Advertisement
opap
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Follow us

Σκέρτσος: Δύσκολο να κάνεις χωριό με αντιπολίτευση ξυλολίου και λεφτόδεντρων - Παλεύουμε για αυτοδυναμία

"Το πρόγραμμα του κυρίου Ανδρουλάκη είχε πολλές ασάφειες, πολλά θολά σημεία", τόνισε ο 'Ακης Σκέτρτσος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Από τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε η ωριαία, εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στο ΕΡΤnews, το βράδυ της Δευτέρας.

"Αναμέναμε, και προσωπικά ανέμενα, περισσότερη υπευθυνότητα", εξ άλλου "και η κοινωνία περιμένει μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θα τοποθετείται με γνώση, με τεκμηρίωση, με κοστολόγηση. Δεν είδαμε αυτό δυστυχώς", ήταν το εισαγωγικό σχόλιο του υπουργού, που προσέθεσε:

"Το πρόγραμμα του κυρίου Ανδρουλάκη είχε πολλές ασάφειες, πολλά θολά σημεία. Είχε αρκετά ψέματα, πολλές μισές αλήθειες". Και στην κοστολόγηση, "με βάση τις 4-5 βασικές προτάσεις, αποτιμάται σε 4 δισεκ., όταν ο δημοσιονομικός χώρος που έχει η χώρα, είναι 1,7 δισεκ. ευρώ". Με άλλα λόγια, "δεν μας απάντησε (σ.σ. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης) από πού θα βρεθούν τα λεφτά αυτά. Δεν μας απάντησε ποιος είναι ο τρόπος που δεν θα μπούμε ξανά σε δημοσιονομική επιτήρηση ή σε ενισχυμένη εποπτεία", παρατήρησε.

Στο θέμα του ΦΠΑ, χαρακτήρισε "πολιτικό fake news" τον ισχυρισμό του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι υποχρεωτική η σχετική Κοινοτική Οδηγία. Και συνέχισε: "Δική μας πολιτική φιλοσοφία είναι κάθε μέτρο να πιάνει τόπο", με άλλα λόγια "εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε λεφτά στις τσέπες των μεσαζόντων".

Και, γενικά για τη φορολογική πολιτική, "η κυβέρνηση έχει μειώσει 25 έμμεσους φόρους και 83 συνολικά, φόρους από το 2019 ως σήμερα". Ενώ στο ερώτημα γιατί μειώνεται ο ΦΠΑ στα νησιά, αν και δεν προκρίνει τη συνολική μείωσή του στην επικράτεια, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε λέγοντας πως "ακόμη και αν δεν είναι 100% αποτελεσματικό μέτρο, για τα νησιά του Αιγαίου αξίζει να γίνει".

Ταυτοχρόνως απέρριψε την κριτική περί υπερφορολόγησης: αυτό θα συνέβαινε, "αν είχαμε αυξήσει φόρους", αντέτεινε και συμπλήρωσε: "Ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί 35%. Ο φόρος επιχειρήσεων έχει μειωθεί από το 28% - 29% στο 22%. Η εισφορά αλληλεγγύης έχει καταργηθεί πλήρως. Οι φορολογικοί συντελεστές εισοδήματος μειώνονται κατά 2 μονάδες και επιπλέον 2 (μονάδες) για κάθε παιδί που έχει η οικογένεια". Εν αντιθέσει, μάλιστα, με τη Γαλλία "εμείς μπορούμε να μειώνουμε τους φόρους και να αυξάνουμε τις δαπάνες", ανέφερε.

Συνεχίζοντας με άλλα θέματα της οικονομικής πολιτικής, "έχουμε το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης επενδύσεων, ιδιωτικών και δημόσιων, στην Ευρώπη. Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στο επίπεδο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών καλύπτοντας το επενδυτικό κενό της κρίσης, αλλά φέρνουμε επενδύσεις. Έχουμε δημιουργήσει 500.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας, αυτές δημιουργούν πρόσθετα εισοδήματα. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 35,5%, ο μέσος μισθός κατά 28% και ταυτόχρονα με τη μείωση της φορολογίας αυξάνεται το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών".

Αναγνωρίζοντας δε, ότι "η ακρίβεια είναι βραχνάς για όλα τα νοικοκυριά", παρατήρησε ότι "ο συνολικός δείκτης τιμών καταναλωτή στην υπόλοιπη Ευρώπη σωρευτικά έχει αυξηθεί 26,5% τα τελευταία έξι χρόνια, και στην Ελλάδα 21%".

Τούτων λεχθέντων, "είναι υποκριτικό να ακούμε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη χαμηλή αγοραστική δύναμη των Ελλήνων όταν οι δικές τους πολιτικές, οι πολιτικές της υπερχρέωσης είναι αυτές που οδηγούν χαμηλότερα τα εισοδήματα".

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, "η λέξη - κλειδί είναι η "ευθύνη". Αυτά τα οποία λέμε, θέλουμε να τα κάνουμε. "Το είπαμε και το κάναμε", είναι το μότο του πρωθυπουργού. Ούτε παραλάβαμε μια… Ελβετία ούτε υποσχεθήκαμε ότι σε έξι χρόνια θα γίνουμε Ελβετία. Βήμα βήμα κάθε χρόνο καταφέρνουμε να μειώνουμε φόρους να βελτιώνουμε τα εισοδήματα και να δίνουμε μάχη για την ακρίβεια".

Διαβάστε Επίσης

"Την προηγούμενη δεκαετία φτάσαμε σε έναν κοινωνικό και πολιτικό εμφύλιο"

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης έστρεψε τα βέλη του κατά των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Όπως είπε, "το να σε αποκαλεί η αντιπολίτευση "δολοφόνο", "λαθρέμπορο" ή "βιαστή", αυτά τα τρία χαρακτηρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τόνο και το πνεύμα της αντιπολίτευσης γιατί δεν έχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και καταφεύγει στην εχθροπάθεια και την τοξικότητα. Αυτό δεν χαρακτηρίζει το δικό μας πολιτικό λόγο", δήλωσε.

Σε ερώτημα για τη σκοπιμότητα της συνταγματικής αναθεώρησης, σε αυτό το πολιτικό κλίμα, υποστήριξε ότι "ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι αξίζει να κάνουμε αυτήν την προσπάθεια, αξίζει να επενδύουμε στη συναίνεση". Ενώ αναφέρθηκε και στα γεγονότα της προηγούμενης δεκαετίας, τότε που "σχεδόν φθάσαμε σε έναν κοινωνικό και πολιτικό εμφύλιο, σχεδόν βγήκαμε από την Ευρωζώνη. Αυτό έγινε γιατί κάποιοι επένδυσαν σε λεφτόδεντρα, σε ψεύτικες υποσχέσεις".

Και στη συνέχεια, "η αντιπολίτευση μας λέει ότι είμαστε μια κυβέρνηση των αρίστων, κάθε άλλο. Πρώτος ο πρωθυπουργός έχει δείξει με το παράδειγμά του, ότι όταν κάνει λάθος, το αναγνωρίζει, ζητάει συγγνώμη αλλά πάνω από όλα προσπαθεί να το διορθώσει". Αυτό, συμπλήρωσε, "δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και συνιστά διαφορά πολιτικού ύφους και ήθους".

Τελικώς, "έτσι θα κριθούμε, για αυτό δεν επηρεαζόμαστε από τα πρόσκαιρα δημοσκοπικά νούμερα, είτε είναι ψηλά είτε είναι χαμηλά", αν και "προφανώς είναι πολύ σημαντικό επιστημονικό εργαλείο οι δημοσκοπήσεις".

Σε ερώτηση για το επόμενο 18μηνο ως την εξάντληση της τετραετίας, "έχουμε βάλει πολύ συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Μιλάμε για ένα συνολικό μετασχηματισμό του κράτους και της οικονομίας. Αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ένα κράτος που πληγώνει καθημερινά τους πολίτες", υπογράμμισε εξ άλλου.

Σκέρτσος

"Χρειαζόμαστε ισχυρές, μονοκομματικές κυβερνήσεις"

Ακολούθησαν τα ερωτήματα περί του πολιτικού στόχου της κυβέρνησης: "Σε συνθήκες πολυ-κρίσεων χρειαζόμαστε ισχυρές, μονοκομματικές κυβερνήσεις. Αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός έδειξαν ότι μπορούν να πάρουν γρήγορες αποφάσεις, αποτελεσματικές αποφάσεις που προστατεύουν τα εθνικά συμφέροντα, τους πολίτες, και δεν μας εκθέτουν σε διεθνείς κινδύνους. Αυτό είναι το πιστεύω μας, αυτό πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε και για την μετά το 2027 περίοδο", ήταν το σήμα που έστειλε ο υπουργός Επικρατείας.

Αν παρά ταύτα, διευκρίνισε, "οι πολίτες θεωρούν ότι δεν θέλουν μια μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα ακούσουμε την κρίση των πολιτών. Αλλά εμείς παλεύουμε για αυτοδυναμία". Θύμισε όμως ότι "τον Απρίλιο του 2023 οι δημοσκοπήσεις έδιναν τη ΝΔ στο 31% - 33%, όχι πολύ μακριά από αυτό που έδιναν σήμερα. Κι όμως η ΝΔ έφθασε στο 41%".

Με τη διαπίστωση, επίσης, ότι "εκ των πραγμάτων οι κυβερνήσεις συνεργασίες είναι πιο αργές", ο Α. Σκέρτσος κατέθεσε την άποψη ότι "σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που χρειάζεται να κάνει ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά που κουβαλάει, χρειαζόμαστε αποφασιστικό κέντρο διακυβέρνησης".

Ενώ στο κλασικό ερώτημα με ποιους θα μπορούσε να συνεργασθεί η ΝΔ, αντέτεινε πως "με μια αντιπολίτευση ...ξυλολίου, μια αντιπολίτευση που υπόσχεται λεφτόδεντρα, που δεν έχει συναίσθηση δημοσιονομικής υπευθυνότητας, είναι δύσκολο να κάνεις... χωριό".

Και, μιλώντας αμέσως μετά για το κυβερνών κόμμα, "η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της χώρας, η οποία, όπως έχει πει ο ιδρυτής της, υπηρετεί το έθνος, υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα πέρα και πάνω από τις ψευδεπίγραφες ταμπέλες της Αριστεράς, του Κέντρου και της Δεξιάς. Αυτά δεν τα λέω εγώ, τα είχε πει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής". Και, επόμενη παρατήρηση είναι ότι "κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτήν την κυβέρνηση για ενδοτισμό πόσο μάλλον όταν υλοποιούμε το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην εθνική άμυνα και ασφάλεια, της τάξης των 28 δισ. ευρώ".

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής στην κεντρική πολιτική σκηνή, του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σκέρτσος αφού είπε ότι "η κυβέρνηση δεν επιλέγει αντιπάλους", παρατήρησε για τον πρ. πρωθυπουργό ότι "ακόμη δεν έχει κάνει την αυτοκριτική που οφείλει". Κι αυτό γιατί, όπως υποστήριξε, "δεν κρίνεται μόνο για την κυβέρνηση 2015 -19, δεν κρίνεται μόνο για την ακραία, λαϊκίστικη αντιπολίτευση που άσκησε πριν το 2015, κρίνεται και για την αντιπολίτευση που έκανε ως ώριμος πολιτικός, πρώην πρωθυπουργός, από το 2019 ως το 2023. Εκεί έκανε κορυφαία και τραγικά λάθη, π.χ. πώς η αντιπολίτευση διαχειρίσθηκε την υγειονομική κρίση ή ότι το 2023 πρότεινε ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το οποίο θα έριχνε ξανά την οικονομία στα βράχια".

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση "πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας, στο έργο μας, τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται και βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Πιστεύουμε ότι με πολλή προσπάθεια, μετριοπάθεια και ειλικρίνεια θα καταφέρουμε να πείσουμε ότι έχουμε σταθεί συνεπείς σε αυτό το οποίο υποσχεθήκαμε".

Επόμενο θέμα συζήτησης, το μεταναστευτικό: "Έχουμε καταφέρει να το ελέγξουμε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι συνέβαινε το 2015 - 19", ήταν η πρώτη παρατήρηση του υπουργού, που συνέχισε: "Πήραμε πολύ γρήγορα μέτρα, παρακολουθούμε το φαινόμενο, είμαστε σε πλήρη κινητοποίηση. Τα μέτρα φαίνεται πως έχουν αρχίσει αποδίδουν. Οι νέες ροές έχουν κατά πλειονότητα προσφυγικό προφίλ", επεσήμανε με το ταυτόχρονο μήνυμα, "η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, θα πρέπει να αποφασίζει η ίδια ποιους και πόσους μετανάστες έχει ανάγκη".

Τελευταίο θέμα συζήτησης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ: "Μιλάμε για ένα διαχρονικό σκάνδαλο", δήλωσε και "αναλαμβάνουμε απόλυτα την πολιτική ευθύνη που μας αναλογεί για την περίοδο 2019 - 25". Όμως, διευκρίνισε, "δεν ήταν εύκολο να γίνουν διασταυρωτικοί έλεγχοι γιατί δεν υπήρχε κτηματολόγιο, δεν υπήρχαν σχέδια βόσκησης, κτηνοτροφικά μητρώα κ.α. Αυτά γίνονται τώρα".

Εν τέλει, είναι "μια διαρθωτική διαχρονική αδυναμία χωρίς κομματικό χρώμα, που αγγίζει ένα σημαντικό κομμάτι της αγροτικής βάσης. Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος", διεμήνυσε παραπέμποντας και στους καταλογισμούς που έχουν ήδη γίνει.

"Τίποτε δεν πρόκειται να μείνει στη σκιά", διαβεβαίωσε και συνέχισε: "Δεν συνθηκολογούμε με καμία από αυτές τις σκοτεινές όψεις του βαθέος κράτους". Ενώ, κλείνοντας, χαρακτήρισε "άδικο και παράταιρο" να πάμε "κατευθείαν σε προκαταρκτική, αντιθέτως πρέπει να εξετασθούν τα πάντα, να έρθουν όλοι οι μάρτυρες κι από εκεί και πέρα η Βουλή να αποφασίσει πού πρέπει να αποδοθούν ευθύνες".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Κι όμως, μπορείς να δεις πρώτος από όλους την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες

Ο σπουδαίος Ιρανός σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί παρουσιάζει το νέο του φιλμ "Ένα απλό ατύχημα", που θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 16 Οκτωβρίου.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 06 Οκτ 2025 | 17:05

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Μυλωνάκης διαβίβασε στην Εξεταστική Επιτροπή το ενημερωτικό σημείωμα Βάρρα

"Προοριζόταν αποκλειστικά προς εσωτερική χρήση και έλαβα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στο κινητό μου τηλέφωνο", αναφέρει ο Γιώργος Μυλωνάκης

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 06 Οκτ 2025 | 16:57

Ανδρουλάκης: "Ο Μητσοτάκης να βάλει στην άκρη τα παιχνίδια και να ενημερώσει για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης"

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι οι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας μας οδηγούν σε επικίνδυνα γεωπολιτικά μονοπάτια

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 13:43

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υιοθέτησε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά αρνήθηκε κάθε συζήτηση, σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 11:06

Ενόχληση στη Χαριλάου Τρικούπη για την παρέμβαση Δούκα και τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πριν τοποθετηθεί, ας ενημερωθεί"

Ο Χάρης Δούκας ζήτησε "κάθαρση" με αφορμή δημοσιεύματα για εμπλοκή "πράσινου" στελέχους στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Οκτ 2025 | 20:54

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αποχαιρετώ τον Γιώργο Κασιμάτη με τον σεβασμό που του αρμόζει

Με ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρετά τον Γιώργο Κασιμάτη.

ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ 05 Οκτ 2025 | 14:45

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πρασιανάκης.

Εφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νομικός Γιώργος Πρασιανάκης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Οκτ 2025 | 13:44

Η "καυτή πατάτα" των αγροτικών επιδοτήσεων: Λιγότερα λεφτά και... αργότερα - Δύο κύματα πληρωμών

Το σχέδιο της κυβέρνησης για να περιορίσει τη δυσαρέσκεια των αγροτών και να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Κομισιόν.

ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ 04 Οκτ 2025 | 18:37

Μετωπική ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και "πράσινο" στέλεχος που δήλωνε δημόσιες εκτάσεις στη Θεσσαλία - Ο Χάρης Δούκας ζητά διαγραφές

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την Κρήτη φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ΚΥΔ και να δήλωνε δημόσιες εκτάσεις στην Κάρλα στη Θεσσαλία.

"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ" 04 Οκτ 2025 | 15:56

Βελόπουλος: Οσοι ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, από όπου και αν προέρχονται, πρέπει να πάνε φυλακή

"Όλοι όσοι έκλεψαν και όσοι ενεπλάκησαν, από όποιο κόμμα και αν προέρχονται, πρέπει να πάνε φυλακή και να δημευθεί η περιουσία τους", είπε.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Οκτ 2025 | 13:58

Τσουκαλάς: Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωσης

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για συνεχή εργαλειοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ανέφερε ότι "υπάρχουν δομικά προβληματικές πρόνοιες του άρθρου 86 που επιτρέπουν στην πλειοψηφία να κουκουλώσει".

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 03 Οκτ 2025 | 15:36

Κατάθεση Ιωάννη Κουρδή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδύνατη κάθε παρέμβαση ή ανάμειξη υπουργού στη διαδικασία πληρωμών και ελέγχων

"Κανείς υπουργός δεν θα μπορούσε να παρακάμψει υπαλλήλους", είπε στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή ο Ιωάννης Κουρδής

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 03 Οκτ 2025 | 15:30

Κυρανάκης: Σχεδιάζεται επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με εισοδηματικά κριτήρια

"Ένα από αυτά τα οποία σχεδιάζουμε είναι και το leasing ηλεκτρικών αυτοκινήτων με χαμηλότερο κόστος", ανέφερε ο Κώστας Κυρανάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 03 Οκτ 2025 | 15:10

Ανδρουλάκης: Είναι ευρωπαϊκή κανονικότητα να εμποδίζεις τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει υπουργούς;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε το γεγονός ότι εξαιτίας του άρθρου 86 δεν προχώρησε η διερεύνηση πολιτικών προσώπων σε αλλεπάλληλες δικογραφίες, όπως είπε η Λάουρα Κοβέσι.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 14:58

Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου, Ιωάννη Κουρδή

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννη Κουρδή συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή

«ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» 03 Οκτ 2025 | 14:56

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ και Πλεύσης Ελευθερίας για την επέμβαση των Ισραηλινών στο Global Sumud Flotilla

Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν την αναχαίτιση των σκαφών του στολίσκου Global Sumud Flotilla.

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 03 Οκτ 2025 | 12:45

Κοβέσι στο Politico: "Η εγκληματική δραστηριότητα στην Ελλάδα ήταν οργανωμένη, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων"

Η Λάουρα Κοβέσι δήλωσε ότι ορισμένες υποθέσεις προσκρούουν σε πιθανή πολιτική εμπλοκή, καθιστώντας ακόμη πιο περίπλοκη τη διερεύνησή τους.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 03 Οκτ 2025 | 10:27

Πλεύρης: "Ο Πάνος Ρούτσι έχει δικαίωμα να διερευνήσει ό,τι θέλει για το παιδί του - Ο Δένδιας είπε το αυτονόητο"

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης μίλησε το πρωί της Παρασκευής, για το θέμα των Τεμπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 03 Οκτ 2025 | 07:38

ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, οι δύο "εφιάλτες" της κυβέρνησης - Δύσκολη η ανάκαμψη όσο τα μέτωπα είναι ανοιχτά

"Όσοι έλεγαν ότι η κ. Κοβέσι θα έρθει στην Ελλάδα και θα κάνει εκστρατεία σε βάρος της χώρας, έκαναν μεγάλο λάθος" λένε κυβερνητικές πηγές.

ΤΙ ΕΙΠΕ 02 Οκτ 2025 | 20:19

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν αισθάνθηκα ποτέ παρέμβαση από τον Μάκη Βορίδη" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Θεοφάνης Παπάς

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (11/2020-3/2021), Θεοφάνης Παπάς, εξέφρασε την αγωνία του "ότι δυστυχώς και σήμερα, αυτός που πλήττεται είναι ο πραγματικός αγρότης και ο πραγματικός κτηνοτρόφος"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 02 Οκτ 2025 | 17:29

Νίκος Ανδρουλάκης: "Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής άμυνας"

H παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται η σύμβαση προμήθειας της 4ης φρεγάτα Μπελαρά.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 02 Οκτ 2025 | 15:29

Μαρινάκης για Κοβέσι: Όποιος την άκουσε καταλαβαίνει ότι τα περί συγκάλυψης είναι παραμύθια της Χαλιμάς

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, κάτι που χαιρέτησε και η Ευρωπαία Εισαγγελέας.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 02 Οκτ 2025 | 15:29

Δούκας: Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων - Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

"Εχουμε έναν κοινό στόχο με τον Νίκο Ανδρουλάκη - Θέλουμε πολιτική αλλαγή", τόνισε με τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Χάρης Δούκας

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 02 Οκτ 2025 | 15:09

Κοβέσι: Ακρωνύμιο διαφθοράς, νεποτισμού και πελατειακού κράτους ο ΟΠΕΚΕΠΕ - Να καθαρίσουμε τον στάβλο του Αυγεία

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την έρευνα του ΟΠΕΚΕΠΕ, η κ. Κοβέσι είπε ότι "επί σειρά ετών κάποιοι έκλεβαν χρήματα".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Οκτ 2025 | 13:29

Τσουκαλάς για ΝΔ: Πιάνονται με την γίδα στην πλάτη και μετά λένε ότι είναι οι γενναίοι που θα καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση μέχρι χθες έπαιζε κρυφτό για τον κ. Μυλωνάκη.

"ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ" 02 Οκτ 2025 | 13:09

Βουλή - Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν θα προστεθεί μόνο ο κ. Μυλωνάκης - Θα προστεθούν κι άλλοι μάρτυρες"

"Κλείνοντας τον κύκλο 2019 - 2025, θα δούμε ξανά τον κατάλογο των μαρτύρων, και είναι δεδομένο ότι, δεν θα προστεθεί μόνο ο κ. Μυλωνάκης" είπε ο Μ. Λαζαρίδης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 02 Οκτ 2025 | 11:37

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να γίνει κυβέρνηση και η ΝΔ να πάει στην αντιπολίτευση

"Το ΠΑΣΟΚ έχει έναν στόχο: Η Νέα Δημοκρατία να πάει στην αντιπολίτευση και να γίνει το ίδιο κυβέρνηση", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 02 Οκτ 2025 | 10:30

Λάουρα Κοβέσι: "Η διαφθορά μπορεί να σκοτώσει, όπως στα Τέμπη - Όσοι παρεμβαίνουν στη δουλειά μας, να το ξανασκεφτούν"

"Η τραγωδία Τεμπών θα είχε αποφευχθεί αν είχε υλοποιηθεί η σύμβαση 717" ανέφερε η Λάουρα Κοβέσι.

ΝΕΑ ΡΩΓΜΗ 02 Οκτ 2025 | 09:46

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Κατσανιώτης της ΝΔ υπέρ της κλήσης του "Φραπέ" και του "Χασάπη" στην Εξεταστική

Ερωτώμενος για το εάν θα πρέπει να εξεταστούν και ο "Φραπές" και ο "Χασάπης", ο γαλάζιος βουλευτής είπε "και ο μπακάλης εάν χρειάζεται".

ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ 'ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 01 Οκτ 2025 | 22:06

Ν. Ανδρουλάκης: Όραμά μας είναι μια Ελλάδα για όλους, που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε για μια χώρα συμπεριληπτική

ΠΑΣΟΚ 01 Οκτ 2025 | 13:28

Τσουκαλάς: Μετά την πίεσή μας και τις συνεχείς αποκαλύψεις, ο Μυλωνάκης επιτέλους εξαναγκάστηκε να έρθει στην Εξεταστική

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή Μυλωνάκη να κληθεί ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 01 Οκτ 2025 | 12:54

Ανδρουλάκης: Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους - Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή

"Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

ΚΑΦΕΝΕΙΟ 01 Οκτ 2025 | 12:50

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σε κόντρα με την Ομάδα Αλήθειας για τα "χαμένα βαγόνια στα Τέμπη"- Το βίντεο που τον εκθέτει

Σε πολλές τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (ΠΑΣΟΚ) διέψευδε ότι μίλησε ποτέ για χαμένα βαγόνια, αλλά το βίντεο τον διαψεύδει.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 01 Οκτ 2025 | 12:00

Στροφή της ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Μυλωνάκης δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή

Ο κ. Μυλωνάκης ζητά την κλήση του ως μάρτυρας προκειμένου να καταθέσει στην επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ DATA CONSULTANTS 30 Σεπ 2025 | 18:04

Δημοσκόπηση στη Δυτ. Ελλάδα: Πρώτη αλλά αποδυναμωμένη η ΝΔ, με μόλις 1% διαφορά από πιθανό "κόμμα Καρυστιανού"

Η εκλογική επιρροή των κομμάτων, το ποσοστό που καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 16:01

Κατάθεση Σημανδράκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βλέπουν "γαλάζιο" σκάνδαλο και εμπλοκή του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υποστηρίζουν πως η ιστορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα "γαλάζιο" σκάνδαλο με εμπλοκή του Μαξίμου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 30 Σεπ 2025 | 15:32

Πηγές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

"Μάταιος κόπος. Η αμηχανία μπροστά στην ευθύνη για διακοπή των επιδοτήσεων των αγροτών είναι παραπάνω από φανερή", αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 30 Σεπ 2025 | 15:05

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λέει ο Σημανδράκος για τον Αυγενάκη, το Μαξίμου και τις πιέσεις για να πληρωθεί ο "φραπές"

"Κακώς διαπομπεύτηκε η 73χρονη με τα €800.000- Ορθώς της καταβλήθηκαν" υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Φάμελλος: Κοινή δράση και κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Σεπ 2025 | 13:27

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα Μ. Λαζαρίδη - Μ. Αποστολάκη - "Γελάει ο κόσμος" - "Να μη δουλευόμαστε"

Η καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

ΧΑΣΑΠΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ 30 Σεπ 2025 | 13:13

Οι απλήρωτοι αγρότες, νέος πονοκέφαλος για το Μαξίμου: Δεν καταβάλλονται οι επιδοτήσεις λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ποσό 598 εκ ευρώ για το 2024 δεν έχει καταβληθεί ακόμα ενώ δεν θα καταβληθεί τον Οκτώβριο, ούτε η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, ύψους έως και 500 εκ ευρώ.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΓΡΟΤΗΣ 30 Σεπ 2025 | 12:46

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα νέα "λαβράκια" από ελέγχους στη Λάρισα – Τα τραπεζώματα και οι επισκέψεις στα χωριά

Νέες καταγγελίες βγαίνουν στο "φως" της δημοσιότητας από αγρότες στη Λάρισα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Σεπ 2025 | 12:44

Τσουκαλάς: Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση την επικείμενη αύξηση των εισφορών των ελ. επαγγελματιών κατά 4-5% από 1-1-2026;

Ο κ. Τσουκαλάς ρώτα αν "επιβεβαιώνει η κυβέρνηση, την επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 30 Σεπ 2025 | 11:32

Διαφοροποίηση Βούλτεψη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μυλωνάκης πρέπει να έρθει στην εξεταστική επιτροπή

Η βουλευτής της ΝΔ διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή της ΝΔ που λέει "όχι" στην κλήση Μυλωνάκη, "Φραπέ" και "Χασάπη" στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

"ΕΛΛΑΔΑ 1953 -2024: ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" 30 Σεπ 2025 | 10:06

Το νέο βιβλίο Γιαννίτση, το μήνυμα Σακελλαροπούλου και η παρουσία της Δάφνης Σημίτη - Ποιοι πήγαν στην εκδήλωση [εικόνες]

Αρκετοί πολιτικοί και ακαδημαϊκοί βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γιαννίτση "Ελλάδα 1953- 2024 – Χρόνος και Πολιτική Οικονομία".

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 29 Σεπ 2025 | 23:09

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες αποκαλύψεις με διαλόγους στελέχους του Μαξίμου και πρώην προέδρου του Οργανισμού

Από την αντιπολίτευση κατηγορούν την κυβέρνηση για επιχείρηση συγκάλυψης στο πλαίσιο της εξεταστικής, ενώ επιμένουν ότι στην επιτροπή πρέπει να κληθούν οι Μυλωνάκης, "Φραπές" και "Χασάπης"

ΣΤΟΝ ALPHA 29 Σεπ 2025 | 20:28

Δημοσκόπηση Alco: Στο 24% η ΝΔ, στο 19% οι αναποφάσιστοι - Συγκάλυψη και διαφθορά στην κυβέρνηση βλέπουν 7 στους 10

Η ΝΔ διατηρεί μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, η οποία διαμορφώνεται στις 12,5 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να "ξεφούσκωσε" δημοσκοπικά - Πώς αυτοπροσδιορίζονται οι αναποφάσιστοι

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 29 Σεπ 2025 | 12:33

Ανδρουλάκης από Χίο: Πλήρες σχέδιο συγκάλυψης από την κυβέρνηση για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ - Αδιανόητο και προσβλητικό

"Μιλάμε για πράγματα αδιανόητα, προσβλητικά και για τις μνήμες των ανθρώπων και περιφρονητικά για τη νοημοσύνη του λαού", τόνισε.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 29 Σεπ 2025 | 12:31

Στα χέρια του Χατζηδάκη το δύσκολο σταυρόλεξο των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες- Οι απειλές της Κομισιόν

Η Κομισιόν απαιτεί οι αλλαγές το σύστημα ελέγχου και πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ να ισχύσουν άμεσα, αλλιώς αναστέλλει τις πληρωμές.

ΒΟΥΛΗ 29 Σεπ 2025 | 12:22

Πόθεν έσχες: Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη - Εισόδημα 128.000€ και καταθέσεις ένα εκατ. ευρώ

Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" 29 Σεπ 2025 | 06:41

Ξανά στη μέγγενη μεταξύ Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Για 15η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Π. Ρούτσι

Η τραγωδία των Τεμπών, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως "προκαλεί" το θυμικό, αφήνοντας πληγές στην κυβέρνηση.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 28 Σεπ 2025 | 17:15

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το Μαξίμου όχι μόνο γνώριζε αλλά και ενορχήστρωνε την επιχείρηση των παράνομων επιδοτήσεων

"Οι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας[...]είναι ενδεικτικοί του ύφους και του ήθους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 28 Σεπ 2025 | 11:13

Παύλος Γερουλάνος: Το πολιτικό έδαφος είναι εξαιρετικά εύφορο για το ΠΑΣΟΚ - Οι συνεργασίες δεν είναι μέσα στο ραντάρ

"Η ανατροπή στις εκλογές είναι πλέον υπόθεση κινητοποίησης των ανθρώπων οι οποίοι δεν πάνε στην κάλπη"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Σεπ 2025 | 21:57

Νίκος Ανδρουλάκης: Επίσκεψη στα μαστιχοχώρια της Χίου

Το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί τη Βολισσό που επλήγη από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 27 Σεπ 2025 | 17:56

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Aπροκάλυπτη εργαλειοποίηση και "κυνήγι μαγισσών"

Με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για "κυνήγι μαγισσών"

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 15:11

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ουρά της Κωνσταντοπούλου και του Βαξεβάνη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Το ένα λάθος μετά το άλλο

"Η απελπισία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οδηγεί την ηγεσία του από το ένα λάθος στο άλλο", σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 12:07

Στο Ηρώδειο ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη - Η χειραψία με την Μαρίνα Σταυράκη [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ηρώδειο μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη, για να παρακολουθήσουν την αρχαία τραγωδία "Ανδρομάχη" του Ευρυπίδη.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 26 Σεπ 2025 | 11:14

Μπλακ χιούμορ Καράογλου της ΝΔ για τους πεθαμένους μάρτυρες της εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ: "Μπορεί να πέθαναν από το άγχος τους"

Απίστευτο σχόλιο από τον βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου για τους νεκρούς μάρτυρες που εκλήθησαν στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 11:09

Επιμένει ο Γερουλάνος: Οι απόψεις και οι αγωνίες δεν συνιστούν αμφισβήτηση - Μικρό το παράθυρο ευκαιρίας

Ο Παύλος Γερουλάνος επέμεινε ότι το κόμμα έχει μικρό χρονικό περιθώριο για να "ξεκολλήσει η βελόνα".

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:12

"Ποιος είναι ο Μάκης;": Οι επίμονες ερωτήσεις της Μιλένας Αποστολάκη στον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης δήλωσε ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο "Μάκης" της επίμαχης συνομιλίας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 09:38

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αποπέμψει τον Μυλωνάκη - Ο Σαλμάς επιβεβαιώνει τον Μπουκώρο

"Το ότι γνώριζε για τις επισυνδέσεις και ενημέρωνε τους εμπλεκόμενους, θέτει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

ΣΤΟ STAR 25 Σεπ 2025 | 21:03

Δημοσκόπηση GPO: Αγγίζει το 20% το "κόμμα Τσίπρα" - 1 στους 2 θέλει προσφυγή στις κάλπες και κυβέρνηση συνεργασίας

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, φορολογικές ρυθμίσεις και χαμολά εισοδήματα

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 25 Σεπ 2025 | 19:01

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Μπαμπασίδης για Τυχεροπούλου - "Ανοίξαμε την ντουλάπα της με αλυσοπρίονο, βρέθηκαν 13 προσφυγές"

"Όταν αποχώρησε, δεν παρέδιδε το ερμάριο με τα έγγραφα των έλεγχων, παρότι της ζητήθηκε" είπε για την Παρασκευή Τυχεροπούλου ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ - "Καμία παράνομη πράξη και καμία πληρωμή που να μην είναι νόμιμη δεν έγινε"

"Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ "ΠΙΑΣΤΗΚΕ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ" 25 Σεπ 2025 | 15:25

Πηγές ΝΔ για την Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ "ουρά" της Κωνσταντοπούλου - Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιδράσεις

Πηγές της ΝΔ χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ""ουρά" της της Ζ. Κωνσταντοπούλου", καταμαρτυρώντας του παραποίηση γεγονότων στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 25 Σεπ 2025 | 13:31

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκε αίτημα της αντιπολίτευσης για άμεση κλήση του Γιώργου Μυλωνάκη

Για έωλη πρόταση με "fake news" έκανε λόγο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης

ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 13:24

"Τα πήρε" ο Ανδρουλάκης: Σε λάθος κατεύθυνση οι δηλώσεις Γερουλάνου, "σεβασμός στους συγγενείς" είπε στην Διαμαντοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε εκ νέου ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 25 Σεπ 2025 | 12:41

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κλήση του Γιώργου Μυλωνάκη ως μάρτυρα

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του Γεωργίου Μυλωνάκη στην υπόθεση του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 12:19

"Αδειάζει" την Διαμαντοπούλου ο Τσουκαλάς: Η κ. Καρυστιανού είναι σύμβολο, πιστεύω ότι θα επαναδιατυπώσει

"Πιστεύω ότι και η ίδια θα επαναδιατυπώσει αυτό το οποίο είπε, ώστε να έχουμε μία καθαρή εικόνα", είπε ο κ. Τσουκαλάς.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 24 Σεπ 2025 | 20:07

Κυβέρνηση σε Σαλάτα για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα δεχτείς τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς για έλεγχο, διαφορετικά θα φύγεις", λένε πηγές της ΝΔ

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, στην κατάθεσή του στην Εξεταστική, ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπήρχε στενή σχέση μεταξύ της Παρασκευής Τυχεροπούλου και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, προκαλώντας ντόμινο ερωτημάτων που ζητούν απαντήσεις

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 24 Σεπ 2025 | 19:40

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Με καρατόμησε το Μαξίμου - Καραμπινάτη κατάχρηση εξουσίας από Ευρωπαϊκή Εισαγγελία" είπε ο Σαλάτας

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας, κατέθεσε στην Εξεταστική και εξαπέλυσε επίθεση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου που έδωσε στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την υπόθεση

ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ 24 Σεπ 2025 | 15:48

Ξαφνικά "τρικυμία" στο ΠΑΣΟΚ: Τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ξαναφούντωσαν την γκρίνια για τον Ανδρουλάκη

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πείθει ως υποψήφιος πρωθυπουργός

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 Σεπ 2025 | 12:35
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 12:09

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ να μην γίνει ούτε Καρυστιανού ούτε Κωνσταντοπούλου

"Εμείς θέλουμε μια χώρα με πολιτική ηρεμία" είπε η Άννα Διαμαντοπούλου, δίνοντας το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ 24 Σεπ 2025 | 11:23

Η απάντηση Ανδρουλάκη στις αιχμές Γερουλάνου και Δούκα για "βελόνες" και συνεργασίες

"Ακούω ερωτήματα που δεν χρειάζεται να μπαίνουν στον δημόσιο διάλογο, διότι έχουν απαντηθεί και από μένα και από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 24 Σεπ 2025 | 07:48

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ήξερε μετά τα Τέμπη να στείλει επιστολή στον Ντογιάκο, αλλά τώρα δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη

"Όποτε θέλουν παρεμβαίνουν, όποτε δεν θέλουν, δεν παρεμβαίνουν", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΟΥΛΗ 23 Σεπ 2025 | 22:44

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κατάθεση σειράς εγγράφων στην εξεταστική επιτροπή

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν σε αυτήν, ζητούν την κατάθεση μιας σειράς κρίσιμων, κατ' αυτούς, εγγράφων

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ X 23 Σεπ 2025 | 15:50
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ 23 Σεπ 2025 | 12:57

Οι 4 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και την προστασία των δανειοληπτών

"Το ιδιωτικό χρέος είναι δίδυμος αδελφός της ακρίβειας, περιορίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα νοικοκυριών και απειλώντας τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων" τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ 23 Σεπ 2025 | 12:31

Αιχμές Γερουλάνου για ΠΑΣΟΚ: "Αν δεν κουνήσει η βελόνα τους επόμενους δυο μήνες, θα έχουμε πρόβλημα"

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως πρέπει επιτέλους να κουνηθεί η δημοσκοπική βελόνα τους επόμενους μήνες, καθώς ο χρόνος μέχρι τις επόμενες εκλογές όλο και λιγοστεύει.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 10:37

Δημοσκόπηση Interview: 4 στους 10 θα ψηφίσουν για την ανατροπή της κυβέρνησης - Διχασμός στη ΝΔ για Λοβέρδο

Σημάδια ανάκαμψης για τη ΝΔ και οριακή ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της Interview. Πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την προσχώρηση Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα.

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ 23 Σεπ 2025 | 09:51

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκαναν και γάμο με... κλαρίνο και την κατασχεμένη Ferrari στα Τρίκαλα [βίντεο - εικόνες]

Σε γάμο εμφανίστηκαν τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα της Πόπης Σεμερτζίδου, που δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.

23 Σεπ 2025 | 07:55

Η (μη) αυτοδυναμία της ΝΔ, τα νέα κόμματα Σαμαρά και Τσίπρα και ο γρίφος Καρυστιανού

Αν και οι κάλπες- εκτός απροόπτου- θα στηθούν σε 18 μήνες από τώρα, όλοι οι "παίκτες" παίρνουν θέση στην σειρά εκκίνησης, "μετρώντας" ο καθένας το μπόι του.

ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 20:14

Βουλή: Άγρια κόντρα Μυλωνάκη - Κωνσταντοπούλου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Έχετε αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη"

"Αυτή είναι η αλήθεια", ξεκαθάρισε ο Γ. Μυλωνάκης κατηγορώντας την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας πως έχει αναγάγει "το ψέμα σε επιστήμη και την συνωμοσιολογία σε τέχνη"

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 22 Σεπ 2025 | 19:20

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη 105 κατηγορούμένων στην Κρήτη - Αρνούνται τα πάντα οι εμπλεκόμενοι

Πλαστά μισθωτήρια, ανύπαρκτες καλλιέργειες και ψεύτικα έγγραφα περιλαμβάνει η ογκωδέστατη δικογραφία για τους 105 κατηγορούμενους

22 Σεπ 2025 | 11:58

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά η μεγαλύτερη δίκη στην Κρήτη - 104 άτομα στο εδώλιο

Ξεκινά σήμερα στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η πρώτη σε επίπεδο Κρήτης δίκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 22 Σεπ 2025 | 11:13

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παρωδία η Εξεταστική, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της συγκάλυψης

"Απο τον κατάλογο των μαρτύρων απουσιάζουν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

"ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ" 22 Σεπ 2025 | 10:38

Λοβέρδος: Όσοι ψήφισαν Ανδρουλάκη, Γερουλάνο ή Δούκα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν σχέση με τις απόψεις μου

"Δεν υπάρχει άλλη λύση για έναν κεντρώο πολιτικό. Τον χώρο τον παραχώρησε το ΠΑΣΟΚ εξ ολοκλήρου στη ΝΔ", τόνισε ο Α. Λοβέρδος.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ 22 Σεπ 2025 | 09:25

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μόνο το 17% λέει ότι θα βοηθήσουν τα μέτρα της ΔΕΘ - Το 35% λέει ναι σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Μόλις το 17% των πολιτών δηλώνουν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα βοηθήσουν τα οικονομικά του νοικοκυριού τους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Σεπ 2025 | 19:36

Ά. Σκέρτσος: 83 φοροελαφρύνσεις από το 2019 - Δεν σταματάμε τη μάχη κατά της ακρίβειας

Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύει, "δεν σταματάμε τη μάχη με πιο εντατικούς ελέγχους κατά της κερδοσκοπίας"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Σεπ 2025 | 11:50

Ν. Ανδρουλάκης: Ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μια ικανή προοδευτική κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι "υπάρχει εναλλακτική για τη διακυβέρνηση της χώρας"

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 20 Σεπ 2025 | 13:26

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΚΜ

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ούτε έναν να έκανε την αντίστροφη πορεία;

ΝΕΟ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 19 Σεπ 2025 | 17:53

Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Μέχρι στιγμής οι ελληνικές αρχές έχουν συμμορφωθεί με όσα έχουμε ζητήσει"

Αρχικά είχε δοθεί στην Ελλάδα προθεσμία να καταθέσει νέο βελτιωμένο σχέδιο δράσης μέχρι τις 2 Οκτωβρίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟ 19 Σεπ 2025 | 16:35

ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: Σε εμφανή πολιτική αμηχανία ο πρωθυπουργός

"Ανυπαρξία πρότασης για τους μικρομεσαίους, τον κόσμο της εργασίας και τους αγρότες[...]και ανεξέλεγκτη ακρίβεια" αναφέρει ο ΠΑΣΟΚ