Στη Ρόδο «μετακομίζει» την Πέμπτη το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Αύριο σε ξενοδοχείο του νησιού θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που επρόκειτο να γίνουν τον προηγούμενο μήνα στη Καλαμάτα.

sti-rodo-metakomizei-tin-pempti-to-sunedrio-tis-gsee
SHARE THIS
0
SHARES

Την Πέμπτη σε ξενοδοχείο του νησιού θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που επρόκειτο να γίνουν τον προηγούμενο μήνα στη Καλαμάτα.

Από τη Ρόδο όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, υπεραμύνθηκε του δημοκρατικού χαρακτήρα και των διαδικασιών του συνεδρίου και καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επιστρέφοντας το χαρακτηρισμό «συνδικαλιστική μαφία» που απέδωσαν στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, κάνοντας λόγο για «κομματική κόζα νόστρα».

Ο κ. Παναγόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Σάββα Χατζησάββα και άλλα μέλη της διοίκησής του, πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στην περιφέρεια όπου έγινε δεκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη, στον δήμο Ρόδου όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο και την αστυνομική διεύθυνση Δωδεκανήσου όπου είχε συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Μιχάλη Καληωράκη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, από την αρχή μίλησε για μία περίεργη κατάσταση, «να πρέπει να απολογηθείς στους κατοίκους ενός υπέροχου νησιού ότι υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί το παραμικρό που μπορεί να πλήξει αυτό το νησί». Θύμισε, μάλιστα, ότι πριν τρία χρόνια πραγματοποιήθηκε εδώ ένα «άψογο συνέδριο» που προσέφερε στην τοπική οικονομία και την αίγλη που πρέπει να έχει το νησί, αλλά δυστυχώς τώρα δεν έρχονται με τις καλύτερες συνθήκες.

Μετέφεραμε το συνέδριο στη Ρόδο, «λόγω ανωτέρας βίας» είπε ο κ. Παναγόπουλος, και απαντώντας στο ΠΑΜΕ που υποστήριξε ότι υπάρχουν νόθοι και εργοδότες στο συνέδριο, όπως είπε πάντα το έκαναν και διαβεβαίωσε ότι εργοδότης δεν υπάρχει κανένας και είναι αστείο όταν το λένε για κάποιον που εκ της συνδικαλιστικής του ιδιότητας συμμετέχει στο Δ.Σ. μίας Επιχείρησης, είτε ως εκλεγμένος, είτε επειδή τον διόρισε το σωματείο. Απλά, όπως είπε, έχουν διαφορετική αντίληψη αφού το συνδικαλιστικό κίνημα πάλεψε για να βρίσκεται στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Όπως είπε, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι μισθωτοί, με εξαρτημένη σχέση εργασίας και δεν έχουν στη δούλεψή τους άλλους ανθρώπους να τους μισθοδοτούν.

Ερωτηθείς, ο κ. Παναγόπουλος που πιστεύει ότι αποσκοπούν όλα αυτά, είπε ότι δεν μπορεί να είναι στο μυαλό τους, γνωρίζει όμως ότι όλα αυτά που κάνουν σχετίζονται με κάποια κομματική επιδίωξη καθώς βρισκόμαστε και σε μία οιονεί προεκλογική περίοδο. Εκείνο, όμως, για το οποίο είναι σίγουρος, όπως είπε, είναι ότι τους βολεύει στο να διοριστεί διοίκηση στη ΓΣΕΕ. Όπως εξήγησε, αν το τέλος αυτής της ιστορίας είναι κακό, δηλαδή αν δεν πραγματοποιηθεί συνέδριο, θα πρέπει να γίνει διορισμός διοίκησης, αφού εκπνέει πλέον και η νόμιμη θητεία της απερχόμενης και το πρωτοδικείο θα πρέπει να ορίσει διοίκηση. Είπε, ακόμη, ότι αυτοί που τους καταγγέλλουν δεν έχουν αρνηθεί να μπουν σε διορισμένη διοίκηση και πριν από ένα μήνα διέλυσαν το συνέδριο της μεγαλύτερης ομοσπονδίας που συμμετέχει στη ΓΣΕΕ, αυτής των ιδιωτικών υπαλλήλων, πήγαν στο πρωτοδικείο και ενώ είναι μειοψηφία, ζήτησαν να ορίσει το πρωτοδικείο μονοπαραταξιακή διοίκηση από αυτούς, κάτι που δεν έγινε και τελικά διορίστηκε η ίδια ακριβώς διοίκηση. Αυτό, όπως είπε, δεν μπορούν να το επιτρέψουν στη ΓΣΣΕ καθότι είναι πάρα πολλά χρόνια εκλεγμένοι και δεν μπορεί ο ίδιος να βρεθεί μετά από 13 χρόνια εκλεγμένος, διορισμένος.

Σχετικά με τον χαρακτηρισμό «συνδικαλιστική μαφία»,ο κ. Παναγόπουλος είπε : «Δεν πρόκειται για κομμουνιστές, πρόκειται για επαγγελματίες ψεύτες. Οι κομμουνιστές έχουν αρχές ή είχαν αρχές. Το να χρησιμοποιούν τέτοιους βαρύτατους χαρακτηρισμούς σημαίνει ότι θεωρούν ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμες. Αν λοιπόν η μαφία, τουτέστιν εγκληματική οργάνωση, δεν είναι ποινικά κολάσιμη λέξη, τότε και εγώ με ευκολία θα πω ότι αυτοί δεν πρόκειται να είναι παράταξη και συνδικαλιστές, είναι μία κομματική κόζα νόστρα»

«Μεθόδους συνδικαλιστικής μαφίας» με τις οποίες η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ επιχειρεί να διοργανώσει στη Ρόδο κατηγγέλλει το ΠΑΜΕ, σε συνενετευξη στελεχών του στη Ρόδο .

Ο υπεύθυνος του ΠΑΜΕ κ. Πέρρος είπε, μεταξύ άλλων, ότι επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα «ότι έρχονται…οι βάρβαροι να κάνουν κάθοδο στο νησί», θέλω να διαμηνύσω ότι έρχονται οι πραγματικοί αντιπρόσωποι να κουβεντιάσουν με τους εργαζόμενους και να ανοίξουν ζητήματα που υπάρχουν και εδώ. Και ξεκίνησε λέγοντας: «Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ, που δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη της οργάνωσης της εργατικής τάξης, που παλεύουμε καθημερινά στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, που εκλεγόμαστε μέσα από αυτούς τους αγώνες και με ζωντανές πραγματικές συλλογικές διαδικασίες των εργαζόμενων σε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα του ταξικού κινήματος, έχουμε καταγγείλει από την αρχή και θέλουμε και από εδώ να ενημερώσουμε την εργατική τάξη ότι: Αυτό το συνέδριο δεν έχει καμιά σχέση με συνέδριο εργατικής οργάνωσης».

Όπως είπε, από το Συνέδριο αυτό, οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό για τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους αφού «η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της εργατικής τάξης».

Στη συνέχεια, είπε ότι, με τη συνέντευξη αυτή, θέλουν να καταγγείλουν μια πρακτική και κατεύθυνση που ακολουθούν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- Ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ) που συκοφαντεί, το σημαντικό ζήτημα της λειτουργίας των συνδικάτων και της συμμετοχής των εργαζομένων σ' αυτά.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ 

«Η ομερτά της μαφίας επιβάλλει να είναι έξω από το συνέδριο της ΓΣΕΕ ακόμη και τα ΜΜΕ» τονίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

«Δεν κρατάνε πια ούτε τα προσχήματα. Στο θωρακισμένο με μπράβους και σεκιούριτι ξενοδοχείο δεν χωράνε ούτε οι εργαζόμενοι, αλλά ούτε και οι δημοσιογράφοι. Η ομερτά της μαφίας επιβάλλει να είναι έξω από το συνέδριο της ΓΣΕΕ ακόμη και τα ΜΜΕ. Θέλουν να κρατήσουν τη σαπίλα τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Να μη δει κανείς τον εργοδότη να ψηφίζει σαν εκπρόσωπος εργατών. Να μην αποκαλυφθεί η επανάληψη του φαινομένου της παρουσίας των δεκάδων φουσκωτών μέσα σε ένα ακόμη εργατικό συνέδριο. Να ολοκληρωθεί χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας η αθλιότητα που έστησαν η ηγετική μαφία της ΓΣΕΕ μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα που τους γέννησαν και τους στηρίζουν. Η προσπάθειά τους είναι από χέρι καμένη. Είναι πλέον πολύ αργά για τους εργατοπατέρες. Τους έχει πάρει χαμπάρι το πανελλήνιο, στην Καλαμάτα, στη Ρόδο, στην Αθήνα, στην Πάτρα, παντού.Το μόνο που τους έχει απομείνει είναι να ψάξουν από τώρα σε ποιο ερημονήσι του Ειρηνικού θα κάνουν το επόμενο συνέδριο-παρωδία».

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Αρχείο Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook