Follow us

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για το «σχέδιο δραχμή» ζητεί η αντιπολίτευση

Ξαναζεσταίνει η αντιπολίτευση το αίτημα για την εξεταστική σχετικά με το «σχέδιο δραχμή» και τα capital controls. Ζητείται και παρέμβαση της δικαιοσύνης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παρέμβαση της δικαιοσύνης  για το «σχέδιο δραχμή» ζητεί η αντιπολίτευση

Συντονισμένα είναι πλέον τα πυρά της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης, μετά τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ για το "σχέδιο δραχμή" που είχε εκπονηθεί το περασμένο καλοκαίρι με εντολή του Αλέξη Τσίπρα όπως επιμένει ο αμερικανός οικονομολόγος αλλά και ο Γ. Βαρουφάκης.

Σε νέο άρθρο του στην ιστοσελίδα του Γ. Βαρουφάκη ο κ. Γκάλμπρειθ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η προετοιμασία ενός πρωταρχικού σχεδίου για την περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαζόταν να βγει από το ευρώ «ζητήθηκε από τον Πρωθυπουργό», μια μικρή ομάδα δούλεψε γι αυτό περίπου έξι εβδομάδες και στις πρώτες ημέρες του Μάιου κατέθεσε «το μνημόνιο Σχέδιο X».

Η αντιπολίτευση ζητεί εξεταστική και παρέμβαση της δικαιοσύνης

Μετά τις αρχικά αμήχανες αντιδράσεις, η αντιπολίτευση επικεντρώνει πλέον τα πυρά της όχι μόνον στον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την διερεύνηση τόσο των πολιτικών ευθυνών για το plan B και τα capital controls (με τη συζήτηση στη Βουλή για σύσταση Εξεταστική Επιτροπής) όσο και των τυχόν ποινικών, όπως ευθέως άφησε να εννοηθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Κι ενώ η κυβέρνηση ή τα κόμματα που την συγκροτούν σιωπούν για τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ, κάποια στελέχη της, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, επιχειρούν να πάρουν αποστάσεις από τον οικονομολόγο στον οποίο καταλογίζουν «τυχοδιωκτικές κινήσεις»

Η ΝΔ στοχεύει κατευθείαν στον Τσίπρα για το plan B

Η ΝΔ σχετικά με το «plan B» ή «PlanX» - όπως το αναφέρει η πλευρά Βαρουφάκη - στοχεύει απευθείας στο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα θεωρώντας πως ο κ. Βαρουφάκης εκτελούσε εντολή για εκπόνηση σχεδίου στην περίπτωση ρήξης με την Ε.Ε.

Δεν είναι τυχαίο πως στελέχη της Συγγρού θυμίζουν πως 3 μέρες πριν από το δημοψήφισμα ο Αλ.Τσίπρας επισκέφτηκε το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας όπου ο Πάνος Καμμένος είχε κάνει την «περίεργη» δήλωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας. Συγκεκριμένα είχε προκαλέσει αίσθηση με τη φράση « στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας»

Μητσοτάκης: Να διερευνήσουμε τις πραγματικές συνθήκες

«Σήμερα είναι περισσότερο πάρα ποτέ ανάγκη, να μάθουμε ακριβώς τι έγινε αυτούς τους πρώτους καταστροφικούς έξι μήνες του 2015. Το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε τις πραγματικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων είναι σήμερα περισσότερο πάρα ποτέ επίκαιρο. Ζητώ και σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής, επιτέλους, να προγραμματιστεί τη σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θυμίζω ότι έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που έχουμε καταθέσει το σχετικό αίτημα», επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

«Σήμερα, όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν με αυξημένους φόρους, αυξημένες εισφορές και μειωμένες συντάξεις το λογαριασμό εκείνης της καταστροφικής περιόδου της δήθεν διαπραγμάτευσης που οδήγησε στο τραγικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού να πανηγυρίζουν για ένα δημοψήφισμα, το οποίο αξιοποίησαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Φώφη: Να ερευνήσει η Δικαιοσύνη τους κρυφούς σχεδιασμούς Τσίπρα-Βαρουφάκη

«Μετά και από τις νέες αποκαλύψεις, η δικαιοσύνη οφείλει άμεσα να διερευνήσει τους κρυφούς σχεδιασμούς Τσίπρα - Βαρουφάκη για το πρώτο εξάμηνο του 2015», δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Πάτρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Επίσης, η κ. Γεννηματά σημείωσε, ότι η Βουλή και τα πολιτικά κόμματα οφείλουν όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προτάσσοντας προφανώς την περίοδο Τσίπρα - Βαρουφάκη, αλλά και διερευνώντας όλη την πορεία και τις ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και στα μνημόνια, όπως εδώ και πολλούς μήνες έχουμε προτείνει, όπως τόνισε.

Σε αυτό το σημείο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ πως κρύβονται, αναρωτώμενη: «Γιατί άραγε;».

Και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, σε παρέμβαση του στη Βουλή είπε σε έντονο ύφος πως άλλος ήταν αυτός που έδωσε στον Βαρουφάκη την εντολή για το "Plan B", υπονοώντας σαφώς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ποτάμι: Να δοθεί στη δημοσιότητα το plan X

Να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα το «Plan Χ» ζητεί με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι το συγκεκριμένο σχέδιο «είχε εκπονηθεί κατ’ εντολή του ίδιου του κ. Τσίπρα, όπως αποκάλυψε ο κ. Γκάλμπρεϊθ».

«Οι συνεχείς αποκαλύψεις των πρώην συνεργατών της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι ο κ. Τσίπρας εκτός από αυταπάτες είχε και άλλα σχέδια. "Σχέδια Β" αλλά σχέδια. Ο θαυμασμός τους για τον Τσάβες ήταν τέτοιος ώστε μελετούσαν λύσεις τύπου Βενεζουέλας», σχολιάζει η Σεβαστουπόλεως.

«Οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην κοινωνία, στην οικονομία και στην πολιτική απέτρεψαν την καταστροφή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα θα πουν "περασμένα ξεχασμένα"», συμπληρώνει.

Το Ποτάμι τονίζει ότι οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν τι ακριβώς συνέβη «γιατί αυτοί πλήρωσαν και πληρώνουν τη ζημιά των εγκληματικών επιλογών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Χουλιαράκης: Ποιoς είναι ο Γκαλμπρέιθ;

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του Γιάννη Βρούτση (ΝΔ) ότι ο Γκαλμπρέιθ ήταν σύμβουλος του.

Ο κ. Χουλιαράκης, μιλώντας τη Βουλή, έκανε λόγο για ανακρίβειες και επέμεινε ότι ο γνωστός οικονομολόγος δεν είχε καμία θεσμική ιδιότητα. «Αυτά είναι φαιδρότητες. Ποιος είναι ο Γκαλμπρέιθ; Εγώ ήμουν επικεφαλής της διαπραγμάτευσης και δεν τον συνάντησα ποτέ».

«Πρόκειται για κινήσεις τυχοδιωκτισμού από έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία σχέση με την διαπραγμάτευση» υπογράμμισε ο κ. Χουλιαράκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πίτσα, πάστα, νοστιμιά: Σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας τρως την καλύτερη ιταλική κουζίνα

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

20 Οκτ 2025 | 09:27

Τσίπρας: Θετική εξέλιξη το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα - Δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα

"Εύχομαι στον Τουφάν Ερχιουρμάν καλή δύναμη, στο δύσκολο έργο που καλείται να αναλάβει ως ο νέος ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 14:35

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Άγνωστος Στρατιώτης συμβολίζει τον άγνωστο Έλληνα που αγωνίζεται - Δεν είναι περιβόλι κανενός"

"Σκέφτομαι πως ότι λες με την ψυχή, την καρδιά σου και σέβεσαι τους ανθρώπους δεν υπάρχει κανένα θέμα".

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 12:30

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 18 Οκτ 2025 | 09:40

Εφυγε έξαλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΚΑΪ μόλις τη ρώτησαν για το βιβλίο Τσίπρα – Η αντίδραση της δημοσιογράφου

"Δεν πειράζει κ. Μαυραγάνη. Λυπάμαι πάρα πολύ. Αν θέλετε να κάνετε διαφήμιση στον Τσίπρα, λυπάμαι πάρα πολύ", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 17 Οκτ 2025 | 15:47

Καμμένος: Θα ψήφιζα την Καρυστιανού, μου αποπνέει ένα αίσθημα δικαιοσύνης - Δεν θα πάω με τον Τσίπρα

Ο Πάνος Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική, με ή χωρίς τη σύζυγο του.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Οκτ 2025 | 11:09

Γεωργιάδης για την "Ιθάκη" του Τσίπρα: Από γκάφα σε γκάφα ο φίλος μου - Αλέξη, προλαβαίνεις να το αλλάξεις

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στην ανάρτησή του στις "διακοπές αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, πάνω σε πολυτελές σκάφος".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 17 Οκτ 2025 | 10:32

Δούκας: "Ναι" στον διάλογο ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα - Τα καρφιά για αποκλεισμούς από το Συνέδριο και την "ακούνητη βελόνα" του Γερουλάνου

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι έμαθε για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο από τα ΜΜΕ.

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΙΘΑΚΗ" 17 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Μόνο κοινό της πραγματικής Ιθάκης με τη δική του είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, που όπως ανακοινώθηκε θα φέρει τον τίτλο "Ιθάκη".

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG 17 Οκτ 2025 | 09:23

Αλέξης Τσίπρας: "Ιθάκη" ο τίτλος του νέου του βιβλίου - Τα 11+1 κεφάλαια

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 20:12

MRB: Στις 14,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Το 73,4% λέει "όχι" σε νέο κόμμα Τσίπρα - Πόσοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, Καρυστιανού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB τόσο για τωρινά κόμματα όσο και για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 16 Οκτ 2025 | 13:19

Μιλένα Αποστολάκη για Τσίπρα: Και στον Αβραμόπουλο έδιναν 20% οι δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έκανε κόμμα

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική είναι μια διέξοδος, το στρίβειν δια του αρραβώνος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

15 Οκτ 2025 | 20:50

Πηγές ΝΔ: "Με εντολή Τυχεροπούλου πληρώθηκαν 6.000 δεσμευμένα ΑΦΜ, μεταξύ αυτών και του 'Φραπέ'", είπε η Στ. Κουρέντζα

Η διευθύντρια Τεχνικών Ελέγχων Σταυρούλα Κουρμέντζα άφησε σοβαρές αιχμές κατά της πρώην διευθύντριας πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, Π. Τυχεροπούλου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 15 Οκτ 2025 | 17:18

Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική: "Υπάρχουν ευρήματα που επιβεβαιώνουν αστοχίες και πράγματα που δεν έχουν γίνει"

"Πρέπει να ξαναειδωθούν οι πιστοποιήσεις των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων" τόνισε, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο νυν αντιπρόεδρος του οργανισμού, Γ. Ζαλίδης

ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 15 Οκτ 2025 | 16:49

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση του πρώην προέδρου Καπρέλη κατέρριψε τους μύθους της αντιπολίτευσης και το αφήγημα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

"Ο μάρτυρας δεν αποδέχθηκε τον όρο "σκάνδαλο" στον οποίο έχουν επενδύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης" τονίζουν πηγές της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 15 Οκτ 2025 | 09:26

Δρυμιώτης για Τσίπρα: Από πού κι ως πού είναι δημοκράτης; Ενας ψεύτης είναι - Το 12% είναι "ταβάνι"

Την εκτίμηση ότι αν υπάρξει κόμμα από τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει "ταβάνι" το 12% διατύπωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 14 Οκτ 2025 | 19:51

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την κατάθεση Ζερβού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Η σιωπή του είναι παραδοχή ενοχής"

"Η σιωπή του κ. Ζερβού είναι παραδοχή ενοχής. Δεν πρόκειται να δραπετεύσει από την οφειλόμενη στην κοινωνία και στους έντιμους αγρότες λογοδοσία", ανέφεραν πηγές του ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 14 Οκτ 2025 | 18:52

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος Ζερβός - Διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση

Κληθείς από τη Μιλένα Αποστολάκη να σχολιάσει συνομιλίες του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Ζερβός είπε ότι "Δεν έχω λάβει αυτούς τους διαλόγους. Δεν τους γνωρίζω"

ΒΟΥΛΗ 14 Οκτ 2025 | 16:57

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Καμία πολιτική παρέμβαση δεν είχα στα 6 χρόνια θητείας μου", κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Καπρέλης

"Στον διάδοχό μου τον κ. Βάρρα, το 2019, παρέδωσα και το πόρισμα με τους ελέγχους αναφέροντάς του ότι φαίνεται να είναι λίγο τσιμπημένα και να προχωρήσει σε περαιτέρω έλεγχους" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Θανάσης Καπρέλης

ΠΑΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 14 Οκτ 2025 | 14:18

Η ιστορία του συνθήματος "Γερούν γερά, σπάστου τον τσαμπουκά"- Ποιος το έγραψε , ποιον σχολίαζε

Το σύνθημα χρησιμοποιείται έκτοτε για να κατηγορηθούν ως μειωμένων πατριωτικών αισθημάτων, οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ

ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 13:59

Το μυστήριο με την ατάκα του Τσίπρα για "την επανάσταση που δεν μπορείς να κάνεις 2 φορές"- Ποιος είπε την ιστορική φράση

Ποιος είναι ο Ισπανός επαναστάτης που είπε τη φράση για την επανάσταση που δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές;

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 13 Οκτ 2025 | 13:58

Κανέλλη για Τσίπρα: Στην ιδέα να πάθω σοκ εντιμότητας ανατριχιάζω περισσότερο απ’το να μου την πέσει ο Νετανιάχου

Η Λιάνα Κανέλλη είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι "έρχεται τώρα να μπει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ των ανθρώπων που πούλησε".

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 11:53

Δημοσκόπηση GPO: Εως 20,2% δηλώνει ότι μπορεί να ψηφίσει ένα κόμμα Τσίπρα - Το 8,6% ένα κόμμα Σαμαρά

Οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό από τις κινήσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 11:37

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το "σοκ εντιμότητας" πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μπουζουξίδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "παρασκηνιακά κορόιδεψε τη βάση με το παρασκήνιο του μπουζουξίδικου".

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥ 12 Οκτ 2025 | 08:31

Δημήτρης Μαύρος (MRB) στο TheTOC: "Θα είναι τεράστια ζημιά για τον Τσίπρα η τρίτη θέση"

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Mαύρος μιλάει στο TheTΟC για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Οκτ 2025 | 12:27

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον Τσίπρα για να βάλει ένα σκιάχτρο στην πολιτική ζωή και να συσπειρώσει

"Παρατηρώ σε μερίδα του Τύπου, έντυπα και αναλυτές που είναι φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ ότι έχουν ένα άγχος να προβλέπουν καθημερινά πόσο καλά θα πάει το εγχείρημα Τσίπρα", τόνισε ο Κ. Τσουκαλάς.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Οκτ 2025 | 11:49

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ολιγάρχης"

"Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία", τονίζει πρώην πρωθυπουργός.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 11 Οκτ 2025 | 09:35

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: Ο δημιουργός της πολιτικής τερατογένεσης έρχεται να σώσει την Ελλάδα

"Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από συζητήσεις με όρους προσωπολατρίας με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 19:41

Αλέξης Τσίπρας: "Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή"

Ο πρώην πρωθυπουργός "προειδοποιεί, προτείνει και αποκαλύπτει τα σχέδιά του για το μέλλον"

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ 10 Οκτ 2025 | 15:42

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αίτημα αναβολής της εξέτασής της κατέθεσε η Παρασκευη Τυχεροπούλου

"Το αμέσως επόμενο διάστημα, υποχρεούμαι να παρίσταμαι ως μάρτυρας σε τρεις δίκες" αναφέρει η Παρασκευή Τυχεροπούλου στο αίτημά της για αναβολή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 10:45

Πάνος Καμμένος: "Ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας - Καλώς εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία"

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι έχει ακόμα επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε μάλιστα πως είναι "ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει δίνοντας και κυβερνητική προοπτική".

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:24

Ραγκούσης για παραίτηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστήσει δημόσια - Νέα πολιτικά δεδομένα στον προοδευτικό χώρο

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σπεύσει να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:06

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από βουλευτής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, το βιβλίο που ετοιμάζει, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχέδια του για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 19:41

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν υπάρχει σκάνδαλο, δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μου κυκλώματα παρανομίας" κατέθεσε η Ρέππα

Η Αθανασία Ρέππα, διευθύντρια τεχνικών ελέγχων Οργανισμού, υπεύθυνη για την κατανομή εθνικού αποθέματος, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι "παντού υπάρχουν λίγες παραβατικές συμπεριφορές με δόλο, μένει να αποδειχθούν"

ΜΑΡΤΥΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 13:48

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ρωτάει: "Θα μείνετε ή θα πάτε με τον Τσίπρα;"

Επαφές Φάμελλου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Τσίπρα, του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 09 Οκτ 2025 | 13:27

Τσακαλώτος για Τσίπρα: Έχουμε να μιλήσουμε δύο χρόνια - Νομίζω ότι πάει για κόμμα

"Νομίζω ότι πάει για κόμμα", είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι "τον μηχανισμό δεν τον έχω καταλάβει".

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 13:13

ΠΑΣΟΚ: "Δεν ήξερα, δεν γνώριζα, είμαι του χώρου"– Οι αποκαλύψεις του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική

"Η διαρκής επίκληση άγνοιας από ανώτατο διοικητικό στέλεχος δημιουργεί απορίες για το τι πραγματικά γνωρίζουν τα στελέχη που τοποθετεί η ΝΔ σε κρίσιμες θέσεις" αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ.

ΝΔ 09 Οκτ 2025 | 12:30

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει αρχηγικό κεντροαριστερό κόμμα και θα "χτυπήσει" πολύ ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό ο εκνευρισμός

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως "αν θέλει να επιλέξει τον δρόμο που χάραξε ο κ. Τσίπρας, με γεια του με χαρά του".

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Οκτ 2025 | 11:16

Τι εννοούσε ο Κασσελάκης με τη φράση "Το Κίνημα Δημοκρατίας είναι ανοιχτό στον Αλέξη Τσίπρα"

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς μετά την παραίτηση Τσίπρα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 09 Οκτ 2025 | 08:48

Λινού: Πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα ο Τσίπρας - Οχι μόνο καλοδεχούμενη η κίνησή του, αλλά απαραίτητη

"Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παίξει το ρόλο της ενότητας του αριστερού και του κεντροαριστερού χώρου", δήλωσε η Αθηνά Λινού.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 18:16

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν δέχτηκα πίεση, δεν ασχολήθηκα με καταγγελίες" κατέθεσε ο Βαλμάς - "Δηλαδή ήσασταν μαϊντανός;"

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ζήνων Βαλμάς, είπε ότι όσο ήταν στον οργανισμό ασχολήθηκε με συγκεκριμένα θέματα και πως δεν θυμάται κάτι για καταγγελίες, καθώς πέρασε ένα χρονικό διάστημα...

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 08 Οκτ 2025 | 17:10

ΟΠΕΚΕΠΕ- Μ. Λαζαρίδης: Να απομακρύνει ο Ανδρουλάκης τον στενό συνεργάτη του Κορασίδη που εμπλέκεται

Ο κ. Κορασίδης, μέσα από ανάρτηση του, κατηγορεί τη ΝΔ για εργαλειοποίηση

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Οκτ 2025 | 16:09

Ο Καρανίκας δεν θέλει να ακούει για Τσίπρα: Αναξιόπιστος για τη δημοκρατία - Μεταλλάχθηκε σε κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω

Ο Τσίπρας συμμετείχε στο πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν ξέρω τι είναι

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 08 Οκτ 2025 | 15:23
ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ 08 Οκτ 2025 | 14:05

Το στενό επιτελείο του Τσίπρα: Τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης που στήνουν το νέο κόμμα στην Αμαλίας

Εκτός από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν και πολλοί βουλευτές που εκδηλώνονται ήδη θετικά για την πρωτοβουλία

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 12:29

Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενος ο Αλέξης Τσίπρας - Πράξη γενναιότητας η παραίτηση

"Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο μέλλον" ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ο Νίκος Φαραντούρης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 08 Οκτ 2025 | 12:27

Δρυμιώτης για Τσίπρα: Από δήμαρχος, κλητήρας - Δεν χτίζεις καινούργια κτίρια με παλιά υλικά

Ανέφερε ότι "δεν χτίζεις καινούργια κτήρια με παλιά υλικά" και υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αφήγημα.

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Οκτ 2025 | 10:46

Ο Τσίπρας αδειάζει όσους τρέχουν να πιάσουν... στασίδι στο νέο κόμμα: "Δεν σας κάλεσα, θέλω νέα πρόσωπα"

Το μείζον πρόβλημα είναι πως η Αμαλίας βλέπει καθημερινά, αποδεκτά και μη από τον Αλ. Τσίπρα πρόσωπα, να βρίσκονται στον προθάλαμο του νέου κόμματος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 08 Οκτ 2025 | 10:09

Κωνσταντοπούλου: "Κάποιος ενεργοποίησε τον Τσίπρα - Κτήνος όποιος δεν κατάλαβε τι έκανε ο Ρούτσι"

"Είναι πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία ένας εν ενεργεία βουλευτής, πολιτικός να παραιτείται και να μας λέει ότι παραιτείται για να ενεργοποιηθεί πολιτικά" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 09:23

Μαμουλάκης: Δεν ήταν κίνηση αιφνιδιασμού η κίνηση Τσίπρα - Η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής.

08 Οκτ 2025 | 08:51

Θέλει να αφουγκραστεί την κοινωνία;

Παρά τις ήττες και τα χρόνια στην αντιπολίτευση, παρά το rebranding που υποτίθεται του σχεδίασε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που προσέλαβε, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται στο κοινό του ίδιος και απαράλλαχτος.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 07 Οκτ 2025 | 22:51

Neuropublic: "Απολύτως ψευδείς ανυπόστατοι και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί Βάρρα για την εταιρεία μας"

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της "οι ισχυρισμοί αυτοί προσβάλλουν καίρια και αναίτια τη φήμη, την αξιοπιστία και την ακεραιότητα της NEUROPUBLIC"

ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Οκτ 2025 | 19:32

"Πυρά" Βορίδη κατά Βάρρα: "Αν επιθυμούσε να είναι ειλικρινής, θα ανέφερε τον πραγματικό λόγο που του ζήτησα να παραιτηθεί"

Για μία ακόμη θεωρητική κατασκευή, χωρίς πραγματικό υπόβαθρο, έκανε λόγο μέσω ανάρτησής του ο Μάκης Βορίδης, ως απάντηση στα όσα είπε ο Γρηγόρης Βάρρας στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 07 Οκτ 2025 | 16:48

Αλέξης Χαρίτσης για παραίτηση Τσίπρα: Προσωπική πρωτοβουλία μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτικών ανακατατάξεων

Μείζον ζήτημα, η πλατιά ενωτική πρωτοβουλία στην Αριστερά, για να υπάρξει ευθέως αντιπαραθετικό σχέδιο στην πολιτική της κυβέρνησης, είπε ο Αλέξης Χαρίτσης

"ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ». 07 Οκτ 2025 | 16:21

Παππάς: Να προχωρήσουμε σε εκλογική συνεργασία χωρίς καθυστερήσεις - Επικεφαλής εκλεγμένος από τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο

"Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση και πρέπει να υπάρξει εκλογή επικεφαλής από τον προοδευτικό κόσμο", τόνισε ο Νίκος Παππάς.

"ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ" 07 Οκτ 2025 | 14:59

Το σχόλιο Ακρίτα για τον πρώην πρωθυπουργό: Θα αγοράσω τη γόβα Τσίπρα εάν πάμε για shopping μαζί με τον Φάμελλο

Η Έλενα Ακρίτα υπογράμμισε ότι "αύριο κιόλας πρέπει να γίνει η σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Οκτ 2025 | 14:45

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική: Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι ο Βάρρας υπηρετεί τα συμφέροντα Μαξίμου

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τα όσα διαδραματίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνοντας λόγο για "πρωτοφανή απαξίωση".

ΣΤΟ FACEBOOK 07 Οκτ 2025 | 14:45

Ο σκιτσογράφος Πετρουλάκης για την παραίτηση Τσίπρα: Ξεχειλίζει Μεσσιανισμό, είναι πολιτική ντίβα

Αιχμηρό σχόλιο του σκιτσογράφου Πετρουλάκη για την παραίτηση Τσίπρα

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 07 Οκτ 2025 | 13:17

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ- Επεισόδιο με τον Βάρρα: Κάρφωσε Βορίδη και τελικά δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Βάρρας κατέθεσε υπόμνημα και αρνήθηκε αρχικά να απαντήσεις σε ερωτήσεις

ΜΟΝΟ ΕΝΑ 07 Οκτ 2025 | 12:53

Το αιχμηρό σχόλιο της "Πανδώρας" των Νέων: Ο Τσίπρας επέστρεψε με ένα ψέμα

Ο Στέφανος Κασιμάτης ως Πανδώρα στην εφημερίδα τα Νέα, σχολιάζει την επιστροφή Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ 07 Οκτ 2025 | 11:19

Ζαχαριάδης: Δεν είναι τυχαίο που τόσο ο Φάμελλος όσο και ο Τσίπρας είπαν ότι δεν θα είμαστε αντίπαλοι

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός πλειοψηφικού μπλοκ "που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη".

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 10:17

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ- Τεράστια συμφέροντα πιέζουν τον Χριστοδουλίδη για το καλώδιο

"Ο κ. Τσίπρας αναμφισβήτητα έχει δυνατότητες στον χώρο της κεντροαριστεράς", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΣ 07 Οκτ 2025 | 10:10

Μαρινάκης για παραίτηση Τσίπρα: Δε θα κριθεί η κυβέρνηση από τη σύγκριση μαζί του, δεν βαζουμε τόσο χαμηλά τον πήχη

"Με ένα "σκιάχτρο" δεν μπορεί να αλλάξει η βούληση των πολιτών" είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 07:21

Ο Συμεών Κεδίκογλου είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ότι θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο Τσίπρα

"Ακολούθησα το προσκλητήριο που είχε κάνει, την Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας και τον εκτιμούσα και τον εκτιμώ, τον θεωρώ πολιτικό κεφάλαιο", είπε ο κ. Κεδίκογλου.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 20:59

Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Πότε ανακοινώνεται το νέο κόμμα, ποιοι θα τον ακολουθήσουν

Η ανακοίνωση της παραίτησης Τσίπρα αποτελεί το πρελούδιο της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα - Πότε θα παρουσιάσει το βιβλίο του, πότε θα ανακοινώσει το κόμμα και ποια πρόσωπα θα "τραβήξει" μαζί του

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 06 Οκτ 2025 | 20:29

Σφοδρή επίθεση Αλαβάνου σε Τσίπρα: "Να γονατίσει μπροστά σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το κέντρο"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 06 Οκτ 2025 | 17:40

Σωκράτης Φάμελλος: Τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα - Δεν θα είμαστε αντίπαλοι - Προτεραιότητα η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων

"Το κρίσιμο ζήτημα για την κοινωνία είναι να απαλλαγεί το συντομότερο η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος για την παραίτηση Τσίπρα

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 06 Οκτ 2025 | 17:05

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Μυλωνάκης διαβίβασε στην Εξεταστική Επιτροπή το ενημερωτικό σημείωμα Βάρρα

"Προοριζόταν αποκλειστικά προς εσωτερική χρήση και έλαβα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στο κινητό μου τηλέφωνο", αναφέρει ο Γιώργος Μυλωνάκης

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 06 Οκτ 2025 | 15:38

Ειρωνική ανάρτηση Διαμαντοπούλου για Τσίπρα: Προκαλεί την 7η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει τον "κατακερματισμό"…

Το ειρωνικό σχόλιο της Αννας Διαμαντοπούλου για το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα

ΝΕΑ ΑΡΧΗ 06 Οκτ 2025 | 14:00

Χαμόγελα στο Μαξίμου, "κατήφεια" στην αντιπολίτευση μετά την παραίτηση Τσίπρα- Ετοιμος για νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προλάβει και να κατέβει στα εκλογές του 2027 με το δικό του σχήμα

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 06 Οκτ 2025 | 13:08

Φλωρίδης για παραίτηση Τσίπρα: Άντε πάλι από την αρχή, στο πεζοδρόμιο - Η επανάληψη της ιστορίας ως φάρσα

Πώς σχολίασε ο Γιώργος Φλωρίδης την είδηση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Οκτ 2025 | 12:41

Γιαννούλης: Σαφώς θα υπάρξουν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

Ο Χρήστος Γιαννούλης πήρε αποστάσεις από την παραίτηση Τσίπρα από το βουλευτικό αξίωμα.

ΣΥΡΙΖΑ 06 Οκτ 2025 | 12:26

Καρφιά Πολάκη για παραίτηση Τσίπρα: "Άρα η συζήτηση δεν γινόταν ερήμην - Καλές θάλασσες με την 5η διάσπαση"

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε σε ανάρτησή του μία φωτογραφία με ένα σκάφος με κόκκινα πανιά να οδεύει σε παγόβουνο.

ΖΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 06 Οκτ 2025 | 12:11

Παπαδημούλης για παραίτηση Τσίπρα: Η ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία διψά για μια πολιτική αλλαγή

"Μακάρι η σημερινή απόφαση και τα επόμενα βήματα του Αλέξη Τσίπρα να συμβάλλουν στο να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη", αναφέρει.

ΑΝΟΙΓΜΑ 06 Οκτ 2025 | 12:01

Καραμέρος για παραίτηση Τσίπρα: "Πράξη υπέρβασης" από τον ηγέτη του προοδευτικού χώρου

"Το μήνυμα σε όλους εμάς είναι η προοπτική για ένα ταξίδι σε πιο όμορφες θάλασσες", αναφέρει ο Γιώργος Καραμέρος.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 06 Οκτ 2025 | 11:38

Ο Θοδωρής Δρίτσας στη θέση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή: "Θα κρατήσω την έδρα, δεν έχω άλλη επιλογή"

Ο Θοδωρής Δρίτσας είναι πρώτος επιλαχών για να πάρει την έδρα του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή μετά την παραίτησή του.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ 06 Οκτ 2025 | 10:27

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από βουλευτής: "Είμαι αποφασισμένος να συναντηθώ με τις ανάγκες των πολλών"

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως παραιτείται από βουλευτής, όχι όμως "από την πολιτική δράση".

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Οκτ 2025 | 16:02

Τσίπρας: Χρήσιμη η αριστερά που δεν το βάζει στα πόδια, όταν τολμά να πάρει την ευθύνη της διακυβέρνησης

"Η αριστερά είναι χρήσιμη, ιδίως στα δύσκολα" τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

04 Οκτ 2025 | 15:03

Ο Τσίπρας απάντησε σε φοιτητές της Σορβόννης για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε πρώτη φορά για το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέο κόμμα, υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση που διεξάγεται στο εσωτερικό της χώρας γίνεται ερήμην του.

03 Οκτ 2025 | 22:30

Αλέξης Τσίπρας από Σορβόννη: Η Ευρώπη είναι μια ήπειρος με λάθος ηγεσία

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη μίας "προοδευτικής στροφής" τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 03 Οκτ 2025 | 15:36

Κατάθεση Ιωάννη Κουρδή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδύνατη κάθε παρέμβαση ή ανάμειξη υπουργού στη διαδικασία πληρωμών και ελέγχων

"Κανείς υπουργός δεν θα μπορούσε να παρακάμψει υπαλλήλους", είπε στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή ο Ιωάννης Κουρδής

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 14:58

Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου, Ιωάννη Κουρδή

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννη Κουρδή συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 03 Οκτ 2025 | 10:40

Τσίπρας για Γάζα: "Γεράκι του πολέμου" ο Μπλερ - Διεθνής πειρατεία κόντρα στους ακτιβιστές της ειρήνης"

"Να εγκαταλείψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την παθητική τους στάση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου" είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 03 Οκτ 2025 | 10:19

Η κοινή φωτογραφία Μπακογιάννη - Τσίπρα στο Στρασβούργο: "Μία από τις καλύτερες ομάδες"

Η κ. Μπακογιάννη έγραψε ότι οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Κύπρου χαρακτηρίστηκαν "ως μία από τις καλύτερες ομάδες του Συμβουλίου".

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΤΙ ΕΙΠΕ 02 Οκτ 2025 | 20:19

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν αισθάνθηκα ποτέ παρέμβαση από τον Μάκη Βορίδη" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Θεοφάνης Παπάς

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (11/2020-3/2021), Θεοφάνης Παπάς, εξέφρασε την αγωνία του "ότι δυστυχώς και σήμερα, αυτός που πλήττεται είναι ο πραγματικός αγρότης και ο πραγματικός κτηνοτρόφος"