Σακελλαρίδης: Καμία κωλοτούμπα για το χρέος

Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το χρέος δεν αποτελεί ''κωλοτούμπα'' τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το χρέος δεν αποτελεί ''κωλοτούμπα'' τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Όπως σημείωσε, η στρατηγική της κυβέρνησης για ''κούρεμα'' δεν αλλάζει, καθώς στόχος είναι να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Δεν έχουμε κάνει καμία απολύτως κωλοτούμπα. Ενδεχομένως, κάποιοι να δυσαρεστούνται που δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπα. Πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι αυτό το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, γι' αυτό ακριβώς απαιτείται η διαγραφή του.

Όταν λέμε διαγραφή, μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους. Ένας απ' αυτούς τους τεχνικούς τρόπους είναι αυτός που ακούστηκε χθες σε παρουσίαση του κ. Βαρουφάκη προς βρετανούς επενδυτές. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.

Αυτό που μας νοιάζει εμάς είναι αυτή τη στιγμή να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος, να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία και να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την πραγματική ανάπτυξη».

Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας πάντα ότι «πολιτικά η θέση μας είναι η διαγραφή του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο. Τεχνικά είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών το πώς θα γίνει αυτό».