Follow us

Σκέρτσος για Τέμπη: Οχι δεν είναι αυτή η Ελλάδα όπως έλεγε ο Σημίτης, έχει άξιους δημοσίους υπαλλήλους

"Δεν είναι αυτή η Ελλάδα για την οποία δουλεύουμε, η Ελλάδα στην οποίαν πιστεύουμε" ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η κυβέρνηση δεν συμβιβάζεται "με τις κακές όψεις του ελληνικού κράτους, πρέπει να τις αλλάξουμε. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα για την οποία δουλεύουμε, η Ελλάδα στην οποίαν πιστεύουμε": Το μήνυμα αυτό έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά", με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Αναλυτικά, όταν συμβαίνουν τόσο συντριπτικά γεγονότα όπως είναι "τα Τέμπη, το Μάτι, η Μάνδρα, η "Μαρφίν" παλαιότερα, η χρεοκοπία της χώρας μας πριν από 12-13 χρόνια, δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από ένα μπαλάκι ευθυνών. Πρέπει να οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη συλλογική εθνική αυτογνωσία. Αν θεωρούμε, επομένως, ότι το συμπέρασμα που βγαίνει από την τραγωδία των Τεμπών, είναι ότι χρειαζόμαστε λιγότερη αξιολόγηση στο Δημόσιο ή λιγότερο επιτελικό κράτος, τότε κάτι δεν έχουμε καταλάβει σωστά σε σχέση με τη συμφορά που μας έχει βρει. Χρειαζόμαστε ακόμη πιο ισχυρούς μηχανισμούς που θα εμπεδώσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης, της στοχοθεσίας, και στο ανθρώπινο δυναμικό και στις πολιτικές που εφαρμόζουμε, των κυρώσεων όπου οι διαδικασίες δεν εφαρμόζονται σωστά", ήταν η εισαγωγική παρατήρηση του υπουργού Επικρατείας.

Ενώ για την τραγωδία στα Τέμπη ειδικότερα, είπε πως ήταν "μια αλληλουχία ανθρώπινων λαθών και κακοδιοίκησης, δεν οφείλεται μόνο στην έλλειψη συστημάτων. Συστήματα υπήρχαν, δικλίδες ασφαλείας υπήρχαν, όμως δεν υπήρχε σωστή διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού για να αποτρέψουμε το λάθος. Αν χρειάζεται κάτι επειγόντως η χώρα μας - και έχουν γίνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση σε πολλά πεδία τα τελευταία χρόνια - είναι η πολύ πιο μεγάλη επιμονή στην αξιολόγηση στο να επιλέγουμε και να βάζουμε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, στο να μην έχουμε χαλαρή αντίληψη όταν διαχειριζόμαστε σημαντικές ευθύνες που επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων. Από το υψηλότερο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο του κράτους".

Διαβάστε Επίσης

Και, εν συνεχεία, "έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία, μέχρι και το δυστύχημα των Τεμπών, είχε φέρει αποτελέσματα. Χωρίς διάθεση έπαρσης ή αλαζονείας έφερε αποτελέσματα που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Ακριβώς γιατί έχει έναν πρωθυπουργό και υπουργούς που έχουν αναλάβει μία ευθύνη: να πάνε τη χώρα πιο μπροστά". Από την άλλη, διευκρίνισε, "αυτό το τραγικό δυστύχημα μας έφερε αντιμέτωπους με τις πολλές διαχρονικές υστερήσεις που έχει σε πάρα πολλά πεδία το Δημόσιο. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός να ελέγχει τον τρόπο διοικεί ένας τοπικός επιθεωρητής το σταθμαρχείο Λάρισας, το κατά πόσο γίνονται σκάντζες μεταξύ των σταθμαρχών για το αν θα πάνε νωρίτερα ή αργότερα στη βάρδιά τους ή για το κατά πόσο ένας εκπαιδευμένος, κατά τα άλλα, σταθμάρχης επιλέγει να μη χρησιμοποιήσει ένα πληροφοριακό σύστημα τηλεδιοίκησης".

Στην επόμενη φράση του, όμως, ο υπουργός Επικρατείας στηλίτευσε την ισοπέδωση και το μηδενισμό ως το χειρότερο εχθρό για μια δημοκρατία. 'Αλλωστε, συμπλήρωσε, μιλάμε για "μια κοινωνία η οποία τα τελευταία 13 χρόνια έχει χτυπηθεί πάρα πολύ, έχει υποφέρει από οριζόντιες, τεράστιες περικοπές, που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό έργο και όχι μόνον εκεί, σε μία πολύ χαμηλή ποιότητα δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών [...] ζούμε σε ένα κράτος που έχασε το 25-30% του ΑΕΠ του πριν από 12 χρόνια και προσπαθούμε να φτάσουμε - και ακόμη δεν έχουμε φτάσει - εκεί που ήμασταν το 2008 και 2009".

Συμπερασματικώς, η κυβέρνηση δεν συμβιβάζεται "με τις κακές όψεις του ελληνικού κράτους, πρέπει να τις αλλάξουμε. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα για την οποία δουλεύουμε, η Ελλάδα στην οποίαν πιστεύουμε". Ενώ κληθείς να σχολιάσει, στο σημείο αυτό, την παλαιότερη φράση που είχε αποδοθεί στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, "αυτή είναι η Ελλάδα", ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την αντίρρησή του: "Όχι, είναι ο αντίποδας. Τον σέβομαι και τον τιμώ (σ. σ. τον πρώην πρωθυπουργό), αλλά δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Έχει πολύ άξιους ανθρώπους, έχει άξιους κρατικούς υπαλλήλους".

Διαβάστε Επίσης

Σε ερώτημα εάν θα αναζητηθούν ευθύνες από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων απάντησε ως εξής: "Όλοι όσοι έχουν συμμετοχή σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, δεν μπορούν να αισθάνονται και να κάθονται άνετα στις καρέκλες τους. Είναι το ελάχιστο, το οποίο οφείλουμε στις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες, τους επιβάτες που έζησαν αυτήν την τραγική εμπειρία. Η Αρχή έχει στηθεί κακά εξ αρχής, ήταν υποστελεχωμένη. Υπάρχουν ευθύνες και του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών κομμάτων που αποψίλωναν το προσωπικό της για να μεταφέρουν (άτομα) σε πολιτικά ή κομματικά γραφεία. Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, ναι, θα αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, δεν θα κρυφτούμε από αυτήν. Αναλαμβάνουμε και την ευθύνη να πάμε τον ΟΣΕ, τους σιδηροδρόμους στην επόμενη ημέρα. Αλλά δεν πρέπει να κρύψουμε κάτω από το χαλί και τις συστημικές ευθύνες και παθογένειες που υπάρχουν στις αποσπάσεις".

Ταυτοχρόνως, ο Ακης Σκέρτσος προχώρησε, την ίδια ώρα, σε μια συνολική κριτική και προς εκείνους που στερούν κρίσιμο προσωπικό από μια ανεξάρτητη αρχή, και προς τους γιατρούς, οι οποίοι "ελαφρά τη καρδία δίνουν αναρρωτικές άδειες σε ανθρώπους που εμπλέκονται στο τραγικό δυστύχημα. Είμαστε απέναντι σε αυτό το κακό κράτος και θα το αλλάξουμε", διεμήνυσε. Επικαλούμενος, παραλλήλως, την εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα, έκανε αναφορά και στο νέο νόμο εσωτερικού ελέγχου που θα διέπει τη λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου. Ένας νόμος που, συμπλήρωσε, καταψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πάντως.

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα των σιδηροδρόμων, επεσήμανε ότι "ο κ. Γεραπετρίτης με τις υπηρεσίες του Υπουργείου θα κάνει το καλύτερο που μπορεί". Ευρύτερα για το σύνολο των μεταφορών, "η εντολή που έχουν δώσει ο πρωθυπουργός και ο κ. Γεραπετρίτης είναι σαφής και αυστηρή: όλες οι κρίσιμες υποδομές που αφορούν σε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους και οδικές διασυνδέσεις θα ελεγχθούν εξονυχιστικά. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αίσθηση ανασφάλειας, που ροκανίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος, για τις κρίσιμες αυτές λειτουργίες και υποδομές".

Διαβάστε Επίσης

Και, περιγράφοντας τα επόμενα βήματα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, αυτά "αφορούν στη συνδρομή που έχουμε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και από χώρες με διευρυμένα δίκτυα σιδηροδρόμων, όπως η Γερμανία [...] στη στελέχωση και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού. Την τετραετία 2015-19 αποχώρησαν 480 άνθρωποι από τον ΟΣΕ και έγιναν 26 προσλήψεις. Εμείς έχουμε δρομολογήσει 220 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και άλλες 200 προσλήψεις συμβασιούχων. Είπαμε, επίσης, ότι δεν θα υπάρχει σταθμός χωρίς δύο σταθμάρχες. Αυτό μπορεί να σημαίνει πιο αραιό μεταφορικό έργο το επόμενο διάστημα, είναι όμως αναγκαίο να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη".

Ο Ακης Σκέτσος για τον Κώστα Καραμανλή

Στο ερώτημα δε, εάν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα εμφανισθεί σε κάποια Επιτροπή της Βουλής να δώσεις απαντήσεις, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι "ο κ. Καραμανλής έχει επιλέξει μια στάση ευθύνης με τον τρόπο που διαχειρίστηκε από την πρώτη ημέρα το τραγικό συμβάν. Κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο στο πολιτικό σύστημα, (κάτι που) πρέπει να αποτελεί οδηγό για τον τρόπο με τον οποίο κάθε πολιτικό πρόσωπο αντιλαμβάνεται και αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει και θα εξηγήσει, θα αναδείξει και τι έχει κάνει και ποιες είναι οι διαχρονικές αδυναμίες". Σε προηγούμενη συνέντευξή του, το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega", ερωτηθείς για το ίδιο θέμα ο 'Α. Σκέρτσος είχε χαρακτηρίσει "αυτονόητο" ότι ο κ. Καραμανλής "πρέπει να μιλήσει δημόσια, αλλά και στις Επιτροπές της Βουλής".

Ενώ στο ερώτημα αν, κατά την άποψή του, μπορεί να διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των πολιτών στο νομό Σερρών, απάντησε ως εξής: "Ο κ. Καραμανλής θα σταθμίσει ο ίδιος πώς θα διαχειρισθεί την υπόθεση. Η δική μας άποψη και θέση είναι ότι μπορεί και πρέπει να κατεβεί εφόσον θέλει να διεκδικήσει την ψήφο της εκλογικής του βάσης. Δεν βαρύνεται ο κ. Καραμανλής με ποινικές ευθύνες αυτήν τη στιγμή".

Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει την πρώτη του αντίδραση, μόλις έμαθε τη σύγκρουση των δύο τρένων, ο 'Α. Σκέρτσος ανέφερε πως ήλθε σε επαφή με την Πολιτική Προστασία, με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και "αμέσως βρεθήκαμε όλοι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για να μπορέσουμε να κάνουμε διαχείριση της κατάστασης".

Κληθείς, ταυτοχρόνως, να σχολιάσει μια φράση που ακούγεται στο δημόσιο διάλογο, ότι "τα Τέμπη ήταν το Μάτι του Κυριάκου Μητσοτάκη", ο υπουργός Επικρατείας αντέδρασε με έντονο τρόπο λέγοντας: "Είναι εντελώς άκαιρες οι συγκρίσεις και οι συμψηφισμοί. Το θεωρώ πρόστυχο, σε ανθρώπινο επίπεδο -και το λέω ωμά. Δεν μπορεί να μπαίνουν σε ζυγαριά οι "δικοί μας" και οι "δικοί σας" νεκροί. Είναι απάνθρωπο. Όποιος διακινεί τέτοιες αναλύσεις, δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή".

Η συνέντευξη έκλεισε με δημοσκοπήσεις και μετεκλογικά σενάρια. Ωστόσο, "δεν είναι ο καιρός να κάνουμε εκλογικά σενάρια. Αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρή ρήξη εμπιστοσύνης των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα συνολικά, που πρέπει να αντιμετωπισθεί με την αναγκαία υπευθυνότητα από όλους. Δεν έχει σημασία να μιλάμε εν θερμώ ούτε για δημοσκοπικά ευρήματα ούτε για εκλογικά/μετεκλογικά σενάρια". Επίσης, "δεν θα μπω σε ημερομηνίες, είναι η απόφαση του πρωθυπουργού πότε θα γίνουν οι εκλογές", κατέληξε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

The Mamagers Family Fun Day στο Ellinikon Experience Park: Μια Κυριακή γεμάτη παιχνίδι, μουσική και φαντασία

Το TheMamagers.gr διοργανώνει μια μεγάλη, ανοιχτή γιορτή αφιερωμένη στις οικογένειες, με ελεύθερη είσοδο, γεμάτη παιχνίδι, διασκέδαση και live concert από τους The Burger Project.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 28 Οκτ 2025 | 13:33

Σύνταγμα: Άφησαν λουλούδια στο μνημείο των θυμάτων των Τεμπών [εικόνες - βίντεο]

Εκεί όπου έχουν γραφτεί τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, συγγενείς και πολίτες πλησίασαν το σημείο για να αφήσουν ένα λουλούδι.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ 28 Οκτ 2025 | 08:38

Σύνταγμα: "Ίσως είναι η τελευταία φορά που είμαστε εδώ" - Προσκλητήριο νεκρών στα Τέμπη μπροστά στη Βουλή

Με το προσκλητήριο νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών και μια σιγή 57 δευτερολέπτων εις μνήμην των θυμάτων κορυφώθηκε μια ακόμη συνάθροιση πολιτών μπροστά στο μνημείο με τα ονόματα που έχει στηθεί στη Βουλή.

28 Οκτ 2025 | 08:22

Επιχείρηση "διχασμού" βλέπει η κυβέρνηση - Γιατί μιλάει για μέρες του 2012 και πώς θα τις αποτρέψει

Πίσω από την τραγωδία των Τεμπών και αμέσως μετά το συλλαλητήριο που "γέμισε" όλη την Αθήνα, η κυβέρνηση δεν είδε μόνο μία διαμαρτυρία.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 27 Οκτ 2025 | 21:07

Το πρώτο crash test για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Τι θα γίνει με την παρέλαση και την "αγρυπνία" των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

Πότε θα εφαρμοστεί στην πράξη ο νέος νόμος για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Όλα έτοιμα για τη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου - Αποφασισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων για αγώνα "μέχρι τέλους"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Οκτ 2025 | 20:14

Μαρία Καρυστιανού για μαθητική παρέλαση: "Παιδιά μου, να θυμάστε ότι μπροστά στον ένδοξο πολεμιστή, είναι γραμμένα και 57 ονόματα"

"Στην παρέλασή σας, θα σας συνοδεύουν και οι 57 ψυχές που καθοδηγούν το ΟΧΙ του αγώνα όλων μας ενάντια στους σημερινούς εχθρούς της χώρας μας, που την έχουν βουλιάξει στον βούρκο, στη σήψη και τη διαφθορά"

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 27 Οκτ 2025 | 09:03

Ο Πάνος Ρούτσι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου καθάρισαν το αυτοσχέδιο μνημείο στον Άγνωστο Στρατιώτη [εικόνες]

Επέστρεψε στο Σύνταγμα το βράδυ της Κυριακής, ο Πάνος Ρούτσι, μετά τις παρεμβάσεις για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 22:02

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Σύνταγμα: Μην αγγίζετε τα ονόματα – Λέμε "ναι" στην αξιοπρέπεια, στη ζωή, στη μνήμη, στη δικαιοσύνη

"Τα παιδιά της πρωτοβουλίας "Μέχρι τέλους" πήραν τα πράγματα στα χέρια τους, τα παιδιά που τιμούν τον τόπο του μνημείου, απόψε καθαρίζουν τον χώρο" ανέφερε

ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 11:13

Τέμπη: "Δεν θα αφήσουμε τα ονόματα να σβηστούν" - Τι λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών μίλησαν στον απόηχο της συζήτησης για τον Άγνωστο Στρατιώτη και της ψήφισης της τροπολογίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24 Οκτ 2025 | 17:09

Σκέρτσος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονικό το πρόβλημα - Κυνική ομολογία ότι γνώριζαν το σκάνδαλο από το 2019, λέει η αντιπολίτευση

"Αυτό που κατάλαβε ο κ. Γερουλάνος[...]χωρίς να εγείρει κανένα ζήτημα για όσα είπα ως προς τα θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν το κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ" λέει ο Άκης Σκέρτσος

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Οκτ 2025 | 16:36

Κωνσταντόπουλου: Η αστυνομία εμπόδισε συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να εισέλθουν στη Βουλή παρά την πρόσκλησή τους

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι αυτό "είναι ένα ακόμα δείγμα αυταρχικοποίησης ακόμα και μέσα στην Βουλή

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ 22 Οκτ 2025 | 14:33

Άγνωστος Στρατιώτης: Νέα συγκέντρωση απόψε κατά της τροπολογίας - Όλοι οι συγγενείς θα είμαστε εδώ, λέει συγγενής θύματος

"Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται καθαρά και μόνο για να αποπροσανατολίσει την κουβέντα από τα σημαντικά ζητήματα[...]για τα Τέμπη", λέει γιος θύματος

ΤΕΜΠΗ 22 Οκτ 2025 | 10:43

Καρυστιανού για νέο κόμμα: "Θέλω μία αλλαγή ώστε να αναγεννηθεί η χώρα - Περίμενα πιο έντονη παρέμβαση Δένδια"

"Οραματίζομαι μια πολιτική με άλλης ποιότητας πολιτικούς. Ονειρεύομαι πολιτικούς που θα ανακατεύεται κάπου το όνομά τους και θα παραιτούνται αμέσως", είπε η Μαρία Καρυστιανού.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 22 Οκτ 2025 | 10:19

Καταγγελία από τον Πάνο Ρούτσι: "Όχημα χωρίς πινακίδες πήγε να με πατήσει"

Σε μια ακόμα σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Πάνος Ρούτσι, υποστηρίζοντας ότι πριν από πέντε ημέρες, όχημα χωρίς πινακίδες και με φιμέ τζάμια προσπάθησε να τον χτυπήσει.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 21 Οκτ 2025 | 13:10

Απίστευτη καταγγελία Ασλανίδη: Μας απειλούν με προσαγωγές, αν δεν αιτιολογήσουμε την εκταφή των παιδιών μας

Η δικαστική εξουσία απαιτεί από τους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη να αιτιολογήσουν το αίτημά τους για εκταφή, σύμφωνα με τον Ασλανίδη.

ΤΕΜΠΗ 21 Οκτ 2025 | 11:53

Κόντρα Μαρινάκη - Δούκα για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Δεν συμπεριφέρεται σαν δήμαρχος" - "Ο αγώνας συνεχίζεται"

Ο Χάρης Δούκας απάντησε με μία φωτογραφία του δίπλα σε συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τονίζοντας πως θα είναι στο πλευρό τους "μέχρι τέλους".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 21 Οκτ 2025 | 11:51

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο χώρος του Αγνώστου Στρατιώτη "δεν είναι για καντηλάκια του ΙΚΕΑ"

Σύμφωνα με την ίδια, "αυτή η ιστορία εργαλειοποιήθηκε κομματικά. Εργαλειοποήθηκε ο πόνος τους".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Οκτ 2025 | 10:30

Καρυστιανού στο Politicο: Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα συνεχίσουμε να ζούμε με ένα τόσο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα

Η Μαρία Καρυστιανού τόνισε πως "δεν αντέχει" να ζει σε μία τέτοια κοινωνία.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ 21 Οκτ 2025 | 10:16

Πατέρας θύματος των Τεμπών: "Η κυβέρνηση θέλει να ξεχάσει ο κόσμος αυτό που συνέβη με τα Τέμπη"

"Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην έχει χάσει ένα δικό της άνθρωπο στους πολέμους που έκανε η χώρα μας" τόνισε ο Ηλίας Παπαγγελής.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΦΛΩΡΙΔΗΣ 21 Οκτ 2025 | 09:53

Τέμπη: Το σχεδιάγραμμα της αίθουσας των 283 τ.μ. που θα γίνει η δίκη - Θα παρίστανται 250 δικηγόροι [εικόνα]

Η δίκη για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, ξεκινά στις 23 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

20 Οκτ 2025 | 20:58
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΕΠΑΖ 20 Οκτ 2025 | 17:30
ΣΤΟ OPEN 20 Οκτ 2025 | 17:29

Πάνος Ρούτσι για Άγνωστο Στρατιώτη: "Αν σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη, θα έχουμε θύματα" [βίντεο]

"Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν, θα παραμείνουν εκεί μέχρι να έρθει η Δικαιοσύνη" είπε ο Πάνος Ρούτσι

ΤΕΜΠΗ 20 Οκτ 2025 | 10:30

Γεωργιάδης: Ρωτήστε τον Δένδια αν θα σβήσει τα ονόματα από τον Αγνωστο Στρατιώτη, αυτός θα είναι αρμόδιος από την Τρίτη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν απάντησε για το αν συμφωνεί να σβήσουν τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Οκτ 2025 | 07:20

Η κυβέρνηση "αποστειρώνει" τον Άγνωστο Στρατιώτη από διαδηλώσεις - "Γαλάζιες" ενστάσεις για το timing της τροπολογίας

Τα ονόματα των 57 νεκρών δεν θα σβηστούν από συνεργεία καθαριότητας, αλλά είναι πολύ πιθανό, ότι όσοι επιχειρήσουν να τα ξαναγράψουν μπορεί να συλληφθούν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19 Οκτ 2025 | 10:39

Καρυστιανού - Ρούτσι κατά της κυβέρνησης για Άγνωστο Στρατιώτη: Aπαράδεκτο και αντισυνταγματικό - Θα μας βρουν απέναντι

Η Μαρία Καρυστιανού και ο Πάνος Ρούτσι κάλεσαν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην τροπολογία.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 12:30

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.

ΜΕ ΒΟΥΡΚΩΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ 18 Οκτ 2025 | 11:00

Νίκος Πλακιάς: Τα ονόματα των παιδιών μου θα σβηστούν όταν αποδοθεί δικαιοσύνη στους εμπλεκόμενους πολιτικούς

"Αν σβηστούν τα ονόματα των παιδιών μας από τον Άγνωστο Στρατιώτη, θα πάω να τα ξαναγράψω", σχολίασε

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 17 Οκτ 2025 | 17:27

Νίκος Πλακιάς: "Θα πάω να τα γράψω κι ας έρθουν να με σταματήσουν" - Η απάντησή του στην κυβέρνηση για τα ονόματα των 57 νεκρών

Ο Νίκος Πλακιάς,μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης να σβήσει τα ονόματα των θυμάτων που έχουν γραφτεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 14:15

"Ξεφυγε" ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ: Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα

"Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα". Έχασε το μέτρο ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 16 Οκτ 2025 | 09:45

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: "Όσο οι κατηγορίες του Καραμανλή θα είναι πλημμελήματα, εγώ θα είμαι στο Σύνταγμα"

Όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών πρέπει να παραμείνουν στο Σύνταγμα είπε ο Νίκος Πλακιάς, σε τηλεοπτική συνέντευξη, προσθέτοντας, ότι τα παιδιά χάθηκαν "από ένα κράτος που τα δολοφόνησε".

ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Τέμπη: Γιατί αναβλήθηκε η δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας για τις 30 Οκτωβρίου

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι τρία άτομα για την υπεξαγωγή και εξαφάνιση του βιντεοληπτικού υλικού

ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ 15 Οκτ 2025 | 15:42

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη- Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Οκτ 2025 | 11:54

Καρυστιανού για Αγνωστο Στρατιώτη: "Κάτω τα χέρια από το μνημείο όλων μας - Τα ονόματα θα μείνουν εκεί ως την τελική δικαίωση"

Σε μια σκληρή ανάρτηση προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μπει "φρένο" στις διαδηλώσεις και στις διαμαρτυρίες μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 15 Οκτ 2025 | 09:04

Τέμπη: Στη δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας θα βρεθεί σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη δίκη σχετικά με τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 14 Οκτ 2025 | 18:21

Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γιώργου Φλωρίδη: Ρεσιτάλ ψευδολογίας και ομολογιών παρεμβάσεων στη Δικαστική Λειτουργία

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για "ψέματα που ανενόχλητος ξεστόμιζε επί 1 ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης"

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 14 Οκτ 2025 | 15:57

Κομισιόν: Πράσινο φως στο 6ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 2,44 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το 6ο αίτημα πληρωμής σηματοδοτεί την επίτευξη σημαντικών οροσήμων σε κρίσιμους τομείς

ΕΞΕΛΙΞΗ 14 Οκτ 2025 | 14:40

Τέμπη: Στις 23 Μαρτίου θα αρχίσει η δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία πρόκειται να αρχίσει 3 χρόνια μετά το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς

ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 14 Οκτ 2025 | 07:01

Φλωρίδης για Τέμπη: Δημιουργήθηκε μια συνωμοσία που επηρέασε τον κόσμο - Ο Ρούτσι χρησιμοποιήθηκε

"Είναι πιθανό η ημερομηνία έναρξης της δίκης να ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα από την ίδια τη Δικαιοσύνη", τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 13 Οκτ 2025 | 15:30

Πάνος Ρούτσι για Νίκο Καρβέλα: "Ερχόταν σχεδόν κάθε βράδυ χωρίς κάμερες - Το έκανε με την καρδιά του"

"Μου έλεγε ότι θέλει να είναι μαζί μου για να μην είμαι μόνος μου. Κουβεντιάζαμε ώρες. Ήταν πολύ όμορφο" είπε ο Πάνος Ρούτσι για τον Νίκο Καρβέλα

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 13 Οκτ 2025 | 09:33

Πάνος Ρούτσι για Αγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος ο Μητσοτάκης για τη δικαίωσή μου, θέλουν να σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων"

Για στοχευμένη επίθεση κατά των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, έκανε λόγο ο Πάνος Ρούτσι, μετά την ανακοίνωση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που πλέον είναι υπό την αρμοδιότητα του υπ. Άμυνας.

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ 13 Οκτ 2025 | 07:20

"Τραμποποίηση": Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει θύελλες από την αντιπολίτευση η οποία μιλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για παρέμβαση στου στρατού, τραμποποίηση και καθεστωτικές συμπεριφορές.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Οκτ 2025 | 21:19

Σκέρτσος για Άγνωστο Στρατιώτη: Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες θα επιτρέπονται από την λ. Αμαλίας και κάτω

Είναι καιρός να το αφήσουμε έξω από την πολιτική διελκυστίνδα της καθημερινότητας που θολώνει και μικραίνει τη μνήμη δημιουργώντας περιττούς και τεχνητούς διχασμούς", υπογραμμίζει ο Α. Σκέρτσος.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 12 Οκτ 2025 | 20:08

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος και αγχωμένος από την δικαίωση του Πάνου Ρούτσι"

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι με τη δήλωσή του "ακόμη και η πιο μικρή ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα μας έσβησε"

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 12 Οκτ 2025 | 18:30

Ρούτσης για Μητσοτάκη: Η δήλωση του πρωθυπουργού είναι βαθιά αλαζονική και προσβλητική

Ο πατέρας του Ντένις που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών σχολιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 11 Οκτ 2025 | 11:37

Νίκος Πλακιάς: "Θυμώνω που ο Γεωργιάδης αναδημοσιεύει τις απόψεις μου για να διχάσει - Πάντα θα αγκαλιάζω την Καρυστιανού"

Ο Νίκος Πλακιάς κατήγγειλε πως σε βάρος της υπόθεσης των Τεμπών έχουν παιχτεί τεράστια πολιτικά παιχνίδια.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 Οκτ 2025 | 14:45

"Αυτό το βίντεο δεν υπάρχει": Η αναφορά Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΚΕ, το ξυλόλιο και τα Τέμπη - Η αντίδραση του Περισσού

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι "εκατομμύρια κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους επειδή πίστευαν στο σενάριο συνωμοσίας και συγκάλυψης"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Οκτ 2025 | 12:36

Νατάσα Μποφίλιου για Πάνο Ρούτσι: "Σαν να νικήσαμε μαζί του ένα ολόκληρο διεφθαρμένο σύστημα"

Ο Πάνος Ρούτσι ζητούσε την εκταφή του γιου του, ώστε να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του.

ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ 09 Οκτ 2025 | 11:38

Οι "μυστικές" επισκέψεις του Νίκου Καρβέλα στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα

Ανάμεσα στους πολίτες που βρέθηκαν δίπλα στον Πάνο Ρούτσι, ο οποίος με τον σιωπηλό αγώνα του δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του, ήταν και αρκετοί καλλιτέχνες.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 09 Οκτ 2025 | 09:30

Μαρία Καρυστιανού: "Έχουμε ενδείξεις ότι υπήρχαν χημικά στα Τέμπη - Πάμε σε μία δίκη χωρίς ενόχους"

Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε για τη νέα τροπή στην υπόθεση, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Πάνου Ρούτσι και των υπόλοιπων συγγενών για εκταφή των σορών.

ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ 09 Οκτ 2025 | 08:15

Συγκίνηση στο Σύνταγμα: Γυναίκα στάθηκε μπροστά στον Πάνο Ρούτσι και τραγούδησε τον Λεβέντη του Μίκη Θεοδωράκη [βίντεο]

Με χειροκροτήματα, αγκαλιές και τραγούδια αποχώρησε ο Πάνος Ρούτσι από το Σύνταγμα, μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας.

ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 09 Οκτ 2025 | 07:50

Τα επόμενα βήματα μετά την αναβολή της εκταφής της σορού του γιου του Πάνου Ρούτσι

Αναβλήθηκε από την Αστυνομία, η προγραμματισμένη για σήμερα, εκταφή της σορού του 22χρονου γιου του Πάνου Ρούτσι, Ντένις.

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 20:10

Το "ευχαριστώ" του Πάνου Ρούτσι: "Σήμερα είναι μια μέρα χαράς, κερδίσαμε μια μάχη, δεν σταματάμε εδώ" [εικόνες - βίντεο]

"Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με στήριξε, όλους τους φίλους που απέκτησα, μια οικογένεια τεράστια, σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο" δήλωσε ο Πάνος Ρούτσι στο Σύνταγμα

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 16:24

Πάνος Ρούτσι: Αναβλήθηκε η εκταφή της σορού του γιου του - Aπό το εξωτερικό ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας

"Θα έρθουν από το εξωτερικό οι τεχνικοί μας σύμβουλοι για την εκταφή" - Τι δήλωσε ο Πάνος Ρούτσι για την αναβολή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 08 Οκτ 2025 | 12:39

Τέμπη: Γιατί ο Εισαγγελέας αρνούνταν τις τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα και έθεσε στο αρχείο τη μήνυση κατά των ιατροδικαστών

Όπως συμπεραίνει ο εισαγγελέας από την έρευνα, η διενέργεια τοξικολογικών δεν θα διαφοροποιούσε την αιτία θανάτου των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 08 Οκτ 2025 | 12:06

"Ο πατέρας μου είναι ήρωας, ελπίζω ο Ντένις να μας βλέπει από ψηλά", είπε ο γιος του Πάνου Ρούτσι [βίντεο]

"Νιώθω ανακούφιση που σταμάτησε την απεργία πείνας", είπε ο γιος του Πάνου Ρούτσι, Κρίστιαν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 08 Οκτ 2025 | 11:29

Σκέρτσος: Η οικονομία μας και παράγει και εξάγει

Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες σημειώνουν σταθερή αύξηση σε αριθμό, σε εργαζόμενους και σε μισθούς.

ΜΙΡΕΛΑ ΡΟΥΤΣΙ 08 Οκτ 2025 | 10:26

Καρφιά της συζύγου Ρούτσι σε Μητσοτάκη και Γεωργιάδη: Τους ευχαριστώ για την αδιαφορία και τη λάσπη [βίντεο]

Η Μιρέλα Ρούτσι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας για τη στάση που κράτησαν στις 23 μέρες της απεργίας πείνας του συζύγου της.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:30

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι - "Νίκησε ο γλυκός και σοβαρός αυτός άνθρωπος"

Με μια συγκινητική και αιχμηρή ανάρτηση, ο Φοίβος Δεληβοριάς στάθηκε στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι.

ΣΗΜΕΡΑ 08 Οκτ 2025 | 07:55

Κάλεσμα από τον Πάνο Ρούτσι σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα – "Για να χαρούμε τη μεγάλη νίκη"

Τέλος στην απεργία πείνας μετά από 23 ημέρες, έβαλε ο Πάνος Ρούτσι καθώς, όπως ανακοίνωσε δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματά του.

DEUTSCHE WELLE 08 Οκτ 2025 | 07:22

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων κατέθεσαν αγωγές κατά Bayer και Siemens για τα έλαια σιλικόνης

Δυο πανίσχυρες γερμανικές εταιρείες εμπλέκονται πλέον στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

07 Οκτ 2025 | 20:36

Πάνος Ρούτσι: Σταματά την απεργία πείνας μετά από 23 ημέρες - "Το φως νίκησε το σκοτάδι"

Σταματάει την απεργία πείνας ο Πάνος Ρούτσι, όπως ανακοίνωσε από το Σύνταγμα.

ΤΕΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 13:08

Ασλανίδης: Η θυσία του Πάνου Ρούτσι τούς κέρδισε - Αναμένουμε την απόφαση εγγράφως [βίντεο]

Ο Παύλος Ασλανίδης αναφέρθηκε με συγκίνηση στον αγώνα του Πάνου Ρούτσι, αποκαλύπτοντας ότι αρχικά προσπάθησε να τον αποτρέψει.

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΛΙΑΓΚΑ 07 Οκτ 2025 | 12:40

Ρούτσι: Υπάρχει πολλή εξάντληση, νιώθω ότι καταρρέω - Δεν έχω καλέσει κανέναν να έρθει εδώ

Για τον αγώνα του, αλλά για και όλους όσοι τον επισκέπτονται, μίλησε ο Πάνος Ρούτσι, από το Σύνταγμα, όπου για 22η ημέρα πραγματοποιεί απεργία πείνας.

"ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ" ΛΥΣΗ 07 Οκτ 2025 | 09:22

Πάνος Ρούτσι: "Ναι" σε τοξικολογικές και χωρίς να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη - Πώς βρήκε τη λύση η Δικαιοσύνη

Τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στις σορούς των παιδιών τους μπορούν να ζητήσουν όσοι συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών το επιθυμούν.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 07:43

Νίκος Πλακιάς: "Η Δικαιοσύνη πρέπει να ανασύρει και να εξετάσει αντικειμενικά τη μήνυση κατά των ιατροδικαστών"

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών, καθώς μετά το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή του γιου του, το οποίο έγινε δεκτό, έρχεται στο προσκήνιο η μήνυση που είχαν καταθέσει οι οικογένειες των θυμάτων.

ΤΕΜΠΗ 06 Οκτ 2025 | 16:27

Πώς βρέθηκε η φόρμουλα για να γίνει δεκτό το αίτημα Ρούτσι - Διαψεύδει η οικογένεια - "Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση"

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας αναμένεται να δώσει άδεια για τη διενέργεια και τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό του γιου του Πάνου Ρούτσι - Νέο αίτημα από τη Μαρία Καρυστιανού - Πώς βρέθηκε η φόρμουλα

ΤΕΜΠΗ 06 Οκτ 2025 | 13:36

Ανατροπή: Πληροφορίες ότι έγινε δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για τοξικολογικές εξετάσεις - Ξεχωριστή δικογραφία

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα δεν αφορά μόνο τον κ. Ρούτσι αλλά και άλλους συγγενείς, οι οποίοι ζητούν εκταφή και περαιτέρω διερεύνηση.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 11:53

Καρφί Γεωργιάδη για Δένδια: Θα μπορούσα κι εγώ, όπως κάποιοι άλλοι, να βγαίνω και να το παίζω καλός

"Η Κωνσταντοπούλου αδιαφορεί αν πάθει κάτι ο Ρούτσι - Είναι κακό άτομο, τη νοιάζει μόνο το δικηγορικό της γραφείο", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 06 Οκτ 2025 | 11:40

Αγώνας μέχρι τέλους για τον Ρούτσι: "Την Πέμπτη θα γίνει η εκταφή, μην τολμήσετε να πειράξετε τον τάφο του παιδιού μου"

Ο Πάνος Ρούτσι διαμηνύει κατηγορηματικά πως δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση την εκταφή του παιδιού του μόνο και μόνο για τη διενέργεια τεστ DNA. Συνεχίζει τον αγώνα του μέχρι τέλους.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 08:39

Γεωργιάδης: Δεν προσέβαλα τον Ρούτσι - Κατήγγειλα την επικοινωνιακή διαχείριση της υγείας του από τα ΜΜΕ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι ουδέποτε προσέβαλε τον Πάνο Ρούτσι και τονίζει ότι η κριτική του αφορά τη "διαστρέβλωση των γεγονότων" από μερικά ΜΜΕ.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ 06 Οκτ 2025 | 08:03

Στην 22η ημέρα απεργίας ο Πάνος Ρούτσι: Ο φόβος της κυβέρνησης και η ευθύνη της Δικαιοσύνης

Με τον χρόνο να πιέζει, καθώς ο Πάνος Ρούτσι βρίσκεται πλέον στην 22η ημέρα απεργίας πείνας και ανυποχώρητος, όλα δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα των αποφάσεων για την δικαιοσύνη.

ΘΥΜΑΤΑ ΤΕΜΠΩΝ 05 Οκτ 2025 | 15:45

Συγκλονίζει ο Παύλος Ασλανίδης: Μέχρι να γίνουν οι εκταφές, οι νεκροί μας θα παραμένουν άταφοι

"Πολλοί από εμάς αντί για το σώμα του αγαπημένου μας πήραμε μια πλαστική σακούλα ή ένα κλειστό κιβώτιο. Λείψανα και απομεινάρια των νεκρών παιδιών", είπε ο Παύλος Ασλανίδης.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 05 Οκτ 2025 | 12:53

Πάνος Ρούτσι - 21 ημέρες απεργία πείνας: "Ο οργανισμός του αρχίζει να καταρρέει", λέει η γιατρός που τον παρακολουθεί

"Εγώ δεν ξέρω ποιες είναι οι πολιτικές, θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις του κ. Ρούτσι, ξέρω ότι έχει ένα δίκαιο αίτημα και προσπαθώ να μην καταρρεύσει, να μην πεθάνει"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 05 Οκτ 2025 | 12:31

Πάνος Ρούτσι: Δύο καλέσματα συμπαράστασης το απόγευμα στο Σύνταγμα - "Να μάθω το παιδί μου από τι έφυγε’"

Ο πατέρας του 22χρονου Ντένις, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, βρίσκεται για 21η ημέρα στο Σύνταγμα, κάνοντας απεργία πείνας.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 04 Οκτ 2025 | 19:54

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πάνο Ρούτσι: "Δώστε εντολή τώρα - Σταματήστε την ύβρη"

Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το Σύνταγμα

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 18:53

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Άδωνι Γεωργιάδη: "Επιτελεί τον ρόλο του αποπροσανατολισμού"

Στα όσα είπε για εκείνη και για τον Πάνο Ρούτσι ο κ. Γεωργιάδης απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 18:20

Καρυστιανού για τοξικολογικές εξετάσεις: "Η αλήθεια που έθαψαν τόσο βιαστικά είναι έτοιμη να αποκαλυφθεί"

"Τελικά ποιοι τρέμουν αυτό που θα βγάλει η τοξικολογική που μπλόκαραν για 2,5 χρόνια ;;;;", γράφει η πρόεδρος του Συλλόγου "Τέμπη 2023"

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 04 Οκτ 2025 | 16:16

Αβραμόπουλος: "Στηρίζω το αίτημα του Πάνου Ρούτσι, δεν είναι πολιτικό ή νομικό ζήτημα αλλά ανθρώπινο και ηθικό"

"Το δικαίωμα ενός γονιού να γνωρίζει την αλήθεια και να βρει γαλήνη μέσα από αυτήν είναι ιερό", ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 04 Οκτ 2025 | 13:23

Πυρά Αδωνι κατά γιατρών Ρούτσι και Κωνσταντοπούλου - "Κινδυνεύει η ζωή του και παίζουν πολιτικά παιχνίδια"

Τις ανακοινώσεις του νοσοκομείου Νίκαιας και των γιατρών που παρακολουθούν τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι σχολίασε o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 12:11

Σδούκου για Ρούτσι: Αυτό που θα ήθελα να πω είναι να σταματήσει να υποβάλλει τον εαυτό του σε αυτή τη δοκιμασία

Η Αλεξάνδρα Σδούκου είπε πως θα ήθελε και εκείνη να μάθει τη συνέβη το βράδυ του Φεβρουαρίου όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ 04 Οκτ 2025 | 11:53

20η μέρα απεργίας πείνας για τον Ρούτσι: "Οι βουλευτές της κυβέρνησης να σκεφτούν με την καρδιά όχι με την καρέκλα"

Ο Πάνος Ρούτσι συνεχίζει για 20η μέρα την απεργία πείνας έξω από τη Βουλή, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημά του για την εκταφή του γιου του

ΤΕΜΠΗ 03 Οκτ 2025 | 21:56

"Κρυφτό" παίζει η Κωνσταντοπούλου με την Εισαγγελία για την εκταφή του γιου του Ρούτσι- Αρνήθηκε να παραλάβει την πρόσκληση

"Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν εμφανίστηκε να παραλάβει την πρόσκληση που προσδιόριζε τη νέα ημέρα εκταφής του Ντένι Ρούτσι για την ερχόμενη εβδομάδα" λένε εισαγγελικές πηγές

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 03 Οκτ 2025 | 21:40

Πλακιάς σε Γεωργιάδη: "Είμαι απλά πατέρας δύο παιδιών που δολοφόνησε το κράτος" - Τι απάντησε ο υπουργός Υγείας

"Θεωρώ και εσάς όπως και τους υπόλοιπους της κυβέρνησής σας ΕΝΟΧΟΥΣ και υπεύθυνους για τη δολοφονία των παιδιών μου" αναφέρει ο Νίκος Πλακιάς προς τον Άδωνι Γεωργιάδη - Η απάντησή του

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 03 Οκτ 2025 | 17:39

Στον Ρούτσι ο Μπισμπίκης για λίγη θετική δημοσιότητα μετά το ρεζίλι της Φιλοθέης: "Ηθελε να μας δει με τη Δέσποινα"

Ο Βασίλης Μπισμπίκης επιχείρησε να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα μετά τα γεγονότα της Φιλοθέης και επισκέφθηκε τον Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα

"ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ" 03 Οκτ 2025 | 16:01

Γενικό Κρατικό Νίκαιας για Πάνο Ρούτσι: Δεν προκύπτει άμεση απειλή για τη ζωή του - Η ανακοίνωση του νσοκομείου

Σε κλινική εξέταση, καρδιολογικό και παθολογικό έλεγχο, καθώς και σε εργαστηριακές εξετάσεις υποβλήθηκε ο απεργός πείνας, Πάνος Ρούτσι

ΤΕΜΠΗ 03 Οκτ 2025 | 12:13

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα ονόματα του Παναγιώτη και της Αναστασίας μπαίνουν σε δρόμους στα Καλάβρυτα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων προχωρά στην ονοματοδοσία οδών προς τιμήν δύο Καλαβρυτινής καταγωγής θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

19Η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ 03 Οκτ 2025 | 11:58

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Ρούτσι: Αρνήθηκε τη νοσηλεία - "Εχει χάσει 10 κιλά", λένε οι γιατροί του

Οι γιατροί συνέστησαν στον Πάνο Ρούτσι να παραμείνει στο νοσοκομείο, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 03 Οκτ 2025 | 11:42

Συμφωνεί με τον Δένδια και ο Μαρκόπουλος: Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι πρέπει να ικανοποιηθεί - Δεν είναι αντίπαλός μας η Κοβέσι

"Πρέπει να χτιστεί γέφυρα με αυτούς τους γονείς, κακώς τους έχουμε αφήσει βορά στα χέρια του κάθε ριζοσπάστη, του κάθε λαϊκιστή", τόνισε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 03 Οκτ 2025 | 10:27

Πλεύρης: "Ο Πάνος Ρούτσι έχει δικαίωμα να διερευνήσει ό,τι θέλει για το παιδί του - Ο Δένδιας είπε το αυτονόητο"

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης μίλησε το πρωί της Παρασκευής, για το θέμα των Τεμπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΤΕΜΠΗ 03 Οκτ 2025 | 10:18

Καρυστιανού: "Αισθάνθηκα ντροπή που η Ευρωπαία εισαγγελέας είπε ότι η χώρα μας προστατεύει το έγκλημα των πολιτικών"

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών, την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι αλλά και τα όσα είπε χθες η Ευρωπαία εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, μίλησε η Μαρία Καρυστιανού.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 02 Νοε 2025 | 14:08

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Το πρώτο 24ωρο της στην Αθήνα - Αναλαμβάνει καθήκοντα, οι πρώτες της κινήσεις

Η πρώτη επίσημη υποχρέωση της διπλωματικής της θητείας είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 4 Νοεμβρίου

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Νοε 2025 | 13:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για το μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη – "Αγαπήθηκε και ενέπνευσε"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το "παρών" στο 12ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκου Κληρίδη.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Νοε 2025 | 11:07

Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ - Προτεραιότητα οι ένστολοι

Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με έργα σε εξέλιξη, σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Νοε 2025 | 08:35

Παπαγιαννίδης για Τσίπρα στο TheTOC: Η πολιτική ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή και επανισορρόπηση

Ποιος είναι ο νέος Αλέξης Τσίπρας μετά το rebranding πόσο έχει αποστασιοποιηθεί από λογικές του παρελθόντος και ποιος κινδυνεύει από την επιστροφή του.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΔ 01 Νοε 2025 | 23:59

Ανδρουλάκης από Λάρισα: Η κυβέρνηση οδηγεί τους αγρότες σε μνημόνια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε ευθέως τη Νέα Δημοκρατία ότι χειρίζεται τα κοινωνικά προβλήματα με διχασμό και πελατειακές λογικές

ΣΕ ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΤΟ "GRAND HYATT" 01 Νοε 2025 | 19:21

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Χαμογελαστή και απαστράπτουσα στην πρώτη της εμφάνιση στην Αθήνα [εικόνες - βίντεο]

Το event θα περιλαμβάνει επίσημο δείπνο, κοκτέιλ και χορό, ενώ οι προσκεκλημένοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το μενού της προτίμησής τους

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ 01 Νοε 2025 | 16:53

Σκληρό ροκ υπουργείου Ανάπτυξης - Δούκα για τα ηλεκτρικά πατίνια: "Είναι δήμαρχος και όχι δελφίνος του ΠΑΣΟΚ"

Το υπουργείο καλεί τον κ. Δούκα "να συνειδητοποιήσει ότι είναι Δήμαρχος Αθηναίων και όχι υποψήφιος δελφίνος του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος επιθυμεί"