Reuters: Ποιους θα «θυσιάσει» ο Τσίπρας στον ανασχηματισμό για το χρέος

Στα σενάρια ανασχηματισμού του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου αλλά και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρεται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Reuters: Ποιους θα «θυσιάσει» ο Τσίπρας στον ανασχηματισμό για το χρέος

Στα σενάρια ανασχηματισμού του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου αλλά και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρεται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι πολύ πιθανή η αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη, ενώ αναφορικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, το πρακτορείο σημειώνει χαρακτηριστικά πως μπορεί να μετατραπεί από ένα success story σε μια καταστροφή για την κυβέρνηση.

Reuters: Ποιους θα «θυσιάσει» ο Τσίπρας στον ανασχηματισμό για το χρέος
O Aλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου

Ανασχηματισμός: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού για να αντιστρέψει την πτώση της δημοτικότητας του, παραμερίζοντας υπουργούς που βλέπει ως εμπόδια για την ελάφρυνση του χρέους από τους διεθνείς δανειστές, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές», όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις προκειμένου να καταφέρει να κερδίσει μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Κάτι τέτοιο μπορεί ενδεχομένως να κατευνάσει τις αντιδράσεις λόγω των μέτρων λιτότητας και να δώσει την αίσθηση στους Έλληνες ότι οι θυσίες τους ανταμείφθηκαν.

O υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αντιτίθεται σε ορισμένες βασικές ιδιωτικοποιήσεις που ζητούν οι δανειστές, είναι μεταξύ των υπουργών που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν, αναφέρoυν οι πηγές στο Reuters. Ενώ προσθέτουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του.

Το πρακτορείο κάνει αναφορά και στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στην τηλεόραση του Σκάι, σύμφωνα με τις οποίες, στόχος της κυβέρνησης είναι η «ευέλικτη, γρήγορη και αποτελεσματική» διακυβέρνηση της χώρας.

«Εάν ο Τσίπρας χρειάζεται ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο μπορεί ολοκληρώσει την αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό, τότε ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να απαλύνει τα σημεία της αντιπαράθεσης» δήλωσε μία από τις πηγές στο Reuters
«Εάν ο Τσίπρας χρειάζεται ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο μπορεί ολοκληρώσει την αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό, τότε ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να απαλύνει τα σημεία της αντιπαράθεσης» δήλωσε μία από τις πηγές στο Reuters

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, με τον ανασχηματισμό ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί εις βάρος της κυβέρνησης, έτσι όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις, και στην εφαρμογή των επίπονων μεταρρυθμίσεων.

«Εάν ο Τσίπρας χρειάζεται ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο μπορεί ολοκληρώσει την αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό, τότε ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να απαλύνει τα σημεία της αντιπαράθεσης» δήλωσε μία από τις πηγές, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί αυτό το μήνα.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος ανέφερε πως ο Τσίπρας ετοιμάζει την κίνηση εδώ και καιρό αλλά δεν έχει ακόμη λάβει τελική απόφαση. Ένας τρίτος αξιωματούχος ανέφερε πάντως στο Reuters ότι ο ανασχηματισμός παρότι δεν αναμένεται να είναι ευρύς, θα επηρεάσει τη δομή των υπουργείων.

O κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί εις βάρος της κυβέρνησης, έτσι όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις, και στην εφαρμογή των επίπονων μεταρρυθμίσεων, αναφέρε το Reuters
O κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί εις βάρος της κυβέρνησης, έτσι όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις, και στην εφαρμογή των επίπονων μεταρρυθμίσεων, αναφέρε το Reuters

Η ιστορία με τα κανάλια μπορεί να εκπυρσοκροτήσει

Σε μια προσπάθεια να δώσει κάποια ώθηση στη δημοτικότητά του, ο Τσίπρας τα έβαλε με τους «τηλεοπτικούς ολιγάρχες τους οποίους θεωρεί η Αριστερά ως διεφθαρμένους, μέρος του κατεστημένου και υπεύθυνους για τα δεινά της χώρας», αναφέρει το Reuters. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η κίνηση δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η απόπειρα περιορισμού των τηλεοπτικών καναλιών θα μπορούσε επίσης να εκπυρσοκροτήσει, σημειώνει το Reuters, αναφερόμενο στις επικείμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα κρίνουν τη συνταγματικότητα του σχετικού νόμου.

Αυτό θα καθορίσει εάν ο πιο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο, ανέφερε μία από τις πηγές.

«Το θέμα των αδειών θα μπορούσε να μετατραπεί από success story σε καταστροφή» ανέφερε μια άλλη πηγή.

ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 03 Ιουν 2020 | 13:08

Φίλης: Η Τουρκία θα θέσει τους δικούς της όρους - Θα μας βάλει "το πιστόλι στον κρόταφο"

"Η Τουρκία θεωρεί ότι είναι η ηγεμονική δύναμη της περιοχής", σημείωσε.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 03 Ιουν 2020 | 07:25

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Αγκυρα - Η Αθήνα ετοιμάζεται για τη νέα κρίση - Η Τουρκία βάζει φωτιά με τις γεωτρήσεις

Ο πρωθυπουργός στις 18:00 θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναμένεται μεταξύ άλλων να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία.

02 Ιουν 2020 | 22:45

Ξεκάθαρο μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία: Το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ

"Πρέπει να σταματήσουν προκλητικές ενέργειες και προκλητικές δηλώσεις που επηρεάζουν την πολιτική σταθερότητα"

«ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 2020» 02 Ιουν 2020 | 19:51

Τζέφρι Πάιατ: Θα επιδιώξουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή

Επιστολή του Αμερικανού πρέσβη μετλα την αποφαση να μην πραγματοποιήσει η φετινή δεξίωση για τον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 02 Ιουν 2020 | 17:39

Der Standard: Η Ελλάδα καταπολέμησε τον κοροναϊό - Αντέδρασε γρήγορα και βοήθησαν πολλοί άνθρωποι

Στο άρθρο της η αυστριακή εφημερίδα τόνιζε:" πρόσφατα, υπήρξαν δύο, τρία ή το πολύ έξι νέα κρούσματα ανά ημέρα.

«ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ» 02 Ιουν 2020 | 16:28

Αυστηρό μήνυμα ΕΕ στην Τουρκία: Σταματήστε τις γεώτρησεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Όπου υπάρχει ΑΟΖ ή χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας, τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 02 Ιουν 2020 | 15:36

Βαρόμετρο για τη σεζόν το πρώτο κυμα τουριστών: Αν νιώσουν ασφάλεια θα μεταφερθεί από στόμα σε στόμα

Θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα πορεία των αφίξεων για φέτος, σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους με τα τουριστικά πράγματα.

ΘΕΛΟΥΝ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 02 Ιουν 2020 | 11:53

La Stampa: Η Ρώμη θέλει ελληνικό καλοκαίρι, αλλά η Αθήνα είναι μουδιασμένη

Η Αθήνα επιβεβαίωσε τον αποκλεισμό των αφίξεων από τις πιο πληγείσες περιοχές.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 02 Ιουν 2020 | 11:33

Σάλος με προκλητική διαφήμιση τουριστικού πρακτορείου στην Αυστραλία: "Απολαύστε την Οθωμανική Κρήτη"

Το πρακτορείο στις ειδικές φόρμες στη διαδικτυακή του σελίδα Rome2rio, καλούσε τους επισκέπτες να περιηγηθούν στις σελίδες της Ottoman Crete.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DER STANDARD 02 Ιουν 2020 | 10:57

Αυστριακός Τύπος για φράχτη στον Εβρο: Πόλεμος νεύρων Αθήνας - Αγκυρας

"Η Άγκυρα επιδεικνύει νευρική αντίδραση και ενισχύει τις στρατιωτικές περιπόλους κατά μήκος των συνόρων", σημειώνεται.

«ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ» 01 Ιουν 2020 | 21:31

Συρίγος για Τουρκία: Κάνουν πόλεμο νεύρων-Δεδομένη η θέση της Τουρκίας να προχωρήσουν οι έρευνες

"Μας προετοιμάζει ότι τους αμέσως επόμενους μήνες, θα στείλει σεισμογραφικά στην ευρύτερη περιοχή. Δεν ξέρουμε σε ποιο σημείο"

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 01 Ιουν 2020 | 12:07

Le Figaro - Αφιέρωμα στην Αθήνα: Η Ακρόπολη μας περιμένει- Με πλεξιγκλάς για τον κορονοϊό

Στο ρεπορτάζ της η "Le figaro" φιλοξενεί δηλώσεις της αρχαιολόγου και ξεναγού, Αγγελικής Μάνσολα.

ΚΡΥΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ 31 Μαϊ 2020 | 16:28

Με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας μπαίνει ο Ιούνιος - Bροχερός o καιρός τη Δευτέρα

Το φαινόμενο εξηγείται τόσο λόγω των ακραίων συνθηκών καύσωνα που προηγήθηκε.