Follow us

Ψηφίστηκαν με 177 "ναι" τα έκτακτα μέτρα του μεταναστευτικού - Πλεύρης: "Τέλος το παραμύθι με τις μωρομάνες"

Για έκτακτες συνθήκες έκανε λόγο ο Θάνος Πλεύρης υποστηρίζοντας την τροπολογία με τα έκτακτα μέτρα για το μεταναστευτικό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής υπερψηφίστηκε η τροπολογία με τα έκτακτα μέτρα για το μεταναστευτικό και την τρίμηνη αναστολή των αιτήσεων ασύλου για όσους έρχονται από τη Β. Αφρική. Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν 177 βουλευτές, κατά 74 και παρών 42. Ναι ψήφισε η ΝΔ, η Ελληνική Λύση και ανεξάρτητοι βουλευτές. "Παρών" δήλωσε το ΠΑΣΟΚ και η Νίκη, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά.

Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουμε και σύνορα, έχουμε και Επικράτεια και θα την προστατεύσουμε", διεμήνυσε από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης, ο οποίος απάντησε νωρίτερα στην αντιπολίτευση σχετικώς με το αίτημά της να απορριφθεί ως αντισυνταγματική η τροπολογία για το άσυλο.

Ο κ. Πλεύρης, αφού περιέγραψε "έκτακτες συνθήκες" για τη χώρα με τις χιλιάδες παράνομων μεταναστών να καταφτάνουν και το ασύμβατο προφίλ των ανθρώπων αυτών με το προσφυγικό προφίλ (που θα έχριζε ανθρωπιστικής προστασίας) απέρριψε τα επιχειρήματα περί αντισυνταγματικότητας της ρύθμισης, επικαλούμενος την απόλυτη συνάφεια της διάταξης με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εφαρμόστηκε το 2020 στον Έβρο και φέρει την σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως συνταγματική. Ταυτοχρόνως, διαβεβαίωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι η τροπολογία αυτή έρχεται μετά από πλήρη συνεννόηση και συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αναγνώρισε καθεστώς έκτακτων συνθηκών για τη χώρα.

Ψηφίστηκαν με 177 "ναι" τα έκτακτα μέτρα του μεταναστευτικού - Πλεύρης: "Τέλος το παραμύθι με τις μωρομάνες"

Δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται με το "παρών" στην ψηφοφορία για την τροπολογία, ωστόσο υποστήριξε την αντισυνταγματικότητα της τροπολογίας, ο υπουργός διερωτήθηκε "πώς μπορεί να λέει ότι κάτι είναι αντισυνταγματικό και να μην το καταψηφίζει;" και απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: "Θεωρείτε ότι είναι αντισυνταγματικό το άρθρο 1 που λέει ότι αναστέλλεται η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου από άτομα που εισέρχονται παράνομα; Όσοι σήμερα μιλήσατε για αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης αποδέχεστε ότι ήταν αντισυνταγματική κι η ΠΝΠ στον Έβρο. Και κανονικά θα έπρεπε να με κατηγορήσετε για το αντίθετο. Η ΠΝΠ στον Έβρο που κρίθηκε συνταγματική ήταν για όλη την Επικράτεια κι εμείς εδώ κάνουμε μια νομοθετική ρύθμιση που έχει γεωγραφικό προσδιορισμό και αναφέρεται στη Βόρειο Αφρική. Επίσης, έχει γίνει και σε συνεννόηση και ενημέρωση της ΕΕ για την οποία μάλιστα είπατε ότι έχει γίνει ανακοίνωση που αντιλαμβάνεται πλήρως τις έκτακτες συνθήκες".

"Οι έκτακτες συνθήκες αυτές είναι ότι το 2024 από τη Βόρειο Αφρική εισήλθαν 4.000 άτομα, το 2025 το πρώτο πεντάμηνο εισήλθαν διπλάσιοι και τις τελευταίες ημέρες είχαμε 1.000 άτομα την ημέρα. Κι αυτή τη στιγμή στις ακτές της Λιβύης υπάρχουν 3 εκατ. άνθρωποι" είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και επιτέθηκε και στα κόμματα της Αριστεράς επισημαίνοντας πως στην ουσία προτείνουν να δέχεται χιλιάδες άτομα κάθε μέρα η χώρα, οι οποίοι μετά θα κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Επικράτεια.

"Η Αριστερά μας λέει ότι πρέπει και να τους καταγράφουμε και να τους δώσουμε άσυλο. Το ΠΑΣΟΚ κι ο κ. Ανδρουλάκης λέει κάντε γρήγορα την εξέταση ασύλου να την απορρίψετε αφού δεν έχουν προσφυγικό προφίλ. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον έξι μήνες με 1.000 άτομα την ημέρα. Δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στις δομές που έχουν πεπερασμένες δυνατότητες, κάνουμε καταγραφή και αίτηση ασύλου και μετά να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Ομόνοια, στον 'Αγιο Παντελεήμονα και στην ελληνική επικράτεια. Αυτό να το πείτε στις τοπικές κοινωνίες. Αυτό λέτε στην εθνική αντιπροσωπεία και εγκαλείτε μια κυβέρνηση που έρχεται και λέει ότι "για να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση έρχομαι και κάνω αναστολή υποβολής του ασύλου και δυνατότητα κράτησης για να μπορώ να ελέγξω αυτή την κατάσταση και μετά επιστροφή".

Ο κ. Πλεύρης, μίλησε για μια απολύτως σταθμισμένη ρύθμιση και επικαλέστηκε ανάλογες αποφάσεις χωρών, όπως της Ισπανίας, η οποία δέχθηκε αντίστοιχη πίεση "στα χαρακτηριστικά της εισβολής όπως έχουμε αυτή τη στιγμή" και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το αποδέχθηκε. "Τα θέματα συνταγματικότητας για να τα λύσουμε επικαλούμαι μια προσωρινή διαταγή του ΣτΕ στην περίπτωση του Έβρου, όπου μάλιστα την προσφυγή την κάνει εγκυμονούσα και απορρίπτει το αίτημα" προσέθεσε. Σχετικώς με το άρθρο 15, για το οποίο δημοσίευσε σχετικό άρθρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν το ενεργοποιεί παρότι συντρέχουν οι συνθήκες, παρά επιλέγει προδήλως ένα πιο ήπιο μέτρο. "Διότι άμα ήταν να ενεργοποιήσουμε πηγαίναμε και σε άλλες διαδικασίες. Δεν χρειάζεται. Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά, αλλά ότι συντρέχουν οι συνθήκες συντρέχουν" εξήγησε.

Ως προς το προφίλ των μεταναστών, ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε ότι από τους 507 που εισήλθαν στο Λαύριο, 495 είναι άνδρες και 16 γυναίκες. "Τέλος λοιπόν το παραμύθι με τις μωρομάνες, εδώ έχουμε παρουσία ανθρώπων από 18 έως 30 ετών, οι οποίοι με βάση το προφίλ τους, που είναι στην συντριπτική πλειοψηφία από την Αίγυπτο, δεν δικαιούνται καμίας προστασίας" υπογράμμισε.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Απευθυνομένος τέλος προς το ΚΚΕ, ο κ. Πλεύρης είπε με σκωπτικό τόπο "ευχαριστούμε κύριοι του ΚΚΕ" διότι μίλησε για παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης του 1951 η οποία έγινε για να προστατεύσει τον κόσμο που ήταν στη Σοβιετική Ένωση και έφευγε. "Γι' αυτό έγινε και χαίρομαι που έρχεται εδώ και την επικαλείται την Σύμβαση της Γενεύης που έγινε για να σώσει τους ανθρώπους που ήταν στη Σοβιετική Ένωση και ήθελαν να την κοπανήσουν. Ευχαριστούμε" ανέφερε.

Οι θέσεις των κομμάτων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Παύλος Χριστίδης υποστήριξε την αντισυνταγματικότητα της τροπολογίας λέγοντας ότι η χρησιμοποίηση του άρθρου 15 του ΕΣΔΑ "δημιουργεί τεράστιο ζήτημα και οι απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη δημιουργούν προβληματισμό, εάν όχι γέλια", Η κυβέρνησης είπε "παραδέχεται ότι επικαλείται το άρθρο 15 ΕΣΔΑ χωρίς να χρησιμοποιεί!" δηλαδή "δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε ενημέρωση στο Συμβούλιο της Ευρώπης όπως αξιώνει το άρθρο 15 του ΕΣΔΑ, θα υπάρξει παραβίαση απροκάλυπτη. Με επιχειρηματολογία που προσιδιάζει σε συνθήκες πολιορκίας του άρθρου 48 του Συντάγματος" και αναρωτήθηκε "να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες και έκδοση σχετικού Διατάγματος; Ποιος τα σκέφτεται αυτά τα πράγματα;" Ο κ. Χρηστίδης κατέληξε λέγοντας ότι "η Ελλάδα αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια αντίστοιχο πρόβλημα και στον Έβρο και στα Δωδεκάνησα αλλά τέτοια νομική επίκληση δεν είχαμε. Είναι η πρώτη φορά από την εποχή της δικτατορίας που δημιουργούνται προϋποθέσεις εξαίρεσης της χώρας από τον ΕΣΔΑ. Η κυβέρνηση δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός υποστήριξε την ένσταση αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας λέγοντας ότι "η φύλαξη των συνόρων είναι δικαίωμα και υποχρέωση της χώρας, όμως πρέπει να υπακούει στην απαρέγκλιτη τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας". Υποστήριξε πως η τροπολογία είναι αντίθετη με το άρθρο 5 (παράγραφος 2) του Συντάγματος που θεσπίζει ότι όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, το οποίο είναι δεσμευτικό και υποχρεωτικό. Επίσης, παραβιάζει την αναστολή πρόσβασης στο άσυλο με γεωγραφικά κριτήρια δηλαδή το άρθρο 18 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (κατοχύρωση δικαιώματος στην αίτηση ασύλου), το άρθρο 33 της Σύμβασης της Γενεύης (απαγόρευση επαναπροώθησης) και την Οδηγία 2013/32 της ΕΕ (διαδικασίες ασύλου). Η επιστροφή χωρίς καταγραφή, πρόσθεσε, συνιστά pushback και παραβίαση του δικαιώματος σε ατομική εξέταση αιτήματος διεθνούς προστασίας. "Είναι διατάξεις αναγκαστικού δικαίου, διεθνούς δικαίου που δεσμεύουν τη χώρα και είναι όπλο και για τη χώρα απέναντι σε άλλους το παραβιάζουν. Η επιστροφή λοιπόν, χωρίς καταγραφή συνιστά de facto και παραβίαση του δικαιώματος για ατομική εξέταση αιτήματος διεθνούς προστασίας στο οποίο ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε χτες και ομολόγησε ότι αυτό θα πρέπει να τηρείται σε κάθε περίπτωση", υπογράμμισε ο Γ. Ψυχογιός. Η τροπολογία αυτή είπε ο κ. Ψυχογιός δημιουργεί ένα καθεστώς νομικής αορατότητας (legal limbo). Η αποκλειστική επίκληση της "παράνομης εισόδου" και της "προέλευσης από Βόρεια Αφρική" καταργεί τη διάκριση μεταξύ προσώπων που διαφεύγουν διώξεων ή πολέμου (και δικαιούνται άσυλο) και προσώπων που μετακινούνται για άλλους λόγους. Ενώ καταργείται στην πράξη η εξατομικευμένη εξέταση, που αποτελεί θεμέλιο του προσφυγικού δικαίου. Ο βουλευτής ανέφερε ότι για την αναστολή ασύλου στον Έβρο το 2020 υπήρξε κατακραυγή εναντίον της χώρας μας και πρόσθεσε πως "το διεθνές δίκαιο δεν είναι δυνατόν να τηρείται a la carte καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι "δημιουργεί γκρίζες ζώνες "αόρατων" ανθρώπων που δεν εντάσσονται σε κανένα καθεστώς. Ο κ. Ψυχογιός ανέφερε ότι η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η υποβολή αιτήματος ασύλου, η γρήγορη και δίκαιη εξέταση του, προκειμένου να αποφασιστεί ποιος δικαιούται άσυλο και ποιος όχι και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες επιστροφής για αυτούς που δεν δικαιούνται. Με μεταφορά των ανθρώπων που φτάνουν στην Κρήτη σε δομές της ενδοχώρας, "τις οποίες η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει".

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, ανέφερε πως υποστηρίζει ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική γιατί "θεωρούμε και συμφωνούμε ότι με αυτή την ντροπιαστική, σκληρή, άγρια, απάνθρωπη και ρατσιστική τροπολογία παραβιάζεται η διεθνής συνθήκη της Γενεύης που υπερισχύει του εθνικού δικαίου, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος". Η βουλευτής ανέφερε ότι η μη καταγραφή μεταναστών και προσφύγων καταπατά τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του Ανθρώπου, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος. Παραβιάζει ακόμα την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας όσων βρίσκονται στην επικράτεια, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.2.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας, για αυτό όπως είπε "παρότι η κυβέρνηση κάνει "μισό βήμα" και "μισή δουλειά" θα την ψηφίσει". Επισήμανε ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία της έντασης αντισυνταγματικότητας είναι "μια προσχηματική ανώφελη άσκηση αφού αυτές πάντα απορρίπτονται από την πλειοψηφία και αφού δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο και ανεξάρτητη δικαιοσύνη".

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Θεοπίστη Πέρκα, υποστήριξε την αντισυνταγματικότητα της τροπολογίας που είπε ότι "αποτελεί μια κραυγαλέα θεσμική οπισθοδρόμηση. Μια ακροδεξιά, ρατσιστική επιλογή κατάφωρης παραβίασης του Συντάγματος, του Διεθνούς Δικαίου και του κεκτημένου της ΕΕ". Η βουλευτής ανέφερε ότι η τροπολογία παραβιάζει "την Αρχή της μη επαναπροώθησης και την προστασίας από βασανιστήρια και εξευτελιστική συμπεριφορά. Ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να παρεκκλίνει από τα ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με την ΕΣΔΑ. Και ότι το δικαίωμα του ανθρώπου να ζητήσει άσυλο δεν μπορεί να ανασταλεί, ανεξαρτήτως των πιθανοτήτων επιτυχίας του". Η κυβέρνηση, είπε η κ. Πέρκα, "παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Προσφυγικό Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπου αναφέρει ότι το δικαίωμα αιτήματος ασύλου είναι θεμελιώδες και δεν είναι διαπραγματεύσιμο, δεν μπορεί να ανασταλεί ούτε προσωρινά ούτε τοπικά. Το δικαίωμα ασύλου κατοχυρώνεται ρητά στο άρθρο 6 της Οδηγίας 32/2013, στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, στα άρθρο 18 και 19 του Δικαιώματος Ασύλου, ενώ επίσης υπάρχει και το άρθρο 3 του ΕΣΔΑ που δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε παρέκκλιση που θεσπίζεται στο άρθρο 15 του ΕΣΔΑ το οποίο επικαλείται η τροπολογία στην αιτιολογική της έκθεση. Συνεπώς παραβιάζει το διεθνές δίκαιο όπως και το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος περί σεβασμού και προστασίας του Ανθρώπου, το άρθρο 5 παρ. 2 περί προστασίας αλλοδαπών προσώπων, το άρθρο 7 παρ. 2 περί απαγόρευσης βασανιστηρίων. Την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (αρ. 25 παρ. 1) του Συντάγματος. Τα δικαιώματα του Ανθρώπου αλλά και άρθρο 28 του Συντάγματος".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νίκης δεν τοποθετήθηκε στη συζήτηση επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας.

Η ένσταση αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκε δια εγέρσεως, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αντισυνταγματική, ρατσιστική, απάνθρωπη και απολίτιστη η τροπολογία για το άσυλο

"Αντισυνταγματική, ρατσιστική, απάνθρωπη και απολίτιστη" χαρακτήρισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την τροπολογία με την οποία αναστέλλεται η υποβολή χορήγησης ασύλου για τα άτομα που εισέρχονται στη χώρα παράνομα με οποιοδήποτε πλωτό μέσο που προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική και τα οποία επιστρέφονται χωρίς καταγραφή στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε το κόμμα της για τη ρύθμιση και ζήτησε από τη Βουλή των Ελλήνων την απόκρουσή της, τονίζοντας ότι πρόκειται για μελανό στίγμα στη Δημοκρατία, στην ευρωπαϊκή ιστορία και σε όλη τη διαδρομή της ανθρωπότητας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των αμάχων και των θυμάτων, τη θωράκιση των προσφύγων και την στερέωση του σύγχρονου πολιτισμού.

"Είναι μια τροπολογία απολίτιστη που θα θέσει τη χώρα εκτός του Συμβουλίου της Ευρώπης", ανέφερε και επικαλέστηκε έκκληση επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές να απορρίψουν την τροπολογία, "η οποία θα νομιμοποιούσε την επιστροφή ανθρώπων σε χώρες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν βασανιστήρια ή άλλες σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για τους πρόσφυγες, καθώς και άλλα διεθνή κείμενα, όπως το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα και Χάρτες Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ". "Ο επίτροπος μιλάει δηλαδή για κίνδυνο αν εφαρμοστούν τα μέτρα για τις φυλακίσεις που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης. Εκεί οδηγείτε τη χώρα", πρόσθεσε απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Υποστηρίζοντας ως προς το νομικό σκέλος την ένσταση της αντισυνταγματικότητας, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επικαλέστηκε το άρθρο 74 του Συντάγματος, κατά το οποίο καμία τροπολογία, άσχετη από το νομοσχέδιο που συζητείται, δεν εισάγεται. Επίσης, σημείωσε ότι κατά το άρθρο 2 του Συντάγματος η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της αξιοπρέπειας είναι πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας και η κυβέρνηση με αυτήν την τροπολογία θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Σχετικά με το άρθρο 5 του Συντάγματος, κατά το οποίο όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια με οποιοδήποτε τρόπο απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικότητας και η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι γίνεται διάκριση και μάλιστα γίνεται στόχευση των ανθρώπων που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική, δηλαδή των προσφύγων που υφίστανται σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και από τις λιβυκές Αρχές.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ακόμη, επεσήμανε ότι παραβιάζονται τα άρθρα 6,7,8 και 20, 21 του Συντάγματος που προβλέπουν ότι κανείς δεν συλλαμβάνεται χωρίς νόμιμη διαδικασία και δικαστική εγγύηση, αλλά και ότι απαγορεύονται τα βασανιστήρια ή η άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αφού είναι προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αυτή η μεταχείριση που επιφυλλάσσει αυτή η ρύθμιση. "Παραβιάζετε το δικαίωμα στον φυσικό δικαστή και το δικαίωμα στη δικαστική προσφυγή, το δικαίωμα στην ακρόαση. Τους ανθρώπους αυτούς τους καθιστάτε αόρατους και εντελώς απροστάτευτους. Παραβιάζετε το δικαίωμα στην οικογένεια και στη μητρότητα αλλά και την παιδική ηλικία. Παραβιάζετε το δικαίωμα στο άσυλο, που υφίσταται στην Ελλάδα από την εποχή των τραγωδών μας", υπογράμμισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. Τέλος, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι έφερε στη Βουλή την τροπολογία χωρίς σχετική ενημέρωση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, "κι αυτό είναι ντροπή".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 13 Οκτ 2025 | 15:40

Μεταναστευτικό: Τι προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας - Ελβετίας

"Πλέον και η Ελβετία θα χρηματοδοτεί σειρά εθελοντικών επιστροφών, καθώς προτεραιότητα της μεταναστευτικής μας πολιτικής είναι η φύλαξη των συνόρων και η αύξηση των επιστροφών των παράνομων μεταναστών" δήλωσε ο Πλεύρης

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 06 Οκτ 2025 | 20:29

Αλλαγές Πλεύρη στο μεταναστευτικό: "Ψαλίδι" στα επιδόματα - Σαρωτικές μειώσεις σε σίτιση, στέγαση και βοηθήματα

Μείωση του κόστους και αυστηρό έλεγχο της χρήσης των δημόσιων πόρων φέρνει η συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θ. Πλεύρης, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Π. Σταμπουλίδης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 03 Οκτ 2025 | 10:27

Πλεύρης: "Ο Πάνος Ρούτσι έχει δικαίωμα να διερευνήσει ό,τι θέλει για το παιδί του - Ο Δένδιας είπε το αυτονόητο"

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης μίλησε το πρωί της Παρασκευής, για το θέμα των Τεμπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Πλεύρης: Όσοι παίρνουν άσυλο θα μπαίνουν στην αγορά εργασίας - Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν δύο είδη δομών όπου θα διαχωρίζονται άτομα που δικαιούνται άσυλο και άτομα που δεν δικαιούνται άσυλο.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ 26 Σεπ 2025 | 12:11

Ο διάλογος Τσιάρτα - Πλεύρη στο Χ για μεταναστευτικό και εγκληματικότητα: "Τι γίνεται; Αυτά θα έχουμε κάθε μέρα;"

Ο Βασίλης Τσιάρτας είπε πως "δεν γίνεται να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια" και ζήτησε να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 24 Σεπ 2025 | 12:36

Γεωργιάδης: Συμφωνώ απολύτως με τον Τραμπ για το μεταναστευτικό - Τεράστιο λάθος η αριστερίστικη λογική της Ευρώπης

Στις πολιτικές εξελίξεις, τις παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας αλλά και τις διεθνείς προκλήσεις αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 23 Σεπ 2025 | 18:12

Η αναφορά του Τραμπ στον ΟΗΕ για την Ελλάδα: "Το 54% των κρατουμένων στις φυλακές είναι αλλοδαποί"

Συγκεκριμένα, στο σκέλος της ομιλίας του που αφορούσε στη μετανάστευση, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στα στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με τις εθνικότητες των κρατουμένων στις φυλακές της γηραιάς ηπείρου

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Οκτ 2025 | 14:34

Ανδρουλάκης: Aδιανόητη η συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας - Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης

"Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΕ ΠΕΝΤΕΛΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ 18 Οκτ 2025 | 13:27

Μητσοτάκης: "Προσπαθούμε κάθε μέρα για μέτρα στήριξης των νοικοκυριών στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας"

Εξαγγέλλουμε μέτρα μέσα από μειώσεις φόρων και αυξήσεις επενδύσεων όταν οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες κόβουν επιδόματα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 12:30

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.

ΠΑΣΟΚ 18 Οκτ 2025 | 12:09

Τσουκαλάς για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Ο Μητσοτάκης ψάχνει σωσίβιο στους ψηφοφόρους της Λατινοπούλου

"Εμείς δεν θεωρούμε επ' ουδενί ότι ο κ. Ρούτσι προσέβαλε το μνημείο, όπως η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

Δ' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 18 Οκτ 2025 | 11:55

Γεροβασίλη για Βελόπουλο που αποκάλεσε "κακιά" τον Καιρίδη: Η πολιτική δεν ασκείται με ύβρεις και χυδαίους υπαινιγμούς

Τέτοια επεισόδια δεν έχουν θέση στον κοινοβουλευτισμό και είναι απολύτως καταδικαστέα, τόνισε η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 18 Οκτ 2025 | 09:40

Εφυγε έξαλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΚΑΪ μόλις τη ρώτησαν για το βιβλίο Τσίπρα – Η αντίδραση της δημοσιογράφου

"Δεν πειράζει κ. Μαυραγάνη. Λυπάμαι πάρα πολύ. Αν θέλετε να κάνετε διαφήμιση στον Τσίπρα, λυπάμαι πάρα πολύ", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 23:46

Άδωνις Γεωργιάδης: Εβαλα μαλλιά, έκανα μπότοξ, βάζω κρέμες - Εγώ τα αποκαλύπτω αυτά, δεν κρατώ ιατρικό απόρρητο [βίντεο]

"Και μαλλιά έβαλα, πολύ καλά μου έχουν πάει - Έχω κάνει και μπότοξ, όχι πολύ όμως", παραδέχθηκε δημόσια ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ 17 Οκτ 2025 | 21:13

Δημοσκόπηση MRB: Οι 7 στους 10 δεν θέλουν και τρίτη θητεία κυβέρνησης της ΝΔ - "Κόμμα Καρυστιανού" πάνω από Τσίπρα, Σαμαρά

Το 70,4% βλέπει πορεία κρίσης και αβεβαιότητας στη χώρα, όπως αποτυπώνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Open

ΕΠΙΘΕΣΗ 17 Οκτ 2025 | 20:44

Μαρινάκης: "Κροκοδείλια τα δάκρυα του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου"

Τα "δάκρυα" του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου μόνο ως "κροκοδείλια" μπορούν να αντιμετωπιστούν, τονίζει ο Π. Μαρινάκης

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 17 Οκτ 2025 | 18:44

Ουάσινγκτον: Συνάντηση Πιερρακάκη με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Ο κ. Πιερρακάκης ανέδειξε τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Λατινοπούλου: "Ο Βελόπουλος είναι μπάρμπας που με αποκάλεσε βίζιτα - Δεν κάνω πολύ photoshop στις φωτογραφίες μου"

"Όχι, δεν κάνω πολύ Photoshop. Νομίζω ότι κάθε γυναίκα μπορεί να βάλει κάποιο φίλτρο, αλλά αυτό είναι ωραίο και για τις γυναίκες", είπε η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Στην Πεντέλη και τα Μελίσσια το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών των Βορείων Προαστίων

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ 17 Οκτ 2025 | 17:05

Καιρίδης για Βελόπουλο: Δεν θα αντιδικήσω με τον βούρκο, γιατί στον βούρκο το γουρούνι έχει πάντα το πάνω χέρι

"Δεν μπορείς να έχεις τα χρήματα που κέρδισες με τον κόπο σου στη Γερμανία και να μην τα επενδύεις στη χώρα σου", είπε ο Δημήτρης Καιρίδης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 17 Οκτ 2025 | 15:47

Καμμένος: Θα ψήφιζα την Καρυστιανού, μου αποπνέει ένα αίσθημα δικαιοσύνης - Δεν θα πάω με τον Τσίπρα

Ο Πάνος Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική, με ή χωρίς τη σύζυγο του.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ 17 Οκτ 2025 | 15:46

Κώστας Καραμανλής: Σπάνια εμφάνιση με την 22χρονη κόρη του, Αλίκη [εικόνες]

Σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή έδωσε το "παρών" η Αλίκη Καραμανλή, σε μια σπάνια εμφάνιση δίπλα στον πατέρα της και χωρίς τη μητέρα της, Νατάσα, και τον αδερφό της, Αλέξανδρο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ 17 Οκτ 2025 | 15:21

Τέλος στην πώληση αλκοόλ και καπνικών σε ανηλίκους: Στον αέρα τέλος του μήνα η πλατφόρμα

"Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό που οι πλατφόρμες λένε ότι 'δεν ξέρουμε ποια είναι η ηλικία του παιδιού'" ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 17 Οκτ 2025 | 14:56

Κυβερνητικές πηγές: Η πρόταση για συνάντηση των παράκτιων χωρών περιλαμβάνει Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Τουρκία και Λιβύη

"Η πρόταση ενός 'Πολυμερούς Σχήματος 5Χ5' περιλαμβάνει 5 χώρες και 5 θεματικές" τονίζουν κυβερνητικές πηγές

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 14:15

"Ξεφυγε" ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ: Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα

"Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα". Έχασε το μέτρο ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 14:14

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Καραμανλή για την κρίση των θεσμών: Μην τροφοδοτείτε την κρίση εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΒΟΥΛΗ 17 Οκτ 2025 | 12:43

Η αντίδραση του Κακλαμάνη για τον Βελόπουλο που αποκάλεσε "κακιά" τον Καιρίδη - Το αυστηρό μήνυμα

Στην ανακοίνωσή του τονίζει πως "οφείλουμε να προστατεύουμε τον κοινοβουλευτικό πολιτισμό και να αντιστεκόμαστε στην 'κακία' ή στην 'κακιά' στιγμή του εαυτού μας".

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Οκτ 2025 | 11:09

Γεωργιάδης για την "Ιθάκη" του Τσίπρα: Από γκάφα σε γκάφα ο φίλος μου - Αλέξη, προλαβαίνεις να το αλλάξεις

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στην ανάρτησή του στις "διακοπές αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, πάνω σε πολυτελές σκάφος".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 17 Οκτ 2025 | 10:32

Δούκας: "Ναι" στον διάλογο ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα - Τα καρφιά για αποκλεισμούς από το Συνέδριο και την "ακούνητη βελόνα" του Γερουλάνου

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι έμαθε για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο από τα ΜΜΕ.

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΙΘΑΚΗ" 17 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Μόνο κοινό της πραγματικής Ιθάκης με τη δική του είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, που όπως ανακοινώθηκε θα φέρει τον τίτλο "Ιθάκη".

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG 17 Οκτ 2025 | 09:23

Αλέξης Τσίπρας: "Ιθάκη" ο τίτλος του νέου του βιβλίου - Τα 11+1 κεφάλαια

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 17 Οκτ 2025 | 09:08

Ξαφνική κινητικότητα για τις θαλάσσιες ζώνες- Η αναφορά Μητσοτάκη στη Βουλή και ο ρόλος του συμπεθέρου του Τραμπ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες ότι η Αθήνα σκοπεύει να καλέσει "όλους τους γείτονες" για να συζητηθούν οι διαφορές της περιοχής.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ 16 Οκτ 2025 | 21:46

Έπαθε... Τσίπρα: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάσος Νικολαΐδης ζήτησε να χωριστούν τα αεροδρόμια Μυτιλήνης και Λέσβου [βίντεο]

Ζητάμε, λοιπόν, να μας εξηγήσετε γιατί παραμένουν μαζί Θεσσαλονίκη και Σκιάθος, Κέρκυρα και Ιωάννινα, Σάμος και Χίος, Μυτιλήνη και Λέσβος", τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 20:12

MRB: Στις 14,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Το 73,4% λέει "όχι" σε νέο κόμμα Τσίπρα - Πόσοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, Καρυστιανού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB τόσο για τωρινά κόμματα όσο και για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:31

Δευτερολογία Κουτσούμπα: Τα 5 ερωτήματα του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για Παλαιστινιακό, Ουκρανία και εξοπλιστικά

Είπε ότι "οι σύμμαχοί σας στην ΕΕ ήξεραν καλά για την απειλή πολέμου και για την κατοχή στην Κύπρο, αλλά σας αγνόησαν για χάρη των στρατηγικών τους επιδιώξεων"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:17

Αλέξης Χαρίτσης στον Κυρ. Μητσοτάκη: Έχετε κάνει τους θεσμούς κουρελόχαρτο

Απάντησε στον πρωθυπουργό που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποβαθμίζουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου με τις μεγάλες ομιλίες τους

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

16 Οκτ 2025 | 18:44

Ο Παναγιώτης Λεμπέσης νέος αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Ο Παναγιώτης Λεμπέσης ορίστηκε στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:37

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί κάθε τρεις και λίγο το manual του διχασμού και της τοξικότητας [βίντεο]

"Όταν άλλα λέει το ΥΠΕΞ, άλλα το υπουργείο Άμυνας και άλλα κάνει το Μαξίμου, τότε κάνεις ανασχηματισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 16 Οκτ 2025 | 18:22

Μητσοτάκης: "Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών - Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οριστικοποιήθηκε σήμερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:17

Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Καμία νέα αναγραφή ονομάτων, κανένα σπρέι, κανένα πανό μετά την ψήφιση της τροπολογίας

Δεν θα επιτρέπεται κανείς να αλλοιώνει αυτό το ιερό σημείο, σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

ΟΜΙΛΙΑ 16 Οκτ 2025 | 18:16

Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου και εσείς τον αγκαλιάζετε"

"Ηττήθηκε ο κ. Μητσοτάκης - Δεν είπε τίποτε για τη νίκη του Πάνου Ρούτσι απέναντι σε ένα σύστημα αδικίας, ατιμωρησίας, συγκάλυψης" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

ΕΝΤΟΝΗ ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ 16 Οκτ 2025 | 17:27

Άγρια κόντρα Βελόπουλου-Καιρίδη στη Βουλή: "Δεν θα βγεις ούτε βουλευτής" - "Φέρε τα λεφτά από τη Γερμανία" [βίντεο]

"Να σταθούμε στο ύψος της συζήτησης", ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη από τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Δημήτρη Καιρίδη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αμφισβητούνται και ο λαός μπαίνει σε μεγάλους κινδύνους

"Η κυβέρνηση βρίσκει τα "λεφτόδεντρα" μόνο για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς", ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Χαρίτσης: Η χώρα έχει οδηγηθεί σε διεθνή υποχώρηση μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ

"Η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε στόχο την απομόνωση της Τουρκίας, ηττήθηκε", ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 16 Οκτ 2025 | 15:41

Διαψεύδει ο Κώστας Τσιάρας τα δημοσιεύματα ότι παραιτήθηκε - "Δεν λιγοψύχησα ποτέ"

"Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν", αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 16 Οκτ 2025 | 14:34

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 158 "υπέρ" το εργασιακό νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι 156 βουλευτές της ΝΔ και οι δύο ανεξάρτητοι, Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ 16 Οκτ 2025 | 13:20

Συμφωνία για την Ιερά Μονή του Σινά ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο - Δεν αλλάζει το καθεστώς, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία διασφαλίζει τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της Μονής του Σινά.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 16 Οκτ 2025 | 13:19

Μιλένα Αποστολάκη για Τσίπρα: Και στον Αβραμόπουλο έδιναν 20% οι δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έκανε κόμμα

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική είναι μια διέξοδος, το στρίβειν δια του αρραβώνος.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 12:25

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: "Δεν λειτουργεί το ΥΠΕΞ - Με μπερδέψατε με τον Δένδια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών "είναι στη χειρότερη κατάσταση έπειτα από πολλά χρόνια".

«ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ» 16 Οκτ 2025 | 11:24

Αδωνις Γεωργιάδης: "Η μιζέρια της Αριστεράς βλάπτει την Ελλάδα - Εχω σιχαθεί τους αχαΐρευτους κομμουνιστές"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπήρξαν στο Αττικόν, λέγοντας πως "διαμαρτύρονται γιατί είναι μίζεροι".

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 16 Οκτ 2025 | 10:42

Πλεύρης: Δεν πρέπει να υπάρχουν στον Αγνωστο Στρατιώτη τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη [βίντεο]

Ο κ. Πλεύρης είπε πως το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη "είναι ιερός χώρος" και δεν αποτελεί σημείο διαμαρτυρίας,

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 16 Οκτ 2025 | 10:00

Σάλος με φράση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Υπάρχουν τριτοκοσμικοί που αντέχουν περισσότερο στο θερμοκήπιο"

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι "οι λευκότεροι δυσκολεύονται", ενώ "οι τριτοκοσμικοί, από χώρες πιο ψημένες στον ήλιο, αντέχουν περισσότερο".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 16 Οκτ 2025 | 09:05

Η συνάντηση Πιερρακάκη με τον γκουρού των New York Times, Τόμας Φρίντμαν

Ο κ. Πιερρακάκης υπενθύμισε ένα άρθρο που είχε γράψει ο Φρίντμαν πριν από περίπου 15 χρόνια, στην αρχή της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ 16 Οκτ 2025 | 08:56

Βενιζέλος: Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη - Το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης απομειώθηκε και φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παίρνει ενεργό μέρος στη δημόσια συζήτηση σαν να είναι αντίδικο μέρος ή σαν να είναι εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης".

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ 16 Οκτ 2025 | 08:27

Σπίτι στην Κόρη Τρικάλων ετοιμάζουν Κώστας Καραμανλής και Νατάσα Παζαΐτη

Σπίτι στο ορεινό χωριό "Κόρη" στα Τρίκαλα, ετοιμάζουν να χτίσουν ο Κώστας Καραμανλής και η Νατάσσα Παζαΐτη.

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Οκτ 2025 | 23:25

Βουλή: Λιποθύμησε η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης - Διεκόπη προσωρινά η συνεδρίαση για το εργασιακό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο - Στο σημείο κλήθηκε γιατρός.

ΤΙ ΕΙΠΕ 15 Οκτ 2025 | 23:09

Καυστικό σχόλιο της Τζίμα για την κυβερνητική ερμηνεία στην ομιλία Καραμανλή: "Δύσκολο να ακολουθήσω τον συλλογισμό" [βίντεο]

"Ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του αναλύσεις, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να τον κατανοήσω", ανέφερε η Ράνια Τζίμα

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

15 Οκτ 2025 | 20:50

Πηγές ΝΔ: "Με εντολή Τυχεροπούλου πληρώθηκαν 6.000 δεσμευμένα ΑΦΜ, μεταξύ αυτών και του 'Φραπέ'", είπε η Στ. Κουρέντζα

Η διευθύντρια Τεχνικών Ελέγχων Σταυρούλα Κουρμέντζα άφησε σοβαρές αιχμές κατά της πρώην διευθύντριας πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, Π. Τυχεροπούλου

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 20:18

Κυβερνητικά στελέχη: "Δηλώσεις της αντιπολίτευσης περί μη εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη καθιστούν επίκαιρες τις επισημάνσεις Καραμανλή"

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε για τον κίνδυνο θεσμικής και πολιτικής κρίσης, λέγοντας ότι η Ιστορία διδάσκει πως στην Ελλάδα τέτοιου είδους κρίσεις συμπίπτουν με εθνικές κρίσεις

ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ 15 Οκτ 2025 | 19:53

Προειδοποίηση Καραμανλή για κίνδυνο θεσμικής και εθνικής κρίσης - Βαδίζουμε ολοταχώς σε πολιτική κρίση πρώτου μεγέθους

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε για τον κίνδυνο θεσμικής και πολιτικής κρίσης

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 15 Οκτ 2025 | 19:39

Θερμή χειραψία Καραμανλή - Σαμαρά στην εκδήλωση για την Ψαρούδα-Μπενάκη [εικόνες - βίντεο]

Το "παρών" έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος προσήλθε στην Παλιά Βουλή συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη και είχε ιδιαίτερα εγκάρδια χειραψία με τον Κώστα Καραμανλή

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 15 Οκτ 2025 | 19:02

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενόψει και της επικείμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 και 24 Οκτωβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Σκληρή κόντρα Μαρινάκη - Τσουκαλά για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: "Eυτελή παιχνίδια" - "Eπαιξαν τα ρέστα τους"

Έντονη αντιπαράθεση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ Μαρινάκη και Τσουκαλά οι οποίοι αντήλλαξαν κατηγορίες

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 183 ΥΠΕΡ 15 Οκτ 2025 | 17:38

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά: Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά, που υπερψηφίστηκε με 183 υπέρ - Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού σε αγροτική κινητοποίηση

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ 15 Οκτ 2025 | 17:38

Boυλή: Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Παππά

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Πέτρου Παππά δήλωσαν 26 βουλευτές και κατά της άρσης δήλωσαν 258 βουλευτές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 15 Οκτ 2025 | 17:18

Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική: "Υπάρχουν ευρήματα που επιβεβαιώνουν αστοχίες και πράγματα που δεν έχουν γίνει"

"Πρέπει να ξαναειδωθούν οι πιστοποιήσεις των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων" τόνισε, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο νυν αντιπρόεδρος του οργανισμού, Γ. Ζαλίδης

ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 15 Οκτ 2025 | 16:49

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση του πρώην προέδρου Καπρέλη κατέρριψε τους μύθους της αντιπολίτευσης και το αφήγημα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

"Ο μάρτυρας δεν αποδέχθηκε τον όρο "σκάνδαλο" στον οποίο έχουν επενδύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης" τονίζουν πηγές της ΝΔ

ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ 15 Οκτ 2025 | 15:42

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη- Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ 15 Οκτ 2025 | 14:11

Το άνοιγμα της Κεραμέως στην Εφη Αχτσιόγλου στη συζήτηση για το εργατικό νομοσχέδιο

Η υπουργός Εργασίας υιοθέτησε παρατηρήσεις της πρώην υπουργού Εργασίας επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ

ΜΠΕΝΙ 15 Οκτ 2025 | 13:45

Επιστροφή Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ με θέση στο Επικρατείας; - Τι συζητείται στη Χαριλάου Τρικούπη

Σενάρια θέλουν τον πρώην υπουργό να επιστρέφει στη Βουλή με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 15 Οκτ 2025 | 13:19

Δημοσκόπηση GPO: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη διαφθορά, λέει το 74% - Δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη λόγω Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ

Η τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εμπεδώσει στην κοινωνία ένα αίσθημα ατιμωρησίας και ασυδοσίας.

ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 15 Οκτ 2025 | 13:14

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αττικόν για εγκαίνια ογκολογικής μονάδας - Ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας [εικόνες - βίντεο]

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, υπήρξε περιορισμένη ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομικών.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Οκτ 2025 | 12:48

Π. Μαρινάκης: Καμιά εκδήλωση διαμαρτυρίας πλέον στον Άγνωστο Στρατιώτη - Δεν θα σβήσουμε τα ονόματα

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι "δημιουργεί πόλωση και οξύνει τα πνεύματα με το θέμα του Αγνώστου Στρατιώτη".

13ΩΡΟ 15 Οκτ 2025 | 12:32

Βουλή: Η κόντρα Κεραμέως με Κουτσούμπα για το εργασιακό νομοσχέδιο και τα εργατικά ατυχήματα

Εξαιρετικά διαβασμένη η υπουργός Εργασίας, εμφανίστηκε στη συζήτηση με όλα τα τελευταία στοιχεία της Eurostat

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 12:23

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι Γραμματείες της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου - Ολα τα ονόματα

Στις ολομέλειες των επιτροπών Προγράμματος, Πολιτικών Θέσεων -Διακήρυξης και Καταστατικού θα συμμετάσχουν κατόπιν σχετικής κατανομής τα μέλη της Κ.Π.Ε.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Οκτ 2025 | 11:54

Καρυστιανού για Αγνωστο Στρατιώτη: "Κάτω τα χέρια από το μνημείο όλων μας - Τα ονόματα θα μείνουν εκεί ως την τελική δικαίωση"

Σε μια σκληρή ανάρτηση προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μπει "φρένο" στις διαδηλώσεις και στις διαμαρτυρίες μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 15 Οκτ 2025 | 10:57

Νέα παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή - Τι θα πει στην ομιλία του

Ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη.

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 15 Οκτ 2025 | 10:00

Εντονη αντίδραση Δούκα: "Η κυβέρνηση παίρνει πραξικοπηματικά το Γηροκομείο από τον Δήμο Αθηναίων"

"Η Κυβέρνηση θα φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει με την περιουσία του Γηροκομείου", τόνισε ο Χάρης Δούκας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 15 Οκτ 2025 | 09:26

Δρυμιώτης για Τσίπρα: Από πού κι ως πού είναι δημοκράτης; Ενας ψεύτης είναι - Το 12% είναι "ταβάνι"

Την εκτίμηση ότι αν υπάρξει κόμμα από τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει "ταβάνι" το 12% διατύπωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 15 Οκτ 2025 | 09:04

Τέμπη: Στη δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας θα βρεθεί σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη δίκη σχετικά με τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 15 Οκτ 2025 | 07:12

Καθυστερούν οι πληρωμές των αγροτών λόγω σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ - Βολές στην κυβέρνηση και για το 13ωρο

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η κυβερνητική απόφαση για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των πληρωμών στην ΑΑΔΕ έχει επιφέρει σοβαρές καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 14 Οκτ 2025 | 19:51

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την κατάθεση Ζερβού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Η σιωπή του είναι παραδοχή ενοχής"

"Η σιωπή του κ. Ζερβού είναι παραδοχή ενοχής. Δεν πρόκειται να δραπετεύσει από την οφειλόμενη στην κοινωνία και στους έντιμους αγρότες λογοδοσία", ανέφεραν πηγές του ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Οκτ 2025 | 19:11

Νίκος Ανδρουλάκης: Το 13ωρο, η τελευταία πράξη ενός δράματος σε συνέχειες

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκει χρήματα για τους εργολάβους, αλλά δεν βρίσκει για τους αγρότες και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα."

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 14 Οκτ 2025 | 18:52

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος Ζερβός - Διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση

Κληθείς από τη Μιλένα Αποστολάκη να σχολιάσει συνομιλίες του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Ζερβός είπε ότι "Δεν έχω λάβει αυτούς τους διαλόγους. Δεν τους γνωρίζω"