Ψαριανός κατά Βούτση για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του προέδρου της Βουλής για τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε σχέση με τον εκλογικό νόμο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του προέδρου της Βουλής για τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την έγκριση του νέου εκλογικού νόμου από τη Βουλή. 

Ο βουλευτής του Ποταμίου, Γρηγόρης Ψαριανός, διερωτήθηκε αν ο πρόεδρος της Βουλής είναι διατεθημένος αν συνεργαστεί ακόμη και με τον διάοβολο προκειμένου να εγκριθεί ο εκλογικός νόμος και να διατηρηθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Ο κ. Βούτσης θα πρέπει να αποφασίσει: Ή είναι πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων -πρόεδρος με δημοκρατικές ευαισθησίες- ή είναι πρόεδρος των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατεθειμένος να συμμαχήσει ακόμη και με το διάολο προκειμένου να μείνει το κόμμα του στην εξουσία. Τελικά ο «εθνικοσοσιαλισμός» έχει πολλά ποδάρια» σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού. 

Ο κ. Βούτσης, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της απλής αναλογικής, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ευρεία πλειοψηφία της Βουλής για την αλλαγή και άμεση εφαρμογή του εκλογικού νόμου, είπε επί λέξη:

«Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι. Δεν έχουμε μιλήσει με τη Χ.Α. Από εκεί και πέρα η βουλή λειτουργεί με 300. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά.   Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς την Χρυσή Αυγή. Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».