
Την τακτική των τελευταίων ημερών ακολουθεί η κυβέρνηση και στη Βουλή ζητώντας αφενός σεβασμό για τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς, καταλογίζοντας αφετέρου τυμβωρυχία σε όσους ασκούν κριτική στους χειρισμούς της. Παράλληλα επιχειρώντας να αποσείσει από πάνω της τις οποίες ευθύνες αλλά και ολιγωρίες εγείρει εκ νέου ζητήματα αυθαιρέτων.
Αφορμή για να ανοίξει το θέμα υπήρξε η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε ιδιαίτερα οξύς. Παίρνοντας το λόγο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου Παιδείας για το Πανεπιστήμιο στα Ιωάννινα και με αφορμή τη συζήτηση τροπολογιών, έκανε λόγο για «παρέλαση ένοχων υπουργών».
Υπάρχουν, υπογράμμισε, τριών ειδών υπουργικών ευθυνών. Η πρώτη είναι η ποινική, η δεύτερη η αστική και η τρίτη, «η ισχυρότερη» είναι η πολιτική η οποία, υποστήριξε, οδηγεί σε παραιτήσεις. Και συνέχισε: Από την στιγμή που ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε ότι φέρει την πολιτική ευθύνη θα έπρεπε οι υπουργοί του να μην είναι εδώ.
«Ήξεραν ότι υπάρχουν νεκροί αλλά το έκρυψαν για να διευθετήσουν καλύτερα τις επικοινωνιακές τους ανάγκες και στην συνέχεια επιτέθηκαν στα ΜΜΕ και μετά είπαν ότι φταίνε οι άνθρωποι λόγω αυθαιρέτων» δήλωσε και πρόσθεσε: «και ενώ όλα τα κόμματα δεν είπαν λέξη ο Πρωθυπουργός από το Σεράγεβο πολιτικολογούσε για ασύμμετρες απειλές ενώ το ίδιο έκανε και στις ψευδοσυσκέψεις»
«Με ρητορείες, κροκοδείλια δάκρυα και μετάθεση ευθυνών οι πραγματικές ευθύνες δεν παραμερίζονται οι υπεύθυνοι θα το πληρώσουν ακέραια με τη ψήφο του ελληνικού λαού» κατέληξε.
Ο Σωκράτης Φάμελλος που πήρε αμέσως μετά το λόγο απάντησε στο «κατηγορώ» του κ. Λοβέρδου. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος αφού πρώτα εξέφρασε την άποψη ότι ο σεβασμός στην μνήμη των νεκρών θα πρέπει να χαρακτηρίζει τις πολιτικές τοποθετήσεις, χαρακτήρισε τυμβωρυχία την κριτική ΜΜΕ αλλά και αντιπολίτευσης.
Έκανε λόγο για εκμετάλλευση του πόνου με στόχο τις πρόσκαιρες πολιτικές εντυπώσεις, ενώ επανήλθε στα των αυθαιρέτων αποδίδοντας εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη για το θάνατο των 26 ανθρώπων στο οικόπεδο στο Μάτι στην κατάσταση που επικρατεί σε ότι αφορά τη δόμηση στην περιοχή. Είπε ότι επρόκειτο για κτίσμα σε δασική έκταση και διαβεβαίωσε ότι στο εξής κανένας πολίτης δεν θα εγκλωβιστεί σε μάνδρα και δεν θα του περιοριστεί η δίοδος προς την σωτηρία.
Νωρίτερα έντονη κριτική είχε ασκήσει και η Άννα Καραμανλή (ΝΔ), Χαρά Κεφαλίδου (ΚΙΝΑΛ) και ο Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι).
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr