«Στα κάγκελα» οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύρυνση - Nέο επεισόδιο

Γκρίνια για την τοποθέτηση του πασοκογενή Νίκου Μαδεμλή στο πλάι του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον τομέα της Νεολαίας.

sta-kagkela-oi-53-tou-suriza-gia-ti-dieurunsi---neo-epeisodio
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με γκρίνιες, φαγωμάρα και αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά της τάσης των 53+, προχωρά η «επιχείρηση διεύρυνση» που επιχειρεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο τη μετατροπή του κόμματος σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε και η ανακατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων. 

Η «μουρμούρα» ξεκίνησε με αφορμή την καθοδήγηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, την οποία μέχρι τώρα είχε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην γραμματέας της, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η εισήγηση της ηγεσίας ήταν να τοποθετηθεί στο ίδιο πόστο και ο πασοκογενής Νίκος Μαδεμλής. 

Ο κ. Μαδεμλής αποτελεί πρόσφατη «μεταγραφή» του ΣΥΡΙΖΑ και είναι από τους πιο γνωστούς πρώην γραμματείς της άλλοτε κραταιάς Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. 

Την γκρίνια από πλευράς 53+ ανέλαβε να εκφράσει τη συνεδρίαση ο Πάνος Λάμπρου, προκαλώντας αίσθηση και αποδεικνύνοντας ότι η λεγόμενη «πασοκοποίηση» δεν θα είναι εύκολο εγχείρημα. Μετά την τοποθέτηση Λάμπρου, ο κ. Μαδεμλής πήρε το λόγο και εκείνος για να απαντήσει σε όσα ακούστηκαν. 

Σημειώνεται ότι κυρίαρχο λόγο στη νεολαία έχουν ακόμη οι δύο πρώην γραμματείς της, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ στα ηγετικά της κλιμάκια επικρατούν και πιο «σκληροπυρηνικές» απόψεις κατά της διεύρυνσης προς την κεντροαριστερά. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια συνεδρίαση κατατέθηκε και μια εισήγηση του Γιάννη Ραγκούση, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας, με το οποίος ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί κάθετα ως μη λειτουργικό.

Ωστόσο, όπως εξήγησε στο Πολιτικό Συμβούλιο ο κ. Ραγκούσης, για ζητήματα χαμηλής πολιτικής έντασης και υπερκομματικού χαρακτήρα πρέπει να αφαιρεθεί από την κυβέρνηση το όποιο επικοινωνιακό πλεονέκτημα. Για το λόγο αυτό, πρότεινε να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρση του νομοσχεδίου και να προτείνει τη σύσταση μιας διακομματικής επιτροπής που θα καταλήξει σε συμπεράσματα ευρείας αποδοχής για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.  

Έντονο άρωμα κεντροαριστεράς στα νέα πόστα του ΣΥΡΙΖΑ: 

-Μητρώο στελεχών: Γιάννης Δραγασάκης και Ρεγγίνα Βάρτζελη

-Νεολαία: Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Μαδεμλής 

-Θεωρητικά θέματα: Μενέλαος Γκίβαλος 

-Επικοινωνία και καμπάνια: Παναγιώτης Παναγιώτου 

– Τοπική Αυτοδιοίκηση: Σπύρος Δανέλλης

– Κοινοβουλευτική Ομάδα: Θανάσης Θεοχαρόπουλος

– Υγεία: Τάκης Κορμάς

– Ινστιτούτο Πουλατζά: Αντώνης Λιάκος 

– Αγροτικής Πολιτικής: Στέφανος Τζουμάκας

– Πολιτισμός: Δημήτρης Χαλαζωνίτης

– Οικονομία: Δημήτρης Χατζησωκράτης

– Δημόσια Διοίκηση-Ανθρώπινα Δικαιώματα: Φώτης Κουβέλης

«Αντάρτικο» Λάμπρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτικό σούπερ μάρκετ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία», η οποία είναι το κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα των 53+ με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτικό σούπερ μάρκετ», ο Πάνος Λάμπρου εκφράζει τις αντιρρήσεις της τάσης με τη διεύρυνση, τα νέα όργανα και τα νέα πρόσωπα.

Όπως αναφέρει, «τα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν να είναι όσα έχουν προκύψει από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτό δεν αλλάζει και δεν μπορεί να αλλάξει. Η Κεντρική Επιτροπή, η Πολιτική Γραμματεία, οι Νομαρχιακές Επιτροπές είναι τα εκλεγμένα όργανα που έχουν την ευθύνη της πορείας του κόμματός μας και μόνο αυτά. Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, των 700 μελών, είναι στην ουσία χώρος ώσμωσης και διαβούλευσης μπροστά στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση της ΚΕΑ είπα ότι το νέο συλλογικό «εμείς» μπορεί να είναι πολύχρωμο, αλλά δεν μπορεί να χωρέσει τα πάντα. Το επαναλαμβάνω και τώρα. Το «εμείς» πρέπει να έχει ταυτότητα. Χωρούν αναμφίβολα άνθρωποι που πολιτικά έχουν διαφορετική διαδρομή, αλλά δεν χωρούν εθνικιστικές απόψεις, που πολέμησαν με λύσσα τη Συμφωνία των Πρεσπών ή είναι ξενοφοβικές ή νεοφιλελεύθερες. Δεν είμαστε ένα πολιτικό σουπερμάρκετ. Είμαστε κόμμα της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς».

 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook