Ψήφος αποδήμων: Οι συμφωνίες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου

Με στόχο την καθολική πλειοψηφία των βουλευτών όλων των πολιτικών πτερύγων η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο.

psifos-apodimwn-oi-sumfwnies-prin-tin-katathesi-tou-nomosxediou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με στόχο την καθολική πλειοψηφία των βουλευτών όλων των πολιτικών πτερύγων η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Μαζί θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των εκλογικών διαδικασιών.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης θεοδωρικάκος σημείωσε ότι ενδεχόμενη υπερψήφιση των διατάξεων από τους 300 είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την κοινωνία.

«Είμαι αισιόδοξος γιατί τα κόμματα στέκονται με υπευθυνότητα και όπου υπάρξουν ζητήματα θα γίνουν νομοτεχνικές παρεμβάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εξαλειφθεί οι επιμέρους ενστάσεις και προβληματισμοί του ΚΚΕ που σχετίζονταν με την φορολογική «ταυτοποίηση» των ψηφοφόρων. Το ΚΚΕ επέμενε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού θα έπρεπε να έχουν φορολογική σύνδεση με τη χώρα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι για τους νέους κάτω των τριάντα ετών εκείνους που αποχώρησαν από την Ελλάδα λόγω της κρίσης να μην απαιτείται ΑΦΜ αλλά να έχουν οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού φορολογική ενημερότητα.

Επίσης κοινός τόπος φαίνεται πως έχει βρεθεί και για τον αριθμό των βουλευτών που θα εκλέγονται από τους εκλογείς του εξωτερικού. Από ότι φαίνεται θα αυξηθεί από 12 σε 15 ο αριθμός των θέσεων στα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook