική πολιτική και σκάνδαλα.

ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 16:07

Growthfund Agora: Μεγάλα έργα που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης

Μιλώντας με αριθμούς, ο Παναγιώτης Μπαλωμένος Διευθύνων Σύμβουλος ΓΑΙΑΟΣΕ είπε ότι η εταιρεία διαχειρίζεται 100.000 στρέμματα και 5.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα που η έκταση τους ξεπερνά τα 600 χιλ. τ.μ. δομήσιμης επιφάνειας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 15:45

Αιχμές Μητσοτάκη: "Επιχειρηματίες χρυσοί χορηγοί του κ. Τσίπρα – Καλές οι σχέσεις με Τραμπ αλλά όχι τόσο όσο του… Καμμένου"

"Υπάρχουν κάποια συμφέροντα, κάποια μέσα, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει το ρόλο του χρυσού χορηγού του κ. Τσίπρα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Σεπ 2025 | 15:36

Τσουκαλάς για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα - Η χώρα δεν αντέχει άλλο"

"Ένας Πρωθυπουργός προσκολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας και μια διακυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, που επαίρονται ως η μόνη σωστή κυβέρνηση", ανέφερε συγκεκριμένα.

07 Σεπ 2025 | 15:05

Θεσσαλονίκη: Φραπέ... μπουγάτσα έφτιαξαν έμπειροι baristas στους επισκέπτες της ΔΕΘ

Έμπειροι baristas της πόλης μοιράστηκαν τα μυστικά του καφέ και έδειξαν πώς μπορεί ένας απλός φραπέ να μετατραπεί σε κάτι τελείως διαφορετικό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2025 | 12:16

Ο λογαριασμός της ΔΕΘ: Μείωση φόρου από... 0 έως και 5.300 ευρώ τον χρόνο - Ποιοι κερδίζουν και πόσα

Ακόμη και σε… χιλιάδες ευρώ μετριέται το όφελος που προκύπτει για τους φορολογούμενους από την νέα κλίμακα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Σεπ 2025 | 12:00

Ολη η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Δεν με πήραν και τα χρόνια, θα ήθελα και τρίτη θητεία"

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" για την 89η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 07 Σεπ 2025 | 10:03

Στεγαστικό: Σε αυτά τα τρία στρατόπεδα στην Ελλάδα θα χτιστούν 2.000 διαμερίσματα

Την απόφαση της κυβέρνησης να αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία αδρανή ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ 07 Σεπ 2025 | 09:04

Ποιοι συνταξιούχοι μηδενίζουν την προσωπική διαφορά από το 2026 και ποιοι το 2027

Σε δυο δόσεις αντί μια, θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για 671.000 συνταξιούχους.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 07 Σεπ 2025 | 08:24

Τα πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Καλύτερα μια κυβέρνηση που κάνει λάθη, παρά μια λάθος κυβέρνηση"

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού δεν έλειψαν όμως τα πολιτικά μηνύματα, μέσα από τα οποία είπε "όχι" στα ευχολόγια και τον λαϊκισμό - Ούτε μία αναφορά στο όνομα του Τσίπρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2025 | 08:10

ΔΕΘ: Μειώσεις φόρων για 4 εκατ. φορολογούμενους - Τι κερδίζουν νέοι, οικογένειες, νησιώτες, ακρίτες και συνταξιούχοι

Μείωση συντελεστών με βάση τον αριθμό των παιδιών - Μειώσεις σε ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ για τα ακριτικά νησιά - Οφέλη ακόμη και πάνω από 4.000€ τον χρόνο για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 06 Σεπ 2025 | 22:45

Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μπασκετική ατάκα, η μαντινάδα και το χειροκρότημα της Μαρέβας [βίντεο]

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθόταν στην πρώτη σειρά και τον χειροκρότησε όρθια κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο "Βελλίδειο"

"ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 06 Σεπ 2025 | 22:29

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας"

"Ως εδώ με τα βαρίδια της γαλάζιας διαφθοράς στην προοπτική της χώρας", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 06 Σεπ 2025 | 22:09

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το 2030 - Εθνικό Απολυτήριο και μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο

Προορισμός μας, όμως, το 2030, με μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν οριστικά τη χώρα, υπερβαίνουν τους κυβερνητικούς κύκλους και απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις", είπε ο Κ. Μητσοτάκης

ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 06 Σεπ 2025 | 21:00

Πόσα κερδίζουν νέοι και οικογένειες από τη μείωση της φορολογίας - Αναλυτικά παραδείγματα

"Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές κατά 2 μονάδες για όλους - επιπλέον σημαντική μείωση για κάθε παιδί", ανέφερε ο πρωθυπουργός

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 19:55

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών - Μείωση στη φορολογία οικογενειών, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ενοικίων

"Τώρα ήρθε η ώρα για την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος στην ιστορία της μεταπολίτευσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 89η ΔΕΘ.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 06 Σεπ 2025 | 18:37

Διαδηλώσεις έξω από τη ΔΕΘ: Ακρίβεια, στεγαστικό και Γάζα στην πρώτη γραμμή [εικόνες - βίντεο]

Τα κύρια αιτήματα των φετινών κινητοποιήσεων αφορούσαν στην ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση, αλλά και ζητήματα όπως την τραγωδία στα Τέμπη και τον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα

ΣΤΗ ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 18:12

"Δημιουργώντας υπεραξία για την Ελλάδα" στο Growthfund Agora

Παρουσιάζοντας το νέο Ταμείο -θυγατρική του Υπερταμείου- ο κ. Φράγκος είπε πως η σύσταση του Ταμείου έχει ήδη γίνει και έχει στελεχωθεί διοικητικά, ενώ προχωράει το κομμάτι της στελέχωσης και της λειτουργίας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 06 Σεπ 2025 | 15:59

"Περιστατικό ομηρίας" στη ΔΕΘ: Η εντυπωσιακή άσκηση των ΕΚΑΜ [βίντεο]

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα "κομάντος" της ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνουν τον κακοποιό και απελευθερώνουν την όμηρο, την οποία οδηγούν με ασφάλεια σε υπηρεσιακό βανάκι.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ 06 Σεπ 2025 | 14:32

Οσο περισσότερα παιδιά, τόσο λιγότερος φόρος: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η έκπληξη με το αφορολόγητο

Μπορεί μεσοσταθμικά η μείωση του φόρου εισοδήματος να εκτιμάται σε περίπου 7-8 %, όμως το όφελος για τους φορολογούμενους δεν θα είναι οριζόντιο.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 12:39

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στο δημογραφικό - Γιατί είπε ότι το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Τetris

"Είμαστε στις μισές γεννήσεις από όσες ήμασταν πριν από την κρίση. Θα κάνουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.