Πώς «απέδρασε» ο Οσβαλντ- τι πήρε μαζί του

Η ανοικτή πόρτα του διαμερίσματος στου Ζωγράφου και ένας κόφτης που έκοψε τον ιμάντα της συσκευής γεοντοπισμού (βραχιολάκι), μαρτυρούν γρήγορη και σχεδιασμένη φυγή.

pws-apedrase-o-osbalnt--ti-pire-mazi-tou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε ο Ζαν Κλωντ Οσβαλντ ερευνά η αστυνομία. Η ανοικτή πόρτα του διαμερίσματος στου Ζωγράφου, όπου διέμενε ο Ζαν Κλωντ Όσβαλντ και ένας κόφτης που έκοψε τον ιμάντα της συσκευής γεοντοπισμού (βραχιολάκι), μαρτυρούν την γρήγορη και σχεδιασμένη φυγή-απόδρασή του. Φεύγοντας το στέλεχος ελβετικής τράπεζας που κατηγορείται για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων της Siemens» και των υποβρυχίων,  πήρε μαζί του κάποια λιγοστά ρούχα και το κινητό του τηλέφωνο.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που τον αναζητούν ερευνούν τις επαφές του το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ αναμένεται να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εξετάσουν τις πιο πρόσφατες επικοινωνίες του, ανταλλαγή μηνυμάτων SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Δεν αποκλείεται ο καταζητούμενος πλέον άνδρας, να είχε προμηθευτεί πλαστό διαβατήριο ή ταυτότητα, και να ταξίδευσε άμεσα σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, κάτι το οποίο εξετάζεται σε συνεργασία με διωκτικές αρχές άλλων χωρών. Ισως ο  Όσβαλντ, να έχει βρει κάποιο καταφύγιο σε Αττική και επαρχία και να επιχειρήσει να διαφύγει από την Ελλάδα, με κάποιο άλλο τρόπο, οδικώς ή ακτοπλοϊκώς, γι αυτό έχει δοθεί σήμα σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας και τα λιμάνια για ένταση των ελέγχων εντοπισμού του.

 Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. περιέγραφαν την χρονική συγκυρία της διαφυγής του κατηγορουμένου ως εξής:

12:50: Συνοδεία αστυνομικών επιστρέφει σπίτι του Ζωγράφου μετά από εκδίκαση της υπόθεσης

13:56: Κόβει ιμάντα συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι), δίνοντας σήμα στην ανάδοχο εταιρεία

13:59: Η ανάδοχος εταιρεία ειδοποιεί την Ελληνική Αστυνομία

14:12: Έφθασε το πρώτο περιπολικό (βρήκε ανοικτή πόρτα)

14:15: Αστυνομικοί της Ασφάλειας (βρήκαν κομμένο βραχιόλι και κόφτη)

Ο κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις είχε απαλλαγεί από το «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» που φορούσε από το Νοέμβριο του 2016.  Συνελήφθη τελικά αρχές Απριλίου του 2015 στο Άμπου Ντάμπι, έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο τότε εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής. Λίγους μήνες αργότερα, το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, έκανε δεκτή τη αντικατάσταση της προφυλάκισης με το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook