Follow us

«Πυρήνες» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο

Οι τρομοκράτες «χτύπησαν» τον Λουκά Παπαδήμο αποδεικνύοντας ότι η εγχώρια τρομοκρατία όχι μόνο δεν έχει αποδυναμωθεί αλλά βρίσκεται σε φάση αναζωπύρωσης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
«Πυρήνες» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο

Με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής για τρομοκρατικό χτύπημα κοντά στη ψήφιση του 4ου Μνημονίου, καθώς τρομοκράτες «χτύπησαν» το Λουκά Παπαδήμο αποδεικνύοντας ότι η εγχώρια τρομοκρατία όχι μόνο δεν έχει αποδυναμωθεί αλλά βρίσκεται σε φάση αναζωπύρωσης.

Είναι η πρώτη φορά που τρομοκράτες καταφέρνουν να τραυματίσουν πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδος. Και αυτό παρότι οι Αρχές γνώριζαν ότι ο κ. Παπαδήμος είναι στόχος, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το όνομά του βρισκόταν στη λίστα με τους 70 στόχους της Πόλα Ρούπα, που είχαν βρεθεί στο «στρατηγείο» που διατηρούσε στην Ηλιούπολη.

Τον περασμένο Μάρτιο η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε στείλει συνολικά δέκα «τρομοπακέτα», εκ των οποίων δύο έφτασαν στο προορισμό τους (στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι) και οχτώ εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι. Για τα εννιά πακέτα δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης και με τον τρόπο αυτό οι τρομοκράτες έδειξαν ότι ο κύκλος των τρομοκρατικών τους ενεργειών δεν έχει ακόμα κλείσει.

Το ερώτημα είναι το πώς ενώ υπήρχαν εκτιμήσεις για νέα χτυπήματα και μάλιστα ο κ. Παπαδήμος ήταν ένας από τους «κόκκινους» στόχους, ο «τρομοφάκελος» πέρασε απαρατήρητος από τους ελέγχους των μηχανημάτων ανίχνευσης εκρηκτικών.

«Πυρήνες» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο

Τα «αόρατα» τρομοπακέτα

Ένα από τα σενάρια της Αντιτρομοκρατικής είναι να πρόκειται για ακόμα ένα -ειδικά κατασκευασμένο- «αόρατο» τρομοπακέτο, που περιέχει μη ανιχνεύσιμη εκρηκτική ύλη και δεν χρειάζεται πυροκροτητή για την πυροδότηση. Τέτοια ήταν τα παγιδευμένα δέματα που πέρασαν από τους ελέγχους του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον περασμένο Μάρτιο ταξιδεύοντας για την Ευρώπη.

Ο Λουκάς Παπαδήμος πριν φτάσει με τη θωρακισμένη Mercentez με την οποία κινείται στη συμβολή των οδών Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου, όπου έγινε η έκρηξη, είχε περάσει από την Ακαδημία Αθηνών (της οποίας είναι μέλος). Αδιευκρίνιστο παραμένει το κατά πόσο παρέλαβε από εκεί ή όχι την αλληλογραφία που περιείχε τον εκρηκτικό φάκελο. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, η αλληλογραφία παρελήφθη από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η φρουρά του Παπαδήμου αποτελούνταν το τελευταίο διάστημα από 8 αστυνομικούς, καθώς του είχαν αφαιρεθεί τέσσερις στο πλαίσιο της εξοικονόμησης αστυνομικού προσωπικού από τις φυλάξεις στόχων. Έτσι, η Τράπεζα της Ελλάδος του είχε διαθέσει άνδρες από τη δική της υπηρεσία ασφαλείας. Δύο από αυτούς επέβαιναν μαζί του στη Mercentez, ενώ υπήρχε από πίσω συνοδευτικό όχημα της Αστυνομίας με δύο αστυνομικούς και μία μοτοσικλέτα με έναν αστυνομικό.

«Σχέδιο Νέμεσις 2» και η νέα γενιά τρομοκρατών

Ο νούμερο ένα φόβος της Αντιτρομοκρατικής είναι να πρόκειται για μία συνέχεια του «Σχεδίου Νέμεσις 2» που περιλαμβάνει νέα μαζική αποστολή τρομοπακέτων. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι, που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Για το λόγο αυτό έχουν δοθεί εντολές προς τους αξιωματούχους που είναι στόχοι να μην ανοίγουν την αλληλογραφία τους.

Είναι πλέον σαφές για τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι η εγχώρια τρομοκρατία έχει εξελιχθεί σε ασύμμετρη απειλή. Επίσης, παρατηρείται στρατολόγηση νέων μελών στο αντάρτικο πόλης που σε συνδυασμό με τη δράση ασύλληπτων πυρήνων έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα, που έχει ως αποτέλεσμα μέσα στο τελευταίο 8μηνο να έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά δέκα τρομοκρατικές επιθέσεις: Την βομβιστική ενέργεια στο σπίτι της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, τη χειροβομβίδα στη γαλλική Πρεσβεία με έναν τραυματία αστυνομικό (παραμονή της επίσκεψης Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα), τη τροφική τρομοκρατία με ανακοίνωση δηλητηρίασης προϊόντων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, την επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη με έναν τραυματία αστυνομικό, την αποστολή εκρηκτικών φακέλων στην Ευρώπη με μία τραυματία υπάλληλο του ΔΝΤ, τον ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό στο βιβλιοπωλείο του Άδωνη Γεωργιάδη και τις δύο αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις στο υπουργείο Εργασίας και Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης.

Τα μέλη εγχώριας τρομοκρατίας στέλνουν διαρκώς το μήνυμα πως είναι ακόμη επικίνδυνα δραστήρια και μπορούν να επιχειρούν τρομοκρατικές ενέργειες σε στόχους υψηλής σημειολογικής σημασίας. Οι άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών θα διαπιστώσουν το επόμενο διάστημα αν η επιστολή-βόμβα που τραυμάτισε τον κ. Παπαδήμο είναι ίδιας κατασκευής με αυτή που εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανταλλάσσοντας μάλιστα στοιχεία με τους Γερμανούς αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής.

Αποκλειστική φωτογραφία της Εφημερίδας των Συντακτών από την μεταφορά του κ. Παπαδήμου στο ασθενοφόρο πριν την μεταφορά του στον Ευαγγελισμό.
Αποκλειστική φωτογραφία της Εφημερίδας των Συντακτών από την μεταφορά του κ. Παπαδήμου στο ασθενοφόρο πριν την μεταφορά του στον Ευαγγελισμό.

O κ. Παπαδήμος δεν ήταν χθες σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, καθώς εκτός από το σοκ που δυσχαιρένει τη θέση του, έπρεπε να περάσει από όλες τις προληπτικές εξετάσεις για την υγεία του. Ενδεχομένως να είναι ο μόνος άνθρωπος που θυμάται ποιος φερόταν ως αποστολέας του φακέλου, αν και αυτό δεν διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις οι τρομοκράτες συνηθίζουν να βάζουν ψεύτικους αποστολείς (χρησιμοποιούν ονόματα πολιτικών, διεθνών οργανισμών κτλ).

Eurokinissi
Eurokinissi

“Ευαγγελισμός”: Επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς

Η κατάσταση του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Ο πρώην πρωθυπουργός πέρασε τη νύχτα στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για νέο μπαράζ τρομοφακέλων

Εκτός από τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», υπάρχουν και τρομοκράτες που ανήκαν στο περιβάλλον της Πόλα Ρούπα, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι. Στο «στρατηγείο» της γυναίκας-μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» είχαν βρεθεί πλαστές ταυτότητες ενός «ξανθού» άνδρα και ενός «σγουρομάλλη». Οι δυο τους μαζί με τρία ακόμα άτομα (έναν άνδρα και μία γυναίκα) και έναν ποινικό «μάγειρα»-κατασκευαστή βομβών φέρονται, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, να αποτελούσαν τον πυρήνα της Πόλα Ρούπα. Αρμόδιοι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» επίσης έναν άτυπο ανταγωνισμό για τα «σκήπτρα» της εγχώριας τρομοκρατίας, ο οποίος εκδηλώνεται με διαδοχικές επιθέσεις.

Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι κάποιες τρομοκρατικές επωνυμίες έχουν κοινό επιχειρησιακό βραχίονα. Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι το ποιοι κρύβονται πίσω από τις πλαστές ταυτότητες «Ευστάθιος Τριαντόπουλος», «Ιωάννης Παπαδόπουλος», όπως και το ποια είναι η ταυτότητα δύο γυναικών που φέρονται να έχουν συμμετάσχει σε ένοπλες ενέργειες.

Η ταυτότητα του «ξανθού» με τα στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής, φερόταν να έχει εκδοθεί την 09-01-2005 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Η δεύτερη του «σγουρομάλλη» με τα στοιχεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας είχε εκδοθεί την 09-04-2008 από το Τ.Α. Ηλιούπολης. Πρόκειται για ταυτότητες με πραγματικά στοιχεία πολιτών, στις οποίες όμως είχαν αντικατασταθεί οι φωτογραφίες.

Από την πορεία των αστυνομικών ερευνών, προέκυπτε διασύνδεση των δύο αυτών προσώπων με την Πόλα Ρούπα, και χαρακτηρίζονταν ως ασύλληπτοι συνεργοί της. Η δράση τους και οι εμφανίσεις τους παρέμεναν μυστήριο, με τους αστυνομικούς, απλά να διαπιστώνουν ότι για τον «ξανθό» υπήρχαν αναφορές για παρουσία του σε αίθουσες δικαστηρίων κατά τη διάρκεια εκδίκασης υποθέσεων κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Για τον «σγουρομάλλη», η πληροφόρηση ήταν περιορισμένη, κάτι που τον έχριζε «καθαρό τρομοκράτη», ο οποίος ενδεχομένως βρισκόταν στο περιβάλλον της 25χρονης συνεργού της Πόλας Ρούπα.

«Πυρήνες» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο - εικόνα 6

Ελεγχοι γίνονται σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, οικονομικές επιχειρήσεις, τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει περάσει και άλλο τρομοδέμα από τα συστήματα ελέγχου εκρηκτικών των ΕΛ.ΤΑ και εταιρειών κούριερ. Από εξονυχιστικούς ελέγχους θα περάσουν όλοι οι φάκελοι που έχουν ταχυδρομηθεί τα τελευταία 24ωρα.

«Πυρήνες» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο - εικόνα 7
«Πυρήνες» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο - εικόνα 8

«Πυρήνες» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο - εικόνα 9

Νέες στρατολογήσεις

Ένα ενδεχόμενο που εξετάζουν τα στελέχη των ειδικών αστυνομικών υπηρεσιών είναι η στρατολόγηση νέων προσώπων στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τα οποία συμμετείχαν στην αποστολή εκρηκτικών φακέλων, όπως και σε επιτυχημένες και αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις.

Στην περίπτωση της πρόσφατης βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία της Eurobank ενδεχομένως να έδρασαν άτομα που στρατολογήθηκαν για να συνεχίζουν τη δράση γνωστών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θυμίζουν, επίσης, τις δύο «ορφανές» αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2016 και στο Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης στις 25 Φεβρουαρίου 2017, όπου οι δράστες ενδεχομένως «πειραματίζονταν» στην κατασκευή βομβών, σημειώνοντας ότι στην δεύτερη περίπτωση η εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένη μέσα στο κενό κέλυφος χειροβομβίδων. Αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι αυτή τη φορά, εξετάζεται η πιθανότητα, όπως και στην περίπτωση της βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη τον Οκτώβριο του 2016, την οποία ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ο κατασκευαστής της βόμβας να είναι «ποινικός», ο οποίος κατά… παραγγελία, την παρέδωσε σε άτομα της νεοτρομοκρατίας προκειμένου να την τοποθετήσουν στον στόχο τους με «επιτυχημένο» αποτέλεσμα.

Δεν μπορούν όμως να αποκλείσουν το ενδεχόμενο οι «πειραματισμοί» να τελείωσαν και οι «μαθητές» να τελείωσαν την εκπαίδευσή τους.

Απερίφραστη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέπτεται τον Ευαγγελισμό, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Λ. Παπαδήμου, μετά από τη χθεσινή επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού με παγιδευμένο φάκελο. Χθες αργά το βράδυ, ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε εκ νέου με τη διοικήτρια του Ευαγγελισμού και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του Λουκά Παπαδήμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υπεβλήθη ο πρώην πρωθυπουργός.

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Παππάς για το περιστατικό.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.
Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.
Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες.
Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον Ευαγγελισμό και εξερχόμενος δήλωσε: "Εκφράζουμε οργή και οδύνη για την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα πρέπει να γίνει πρώτη πολιτική προτεραιότητα διότι οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας".

Σε ανακοίνωση του του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: "Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου. Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον ίδιο, καθώς και στους υπόλοιπους τραυματίες."

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Κεντρώων αναφέρει: "Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο και εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη, αλλά και οργή για το τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδημου και των συνοδών του. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση."

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του». «Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες - συνοδούς του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
Eυάγγελος Βενιζέλος: «Η δολοφονική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δείχνει ότι το τέρας της τρομοκρατίας, της βίας, του τυφλού μίσους είναι πάντα ζωντανό και έτοιμο να πλήξει τη Δημοκρατία και το δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. «Η επαγρύπνηση δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε υπερευαισθησία. Είναι δημοκρατική υποχρέωση της πολιτείας και των πολιτών. Είναι υποχρέωση μιας κοινωνίας που δεν φοβάται, αλλά και δεν αδιαφορεί απέναντι σε ότι συνιστά – άμεσα ή έμμεσα - ενθάρρυνση ή ανοχή της βίας», πρόσθεσε και κατέληξε: «Απευθύνω τις θερμότερες μου ευχές στο Λουκά Παπαδήμο και τους συνοδούς του για καλή και γρήγορη ανάρρωση».
Κώστας Σημίτης: Στη χώρα δεν υπάρχουν πια, ή περιορίζονται ή κινδυνεύουν τα δικαιώματα τα οποία έχουν οι πολίτες σε όλον τον ευρωπαϊκό χώρο" δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξερχόμενος από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται ο Λουκάς Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του.

"O κ. Παπαδήμος έχει εργαστεί για πολλά χρόνια αποτελεσματικά για τη χώρα. 'Εχει βοηθήσει πολύ, σε πολύ δύσκολες καταστάσεις" σημείωσε και τόνισε ότι "η δολοφονική απόπειρα εναντίον του δείχνει ότι στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση: Αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αυτοί που φροντίζουν για τη χώρα, γίνονται στόχος".

Τέλος ευχήθηκε στον κ. Παπαδήμο να γίνει γρήγορα καλά και όπως είπε "οι ιατροί τον διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει".

«Αποτροπιασμός και καταδίκη για την άνανδρη, δολοφονική επίθεση κατά του Προέδρου της Ακαδημίας Ι. Παπαδήμου. Θερμές ευχές να πάνε όλα καλά», σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε: "Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού, κυρίου Παπαδήμου. Ενημερώθηκα από τους θεράποντες ιατρούς, αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας τους. Τόσο ο κύριος Παπαδήμος, όσο και οι συνοδοί του, βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους, έτσι ώστε να καθοριστεί η από εδώ και στο εξής μεταχείριση που θα πρέπει να έχουν. Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην Πρωθυπουργό και στους δύο συνοδούς του. Ο κύριος Πρωθυπουργός είναι ενήμερος και από τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και θα συνεχίσει να είναι ενήμερος για όλες τις διαδικασίες. Επίσης, να σας πω, ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι αυτονόητο ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να έχουμε ταχύτατη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης."

«Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο. Περαστικά στον ίδιο και σε όσους τραυματίστηκαν», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Άναδρη και άδικη επίθεση εναντίνον ενός ανθρώπου που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε μια δύσκολη περίοδο, χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στον Ευαγγελισμό. Επίσης, διαμήνυσε πως «δεν θα κάμψει το ηθικό μας καθόλου».

Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εύχεται παράλληλα στον κ. Παπαδήμο «να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο».

Θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση έστειλε στο Λουκά Παπαδήμο μέσω Twitter, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Εκ μέρους της Κομισιόν και του πρόεδρου Γιούνκερ θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο. Έναν Έλληνα που τίμησε Ελλάδα και Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Σχοινάς στην ανάρτησή του.

Την καταδίκη του για την επίθεση εις βάρος του Λουκά Παπαδήμου εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με γραπτή του δήλωση, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται.

«Καταδικάζω την αποτρόπαια απόπειρα κατά του Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του και εκφράζω την συμπαράσταση μου την δύσκολη αυτή ώρα στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η βία και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στην πολιτισμένη και δημοκρατική μας κοινωνία και είναι καταδικαστέες στην συνείδηση των Ελλήνων.
Ενωμένοι ορθώνουμε τείχος σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις που απειλούν την κοινωνική μας συνοχή, την ασφάλεια και την ζωή των πολιτών", σημειώνει στη δήλωσή του.

Η ανακοίνωση του Μάριο Ντράγκι

Την θλίψη του ιδίου αλλά και όλων των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας για την επίθεση εναντόον ενός "πρώην συναδέλφου" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, εξέφρασε ο Μάρτιο Ντράγκι.

Συγκεριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται : "Εκφράζουμε την θλίψη μας για την επίθεση εναντίον ενός πρώην συναδέλφου μας, του Λουκά Παπαδήμου, ενός γενναίου δημόσιου λειτουργού της Ελλάδας και της Ευρώπης. Επιθυμώ να δηλώσω, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της ΕΚΤ: οι σκέψεις μας είναι μςε τον Λουκά, την οικογένειά του και τους συναδέλφους του. Πρωην και νυν συνάδελφοι από το Εκτελεστικό Συμβούλιο επιθυμούν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον Λουκά”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΗΡΩΕΣ 16 Δεκ 2025 | 12:26

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Ζευγάρι ηρώων πάλεψε με τους τρομοκράτες - Κατάφεραν να τον αφοπλίσουν, αλλά έπεσαν νεκροί

Ανδρόγυνο που βρισκόταν στο σημείο του μακελειού στο Σίδνεϊ δεν δίστασε να προσπαθήσει να σταματήσει τον έναν από τους τρομοκράτες.

ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 15 Δεκ 2025 | 15:19

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Από τη 10χρονη Ματίλντα, στον 87χρονο Άλεξ - Τα θύματα στην παραλία Μπόντι [εικόνες]

Τους 16 νεκρούς και τους 42 τραυματίες φτάνει ο τραγικός απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στην παραλία Μπόντι, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

BONDI BEACH 15 Δεκ 2025 | 12:56

Αυστραλία: Μάζεψαν ένα εκατ. δολάρια για τον ήρωα που αφόπλισε τον τρομοκράτη - "Θα πεθάνω αλλά έσωσα ζωές"

Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει η ηρωική πράξη ενός Σύρου πωλητή φρούτων που με αυτοθυσία αφόπλισε τον τρομοκράτη.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 15 Δεκ 2025 | 08:10

Σίδνεϊ: 16 οι νεκροί του μακελειού, από 10 έως 87 ετών -Πατέρας και γιος οι δράστες, έρευνα για σχέσεις με τον ISIS

Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εορτασμού του Χάνουκα, με τις αρχές να κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΝΤΑΙ 14 Δεκ 2025 | 13:35

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Η στιγμή που πολίτης αφοπλίζει τον έναν από τους δύο δράστες [βίντεο]

Οι δυο τους παλεύουν και τελικά ο πολίτης καταφέρνει και του παίρνει το όπλο, με τον δράστη να απομακρύνεται - Το σοκαριστικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

10 ΧΡΟΝΙΑ 13 Νοε 2025 | 17:19

Μαρτυρία: Γλίτωσε από την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo, έζησε από πρώτο χέρι το μακελειό στο Bataclan

Aποκλειστικό: "Πώς έζησα σαν επικεφαλής γιατρός των επειγόντων περιστατικών, το Bataclan"

132 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 350 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 13 Νοε 2025 | 08:06

Γαλλία: 10 χρόνια από την τζιχαντιστική επίθεση στο Μπατακλάν – Εκδηλώσεις μνήμης στο Παρίσι

Οι επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, ανάμεσά τους 90 στο Μπατακλάν.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 31 Οκτ 2025 | 18:44

FBI: Αποτράπηκε πιθανή τρομοκρατική επίθεση στο Μίσιγκαν

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας ανέφερε ότι περισσότερα στοιχεία θα δημοσιοποιούν αργότερα

ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙ "ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ" 09 Οκτ 2025 | 21:51

Βέλγιο: Απέτρεψαν "στο παρά πέντε" τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Ντε Βέβερ

Τρία νεαρά άτομα συνελήφθησαν, γιατί σχεδίαζαν "τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστικής έμπνευσης" στην Αμβέρσα του Βελγίου

ΠΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 08 Σεπ 2025 | 11:09

Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ με 5 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες - "Εξουδετερώθηκαν" οι δύο δράστες

Έξι τραυματίες από την επίθεση στην Ιερουσαλήμ νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA 10 Ιουλ 2025 | 20:53

Γιάννης Πρετεντέρης: Αυτός είναι ο εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του - Γιατί δεν εξερράγη - "Είναι ανατριχιαστικό" λέει ο ίδιος [εικονες - βίντεο]

"Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό στη Δημοκρατία μας να συνεχίζουν να κυκλοφορούν τέτοιου τύπου μυαλά - Πρέπει να είσαι διαταραγμένος για να το κάνεις", σχολίασε ο Γιάννης Πρετεντέρης στο δελτίο ειδήσεων του Mega

22 Ιουν 2025 | 20:19

Συρία: Τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία της Δαμασκού - Τουλάχιστον 15 νεκροί [εικόνες]

Το υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας ανακοίνωσε ότι ο καμικάζι που ανατινάχθηκε στην εκκλησία της Δαμασκού ήρταν μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

ΗΠΑ 22 Μαϊ 2025 | 11:15

Ουάσινγκτον: Αυτό είναι το ζευγάρι των Ισραηλινών που δολοφονήθηκε - Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του υπόπτου

Τα θύματα ήταν ένα νεαρό ζευγάρι που ετοιμαζόταν να αρραβωνιαστεί, είπε ο ισραηλινός πρεσβευτής.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ 22 Μαϊ 2025 | 09:31

Ουάσινγκτον: Ζευγάρι Ισραηλινών τα θύματα της επίθεσης - Ο δράστης φώναζε "Λευτεριά στην Παλαιστίνη"

Ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε ως ο Ελάιας Ροντρίγκεζ, 30 ετών, από το Σικάγο, ο οποίος φώναζε "Free Free Palestine" ενώ ήταν υπό κράτηση, ανέφερε η αστυνομία.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 14 Μαϊ 2025 | 12:27

Μάξιμος Χαρακόπουλος για τα γκαζάκια στο σπίτι του: Όσοι υπονομεύουν τη δικαιοσύνη ρίχνουν νερό στον μύλο της τρομοκρατίας

"Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι θρασύτατοι τραμπούκοι, τρομοκράτες. Ξέρω όμως, ότι η τοξικότητα δηλητηριάζει την κοινωνία", είπε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

ΙΝΔΙΑ 29 Απρ 2025 | 12:20

Τουρίστας κατέγραψε άθελά του την τρομοκρατική επίθεση στο Κασμίρ την ώρα που έκανε zipline - Bίντεο σοκ

Στο βίντεο, ο τουρίστας φαίνεται να τραβάει βίντεο και να καταγράφει τη βόλτα χρησιμοποιώντας ένα selfie stick, ενώ στο βάθος ακούγονται ήχοι πυροβολισμών.

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ" 22 Φεβ 2025 | 21:50

Μακρόν: Πράξη ισλαμικής τρομοκρατίας η επίθεση με μαχαίρι στη Μυλούζ

"Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε την τρομοκρατία και θα λάβουμε όλα τα χρήσιμα μέτρα", τόνισε ο Μακρόν.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 19 Φεβ 2025 | 20:37

Αυστρία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης - Συνελήφθη 14χρονος τουρκικής καταγωγής

Γερμανοί πράκτορες είχαν εντοπίσει στο TikTok το "ανησυχητικό" προφίλ του νεαρού με ισλαμιστικό περιεχόμενο και ενημέρωσαν σχετικώς τους Αυστριακούς συναδέλφους τους.

18 Ιαν 2025 | 17:20

Ισραήλ: Αρκετοί τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο - Πολίτης εξουδετέρωσε τον δράστη

Η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι ο δράστης προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν περαστικό, προτού τον πυροβολήσει επί τόπου ένας πολίτης.

ΠΑΡΙΣΙ 17 Ιαν 2025 | 21:54

Σοκάρει ο Πακιστανός που επιτέθηκε με μπαλτά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo- "Ήθελα να σκοτώσω, να εκδικηθώ για τον Προφήτη"

Ο Ζαχίρ Μαχμούντ πέρασε μπροστά από το σημείο όπου συζητούσαν καπνίζοντας, μια 28χρονη γυναίκα και ένας 32χρονος άνδρας. Επέστρεψε και τους χτυπούσε με μανία στο κεφάλι.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 10:36

Το βίντεο AI του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις κρίσιμες στιγμές των 10 ετών που ηγείται της ΝΔ

"Και συνεχίζουμε" καταλήγει το βίντεο που ανάρτησε ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 10 Ιαν 2026 | 09:20

"Σπαταλά τον χρόνο": Καρυστιανού κατά Κωνσταντοπούλου στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών - "Καρφί" Γεωργιάδη

Ενταση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ 09 Ιαν 2026 | 21:58

Πυρά Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση: "Τους διακατέχει η νοοτροπία να θέλουν το κράτος ως λάφυρο"

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι περιφρονητική στον ελληνικό λαό, δημιουργεί απογοήτευση στους πολίτες

ΠΕΡΑΣΕ 09 Ιαν 2026 | 19:45

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις

Επί της αρχής το νομοσχέδιο εξασφάλισε 160 ψήφους "υπέρ" - Καταψήφισαν 134 βουλευτές

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 19:05

Μητσοτάκης: Περνάμε σε μία νέα εποχή - Το 2026 διεγράφησαν 308.000 φοιτητές-φαντάσματα

Το 2025 ήταν μία καλή χρονιά, το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη για τα δημόσια πανεπιστήμια, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του

ΣΤΟ "Χ" 09 Ιαν 2026 | 18:56

Πλακιάς για Καρυστιανού: "Τη στηρίζουν πολιτικοί απαρχαιωμένοι και πεταμένοι στο περιθώριο - Αυτή είναι η κάθαρση;"

Ο Νίκος Πλακιάς υπογράμμισε ότι τα ονόματα που ακούγονται για το υπό σύσταση κόμμα, μόνο το νέο, το άφθαρτο και την κάθαρση δεν πρεσβεύουν

ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥΣ 09 Ιαν 2026 | 18:38

Το πηγαδάκι Βορίδη-Δένδια-Πλεύρη στη Βουλή: Ο "κανονικός Δεξιός" και ο "αριστερός μπροστά στη Μελόνι"

Σε χαλαρό κλίμα οι Νίκος Δένδιας, Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης, αστειεύτηκαν ποζάροντας για μια φωτογραφία

ΒΟΥΛΗ 09 Ιαν 2026 | 17:38

Δένδιας για νομοσχέδιο Ενόπλων Δυνάμεων: "Φροντίζουμε ώστε η πατρίδα να είναι πάντα έτοιμη"

"Αυτά που κάνουμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως απαραίτητα να γίνουν, όχι γιατί προετοιμάζουμε πολέμους, αλλά γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τη δική μας κυριαρχία"

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 16:36

Πορτοσάλτε για Καρυστιανού: "Απόλυτη ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στην επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη"

"Είναι ευφυέστερη όσων κάνουν αντιπολίτευση - Έχει ένα στυλ και φόρμα, με αστικά χαρακτηριστικά", είπε ο Άρης Πορτοσάλτε για τη Μαρία Καρυστιανού

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 09 Ιαν 2026 | 16:01

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα Μητσοτάκη ο τρόπος που γίνεται η απολιγνιτοποίηση από τη ΝΔ

"Τις επιπτώσεις αυτών των επιλογών με το κόστος ζωής, τις βιώνει όλη η Ελλάδα", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Πτολεμαΐδα

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 15:37

Αγρότες: "Καρφιά" Βορίδη για Τσιάρα - "Στη δική μου θητεία στο υπουργείο, όχι μπλόκο, ούτε συνέλευση δεν είχε γίνει"

"Την ευθύνη για τα μπλόκα δεν την έχει πάντως ο πρωθυπουργός", ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 09 Ιαν 2026 | 14:51

Νίκος Νικολόπουλος: Πότε θα γίνει η εξαγγελία για το κόμμα Καρυστιανού -Έχω πολιτική και ιδεολογική συγγένεια

"Μπορώ να λειτουργήσω ως "σιδηρούς βραχίων"", σημείωσε ο πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών αναφορικά με ενδεχόμενο ρόλο στο κόμμα Καρυστιανού

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΝΑΝΗΣ 09 Ιαν 2026 | 13:01

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον δήμαρχο Αγ. Ευστρατίου για τη μάχη του με τον καρκίνο: "Μου είπε ότι θα είναι δίπλα μου"

Ο κ. Σινάνης αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Του είπε πως θα βρίσκεται δίπλα του και για τον Δήμο αλλά και για θέματα που αφορούν την υγεία του.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 11:52

Βορίδης για Καρυστιανού: Είχε φανεί πού πήγαινε η δουλειά - Τα λέγαμε τότε και έπεσαν να μας φάνε

"Έπεσαν άλλοι να φάνε την Καρυστιανού τώρα, όπως ο Πολάκης και οι φίλοι του Τσίπρα", είπε ο Μακης Βορίδης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 09 Ιαν 2026 | 11:16

Νέες αιχμές Καιρίδη σε Δένδια: "Είναι άστοχο και ατυχές να δίνεται άλλοθι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου"

Για το επεισόδιο που είχε στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και την κόντρα με τον Νίκο Δένδια, μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης.

ΤΕΜΠΗ 09 Ιαν 2026 | 10:58

Και ο Ρούτσι "αδειάζει" την Καρυστιανού: Να παραιτηθεί από πρόεδρος του συλλόγου - Δεν με εκπροσωπεί το κόμμα της

Ο ενας μετά τον άλλο, οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, "αδειάζουν" τη Μαρία Καρυστιανού, μετά την ανακοίνωσή της για τη δημιουργία κόμματος.

ΠΑΣΟΚ 09 Ιαν 2026 | 10:42

Μιλένα Αποστολάκη: Η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για νέες αυθαίρετες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Χωρίς πλαίσιο προστασίας οι ασφαλισμένοι με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, τονίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Ιαν 2026 | 10:04

Τσιάρας: Φθηνή κλειδωμένη τιμή ρεύματος για τους αγρότες δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη

"Προφανώς υπάρχουν πολλά θεσμικά ζητήματα που πρέπει να δούμε", δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 09 Ιαν 2026 | 09:18

Δημοσκόπηση GPO: Τα τρία κόμματα που συμπιέζει η Καρυστιανού - Από πού παίρνει ψηφοφόρους

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η κ. Καρυστιανού, "επιχειρεί να λειτουργήσει εκτός των παραδοσιακών ορίων του συστήματος ευελπιστώντας τη δημιουργία ενός υβριδικού νέου τύπου κόμματος".

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 07:00

Αποκλιμάκωση στο αγροτικό μετά από 43 ημέρες: "Αναγκαίος ο διάλογος, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα"

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο διάλογος παραμένει αναγκαίος για όλες τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν για τον πρωτογενή τομέα.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΚΟΝΤΡΑ 08 Ιαν 2026 | 22:19

Νέο "θερμό" επεισόδιο Δένδια - Καιρίδη στη Βουλή: " Εγώ δεν είμαι Μπογδάνος" - "Δεν έχεις καταλάβει τι έγινε"

Μια λεκτική αντιπαράθεση του Δημήτρη Καιρίδη με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε τη διπλή παρέμβαση του Νίκου Δένδια

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Κουτσούμπας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Συνδεδεμένο με την πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟ και ΕΕ

"Όλο και περισσότερο γίνεται συνείδηση πως η δύναμη των στρατιωτικών βρίσκεται στην ενότητα με τον αγωνιζόμενο λαό", επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη στη Βουλή: "Ασε μας κουκλίτσα μου" - Ζήτησε συγγνώμη ο Δένδιας

Η φράση Καιρίδη προς την Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την παρέμβαση Δένδια - "Δεν χρειάζομαι την προστασία κανενός" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

"ΠΥΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Ιαν 2026 | 19:26

Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας: Δαιδαλώδες, που οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα

"Αφήστε τα ψευδοδιλλήματα, ή δίνετε λύσεις ή είστε απολύτως υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Ιαν 2026 | 18:07

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" για τα νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία: "Το ΕΣΥ αλλάζει"

Ο πρωθυπουργός είδε τις πλήρως ανακαινισμένες, υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς

ΒΟΥΛΗ 08 Ιαν 2026 | 16:45

Δένδιας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Εθνική ευθύνη η εκλογίκευση στις Ένοπλες Δυνάμεις

"Ο νέος ανθυπολοχαγός, μόλις αποφοιτήσει, έπαιρνε 940 ευρώ και το κάνουμε 1.340 ευρώ", είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ 08 Ιαν 2026 | 16:14

Ο Καρτερός επιτίθεται στην Καρυστιανού για τα "καρφιά" στον Τσίπρα: Αντιγραφή ξεφτισμένης και χυδαίας προπαγάνδας

Στο άρθρο του στην "ΕφΣυν" ο Θανάσης Καρτερός κατηγορεί τη Μαρία Καρυστιανού πως με όσα δήλωσε, "είναι λογικό τον Τσίπρα να αντιλαμβάνεται ως αντίπαλο"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 08 Ιαν 2026 | 15:36
"ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ» 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τη μετάβαση στη νέα εποχή, λέει η κυβέρνηση

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 08 Ιαν 2026 | 13:44

Φαραντούρης: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προεξοφλήσει τη συμμετοχή τους σε κάποιο κόμμα που δεν έχει ιδρυθεί ακόμα

Να εξηγηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η αλλεργία στο δημοκρατικό δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να κατέλθει στην πολιτική, ζήτησε ο κ. Φαραντούρης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 08 Ιαν 2026 | 13:30

Συρίγος για τη δήλωση Μητσοτάκη για Βενεζουέλα: Δεν είχε πλήρη εικόνα - Δεν είναι καθηγητής διεθνούς δικαίου

"Όπως μια χώρα δεν πρέπει να φέρεται ως δικαστήριο, έτσι κι ένας πρωθυπουργός δεν πρέπει να φέρεται ως καθηγητής του διεθνούς δικαίου", σημείωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.

"ΜΕ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ" 08 Ιαν 2026 | 13:27

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τη ΔΕΗ ότι απαγορεύει στον Ανδρουλάκη να επισκεφθεί τη μονάδα "Πτολεμαΐδα V"

"Νομίζουν ότι θα φιμώσουν την αξιωματική αντιπολίτευση και θα εμποδίσουν την ανάδειξη των ζητημάτων και τη λογοδοσία ενώπιον του ελληνικού λαού", λέει το ΠΑΣΟΚ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 13:08

Π. Μαρινάκης για αγρότες: Προϋπόθεση για διάλογο είναι να μην υπάρχουν τα μπλόκα

"Δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερα μέτρα από όσα ανακοινώσαμε", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

«ΒΑΘΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ» 08 Ιαν 2026 | 12:59

Μιχαηλίδου για Βαρουφάκη: Επικίνδυνες οι δηλώσεις του για τα ναρκωτικά - Έχω χάσει φίλο μου από ecstasy

"Δεν γίνεται όταν μιλάμε για οικογένεια, για ενδοοικογενειακή βία να έχουμε ανθρώπους που στον δημόσιο λόγο τους να λένε ότι είναι "κουλ" να κάνεις ναρκωτικα" τόνισε η κα Μιχαηλίδου

«ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ» 08 Ιαν 2026 | 12:38

Δρογώσης για Καρυστιανού: "Η Μάγδα Φύσσα δεν έκανε κόμμα, ούτε πολιτεύτηκε και την έβριζαν οι ακροδεξιοί"

"Η μητέρα Καρυστιανού που έχει τη συμπάθεια όλων μας προχωράει σε εντελώς αψυχολόγητη κίνηση", σχολιάζει ο τραγουδοποιός με αφορμή την ίδρυση κόμματος από τη Μ. Καρυστιανού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 08 Ιαν 2026 | 11:54

Γεωργιάδης για αγροτικά μπλόκα: Το να κόβουν την Ελλάδα στα δύο είναι κανονική ανταρσία κατά του κράτους

"Αφού ευαγγελίζεται την κάθαρση και το όλα στο φως, ας πει ποιοι της προσέφεραν χρήματα, πόσα και για ποιο σκοπό'", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη Μαρία Καρυστιανού.

"ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ" 08 Ιαν 2026 | 11:49

Τρύφωνας Αλεξιάδης: Η Καρυστιανού στοχεύει από τους ακροκεντρώους και φτάνει μέχρι την ακροδεξιά

"Όταν αποφασίζει να κατεβεί στην πολιτική τότε θα δεχτεί και κριτική" τόνισε για την Μαρία Καρυστιανού ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τον Αλ. Τσίπρα

«ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ» 08 Ιαν 2026 | 10:41

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για "φθηνό ρεύμα για όλους με απλές, δίκαιες αλλαγές"

"Η ακρίβεια στο ρεύμα δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Με απλές, δίκαιες αλλαγές μειώνουμε τους λογαριασμούς - "Η ακρίβεια στο ρεύμα δεν είναι φυσικό φαινόμενο".

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 10:12

Χατζηδάκης: Εάν δεν βρούμε λύση με τους αγρότες ήρεμα και συναινετικά, θα εφαρμοστεί ο νόμος

"Δεν έχει κανένα νόημα η παράταση αυτής της κατάστασης", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.

ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 08 Ιαν 2026 | 09:51

Άρχισε το βραχυκύκλωμα στην αντιπολίτευση από το "κόμμα Καρυστιανού" - Πρώτο θύμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιφνιδιασμός δεν υπήρξε αλλά τούτο δε σημαίνει πως δεν άρχισαν από πολύ νωρίς τα φαινόμενα αντιδράσεων και "φυγόκεντρων" δυνάμεων, με πρώτο θύμα τον "πολυτραυματία" ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 08 Ιαν 2026 | 09:33

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ότι έχει ανώνυμο λογαριασμό τρολ στο Χ: "Ψεκασμένες ανοησίες"

Φωτιά στο Χ από ανάρτηση ενός λογαριασμού τρολ, ο οποίος εμφανίστηκε να απαντά σε πρώτο ενικό αντί του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 08 Ιαν 2026 | 09:20

Καρφιά Γιώργου Τσίπρα για Φαραντούρη: "Περίεργο, δεν του φαινόταν, καθόλου πολιτικάντης"

"Το λες και ανώτατο στάδιο της δηθενιάς του παλιού ορθόδοξου ΣΥΡΙΖΑ. Και διηγώντας τα να κλαις", σχολιάζει ο Γ. Τσίπρας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 08 Ιαν 2026 | 06:37

Μετωπική κυβέρνησης - αγροτών μετά το "όχι" στα νέα μέτρα - Πρόστιμα για τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα

Όλα δείχνουν πως η παρέμβαση της δικαιοσύνης βρίσκεται προ των πυλών με σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών.

ΑΙΧΜΕΣ 07 Ιαν 2026 | 22:02

Το Μαξίμου και η Μαρία Καρυστιανού: Σεβασμός στη μητέρα, αλλά αφού κάνει κόμμα γίνεται πολιτική αντίπαλος

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει αποφασιστεί ότι η Μαρία Καρυστιανού θα αντιμετωπιστεί ως πολιτικός αντίπαλος εάν αποφασίσει να κατέβει στον στίβο

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 07 Ιαν 2026 | 19:51

Βαρουφάκης: Προκαταρκτική εξέταση για τη δήλωσή του για τα ναρκωτικά - "Μας πάνε πίσω στα πέτρινα 50s", απαντά

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για τη δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη περί χρήσης ναρκωτικών - Η απάντησή του

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 07 Ιαν 2026 | 19:08

Μαρινάκης για Βαρουφάκη και τη χρήση ναρκωτικών: "Ντροπή και αηδία - Να στείλουμε στο περιθώριο τέτοιες φωνές"

"Ο διάλογος μπορεί να γίνει χωρίς τα τρακτέρ στον δρόμο - Δεν θα αφήσουμε να κοπεί η χώρα στα δύο", σχολίασε για τα μπλόκα ο Παύλος Μαρινάκης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ 07 Ιαν 2026 | 18:43

"Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις": Κόντρα Δένδια - στρατιωτικών

Η ΠΟΜΕΝΣ χαρακτήρισε διατάξεις του νομοσχεδίου ως αντισυνταγματικές - Αλλαγές επί τα βελτίω προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 18:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες "ξαναζεσταμένη σούπα"

Η κυβέρνηση παρουσιάζει "παλιά μέτρα, καθυστερημένες πληρωμές και λογιστικά τεχνάσματα ως δήθεν νέα στήριξη του αγροτικού εισοδήματος", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ 07 Ιαν 2026 | 17:27

Γιάνης Βαρουφάκης: Η αστυνομία στέλνει στον εισαγγελέα το βίντεο που λέει ότι πήρε ναρκωτικά [βίντεο]

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι "έχω πάρει ουσίες, αυτό έλειπε να μην είχα"

ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Ιαν 2026 | 17:23

Αγρότες: Τα έξι νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έξι νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΚΟΜΜΑ 07 Ιαν 2026 | 16:59

Παπαχρήστος: Ποιος πολιτικός θα είναι σίγουρα στο κόμμα Καρυστιανού- Ψαρεύει στο "'ιδιο κοινό" με τον Τσίπρα

"Η Μαρία Καρυστιανού θα διευρύνει το εκλογικό κοινό και θα κινητοποιήσει ψηφοφόρους που απείχαν από την κάλπη".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Ιαν 2026 | 15:38

Επίθεση Ελενας Ακρίτα στον "καιροσκόπο" Φαραντούρη: "Την έδρα πίσω Νικολάκη"

Η Έλενα Ακρίτα ζητά από τον Νικόλα Φαραντούρη να παραδώσει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Ιαν 2026 | 14:25

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής

Κριτική προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ 07 Ιαν 2026 | 14:18

Ο Φάμελλος διέγραψε τον Φαραντούρη που πάει στο κόμμα της Καρυστιανού- Δεν παραδίδει την έδρα

"Ο Νικόλαος Φαραντούρης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του κόμματος - Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΖΥΜΩΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 13:58

Κεντροαριστερός καφές για τρεις στο Κολωνάκι: Ποιοι μετείχαν και τι συζήτησαν

Από την παρέα πέρασε για λίγο και ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου.

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ» 07 Ιαν 2026 | 13:45

Γιάννης Ραγκούσης: Άδικη η Μαρία Καρυστιανού για το "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι"

"Με εξέπληξε αρνητικά ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωτεργάτης της συγκάληψης" στα Τέμπη δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης για τη Μ. Καρυστιανού

«ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΤΛ" 07 Ιαν 2026 | 13:00

Ανδρέας Λοβέρδος: "Το κόμμα Καρυστιανού απευθύνεται κυρίως στον χώρο των ψεκ - Επηρεάζει και τον Τσίπρα"

"Υπάρχει καταρχάς ο χώρος των ψεκ, εκεί κυρίως απευθύνεται, όσοι δεν θέλουν τα εμβόλια κτλ." δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για το κόμμα Καρυστιανού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 07 Ιαν 2026 | 12:57

Γεωργιάδης: "Βλάκας" ο Βαρουφάκης - Ζητώ συγγνώμη από τον καραγκιόζη, είναι μεγάλο κομμάτι της παράδοσης

"Μπορεί να πεθάνει ένα παιδί που άκουσε αυτόν τον βλάκα να λέει για το ecstasy", δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη.

ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΡΦΙΑ 07 Ιαν 2026 | 12:39

Αιχμές Καιρίδη κατά Άδωνι Γεωργιάδη για Τραμπ: "Άλλο να είμαστε συγκρατημένοι και άλλο να χειροκροτάμε"

"Μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι η δική μου φωνή ή του Άδωνι ακούγεται στον Λευκό Οίκο γιατί υπάρχει σε κάποιους ο μεγαλοϊδεατισμός" σχολίασε μεταξύ άλλων ο Δ. Καιρίδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 12:07

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Φαραντούρη: Μένει μέχρι να πάει στην... Καρυστιανού - "Αν πορευτώ αλλιώς, θα ενημερώσω"

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε εκ νέου, νερό στον μύλο της εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας εμμέσως ότι μένει μέχρι να φύγει. Σενάρια διαγραφής του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 11:30

Ένωση Δικαστών για Βενεζουέλα: Εμπεδώνεται η αντίληψη ότι το μόνο εφαρμοζόμενο δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού

Χωρίς αναστρέψιμο χαρακτήρα η εμπέδωση της αντίληψης ότι το μόνο εφαρμοζόμενο δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού, αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 07 Ιαν 2026 | 11:22

Μητσοτάκης: 45 δισ. ευρώ από την Κομισιόν σε Έλληνες και Ευρωπαίους αγρότες

Στις 12:00 θα εξειδικευτεί το "πακέτο" των μέτρων από την κυβέρνηση με τα οποίο προσδοκούν να έρθουν σε συμφωνία με τους αγρότες ώστε να αποκλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

"ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ" 07 Ιαν 2026 | 11:08

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το αγροτικό ρεύμα: Ως 7 λεπτά η κιλοβατώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία

"Η ενεργειακή αυτάρκεια του πρωτογενούς τομέα αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής", τονίζει το ΠΑΣΟΚ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΩΤΙΑ 07 Ιαν 2026 | 10:35

"Θερμό" επεισόδιο με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τους Τούρκους στο Χ - Του απάντησε ο Νταβούτογλου

Ο Φ. Κρανιδιώτης ανέβασε φωτογραφία του Ερντογάν με τη λεζάντα "Next" αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι ο επόμενος που θα συλληφθεί μετά τον Ν. Μαδούρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 07 Ιαν 2026 | 10:15

Γεωργιάδης: "Η Καρυστιανού βγάζει ακροδεξιό προφίλ - Να πει ποιοι της έδιναν λεφτά για να μην κάνει κόμμα"

"Ενώ έλεγα ότι θα κάνει ζημιά στην Κωνσταντοπούλου, τελικά φαίνεται ότι θα κάνει μεγάλη ζημιά στον Βελόπουλο", δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΕΡΣΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ 07 Ιαν 2026 | 09:54

Τα Ελληνικά hoaxes αδειάζουν τον Άδωνι Γεωργιάδη: Παραπληροφόρηση το βίντεο με τους πανηγυρισμούς για τον Μαδούρο

Το βίντεο που ανάρτησε ο υπουργός Υγείας για "το τι ακριβώς συμβαίνει στους δρόμους της Βενεζουέλας αυτή την στιγμή", έχει τραβηχτεί το 2024 στον Παναμά.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ 07 Ιαν 2026 | 09:19

ΠΑΣΟΚ: Ποδαρικό με καμπάνια για την ενέργεια - Οι προτάσεις για τους αγρότες

Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενέργεια περιλαμβάνονται τα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, το αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία και οι ενεργειακές κοινότητες.

ΥΠ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 07 Ιαν 2026 | 08:48

Μιχαηλίδου: Βασική προτεραιότητα για το 2026 η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος

"Αν και συχνά αποφεύγουμε να μιλήσουμε γι’ αυτό, το δημογραφικό είναι εδώ και μας επηρεάζει", δήλωσε μεταξύ άλλων η υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 08:40

Σημείο μηδέν για κυβέρνηση και αγροτικά μπλόκα - Οι προσδοκίες του Μαξίμου και όλα τα σενάρια

Αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, το "μπαλάκι" θα περάσει και πάλι στην πλευρά των μπλόκων

ΠΗΓΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 07 Ιαν 2026 | 08:09

Εξηγήσεις για το κόμμα Καρυστιανού ζήτησε από τον Φαραντούρη ο Φάμελλος - Τι του απάντησε

Επικοινωνία με τον ευρωβουλευτή Νίκο Φαραντούρη, είχε ο Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις για τη στάση του απέναντι στην πολιτική πρωτοβουλία της κ. Καρυστιανού.

ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ 07 Ιαν 2026 | 07:44

Λατινοπούλου: Δεν με αφορά το κόμμα Καρυστιανού - Περιμένω να δω το μαλλιοτράβηγμά της με Ζωή, Τσίπρα, Βελόπουλο

Τι απάντησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασία της Φωνής Λογικής με το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 06:45

Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί"

Για πρώτη φορά η Μαρία Καρυστιανού μίλησε ανοιχτά για την δημιουργία κόμματος, που όπως είπε, θα έχει ως στόχο την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ 06 Ιαν 2026 | 19:41

Άκης Σκέρτσος για τον θάνατο του αδελφού του και την τραγωδία στα Τέμπη: "Ας μιλήσουμε από καρδιάς για το δράμα"

"Υπάρχουν πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα που επιλέγουν συνειδητά να εργαλειοποιούν το πένθος", τονίζει σε ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος

ΜΕ 600 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 06 Ιαν 2026 | 18:55

Πιερρακάκης από το Φανάρι: Έμπρακτη στήριξη των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων από την κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

"ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ" 06 Ιαν 2026 | 18:29

Και επίσημα ανακοίνωσε το κόμμα η Καρυστιανού - Τι είπε για Τσίπρα και το "καρφί" για Πλακιά

Η Μαρία Καρυστιανού δεν ξεκαθάρισε εάν θα τεθεί επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού, αλλά έστειλε ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες