Follow us

Πλατφόρμα Βενιζέλου για τη σύμπραξη της Κεντροαριστεράς

Την δική του πλατφόρμα για την συνένωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς καταθέτει ο Ευ. Βενιζέλος. Με αιχμές κατά Φώφης Γιώργου και άλλων

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πλατφόρμα Βενιζέλου για τη σύμπραξη της Κεντροαριστεράς

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί πως για τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου στην κεντροαριστερά «δεν αρκεί η αναπαραγωγή των εσωτερικών συσχετισμών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τη φιλική σύμπραξη ορισμένων κινήσεων» καταθέτει την δική του πλατφόρμα και υπενθυμίζει εμμέσως πλην σαφώς η πρόταση της κ. Γεννηματά είναι «αναβίωση» του εγχειρήματος της ΕΛΙΑΣ.

Για το οποίο θυμίζει πως κάποιοι «εξέφραζαν επιφυλάξεις ή δυσαρέσκειες για την Ελιά και τη Δημοκρατική Παράταξη ως υπερασπιστές του ονόματος και των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ» αλλά τώρα προσχωρούν στην άποψη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενζέλος φωτογραφίζει και τη σημερινή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αλλά και τους Κ.Σκανδαλίδη και Θ. Μωραϊτης οι οποίοι είχαν αντιταχθεί .Ενώ αφήνει αιχμές και για τον Γ. Παπανδρέου με αναφορές στη διασπαστική κίνηση του ΚΙΔΗΣΟ.

Η πλατφόρμα Βενιζέλου αναπτύσσεται σε άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα με τίτλο το «προοδευτικό κέντρο» και όπως αναφέρεται:

«... συνεπώς η πρόταση για ιδρυτικό συνέδριο και άμεση εκλογή επικεφαλής που οδηγεί ουσιαστικά στην απορρόφηση των επιμέρους σχημάτων είναι μια ορθή αναβίωση.Αρκεί να προσδιορίσουμε ποίου σχήματος θα είναι το ιδρυτικό συνέδριο και ο άμεσα εκλεγμένος επικεφαλής και πώς θα πορευθούμε αξιόπιστα προς τον στόχο αυτό» αναφέρει.

«Το λιγότερο που χρειάζεται ως πρώτο βήμα με δυναμική είναι η κοινή πορεία με το Ποτάμι, αρχίζοντας από την παρουσία στη Βουλή.» σημειώνει ο πρώην προέδρος του ΠΑΣΟΚ

Θεωρεί ότι πρέπει να κληθεί σ αυτή τη διαδικασία και η Ενωση Κεντρώων.

Επίσης ο Ευ. Βενιζέλος προσδιορίζει με ποιους χώρους και τακτικές χωρίζει το ΠΑΣΟΚ «άβυσσος» μην περιλαμβάνοντας τη ΝΔ όπως έκανε η κ.Γεννηματά.

Ολόκληρο το άρθρο του κ. Βενιζέλου

«Το προοδευτικό κέντρο»

Η εκλογή του αρχηγού κάθε κοινοβουλευτικού κόμματος και πολύ περισσότερο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξέλιξη που έχει πολιτειακό και όχι απλώς κομματικό ενδιαφέρον. Υπό την έννοια αυτή μας ενδιαφέρει όλους από τη σκοπιά όμως του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκει ο καθένας.

Είναι επίσης λογικό κάθε αρχηγός κόμματος να ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ενότητα, την ανασυγκρότηση και την διεύρυνση της κοινωνικής και εκλογικής επιρροής του κόμματος του.

Αυτό ισχύει για εμάς ισχύει και για τη ΝΔ και το νέο αρχηγό της που εξελέγη με δυο βασικά προτάγματα: τη σκληρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το λεγόμενο άνοιγμα στο κέντρο.

Η σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση είναι τελικά η επιλογή κάθε αξιωματικής αντιπολίτευσης ιδίως υπό συνθήκες διπολικής ενισχυμένης αναλογικής, ιδίως δε υπό πολιτικές συνθήκες όπως αυτές που έχει διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ τοποθετήθηκαν, επιπλέον - δια της εκλογής του νέου αρχηγού τους- αρνητικά και απέναντι στα διατυμπανισμένα σενάρια επιλεκτικών επαφών της κυβέρνησης με ισχυρούς κύκλους της συντηρητικής παράταξης.

Το άνοιγμα στο κέντρο είναι η επιλογή κάθε κόμματος εξουσίας γιατί χωρίς τέτοιο άνοιγμα δεν επιτυγχάνεται η μέγιστη εκλογική επίδοση. Αυτό όμως δεν είναι ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο για ένα κόμμα με το ιδεολογικό φάσμα και τις εσωτερικές ισορροπίες της ΝΔ, ανεξαρτήτως των προθέσεων της ηγεσίας της.

Το άνοιγμα στο κέντρο απαιτεί παραδοχές κοινωνικού φιλελευθερισμού και μεταρρυθμιστικής πολιτικής καθόλου προφανείς για μια συντηρητική παράταξη.

Το πλήρες άνοιγμα στο κέντρο επιτυγχάνεται άλλωστε όταν κόμμα εξουσίας και ένας από τους δυο εκλογικούς πόλους είναι το ίδιο το κέντρο ως παράταξη που έχει σαφή προοδευτικό χαρακτήρα στην ιστορία της ελληνικής κομματικής τοπογραφίας. Αυτό συνέβαινε στη χώρα μας επί δεκαετίες. Με κάποιες διακοπές από το 1910 έως το 1967. Έως το 2009, αν θεωρηθεί ότι, από ένα σημείο και μετά , το κραταιό και πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ εξέφραζε το χώρο του προοδευτικού κέντρου.

Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ως κυβερνώσα γνωρίζει ιστορικά ότι η προοπτική της κρίνεται στην περιοχή του προοδευτικού κέντρου

Για το λόγο άλλωστε αυτό στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2015 πρότεινα και έγινε ομοφώνως αποδεκτό, το ΠΑΣΟΚ να καταστήσει στρατηγικό στόχο του το σχηματισμό ενός μεγάλου σχήματος του προοδευτικού κέντρου και όχι απλώς της κεντροαριστεράς στην έννοια της οποίας επιχειρεί να «τσαλαβουτήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ως κυβερνώσα γνωρίζει ιστορικά ότι η προοπτική της κρίνεται στην περιοχή του προοδευτικού κέντρου. Αυτό προσπάθησα να θυμίσω και μεσούσης της διαδικασίας εκλογής του προέδρου της ΝΔ για να μη ταυτιστεί η λεγόμενη κεντροδεξιά με το χώρο του προοδευτικούκέντρου. Το κέντρο είχε, ως ο άλλος πόλος μεγάλων ιστορικών αντιπαραθέσεων, καθαρή διαφοροποίηση από τη δεξιά ακόμη και στην μετριοπαθή εκδοχή της λεγόμενης κεντροδεξιάς.

Ο κοινός παρονομαστής της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατικής Παράταξης δεν αυτοπεριορίζεται στην «κεντροαριστερά» που εμφανίζεται ως μετριοπαθής αριστερά και αφήνει ελεύθερο χώρο στη λεγόμενη «κεντροδεξιά», αλλά επεκτείνεται σε όλο το χώρο του κέντρου.

Το κέντρο είναι εξ ορισμού προοδευτικό και εκφράζει τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες, και τη σοσιαλδημοκρατία που ταυτίζεται αξιακά με τον ευρωπαϊκό δημοκρατικό και φιλελεύθερο σοσιαλισμό και εκφράζει τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις κάθε κοινωνίας.

Αυτό θέλαμε να δείξουμε με την Ελιά στις ευρωεκλογές που, παρά την ισχυρή εσωτερική υπονόμευση, συγκέντρωσε το 8% και κράτησε όρθια την κυβέρνηση συνεργασίας.

Αυτό θέλαμε να σηματοδοτήσουμε με την απόφαση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, του Ιουλίου του 2015, να προχωρήσουμε στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης και την συγκρότηση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και της γραμματείας της.

Αυτή η πορεία ανακόπηκε λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 με τη διασπαστική κίνηση του ΚΙΔΗΣΟ. Ας θυμηθούμε ότι έως τις εκλογές του Ιανουαρίου και η τότε ΔΗΜΑΡ υπό τον κ. Κουβέλη επέμενε στην αυτόνομη εκλογική της κάθοδο όταν ναυάγησαν οι επαφές της με το ΣΥΡΙΖΑ.

Επάνοδο στη γραμμή αυτή συνιστούσε η συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το ΠΑΣΟΚ, τη σημερινή ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015.

Συνεπώς η πρόταση για ιδρυτικό συνέδριο και άμεση εκλογή επικεφαλής που οδηγεί ουσιαστικά στην απορρόφηση των επιμέρους σχημάτων είναι μια ορθή αναβίωση.

Αρκεί να προσδιορίσουμε ποίου σχήματος θα είναι το ιδρυτικό συνέδριο και ο άμεσα εκλεγμένος επικεφαλής και πώς θα πορευθούμε αξιόπιστα προς τον στόχο αυτό.

Χαίρομαι πάντως γιατί κάποιοι που εξέφραζαν επιφυλάξεις ή δυσαρέσκειες για την Ελιά και τη Δημοκρατική Παράταξη ως υπερασπιστές του ονόματος και των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ, τώρα προσχωρούν στην άποψη μας

Χαίρομαι πάντως γιατί κάποιοι που εξέφραζαν επιφυλάξεις ή δυσαρέσκειες για την Ελιά και τη Δημοκρατική Παράταξη ως υπερασπιστές του ονόματος και των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ, τώρα προσχωρούν στην άποψη μας.

Πρέπει όμως τώρα όλα να γίνουν με τρόπο που προσδίδει στο εγχείρημα σοβαρή προστιθέμενη αξία ενόψει των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται στην κοινωνία, την οικονομία, το πολιτικό σύστημα, άλλους πολιτικούς χώρους.

Δεν αρκεί τώρα να ολοκληρωθεί θεσμικά η υπάρχουσα Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις). Πρέπει να εκφραστεί όλος ο προοδευτικός μεσαίος χώρος, ως χώρος φιλοευρωπαϊκός και μεταρρυθμιστικός. Ως χώρος υπεύθυνος που διατυπώνει λόγο αλήθειας και προοπτικής. Ως χώρος που εκφράζει τους Έλληνες δημοκράτες και σοσιαλιστές αλλά και την προοδευτική συμμαχία όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκφράζονται από τον πολιτικό και κοινωνικό φιλελευθερισμό ως αξιακή συνιστώσα της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στην οποία ανήκουν μορφές όπως ο Ροσέλι και ο Μπόμπιο.

Αυτό είναι το προοδευτικό κέντρο που θέλουμε σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν αρκεί συνεπώς η αναπαραγωγή των εσωτερικών συσχετισμών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τη φιλική σύμπραξη ορισμένων κινήσεων.

Το λιγότερο που χρειάζεται ως πρώτο βήμα με δυναμική είναι η κοινή πορεία με το Ποτάμι, αρχίζοντας από την παρουσία στη Βουλή, μαζί με την ενεργοποίηση όσο γίνεται περισσότερων προσώπων και κινήσεων του ευρύτατου αυτού αλλά και αξιακά προσδιορισμένου χώρου.

Τώρα πλέον και η Ένωση Κεντρώων που έχει κοινοβουλευτική παρουσία και ευθύνη πρέπει να κληθεί να μετάσχει στις συζητήσεις, τις κοινές πρωτοβουλίες, τη διαμόρφωση μιας ενιαίας αντίληψης. Και ας τοποθετηθεί.

Δεν πρέπει όμως να αφεθεί σε κανένα το περιθώριο να πει ότι δεν μετέχει στις πρωτοβουλίες συγκρότησης του προοδευτικού κέντρου γιατί αυτές δεν σέβονται συλλογικά υποκείμενα και πρόσωπα ή αναπαράγουν δεδομένους συσχετισμούς μεταξύ μικρών κομμάτων.

Μας λείπουν βεβαίως ορισμένα βασικά δεδομένα όπως αυτά που αφορούν το εκλογικό σύστημα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες για σχετικές «ιδέες» της κυβέρνησης περιγράφουν ένα σύστημα φαινομενικά αναλογικότερο, αλλά τελικά ίσως πιο διπολικό με 200 βουλευτές, περιφέρειες έως 6εδρικές, κατώφλι 2% και μπόνους 20 εδρών.

Ούτως ή άλλως όμως ο μεσαίος προοδευτικός χώρος, το προοδευτικό κέντρο που εκφράζει τη Σοσιαλδημοκρατία και τη Δημοκρατική Παράταξη έχει θέση, ρόλο, κοινωνικά και εθνικά καθήκοντα ακόμη και υπό συνθήκες ενισχυμένης αναλογικής και δημοσκοπικής πόλωσης και εις πείσμα της.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι άλλο. Η ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται μόνο έως ένα βαθμό για τις συλλογικές πολιτικές οντότητες και το ρόλο των πολιτικών προσώπων καθώς και για την τοποθέτηση του καθενός στον άξονα αριστερά-δεξιά που αναδεικνύει και την έννοια του κέντρου.

Τα τελευταία έξι χρόνια η ελληνική κοινωνικά βιώνει τις συνέπειες του τεχνητού άξονα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» πάνω στον όποιο καλλιεργήθηκαν μεγαλειώδη δημαγωγικά ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας, στήθηκαν πολιτικές σταδιοδρομίες και οικοδομήθηκαν νέου τύπου κυβερνητικές συνεργασίες, όπως η τερατογένεση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ή η σχολιαζόμενη στρατηγική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και «αντιμνημονιακής» δεξιάς που εγγυάται δήθεν θεσμικά το ευρωπαϊκό πλαίσιο και τη παραμονή στην ευρωζώνη !

Αυτός ο άξονας «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» είναι που έφερε την αρχικά αντιμνημονιακή ΝΔ στο πεδίο της εθνικής ευθύνης πρώτα μέσω της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, στη συνέχεια μέσω της συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και τελικά με τη συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Αν δεν είχε απορριφθεί το Μάιο του 2010 η πρόταση μου να ζητηθεί η υπερψήφιση του πρώτου μνημονίου από την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, η ΝΔ θα είχε δυσκολευθεί να μετατρέψει το τότε αντιπολιτευτικό μέτωπο σε αντιμνημονιακό και το ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε καταστεί ο Σίσυφος της εθνικής προσπάθειας για δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή

Αυτός ο άξονας έφερε τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την τραγική εμπειρία του 2015, το τρίτο μνημόνιο, την εθνική οπισθοχώρηση.

Αυτός ο άξονας επηρέασε εκ των πραγμάτων την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ.

Σε αυτόν τον άξονα κρίνεται ακόμη σε μεγάλο βαθμό το μέλλον και η ασφάλεια του τόπου, οικονομική, κοινωνική και εθνική. Η ανασυγκρότηση της χώρας, η απάντηση στο ερώτημα «πού πηγαίνουμε;» πρέπει αναγκαστικά να δοθεί στον άξονα αυτόν ή για την ακρίβεια μέσα από την αποδοχή από την ελληνική κοινωνία της πλαστότητας αυτού του άξονα, δηλαδή μέσα από την υπέρβασή του.

Η επάνοδος όμως από τον ψευδή άξονα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» στην πραγματικότητα ενός ευρωπαϊκού πλαισίου που είναι το μόνο ασφαλές και η σταδιακή επαναφορά ενός σύγχρονου άξονα δεξιά- κέντρο - αριστερά, προϋποθέτει το οριστικό για εμάς τέλος της αμφιθυμίας, του λαϊκισμού, του κρατισμού, του συντεχνιασμού, των πελατειακών σχέσεων.

Προϋποθέτει την αναγνώριση της αλήθειας από όλους ή έστω από τη συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που ισχυρίζονται ότι αποδέχονται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μέσα σε μια Ευρώπη που αναζητά τον προσανατολισμό της.

Προϋποθέτει ότι εμείς οι ίδιοι αναγνωρίζουμε και τιμούμε το έργο μας και δεν νιώθουμε ένοχοι επειδή και άλλοι προσχώρησαν σταδιακά στην πολιτική ευθύνης που χαράξαμε και ακολουθήσαμε σταθερά. Η ΝΔ τουλάχιστον παραδέχθηκε την προσχώρησή της και διεκδικεί δυσανάλογα μεγάλο μερίδιο συμβολής. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να παραδεχθεί τη ριζική μεταστροφή του και με τον τρόπο αυτό συνεχίζει να προκαλεί εθνική βλάβη δέσμιος των αντιφάσεων του και των αντιφάσεων της αντιμνημονιακής φιλοσυριζαϊκής δεξιάς .

Από την άποψη αυτή που είναι η κρίσιμη, άβυσσος μας χωρίζει από τη ΧΑ στο όνομα της δημοκρατίας. Άβυσσος μας χωρίζει από τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις και τους τραγελαφικούς οπαδούς του Grexit. Άβυσσος πρέπει να μας χωρίζει από το λαϊκισμό, τη συνωμοσιολογία, τους ψεκασμένους, τα Νεφελείμ.

Το προοδευτικό κέντρο έχει ρεαλιστική πρόταση εξουσίας με περιεχόμενο το επεξεργασμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με καθαρό μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, με μοχλό ένα κανονικό λειτουργικό κράτος, ένα σύγχρονο αναπτυξιακό κοινωνικό κράτος δικαίου.

Πολιτική προϋπόθεση εφαρμογής του σχεδίου αυτού είναι μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς. Όμως από ένα σημείο και μετά κομματικοί εγωισμοί και αλαζονικές τακτικές αυτοδυναμίας δεν μπορούν να παρεμποδίζουν τη συστράτευση των πολιτικών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων που πιστεύουν στο εθνικό αυτό σχέδιο.

Τι έλεγε για την ΕΛΙΑ η Φώφη Γεννηματά

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θύμιζαν πως η πρόεδρος ασκώντας κριτική στο εγχείρημα της Ελιάς είχε πει σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ότι το εγχείρημα της ΕΛΙΑς δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια «συγκόλληση αποκομμάτων»

« Απευθυνθήκαμε στα υπόλοιπα κόμματα του χώρου της Κεντροαριστεράς, χωρίς επιτυχία. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε και τελικά δεν έγινε τίποτα παραπάνω από μια συγκόλληση αποκομμάτων.Είναι φανερό ότι η ΕΛΙΑ δεν μπόρεσε να υποκαταστήσει τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη και να υπηρετήσει το ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε» είχε υπογραμμίσει τότε η κ. Γεννηματά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τελικά, αξίζει να δούμε το νέο "Avatar: Φωτιά και Στάχτη";

Με αφορμή την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του μπλε franchise επιστημονικής φαντασίας, εξερευνούμε τον αντι-αποικιοκρατικό (;) κόσμο του Τζέιμς Κάμερον.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ 12 Δεκ 2025 | 09:23

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η εκλογή Πιερρακάκη ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί εθνική και προσωπική επιτυχία

Η εκλογή Πιερρακάκη στη θέση του Προέδρου του Eurogroup, "σημαίνει οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη δηλώνουν έτοιμοι να μελετήσουν τα μαθήματα που διδάσκει η ελληνική κρίση"

ΕΡΜΗΝΕΙΑ 10 Δεκ 2025 | 13:25

Τι δουλειά είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη σύναξη των "παλαιοκαραμανλικών" - Πώς συνδέεται με την κυβερνησιμότητα

Τι δουλειά είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε αυτή τη σύναξη, μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Λαζόπουλο, τον Καμμένο, τον Αντώναρο, τον Πολύδωρα και τη Θάνου;

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" 10 Δεκ 2025 | 11:32

Γιατί ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου - Περισσότερο από την παρέμβαση Καραμανλή

Η παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση της εφημερίδας "Δημοκρατία" που ενόχλησε την κυβέρνηση, περισσότερο από την ομιλία Καραμανλή.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 09 Δεκ 2025 | 15:33

Βενιζέλος και Καραμανλής "συντονισμένοι" εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη: Η κοινή εμφάνιση που έκανε αίσθηση

Στο κοινό της εκδήλωσης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Νίκος Δένδιας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 09 Δεκ 2025 | 08:36

Οι αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου για "μονοπρόσωπη εξουσία χωρίς θεσμούς αντιρρόπησης", υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ

"Η χώρα δεν μπορεί να πορευθεί με ασύμμετρο πολιτικό σύστημα" τόνισε αναφερόμενος στον θεσμό της Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Δεκ 2025 | 22:21

Καραμανλής: "Πλήγμα στην ποιότητα της δημοκρατίας η υποβάθμιση του ρόλου της Βουλής" - Τι είπε για Βενιζέλο

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε παρουσία του Ευ. Βενιζέλου, του Α. Σαμαρά, αλλά και του Ν. Δένδια σε εκδήλωση για τα 15 χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας "Δημοκρατία"

ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 30 Νοε 2025 | 19:08

Ευάγ. Βενιζέλος: "Στα εθνικά θέματα, τα διλήμματα πρέπει να τίθενται με τρόπο σοβαρό, όχι φοβικό"

"Χειριζόμαστε ελληνοτουρκικά, κυπριακό, με αίσθηση μακρού ιστορικού χρόνου. Θεωρούμε ότι ο χρόνος περνάει και αυτό είναι υπέρ ημών, το οποίο δεν είναι ακριβές"

Η ΑΝΑΦΟΡΑ 25 Νοε 2025 | 19:51

Ανδρέας Τσούνης: "Ο Αλέξης Τσίπρας είναι καθ' έξιν ψεύτης" - Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά για το βιβλίο

Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά σε όσα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην "Ιθάκη"

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2015 24 Νοε 2025 | 21:33

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μετέθεσε το ραντεβού μας για να γίνει η συγκυβέρνηση με Καμμένο - Η περιγραφή είναι μυθιστόρημα

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα και τη στιχομυθία με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε πως δεν ειπώθηκε η περιβόητη φράση "Σταύρο, σε πρόλαβε άλλος"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Νοε 2025 | 17:00

Αλέξης Τσίπρας: Ο διάλογος με τη Φώφη Γεννηματά και η διάψευση - "Για κακή τύχη του rebranding, ήμουν εκεί"

Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, διέψευσε τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας

ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ 19 Νοε 2025 | 13:45

Το σχόλιο Βενιζέλου για τον πρόεδρο Τασούλα και την ανησυχία του ότι δεν θα υπάρξει κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εκφράσει παρόμοια άποψη, λέγοντας ότι η χώρα δεν είναι "κυβερνήσιμη"

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΟΥΝΗΣ 18 Νοε 2025 | 08:30

Πολυτεχνείο: Η κόρη της Φώφης Γεννηματά στην κορυφή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία [εικόνες]

Η εικόνα της συγκίνησε πολλούς, όχι μόνο για το φορτίο της ιστορικής στιγμής, αλλά και γιατί σήμερα η μητέρα της, Φώφη Γεννηματά, θα είχε γενέθλια.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Οκτ 2025 | 18:15

Aνδρέας Τσούνης για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Λείπεις...

Για "μία απώλεια δυσαναπλήρωτη, αναντικατάστατη" κάνει λόγο ο Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος της Φώφης Γεννηματά

ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ 24 Οκτ 2025 | 09:40

Ο Βενιζέλος επιμένει για τη "μη διακυβερνήσιμη χώρα" και απαντάει στις αιχμές της κυβέρνησης: "Όντως, θα λέω ό,τι θέλω"

"Ζούμε σε μια περίοδο δημοκρατικής κόπωσης", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η απάντησή του στον Παύλο Μαρινάκη.

TΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ «KING GEORGE» 20 Οκτ 2025 | 10:25

Κύκλος Ιδεών: "Το αδιέξοδο της χώρας που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις"

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025, ώρα 18.00, στο ξενοδοχείο "King George" (Βασ. Γεωργίου 3, πλατεία Συντάγματος).

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ 16 Οκτ 2025 | 08:56

Βενιζέλος: Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη - Το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης απομειώθηκε και φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παίρνει ενεργό μέρος στη δημόσια συζήτηση σαν να είναι αντίδικο μέρος ή σαν να είναι εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης".

ΜΠΕΝΙ 15 Οκτ 2025 | 13:45

Επιστροφή Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ με θέση στο Επικρατείας; - Τι συζητείται στη Χαριλάου Τρικούπη

Σενάρια θέλουν τον πρώην υπουργό να επιστρέφει στη Βουλή με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Οκτ 2025 | 20:54

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αποχαιρετώ τον Γιώργο Κασιμάτη με τον σεβασμό που του αρμόζει

Με ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρετά τον Γιώργο Κασιμάτη.

ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 27 Σεπ 2025 | 17:56

Ευάγγελος Βενιζέλος: Το πρώτο πρόβλημα σήμερα είναι η ευρωπαϊκή ασφάλεια

"Το πρώτο πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πολιτική οντότητα είναι το υπαρξιακό"

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:09

Παρέμβαση Βενιζέλου υπέρ της εκταφής στα Τέμπη - Οι αναφορές στον Κρέοντα και την... κάθαρση

"Οποιοι παριστάνουν τον Κρέοντα ως προς την (εκ)ταφή των νεκρών, ας σκεφτούν το ταχύτερο ότι όλα τελούνται στο πλαίσιο μιας τραγωδίας η οποία δεν τελειώνει αν δεν επέλθει κάθαρση" έγραψε.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 15 Σεπ 2025 | 17:35

Βενιζέλος για Novartis: Οι ενορχηστρωτές και τα πρώτα βιολιά της σκευωρίας έχουν διαφύγει του δικαστικού ελέγχου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη Novartis, τονίζοντας ότι η καταδίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ 31 Ιουλ 2025 | 14:26

Ο Βενιζέλος κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για θεσμικό κατήφορο στη Βουλή, μετά τους χειρισμούς για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ασκεί οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή - "Κάνει λάθος, δεν ισχύουν αυτά που λέει", απαντά ο Μαρινάκης

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 31 Ιουλ 2025 | 12:45

Το Μαξίμου απαντάει στον Βενιζέλο για την ψηφοφορία στη Βουλή: Εκτός πραγματικότητας τα περί κρίσης νομιμοποίησης

Κυβερνητικές πηγές απάντησαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο που έθεσε ζήτημα ακυρότητας της ψηφοφορίας στη Βουλή για την προανακριτική ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Ιουλ 2025 | 10:48

Βενιζέλος: Ακυρη η ψηφοφορία στη Βουλή για την προανακριτική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ευτελισμός των θεσμών λόγω κρίσης νομιμοποίησης

Ακυρη κατέστη η χθεσινή ψηφοφορία σχετικά με τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΡΒΕΝΗΣ 31 Ιουλ 2025 | 09:02

Αντιπρόεδρος Κύκλου Ιδεών: Ψηφίσαμε κυβέρνηση Μητσοτάκη για να φύγει η ΣΥΡΙΖΑικη λαίλαπα, αλλά αποδείχτηκε ελλιποβαρής

"Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να απολογηθούν, επιτίθενται καθημερινά στην αντιπολίτευση γιατί λέει εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις", λέει ο Χρήστος Δερβένης.

ΜΕΤΕΩΡΑ 13 Ιουλ 2025 | 12:00

Οι δύο "παραλίες των βουνών" του Ασπροποτάμου: Εκεί που η φύση συναντά τη δροσιά - Ξεκούραση και πεντακάθαρα νερά σε αλπικό τοπίο

Μια απρόσμενη, αλλά συναρπαστική καλοκαιρινή πρόταση έρχεται φέτος από τα ορεινά του Δήμου Μετεώρων, εκεί όπου η φύση συναντά τη δροσιά του Ασπροποτάμου.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ 11 Ιουλ 2025 | 11:29

Η αιχμηρή απάντηση Βενιζέλου στον Γεραπετρίτη για την τροπολογία του μεταναστευτικού: Δεν βρίσκω λογική και νομική συνοχή

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανήλθε με νέα τοποθέτηση, μετά την απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Ιουλ 2025 | 13:49

Απάντηση Μαρινάκη σε Βενιζέλο: Δεν ενεργοποιούμε το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ - Οφείλαμε να αντιδράσουμε σε μια έκτακτη κατάσταση

"Είναι κατ' αναλογία η ίδια ακριβώς τεκμηρίωση και νομική ανάλυση που ακολουθήθηκε και στη μεταναστευτική κρίση τον Μάρτιο του 2020", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Ιουλ 2025 | 12:23

Ο Βενιζέλος ζητά διορθώσεις στην τροπολογία για το μεταναστευτικό: "Ανεπίγνωστη επίκληση διάταξης περί πολιορκίας"

"Η εύκολη και ανεπίγνωστη επίκληση αυτής της διάταξης της ΕΣΔΑ θέτει ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου στη χώρα μας", αναφέρει ο Ε. Βενιζέλος.

"ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ" 06 Ιουλ 2025 | 16:28

Θεοδωράκης για Συμβούλιο των αρχηγών το 2015: Αν πλακωνόμασταν, θα έπρεπε να επιστρέψουμε στη δραχμή

"Αν πλακωνόμασταν, θα έπρεπε να επιστρέψουμε στη δραχμή", σημειώνει σε ανάρτηση του ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στο Συμβούλιο το 2015.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 16 Ιουν 2025 | 09:05

Αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Η ικανοποίηση Βενιζέλου και οι αιχμές Δούκα

Το ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει την αντίθεσή του και καταψήφισε τον νόμο Πιερρακάκη, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικός και διευθετεί συμφέροντα.

ΣΤΟ MEGA 13 Ιουν 2025 | 18:11

Άραχθος: "Ήταν σαν να μου είπε, μπαμπά βγάλε με από εδώ, δεν μπορώ να πάρω ανάσα" - Συγκλονίζει ο άνδρας που βούτηξε να σώσει τα παιδιά

"Μας το πήρε ο Θεός - Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει σε κάποια καρδιά και έτσι θα την ακούω", είπε ο πατέρας του 14χρονου Σπύρου - Η περιγραφή φίλου των παιδιών που είδε ό,τι έγινε

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 11 Ιουν 2025 | 14:32

Βουλή: Παραμένει στους 151 βουλευτές η απόλυτη πλειοψηφία και μετά την έκπτωση των 3 "Σπαρτιατών" - Τι λέει ο Κακλαμάνης

"Όλα τα κόμματα είναι υπέρ του 151, διαισθάνομαι ότι και η κυβέρνηση θα είναι του 151" διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ 11 Ιουν 2025 | 13:20

Μύλος με τη Βουλή των 297: Οι συνταγματολόγοι διαφωνούν με την "πλειοψηφία των 149"

Η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 297, μετά την έκπτωση από το αξίωμα 3 βουλευτών των Σπαρτιατών, έφερε διαφωνίες σχετικά με τις νέες πλειοψηφίες που απαιτούνται στις ψηφοφορίες στη Βουλή.

ΟΜΙΛΙΕΣ 10 Ιουν 2025 | 20:33

Βενιζέλος για απόφαση κατά "Σπαρτιατών": "Ο όλος αριθμός των βουλευτών είναι 300, δεν σας καταλαμβάνω εξαπίνης" [βίντεο]

"Με εξέπληξε ότι θα έχουμε μια Βουλή 297 βουλευτών. Ποτέ δεν είχαμε ξανά", παρατήρησε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 06 Ιουν 2025 | 10:30

Βενιζέλος στη δίκη Novartis: "Δεν είναι αυτοί οι πραγματικοί κατηγορούμενοι - Πολιτικά τα κίνητρα των ηθικών αυτουργών"

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε χθες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis για ψευδή κατάθεση.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 22 Μαϊ 2025 | 13:25

Κατσέλη: Στόχος ένα προοδευτικό κυβερνητικό σχήμα στις επόμενες εκλογές - Τι είπε για "μυστικά δείπνα" και Αλέξη Τσίπρα

Ερωτηθείσα αν οι πρωτοβουλίες που παίρνει είναι σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα, απάντησε πως "δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο τέτοιας συνεργασίας".

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 20 Μαϊ 2025 | 16:05

Λούκα Κατσέλη: Χρειάζεται ευρύτερη συσπείρωση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων – Επικεφαλής θα μπορούσε να ήταν ο Τσίπρας

"Η προγραμματική βάση έχει σημασία. Χωράει όλους όσοι ασπάζονται βασικές αρχές και τους βασικούς πυλώνες μιας προγραμματικής συμφωνίας"

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ 19 Μαϊ 2025 | 16:30

"Μυστικός δείπνος" Κατσέλη με 4 προσκεκλημένους για το μέλλον της Κεντροαριστεράς- Ποιοι έδωσαν το παρών

Ξανά στο προσκήνιο φέρνει τα σενάρια για συνεργασία της Κεντροαριστεράς το δείπνο που παρέθεσε η Λούκα Κατσέλη.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ 20 FERRARI 12 Μαϊ 2025 | 16:57

Τραγικό τέλος για ζευγάρι Βρετανών σε διακοπές στην Ισπανία: Έπεσαν με την αξίας μισού εκατ. ευρώ Ferrari τους σε ποτάμι

Πήγαν στην Ισπανία για να τρέξουν με τη Ferrari τους σε ειδικές διαδρομές βουνού - Έχασαν τον έλεγχο και κατέληξαν σε ποτάμι όπου βρήκαν τραγικό τέλος

ΠΑΣΟΚ 06 Μαϊ 2025 | 09:56

Διαμαντοπούλου κατά Κωνσταντοπούλου: Όταν ο Βενιζέλος πάλευε για τη χώρα, εκείνη ανέβαινε στα κάγκελα της ΕΡΤ

Η Άννα Διαμαντοπούλου ενοχλήθηκε από το σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι θέλει να κυβερνήσει "χωρίς Βενιζέλους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ 10 Απρ 2025 | 10:24

Το debate Βενιζέλου, Σακελλαροπούλου, Γεραπετρίτη και Δελλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος και σε τι εύρος; Τις απαντήσεις κλήθηκαν να δώσουν οι τέσσερεις ειδικοί προσκεκλημένοι.

DELPHI ECONOMIC FORUM 10 Απρ 2025 | 08:43

Βενιζέλος: Ο Τραμπ λέει ότι δεν θα επωμιστεί το κόστος της ευρωπαϊκής άμυνας και σε αυτό έχει δίκιο

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Κ. Βενιζέλος είπε ότι τα πάντα είναι προσανατολισμένα στον τουρκικό κίνδυνο, οπότε το γεγονός ότι διασπάται διεθνώς η αίσθηση ασφάλειας αποτελεί μικρότερη απειλή για μας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 09 Απρ 2025 | 15:35

Η άγρια κόντρα Βενιζέλου - Αλιβιζάτου για το Σύνταγμα, τα καρφιά που αντάλλαξαν και η προϊστορία της

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά στον Νίκο Αλιβιζάτο για την ερμηνεία του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 01 Απρ 2025 | 11:03

Βενιζέλος: Ηταν λάθος που έδωσα δημοσίως "συμβουλή" στον Αντ. Σαμαρά - Υπερβολικά ισχυρό το πρόσωπο του πρωθυπουργού

Την παραδοχή ότι δεν χρειαζόταν να δώσει συμβουλή στον Αντώνη Σαμαρά έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

"ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;" 28 Μαρ 2025 | 10:00

Ευάγγελος Βενιζέλος: "Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά - Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη έχει καταρρακωθεί"

"Το μεγάλο θέμα είναι το κράτος δικαίου" σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ 23 Μαρ 2025 | 20:29

Τροχαίο δυστύχημα στη Λακωνία: Στη θέση του οδηγού δεμένη με τη ζώνη βρέθηκε η 15χρονη που σκοτώθηκε

Στη θέση του οδηγού και δεμένη με τη ζώνη βρέθηκε η 15χρονη που σκοτώθηκε στο τροχαίο δυστύχημα στη Λακωνία.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 23 Μαρ 2025 | 16:45

Ευάγ. Βενιζέλος για Τριαντόπουλο: Ο χειρισμός της Προανακριτικής καταστρατηγεί το Σύνταγμα

Η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου όσον αφορά τις κυβερνητικές κινήσεις σχετικά με την προανακριτική για την τραγωδία των Τεμπών - Ποιους κινδύνους επισημαίνει

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ LIVE NEWS 21 Μαρ 2025 | 20:29

Αποκάλυψη Μαλέλη: "Εξελίξεις στον κεντροαριστερό χώρο τις επόμενες ημέρες - Ο ρόλος του Τσίπρα στο νέο κόμμα" [βίντεο]

"Θα υπάρξουν κινήσεις τις επόμενες ημέρες για την ενότητα του χώρου, θα γίνει κάλεσμα σε όλα τα κόμματα της κεντροαριστεράς" αποκάλυψε ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του MEGA

ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ 20 Μαρ 2025 | 15:36

Ο Σαμαράς απαντά στον Βενιζέλο: Παραμένω μάχιμος όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους - Το καρφί για τον Τσάφο

Η απάντηση Σαμαρά στη συμβουλή Βενιζέλου να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική.

ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ 19 Μαρ 2025 | 17:20
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ 19 Μαρ 2025 | 13:14

Αμεση ανάλυση: "Κόλπο" ή θετική εξέλιξη η παραπομπή Τριαντόπουλου στους φυσικούς του δικαστές; Γιατί αντιδρά η αντιπολίτευση

Θετική εξέλιξη γιατι δικαστικοποιεί τη διαδικασία για τις ευθύνες υπουργών, δήλωσε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος για την απόφαση Τριαντόπουλου.

ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΙΔΕΩΝ 19 Μαρ 2025 | 08:22

Βενιζέλος: Πρόωρα και άκαιρα τα κηρύγματα περί επιστροφής στην κανονικότητα - Η προειδοποίηση για την Τουρκία

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι δεν ήταν λανθασμένη η θέση που πήρε η Ελλάδα στην κρίση της Ουκρανίας ακολουθώντας τη στάση των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΙΔΕΩΝ 18 Μαρ 2025 | 14:09

"Βόμβα" Βενιζέλου: Πιθανό να ασκηθεί δίωξη για τα Τέμπη και σε δεύτερο υπουργό, εκτός του Τριαντόπουλου- Ποιον εννοεί

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι είναι πιθανό να τεθεί ζήτημα άσκησης δίωξης κατά Υπουργού για το δυστύχημα των Τεμπών.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ» 18 Μαρ 2025 | 09:55

Live η τρίτη ημέρα του συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών: "Νέες προκλήσεις για την ΕΕ και την Ελλάδα"

Το συνέδριο ολοκληρώνεται με τη συζήτηση Ευάγγελου Βενιζέλου – Αλέξη Παπαχελά.

LOSE LOSE 17 Μαρ 2025 | 14:01

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Η οικονομία θα κρίνει τις εκλογές και όχι τα Τέμπη- Θα πληρώσουμε ακριβά τους δασμούς του Τραμπ

Από τους δασμούς όλοι θα βγούμε χαμένοι, σημείωσε ο επικεφαλής της Metlen Ευάγγελος Μυτιληναίος

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 17 Μαρ 2025 | 12:25

Live το συνέδριο του Κύκλου Ιδεών: "Ελληνική οικονομία και Διεθνείς προκλήσεις"

Live το πρόγραμμα εργασιών της 2ης ημέρας του συνεδρίου.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ» 17 Μαρ 2025 | 10:27

Κύκλος Ιδεών: Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΙΔΕΩΝ 16 Μαρ 2025 | 21:07

Βενιζέλος: "Με όσα κάνει ο Τραμπ θα έπρεπε να ανησυχούμε με το θέμα της ασφάλειας της χώρας"

Για τη θέση της Τουρκίας στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται, ο κ. Βενιζέλος είπε πως υπό πολλές προϋποθέσεις προκύπτει ζήτημα για ένα νέο Ελσίνκι-2.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 03 Φεβ 2025 | 23:11

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε τι του έδινε ο Αλέξης Τσίπρας για να συγκυβερνήσουν: "Περισσότερα υπουργεία από τον Καμμένο"

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για τις δύο συναντήσεις που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 23 Ιαν 2025 | 18:22

Οργή ΠΑΣΟΚ για τα περί μυστικής συνάντησης Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη: "Τα Όσκαρ να συμπεριλάβουν την εφημερίδα του Βαξεβάνη"

Πρόκειται για το δημοσίευμα του Documento με τίτλο "η κρυφή συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη για να βάλουν τον Βενιζέλο Πρόεδρο και η εξαπάτηση".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 15 Ιαν 2025 | 12:47

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης "έκοψε" Σακελλαροπούλου και Βενιζέλο - Το παρασκήνιο της επιλογής Τασούλα

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ο νυν πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ 15 Ιαν 2025 | 10:02

Παρουσίαση βιβλίου με Σακελλαροπούλου, Βενιζέλο, Μπακογιάννη και πάνελ υποψηφίων... προέδρων [εικόνες - βίντεο]

Το παρών έδωσαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Άννα Διαμαντοπούλου, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Σταύρος Μπένος.

ΠΤΔ 15 Ιαν 2025 | 07:27

Φαβορί ο Τασούλας για ΠτΔ - Ο χρησμός Μητσοτάκη πριν το τελευταίο τετ α τετ με τη Σακελλαροπούλου

Ο Κώστας Τασούλας, τρεις φορές εκλεγμένος Πρόεδρος της Βουλής, με μεγάλες πλειοψηφίες, φαίνεται ότι είναι η τελική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ; 14 Ιαν 2025 | 07:29

Γιατί όλα τα σημάδια δείχνουν Κώστα Τασούλα για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Το "ρίσκο" Βενιζέλου

Η επιλογή Βενιζέλου θα αντικατόπτριζε στην πράξη την συναίνεση, δεν θα ήταν ωστόσο... ευχάριστη για πολλά στελέχη της "γαλάζιας" ΚΟ, τα οποία βλέπουν "πολύ" ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ 13 Ιαν 2025 | 09:48

Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Μπακογιάννη και Μπένος στην παρουσίαση του βιβλίου ‘Κυνηγημένοι από την Ιστορία"

Η παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του Γιάννη Λασκαράκη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στον Ιανό.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΚΑΙ 06 Ιαν 2025 | 15:49

"Καμπανάκι" κινδύνου και για τον Ιλισό: Σχηματίστηκε τεράστια λίμνη, φθορές στα πλευρικά τοιχία [βίντεο]

Μία τεράστια τρύπα σε πάρκινγκ στην Καλλιθέα προκλήθηκε, σύμφωνα με τους ειδικούς, από τη διάβρωση που προκαλεί το νερό της λίμνης - Αυτό ανησυχεί τους ειδικούς και για πολλά σημεία του Κηφισού

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 05 Ιαν 2025 | 11:45

Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρετούν τον Κώστα Σημίτη

Στη συμβολή του Κώστα Σημίτη στην πορεία της χώρας αναφέρθηκαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ 04 Ιαν 2025 | 23:41

Υπόγειες λίμνες στον Κηφισό: Θέμα χρόνου να καταρρεύσουν τμήματα αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις, προειδοποιούν οι σπηλαιολόγοι

Ανησυχία για τον Κηφισό και την εθνική οδό από όπου περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα και φορτηγά

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 02 Ιαν 2025 | 17:00

Γιάννης Στουρνάρας: Αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, θα γινόμασταν Συρία

"Η χώρα έχει πρόεδρο η οποία είναι πολύ καλή κατά την άποψή μου", είπε ο Γιάννης Στουρνάρας για τα σενάρια που τον θέλουν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 19 Δεκ 2025 | 20:55

Πλεύρης: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος - Εχουμε πολιτική ευθύνη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι είπε ο υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι "έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Δεκ 2025 | 16:43

Αγρότες: Η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - Ποια υλοποιούνται, ποια δεν γίνεται να επιλυθούν

16+4 αιτήματα αγροτών υλοποιούνται ή βρίσκονται υπό επεξεργασία για να βρεθεί λύση αναφέρουν πηγές του ΥΠΑΑΤ - Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 19 Δεκ 2025 | 16:42

Άδωνις: Εντελώς πρωτότυπο το βιβλίο μου "Ρώμη" - Οι τοξικοί έσκασαν από τον φθόνο τους για τη μεγάλη εκδοτική επιτυχία

"Ανόητος χρήστης του διαδικτύου "κατήγγειλε" ότι είχα κλέψει το βιβλίο της εξαιρέτου συγγραφέως Mary Beard" λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ 19 Δεκ 2025 | 16:12

Στο ΟΑΚΑ η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Της χάρισαν φανέλα του ΠΑΟ, συναντήθηκε με Δ. Γιαννακοπούλου, Ναν, Αταμάν

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ βρέθηκε με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, τον Κέντρικ Ναν και τη Δέσποινα Γιαννακοπούλου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 19 Δεκ 2025 | 15:49

Επίθεση Φλωρίδη σε Κωνσταντοπούλου: Eίναι ό,τι πιο πολιτικά χυδαίο, ανήθικο και αντιαισθητικό

Στη ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε ο κ.Φλωρίδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ 19 Δεκ 2025 | 14:22

"Γαλάζιος" καβγάς Καιρίδη - Δαβάκη στη Βουλή: "Πού είναι ο Δένδιας; Απαράδεκτο που δεν ήρθε" - "Πώς κάνεις έτσι;"

"Προσβάλει την επιτροπή και τη Βουλή με την απουσία του", είπε ο Καιρίδης στον Δαβάκη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 19 Δεκ 2025 | 13:58

Πέρασε με 159 "ναι" από τη Βουλή η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση στην ΑΑΔΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 19 Δεκ 2025 | 13:48

Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ: "Το σκάνδαλο αυτό είναι η ωμή εκδοχή του κράτους - λάφυρου"

"Τα ΕΛΤΑ δεν απέτυχαν. Υπονομεύτηκαν", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 19 Δεκ 2025 | 13:36

Τουρκία: "Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά με τη βοήθεια του Ισραήλ" - Εφτιαξαν και χάρτη

"Η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος, η Λέσβος η Χίος και τα Ψαρά. σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης" είναι αποστρατιωτικοποιημένα, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 19 Δεκ 2025 | 12:40

Κώστας Τσουκαλάς: Μετά τα τελεσίγραφα, ήρθαν οι απειλές της κυβέρνησης κατά των αγροτών

"Ο κ. Βορίδης, βασικός πολιτικός υπαίτιος της ασφυκτικής κατάστασης στον ΟΠΕΚΕΠΕ", σχολιάζει ο κ. Τσουκαλάς

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 19 Δεκ 2025 | 10:36

"Από αύριο μόνο φραπέ": Ο Καραναστάσης για την κλήση της Τροχαίας επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

"Αυτό που έγινε όμως την Τρίτη, δεν είναι είδηση δύο μέρες μετά. Μπορεί σήμερα κάτι να εξυπηρετεί", έγραψε ο πρώην βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Διαμαντής Καραναστάσης.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ 19 Δεκ 2025 | 08:30

Μητσοτάκης για αγρότες: Ναι στον διάλογο, όχι στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας - Δεν θα ενδώσουμε σε μαξιμαλισμό

"Η κυβέρνηση έχει σκύψει με προσοχή πάνω στα προβλήματα των αγροτών. Θεωρεί ότι έχει αντιμετωπίσει πολλά από τα δικαιολογημένα αιτήματα" δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ 19 Δεκ 2025 | 07:36

Επιμένουν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά θα ανοίξουν οι δρόμοι για τις γιορτές - Ανακούφιση στην κυβέρνηση

Ανοιχτοί δρόμοι από τους αγρότες, αναδίπλωση στο σχέδιο για τα ΕΛΤΑ. Οι κινήσεις της κυβέρνησης.

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 19 Δεκ 2025 | 07:14

Μητσοτάκης για Ουκρανία: Η ενδεδειγμένη λύση το δάνειο από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού

"Θεωρώ ότι η λύση η οποία προκρίθηκε, ένα δάνειο δηλαδή από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ήταν η ενδεδειγμένη λύση", δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Δεκ 2025 | 23:09

ΠΑΣΟΚ: Η σιωπή της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις στη δίκη του Predator είναι αποκαλυπτική της ενοχής της

Για το Predator "αποδεικνύεται κόλαφος για τη συγκάλυψη του σκανδάλου εκ μέρους της κυβέρνησης", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 18 Δεκ 2025 | 21:53

Ξεπέρασε τα όρια πρόκλησης συνεργάτης του Ερντογάν: Ζήτησε την προσάρτηση των Κατεχόμενων από την Τουρκία

Η παρουσία του Τουρκικού Στρατού στα Κατεχόμενα είναι "εγγύηση" για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, σύμφωνα με τον Ισμαΐλ Οζντεμίρ

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ MEGA 18 Δεκ 2025 | 20:58

Δημοσκόπηση Metron Analysis: "Μπλόκο" αγροτών στα ποσοστά της ΝΔ - Πρώτη σε δημοτικότητα η Κωνσταντοπούλου

Μεγάλη ενίσχυση για την Πλεύση Ελευθερίας και την Ελληνική Λύση καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, άνοδος για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ - Απώλειες για τη ΝΔ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 18 Δεκ 2025 | 20:56

Νέο "ροντέο" στην Εξεταστική με Λαζαρίδη - Κωνσταντοπούλου: "Είστε επίορκος και συκοφάντης"

Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου με Λαζαρίδη και Συρεγγέλα στην Εξεταστική - "Ετοιμαστείτε για ομαδικές αγωγές και μηνύσεις"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Δεκ 2025 | 19:42

Η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ καλωσορίζει τη φρεγάτα "Κίμων" - Είχε υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες

Η βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, υπερψήφισε τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό, αψηφώντας την επίσημη γραμμή του κόμματος

ΤΙ ΛΕΝΕ 18 Δεκ 2025 | 19:06

Πηγές του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης απαντούν στους αγρότες: "Ναι στον διάλογο, όχι στην ταλαιπωρία της κοινωνίας"

"Εχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι ενδιαφερόμαστε για το σύνολο των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα" αναφέρουν πηγές του Υπουργείου

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 18 Δεκ 2025 | 17:38

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Εξαιρετικά δυσλειτουργική η σχέση Σημανδράκου - Αυγενάκη", κατέθεσε ο Μπρατάκος

Η κατάθεση του Γιάννη Μπρατάκου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 18 Δεκ 2025 | 17:30

Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: Με είπε επίτηδες παιδοβιαστή - Θα της κάνω μήνυση και αγωγή

Αν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν ζητήσει συγγνώμη, ο υπουργός Υγείας θα προσφύγει στα ποινικά και αστικά δικαστήρια

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Δεκ 2025 | 17:29

Βέμπερ: Σπουδαίο επίτευγμα η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - O Μητσοτάκης το πρόσωπο αυτής της επιτυχίας

"Συγχαρητήρια σε όλους σας και στον Κυριάκο (σ.σ Πιερρακάκη) εύχομαι καλή τύχη στη διαχείριση του Eurogroup", ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 18 Δεκ 2025 | 17:29

Τριαντόπουλος σε ανακρίτρια: Δεν έδωσα εντολή για την αλλοίωση του χώρου της τραγωδίας στα Τέμπη

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση και το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί αν θα υπάρξει Ειδικό Δικαστήριο ή θα προχωρήσει σε απαλλαγή του Χρήστου Τριαντόπουλου

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 18 Δεκ 2025 | 16:16

Νίκος Παππάς: Πληροφορίες ότι βρίσκεται στην Αθήνα - Φυγαδεύτηκε μέσω Γερμανίας για να γλιτώσει το αυτόφωρο

Ο Νίκος Παππάς διαφεύγει τη σύλληψη για τη βίαιη επίθεση στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο.