Πρόσω ολοταχώς ο Γιώργος Παπανδρέου για νέο κόμμα

Στα σκαριά το κόμμα του Γ. Παπανδρέου. Με βάση τα δίκτυα νέων και παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου συγκροτούν κόμμα.

prosw-olotaxws-o-giwrgos-papandreou-gia-neo-komma
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία κόμματος από τους υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου κυρίως μετά την επίσπευση της προεδρικής εκλογής. Στελέχη που πρόσκεινται στον Γ. Παπανδρέου υποστηρίζουν ότι μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις, το διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου είναι οριστικό και πως δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω.

Όπως έχει αναφέρει το TheTOC σε παλαιότερο δημοσίευμα, έχουν προηγηθεί μετρήσεις κοινής γνώμης οι οποίες εμπεριέχουν θετικά μηνύματα για την δημιουργία κόμματος από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, σε ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων αναφέρεται ότι 3 στους 5 υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ βλέπουν θετικά την δημιουργία κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου, ενώ καταγράφεται σημαντική επιρροή του κόμματος σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά που φτάνουν το 3%.  

Τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός όσο και οι βουλευτές που ανήκουν στην σφαίρα επιρροής του θα ψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός όσο και οι βουλευτές που ανήκουν στην σφαίρα επιρροής του θα ψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές αρχίζουν να δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν στις κρίσιμες εκλογικές διαδικασίες με αποτέλεσμα να απομακρύνεται το ενδεχόμενο συγκέντρωσης 180 βουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παπανδρεϊκό στρατόπεδο δεν φοβάται τις εκλογές καθώς έχει συγκροτήσει ανά την επικράτεια ισχυρούς οργανωτικούς πόλους. 
Βάση της νέας οργανωτικής δομής θα αποτελέσουν τα δίκτυα νέων ανά την Ελλάδα, τα οποία θα λειτουργήσουν ως  «αντένες» επικοινωνίας.

Με κεντρικό σύνθημα την αυτοοργάνωση τα δίκτυα υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθούν με κινήσεις που έχουν την σφραγίδα στελεχών του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, όπως  η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου και η Κίνηση των 75 του Μιχάλη Καρχιμάκη. Αναμένεται επίσης να ταχθούν στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου και πρώην βουλευτές και στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook