Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την Σαουδική Αραβία

Στη Βουλή έφτασε και η δικογραφία για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

sti-bouli-diabibastike-i-dikografia-gia-tin-saoudiki-arabia
SHARE THIS
0
SHARES

Στη Βουλή έφτασε και η δικογραφία για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς. H δικογραφία αφορά στους χειρισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργού Παν. Καμμένου σχετικά με την αγοραπωλησία αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού.

Η δικογραφία διαβιβάζεται αμελλητί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών ώστε να διερευνηθεί αν στοιχειθετείται το αδίκημα της απιστίας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργήθηκε κλήθηκε να καταθέσει ο φερόμενος ως μεσάζων στην πώληση 300.000 βλημάτων τύπου 105 mm στη Σαουδική Αραβία, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στις εισαγγελικές αρχές.

Ο Π. Καμμένος με επιστολή του απεκδύεται της προστασίας του άρθρου 86 του Συντάγματος

Τη βούλησή του να μην υπαχθεί στην προστασία του άρθρου 86 του Συντάγματος αλλά να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης, κάνει γνωστή, εντός της ημέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά τη συμφωνία πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Όπως έκανε γνωστό νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο κ. Καμμένος επικοινώνησε μαζί του σήμερα και τον ενημέρωσε ότι σήμερα κιόλας του αποστέλλει επιστολή με την οποία θα επαναλαμβάνει, αυτό που έχει ήδη δηλώσει προς την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη, ότι δηλαδή, απεκδύεται κάθε προστασίας και ασυλίας του άρθρου 86 για την ευθύνη υπουργών και ότι διατίθεται να καταθέσει ως απλός πολίτης για την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Είναι μια πολιτική κίνηση, ένα σήμα προς τη δικαιοσύνη από τον ίδιο ότι είναι διατεθειμένος για τα ζητήματα που αναφέρονται στη δικογραφία να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και προσέθεσε ότι «ο κ. Καμμένος θέλει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, την υπόθεση, χωρίς την προφύλαξη που του δίνει το άρθρο 86 του Συντάγματος».

H επιστολή

Η επιστολή που απεστάλη στον πρόεδρο της Βουλής, Νικ. Βούτση

Παρ' ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και "ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση" αναφέρει ο κ. Καμμένος.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2018

Κύριο

Νικόλαο Βούτση

Πρόεδρο της Βουλής

των Ελλήνων

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως έχω ήδη δηλώσει και προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, μετά τη διαβίβαση προς Υμάς, της Δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, και παρ' ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι, απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Πάνος Καμμένος»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook