Πυρά αντιπολίτευσης σε Χαρίτση για εκλογικές τροπολογίες

Ο εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης ανέφερε σκωπτικά ότι το νομοσχέδιο δεν πρέπει να λέγεται νομοσχέδιο Χαρίτση, αλλά Κουντουρά.

pura-antipoliteusis-se-xaritsi-gia-eklogikes-tropologies
|
SHARE THIS
0
SHARES

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία δίδεται η δυνατότητα σε βουλευτές να μετέχουν στις ευρωεκλογές χωρίς προηγουμένως να πρέπει να παραιτηθούν.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ανέφερε σκωπτικά ότι το νομοσχέδιο δεν πρέπει να λέγεται νομοσχέδιο Χαρίτση, αλλά Κουντουρά. Χαρακτήρισε την κατάσταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ αξιοθρήνητη και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθώντας να επιβιώσει αλλάζει την εκλογική διαδικασία τελευταία στιγμή για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια του κ. Τσίπρα.

Για κυνική και ωμή συναλλαγή με τους Κουντουρά και Δανέλλη έκανε λόγο και η Εύη Χριστοφιλοπούλου από την ΔΗΣΥ, παρατηρώντας ότι η ρύθμιση είναι πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει μια πλασματική δεδηλωμένη με ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ολίγον Καραμανλική δεξιά.

«Ότι και να κάνετε όμως το πικρό ποτήρι στις εκλογές θα το πιείτε ολόκληρο» προέβλεψε η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ.

Αιχμηρός ήταν και ο εισηγητής του ΚΚΕ Ιωάννης Δελλής που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το πήγαινε έλα των βουλευτών μοιάζει με στάση του ΜΕΤΡΟ.

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης απέφυγε να απαντήσει στην ουσία των καταγγελιών της αντιπολίτευσης. Αντέτεινε ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση μερικές μόνο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές του 2014 τροποποίησε τον εκλογικό νόμο και μάλιστα προχωρώντας σε μείζονα αλλαγή καθώς όπως ανέφερε αντικατέστησε τη λίστα με την σταυροδοσία. Ανέφερε επίσης ότι η ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση ισχύει στις περισσότερες ευρωπαικές  χώρες.

 

Φωτό: Ευρωκίνηση

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook