Follow us

Στη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης - Καταδίκη του τουρκικού αναθεωρητισμού στο κείμενο συμπερασμάτων

Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να καταδικάσουν εκ νέου τη νέα κλιμάκωση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το θέμα του τουρκικού αναθεωρητισμού πρόκειται να θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους ομολόγους του κατά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, που αρχίζει σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 και η οποία αναμένεται να συμπεριλάβει στο κείμενο συμπερασμάτων καταδίκη για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει το EURACTIV, οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να καταδικάσουν εκ νέου τη νέα κλιμάκωση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. "Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για τις επαναλαμβανόμενες πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ", αναφέρεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων.

Η τουρκική προκλητικότητα θα τεθεί και στο δείπνο των ηγετών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη να εστιάζουν τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της Άγκυρας.

H ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ευρώπη θα βρίσκεται στο επίκεντρο της διήμερης Συνόδου Κορυφής των 27 Ευρωπαίων ηγετών σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, με την ελληνική πλευρά να έχει παράλληλα εστιασμένο το βλέμμα της στην τουρκική παραβατικότητα καλώντας τους εταίρους μας να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής βρίσκονται οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεών του στην παγκόσμια κρίση της επισιτιστικής ασφάλειας, ενώ θα συζητηθεί η συνέχιση της στήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει οικονομική, στρατιωτική, πολιτική και ανθρωπιστική στήριξη.

Διαβάστε Επίσης

Ενημέρωσε και Ντράγκι για την τουρκική προκλητικότητα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι, τον ενημέρωσε για την τουρκική προκλητικότητα.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, το οποίο, διήρκεσε δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε ενόψει της Συνόδου ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων και της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (23 και 24 Ιουνίου), οι δύο ηγέτες εξέτασαν τις πανευρωπαϊκές προκλήσεις που έχει προκαλέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ειδικά όσον αφορά στον τομέα της ενέργειας και τον επισιτιστικό εφοδιασμό, και τόνισαν την ανάγκη εφαρμογής λύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ντράγκι ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των συνεπειών του πολέμου με αιχμή τις τιμές της ενέργειας και την ανάγκη απεξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Συμφώνησαν μάλιστα να θέσουν εκ νέου το ζήτημα της ανάγκης να τεθεί πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου.

Συζητήθηκε επίσης η εισήγηση της ευρωπαϊκής επιτροπής για χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία, αλλά και η ευρύτερη προοπτική διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας. Επισήμανε παράλληλα την ανάγκη να σταλεί ένα καθαρό και θετικό μήνυμα για την ενταξιακή προοπτική και την στήριξη των Δυτικών Βαλκανίων, επαναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για αναζωογόνηση της διαδικασίας που είχε διατυπώσει στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη, όπου πρότεινε την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων μέχρι το 2033.

Επίσης ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ιταλό ομόλογό του για τις νεότερες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και για την τουρκική επιθετικότητα.

Διαβάστε Επίσης

Όσον αφορά τη Λιβύη, ο Μάριο Ντράγκι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέτασαν τρόπους επανεκκίνησης της Πολιτικής Διαδικασίας και κάλεσαν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφύγουν τη χρήση βίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε επίσης ευρύτερη ανασκόπηση των διμερών σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, επισημάνθηκε η συμμετοχή των δύο χωρών σε περιφερειακά σχήματα όπως το MED9 και πρωτοβουλίες όπως η ενεργειακή σύνοδος του Νότου, και συμφωνήθηκε ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω εμβάθυνσης της μεταξύ τους συνεργασίας.

Η ατζέντα της Συνόδου και η ένταση με τα Δυτικά Βαλκάνια

Οι ηγέτες της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες σε μια Σύνοδο Κορυφής που θα επαναλάβει τη σημασία της περιοχής για την ΕΕ, καθώς η ενταξιακή τους διαδικασία καθυστερεί.

"Πρέπει να αναζωογονήσουμε τη διαδικασία διεύρυνσης και να προωθήσουμε την ενσωμάτωση των εταίρων μας στα Δυτικά Βαλκάνια", αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στην επιστολή πρόσκλησης προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Όπως ανέφερε πηγή της ΕΕ, είναι πιθανό η συζήτηση να είναι έντονη. Αρκεί να σημειωθεί ότι οι ηγέτες της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας απείλησαν να μποϊκοτάρουν τη συνάντηση για να διαμαρτυρηθούν για τους αργούς ρυθμούς της διαδικασίας ένταξης, επιβεβαιώνοντας τελικά τη συμμετοχή τους σχεδόν την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να εκφράσουν την "πλήρη και αδιαμφισβήτητη δέσμευση της ΕΕ στην προοπτική ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων" και να ζητήσουν την επιτάχυνση της ενταξιακής διαδικασίας. Επίσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να καλέσει την Επιτροπή, τον Ύπατο Εκπρόσωπο και το Συμβούλιο να προωθήσουν περαιτέρω τη σταδιακή ολοκλήρωση μεταξύ της ΕΕ και της περιοχής, ήδη κατά τη διάρκεια της ίδιας της διαδικασίας διεύρυνσης, με αναστρέψιμο και αξιοκρατικό τρόπο.

Την ίδια στιγμή η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία αναμένουν το "πράσινο φως" από την ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Τη διαδικασία συνεχίζει να μπλοκάρει η Βουλγαρία, η οποία έχει βυθιστεί σε νέα πολιτική κρίση, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έχασε η κυβέρνηση στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Ως εκ τούτου θεωρείται σχεδόν απίθανο ότι το ζήτημα θα λυθεί σήμερα, εκτιμούν διπλωματικές πηγές, αλλά γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση ως τη λήξη της Γαλλικής Προεδρίας (τέλη Ιουνίου).

Η Σύνοδος ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων ξεκινά στις 10.30 π.μ. (ώρα Ελλάδας).

Θα ακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 4μ.μ. (ώρα Ελλάδας) με βασικά θέματα την έγκριση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, την επισιτιστική ασφάλεια, την κατάσταση στην Ουκρανία, την Τουρκία.

Τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου, 24 Ιουνίου, θα συζητηθεί η μακροοικονομική κατάσταση στην ΕΕ και οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 14:14

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Καραμανλή για την κρίση των θεσμών: Μην τροφοδοτείτε την κρίση εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΖΕΛΕΝΣΚΙ 17 Οκτ 2025 | 13:44

Γιατί οι πύραυλοι Tomahawk μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στον πόλεμο της Ουκρανίας- Γιατί τους φοβάται ο Πούτιν

Οι πύραυλοι Tomahawk θα μπορούσαν να πλήξουν τη Μόσχα αλλά και κρίσιμες ρωσικές εγκαταστάσεις, βαθιά μέσα σε εχθρικό έδαφος.

ΤΙ ΖΗΤΑ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ 17 Οκτ 2025 | 08:46

Στη σκιά των Tomahawk, Τραμπ και Πούτιν ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας - Στον Λευκό Οίκο απόψε ο Ζελένσκι

Κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ζητήσει μεταξύ άλλων από τον Ντόναλντ Τραμπ όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

17 Οκτ 2025 | 07:21

Γάζα: Η Τουρκία στέλνει ομάδες να ψάξουν λείψανα ομήρων στα συντρίμμια, ενώ ο Τραμπ απειλεί τη Χαμάς

Ο Τραμπ διεμήνυσε ότι "θα πάμε να σκοτώσουμε" τα μέλη του παλαιστινιακού κινήματος αν αυτό το τελευταίο "δεν σταματήσει να σκοτώνει κόσμο" στη Γάζα.

ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ 16 Οκτ 2025 | 22:02

Κρεμλίνο: Η χορήγηση πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία θα έβλαπτε τις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας και την ειρηνευτική διαδικασία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε τη θέση της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ντόναλντ Τραμπ

ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ 16 Οκτ 2025 | 20:25

Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά - Στη Βουδαπέστη η επόμενη σύνοδος κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν διευκρίνισε πότε θα συναντηθεί ξανά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν - Η προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου στον ομόλογό του των ΗΠΑ

ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ 16 Οκτ 2025 | 20:19

Η τουρκική Afad θα συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό νεκρών στα συντρίμμια της Γάζας

Οι έρευνες θα γίνουν από τους διασώστες της Afad, της τουρκικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών και επειγουσών καταστάσεων

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:17

Αλέξης Χαρίτσης στον Κυρ. Μητσοτάκη: Έχετε κάνει τους θεσμούς κουρελόχαρτο

Απάντησε στον πρωθυπουργό που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποβαθμίζουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου με τις μεγάλες ομιλίες τους

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Deutsche Welle: Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι θα πάρει Eurofighter από τη Γερμανία

Ο τουρκικός Τύπος θεωρεί ότι η Γερμανία έδωσε το "πράσινο φως" για πωλήσεις Eurofighter στην Τουρκία

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 16 Οκτ 2025 | 18:22

Μητσοτάκης: "Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών - Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οριστικοποιήθηκε σήμερα

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 16 Οκτ 2025 | 17:25

Ο τουρκικός στρατός δηλώνει "έτοιμος για κάθε δράση" στη Λωρίδα της Γάζας

Οι εργασίες σχετικά με την αποστολή διεξάγονται σε συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς του κράτους μας" είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπςο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί Ακτούρκ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ 16 Οκτ 2025 | 13:20

Συμφωνία για την Ιερά Μονή του Σινά ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο - Δεν αλλάζει το καθεστώς, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία διασφαλίζει τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της Μονής του Σινά.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 15 Οκτ 2025 | 19:02

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενόψει και της επικείμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 και 24 Οκτωβρίου

VIRAL 15 Οκτ 2025 | 14:50

Viral βίντεο: Φύλακας διασώζει κοπέλα λίγο πριν την χτυπήσει το τραμ στην Τουρκία

Αγιο είχε η κοπέλα που άκουγε μουσική από τα ακουστικά και δεν άκουσε την κόρνα

ΕΦΕΡΑΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 17:06

Οι Ρώσοι επιτέθηκαν σε φάλαγγα μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στη Χερσώνα, λένε οι Ουκρανοί

Ο Ουκρανός κυβερνήτης κατηγόρησε τη Ρωσία για τρομοκρατία κατά την επίθεση κατά των λευκών φορτηγών που έφεραν τα διακριτικά του ΟΗΕ και μετέφεραν βοήθεια με προορισμό τους Ουκρανούς πολίτες

ΗΠΑ 14 Οκτ 2025 | 08:52

Μετά τη Γάζα η Ουκρανία: Την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι για συνάντηση με τον Τραμπ

Στο επίκεντρο μπαίνει ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 14 Οκτ 2025 | 07:20

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να "καθαρίσει" το Σύνταγμα - Η στόχευση στους "νοικοκυραίους"

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο εδώ και πολλές ημέρες., όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 13 Οκτ 2025 | 22:54

"Ειρήνη": Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη συμφωνία στη Γάζα στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχτηκε τους ηγέτες έλαβαν μέρος, μεταξύ των οποίων και τον Έλληνα πρωθυπουργό

13 Οκτ 2025 | 19:47

Κωνσταντοπούλου για Άγνωστο Στρατιώτη: Θυσιάστηκαν άνθρωποι απλοί, είχαν ψυχή, αυτό που λείπει από τον Μητσοτάκη

Την προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι η προστασία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη περνά στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ 13 Οκτ 2025 | 19:37

Η χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται ανάμεσα στους ηγέτες που δίνουν το "παρών" στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΠΗΓΕΣ 13 Οκτ 2025 | 18:31

Αίγυπτος: Ο Ερντογάν απειλούσε να μην πάει στη Σύνοδο αν πήγαινε ο Νετανιάχου - Το αεροσκάφος έκανε κύκλους στον αέρα

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν, μόλις άκουσε την πληροφορία πως ο Νετανιάχου ίσως συμμετάσχει στη σύνοδο για τη Γάζα, έδωσε εντολή μη προσγείωσης του αεροπλάνου που τον μετέφερε στην Αίγυπτο

ΣΤΟ POLITIA TENNIS CLUB 13 Οκτ 2025 | 13:45

Μαρέβα Μητσοτάκη: Με μπλε δημιουργία και chic πέδιλα στον γάμο της κόρης του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Η Μαρέβα Μητσοτάκη εντυπωσίασε με το στιλ της στο γάμο της Εβίνας Γιακουμάτου και του Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου - Το ζευγάρι πάντρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΡΩΣΙΑ 13 Οκτ 2025 | 12:18

Νέες απειλές Μεντβέντεφ: Η προμήθεια Tomahawk στην Ουκρανία θα έχει άσχημη κατάληξη, ακόμα και για τον Τραμπ

Ο Μεντβέντεφ άφησε να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα απαντήσει με χρήση πυρηνικών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 12:17

Ανδρουλάκης: Τραμπικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σκοπό να διχάσει

"Γελάει ο κόσμος όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ποιότητα δημοκρατίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 13 Οκτ 2025 | 10:44

Μητσοτάκης σε Τασούλα για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Η αντιπολίτευση κάνει επαναστατική γυμναστική

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στο Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Γάζα.

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ 13 Οκτ 2025 | 07:20

"Τραμποποίηση": Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει θύελλες από την αντιπολίτευση η οποία μιλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για παρέμβαση στου στρατού, τραμποποίηση και καθεστωτικές συμπεριφορές.

ΑΝ ΔΩΘΟΥΝ TOMAHAWK 12 Οκτ 2025 | 23:59

Το Κρεμλίνο προειδοποιεί τις ΗΠΑ για δραματική κλιμάκωση στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα πως προτού συμφωνήσει για την προμήθεια πυραύλων Tomahawk, θα ήθελε να μάθει τι ακριβώς η Ουκρανία σχεδιάζει να κάνει με αυτούς

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 12 Οκτ 2025 | 20:08

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος και αγχωμένος από την δικαίωση του Πάνου Ρούτσι"

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι με τη δήλωσή του "ακόμη και η πιο μικρή ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα μας έσβησε"

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 12 Οκτ 2025 | 18:30

Ρούτσης για Μητσοτάκη: Η δήλωση του πρωθυπουργού είναι βαθιά αλαζονική και προσβλητική

Ο πατέρας του Ντένις που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών σχολιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 12 Οκτ 2025 | 15:38

Μαρέβα Γκραμπόφσκι για την έκθεση "Why Look at Animals?": "Aναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων" - H ανάρτησή της

"Στην έκθεση "Why Look at Animals?" του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης αναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων μέσα από έργα καλλιτεχνών.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Οκτ 2025 | 15:16

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη για τη Δευτέρα: Βλέπει τον Τασούλα και αναχωρεί για Αίγυπτο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.00 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:41

Μητσοτάκης για Ρούτσι: Τέλος οι εκδηλώσεις στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη - Στο υπουργείο Άμυνας η ευθύνη

"Μπορεί ένα ιστορικό μνημείο όπως του Αγνώστου Στρατιώτη να γίνεται πεδίο εκδηλώσεων άσχετων με την αποστολή του; Η δική μου απάντηση είναι όχι", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 12 Οκτ 2025 | 08:50

Ο Τραμπ κάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στη διάσκεψη για τη Γάζα στην Αίγυπτο - Η επίσημη πρόσκληση [εικόνα]

Στη διάσκεψη για τη Γάζα οι ΗΠΑ κάλεσαν περίπου 20 χώρες, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ 11 Οκτ 2025 | 21:19

Ερντογάν: "Πρώτα θα πάω εγώ στη Γάζα και μετά εσείς"

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ, όπου αναφερόμενος στην εκεχειρία στη Γάζα ζήτησε από το Ισραήλ "να σεβαστεί την υπογραφή του" και "να τερματίσει την επιθετική του πολιτική"

ΠΑΤΑΕΙ ΠΟΔΙ 11 Οκτ 2025 | 16:36

Deutsche Welle: Ο Ερντογάν θέλει να έχει λόγο στην επόμενη μέρα στη Γάζα

Η άμεση εμπλοκή της Τουρκίας στην κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ένας ρόλος που η Άγκυρα επιδιώκει εδώ και καιρό, μπορεί να ενισχύσει τη διεθνή της θέση και να προωθήσει τους δεσμούς της με την Ουάσιγκτον και τον πρόεδρο Τραμπ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 11 Οκτ 2025 | 11:37

Νίκος Πλακιάς: "Θυμώνω που ο Γεωργιάδης αναδημοσιεύει τις απόψεις μου για να διχάσει - Πάντα θα αγκαλιάζω την Καρυστιανού"

Ο Νίκος Πλακιάς κατήγγειλε πως σε βάρος της υπόθεσης των Τεμπών έχουν παιχτεί τεράστια πολιτικά παιχνίδια.

Η ΑΝΤΖΕΝΤΑ 11 Οκτ 2025 | 11:16

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη στο Μαξίμου: Τι συζήτησαν στον απόηχο του προστίμου

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα του ανταγωνισμού και της διαφάνειας στις τιμές βασικών αγαθών και τροφίμων.

ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ 11 Οκτ 2025 | 09:52

Παντρεύτηκε η κόρη του Γιακουμάτου με κουμπάρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη [εικόνες]

Η Εβίνα Γιακουμάτου, κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι εντεταλμένη σύμβουλος του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ 10 Οκτ 2025 | 20:01

Η Μελάνια Τραμπ έχει ανοίξει "έναν δίαυλο επικοινωνίας" με τον Πούτιν για τα παιδιά της Ουκρανίας

"Πρόκειται για μια συνεχή προσπάθεια", είπε η Μελάνια Τραμπ. Όπως σημείωσε, ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε στην επιστολή της νωρίτερα φέτος και ότι οι δυο τους παραμένουν σε επαφή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 10:45

Πάνος Καμμένος: "Ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας - Καλώς εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία"

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι έχει ακόμα επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε μάλιστα πως είναι "ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει δίνοντας και κυβερνητική προοπτική".

ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ 10 Οκτ 2025 | 08:08

Επιδρομή της Ρωσίας με πυραύλους και drones στο Κίεβο - "Έρχεται δύσκολος χειμώνας" προειδοποιεί ο Ζελένσκι

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία έκανε λόγο για "επίθεση του εχθρού με βαλλιστικούς πυραύλους και μαζική επίθεση με drones επίθεσης", προτρέποντας τον πληθυσμό να παραμείνει στα καταφύγια.

ΝΔ 10 Οκτ 2025 | 07:38

Στυλιανίδης vs Πατέλης: Οι δύο ψυχές της ΝΔ σε δύο παρουσιάσεις βιβλίων - "Ήρθε η ώρα να ξαναζεσταθούμε λίγο"

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη βρέθηκαν όλα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αλλά λίγοι βουλευτές.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΤΕΛΗ 09 Οκτ 2025 | 22:03

Μητσοτάκης: Έχω πάντα εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών που βλέπουν, συγκρίνουν και θυμούνται

Σιωπηλό πρωταγωνιστή της οικονομικής πορείας ανάκτησης της εμπιστοσύνης της χώρας χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Πατέλη

ΠΙΘΑΝΟΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ AKINCI 09 Οκτ 2025 | 21:11

Η "εναέρια προπαγάνδα" της Τουρκίας: Drone σχημάτισε την ημισέληνο με το αστέρι στον ουρανό της Ανατολικής Μεσογείου

"Πράξη ψυχολογικού πολέμου" από πλευράς Τουρκίας σε μια μια χρονική συγκυρία που το διεθνές ενδιαφέρον στρέφεται στη Μέση Ανατολή

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 09 Οκτ 2025 | 17:45

Σάλος στην Τουρκία με την προσαγωγή 19 καλλιτεχνών για χρήση ναρκωτικών - "Στοχοποιούνται γιατί επικρίνουν τον Ερντογάν"

Γνωστές ηθοποιοί και τραγουδίστριες υποχρεώθηκαν να υποβληθούν σε εξετάσεις αίματος, με την κατηγορία της χρήσης ναρκωτικών

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 09 Οκτ 2025 | 13:14

Παρασκήνιο: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ούτε σε φωτογραφία δεν θέλει να είναι με τον Μητσοτάκη

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφεύγει ακόμα και να φωτογραφηθεί με τον κ. Μητσοτάκη.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ 09 Οκτ 2025 | 13:12

Χαμός στην Τουρκία με τον Αμερικανό πρέσβη που φωτογραφήθηκε με Κούρδους αντάρτες- Σε χάρτη που δείχνει την Αλεξανδρέττα εκτός Τουρκίας

Η φωτογραφία του Αμερικανού πρέσβη στην Αγκυρα μαζί με Κούρδους αντάρτες στη Συρία, αναβίωσε τον εφιάλτη της Τουρκίας για κουρδικό κράτος στα σύνορά της

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 09 Οκτ 2025 | 12:43

Ο Ερντογάν χαιρετίζει την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα- Ευχαριστεί και τον Τραμπ

Τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα χαιρετίζει με ικανοποίηση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 09 Οκτ 2025 | 12:28

Μητσοτάκης: Βήμα ελπίδας και σταθερότητας η συμφωνία για τη Γάζα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαδραματίσει ρόλο για μια ασφαλή και ειρηνική Μέση Ανατολή.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 09 Οκτ 2025 | 12:17

Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς: Η στιγμή που ενημερώνεται ο Τραμπ - "Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες", λένε οι αναλυτές

Η συμφωνία για την πρώτη φάση εφαρμογής του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ σηματοδοτεί μια νέα πορεία προς την επίλυση του Μεσανατολικού - "Ο διάβολος όμως, κρύβεται στις λεπτομέρειες".

09 Οκτ 2025 | 08:55

Επιχείρηση-σκούπα για ναρκωτικά στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 30 τραγουδιστές και ηθοποιοί, μεταξύ τους η Χαντισέ

Η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει ότι όλοι τους είχαν αντιδράσει στη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΤΣΙΤΣ 08 Οκτ 2025 | 21:48

Ένταση στα Βαλκάνια: Τουρκικά drones καμικάζι έφτασαν στο Κόσοβο - Οργή από την Σερβία [εικόνες]

Ο εξοπλισμός του Κοσόβου από την Τουρκία εξόργισε το Βελιγράδι - Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους κατά της Άγκυρας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 20:59

"Καρφί" Μητσοτάκη για την απουσία Σαμαρά: "Η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης εν συνόλω"

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 19:34

Η ψυχρή χειραψία Καραμανλή με Μητσοτάκη, ο θερμός εναγκαλισμός με Ντόρα Μπακογιάννη και η κενή θέση του Σαμαρά [εικόνες - βίντεο]

Στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη έδωσαν το "παρών" Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής - Δεν πήγε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 08 Οκτ 2025 | 18:55

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη τελικά μαζί με Μητσοτάκη - Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

Ο Αντώνης Σαμαράς "εύχεται κάθε επιτυχία στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη", αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 18:42
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 08 Οκτ 2025 | 12:48

Ερντογάν: Λάβαμε θετικά μηνύματα από τις ΗΠΑ στο θέμα των F-35

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία είναι "εταίρος σε αυτό το πρόγραμμα, έχει πληρώσει τα χρήματα και έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της".

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ 08 Οκτ 2025 | 10:03

ΣΕΒ: Το μήνυμα Μητσοτάκη για σταθερότητα και η διαμαρτυρία Θεοδωρόπουλου για τα πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ

Τι ανέφεραν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους στη ΓΣ του ΣΕΒ.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 08 Οκτ 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή σήμερα σε... "πολικές θερμοκρασίες"

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία συνάντηση του νυν και των πρώην πρωθυπουργών, οι σχέσεις των τριών παραμένουν σε... βαθιά κατάψυξη.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Οκτ 2025 | 19:49

Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ: "Δεν υπάρχει οικονομική προοπτική χωρίς πολιτική σταθερότητα"

Το μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής είναι "Παραγωγικότητα: Εθνικός Στόχος, Συλλογική Ευθύνη".

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 07 Οκτ 2025 | 18:28

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν: Γάζα και Ουκρανία στο επίκεντρο

Ο Ερντογάν δήλωσε στον Πούτιν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται για την ειρήνη

ΤΑΓΚΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ 07 Οκτ 2025 | 11:56
ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 07 Οκτ 2025 | 11:15

"Σφήνα" του 18χρονου εγγονού του Ερντογάν στα σενάρια για τη διαδοχή του - Είδηση σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ

Ο Ομέρ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο διπλωματικό φόρουμ του Βοσπόρου που διοργανώθηκε με την αιγίδα της τουρκικής προεδρίας.

ΣΤΟ ΣΕΒ 07 Οκτ 2025 | 08:28

Σήμερα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το ρεύμα της βιομηχανίας – Τι θα περιλαμβάνουν

Στο Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι η στήριξη της βιομηχανίας δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στο ενεργειακό κόστος.

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 06 Οκτ 2025 | 23:48

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι "έδωσε" τις χώρες που εξοπλίζουν τον ρωσικό στρατό

Οι ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, όπως οι Iskander και οι Kinzhal, χρησιμοποιούν τεχνολογίες που εισάγονται από τις ΗΠΑ, αποκάλυψε

ΑΡΘΡΟ 06 Οκτ 2025 | 20:33

Ιμάμογλου στη Le Monde: Πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας στην Τουρκία

Οι πραγματικές μου "ενοχές", στα μάτια της εξουσίας, είναι οι τρεις εκλογικές μου νίκες στον Δήμο Κωνσταντινούπολης - τη στιγμή που ο πρόεδρος Ερντογάν γνωρίζει καλά ότι "όποιος κερδίζει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία"

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 06 Οκτ 2025 | 18:45

Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά μπορείς να κλείσεις δωρεάν ραντεβού με γιατρό του ΕΣΥ με ένα κλικ

"Το ΕΣΥ αλλάζει - Κλείστηκαν πάνω από 100.000 ραντεβού τις 2 πρώτες ημέρες", λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΒΟΥΛΗ 06 Οκτ 2025 | 13:07

Ο αγιασμός στη Βουλή με την έναρξη της νέας περιόδου - Τα χαμόγελα Ιερώνυμου και Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε "καλή δύναμη" στους βουλευτές, καλώντας τους ταυτόχρονα "να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να αγωνιστούν και να εργαστούν όλοι μαζί για το λαό".

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 12:03

Κωνσταντοπούλου: Ο Μητσοτάκης έχει βγάλει μπροστά τις ύαινες, τον Γεωργιάδη και τον Φλωρίδη, να επιτίθενται στον Π. Ρούτσι

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε επίσης ότι πλέον όλη η κοινωνία έχει σιχαθεί τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Μητσοτάκη και αυτά που κάνουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ 05 Οκτ 2025 | 19:03

Μαξίμου: Ενημερώθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Τη Δευτέρα οι τοποθετήσεις της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Οκτ 2025 | 12:32

Μητσοτάκης για Γάζα: Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία

"Πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική δημιουργίας δύο κρατών στην περιοχή, με πραγματικές συνθήκες ασφαλείας", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 05 Οκτ 2025 | 09:46

Φιντάν: Υπάρχουν συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο που προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία

"Υπάρχουν συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο κατά της Τουρκίας, αν δεν αντιμετωπιστούν με διπλωματία παραπέμπονται στον στρατό", τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 23:03

"Έλεος με τα fake news": Η κόρη του Κ. Μητσοτάκη Σοφία απαντά για τα εισιτήρια, το ποπ κορν και την coca cola στη Βοστώνη

Τι προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Μητσοτάκη και την απάντηση στα social media.

ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 04 Οκτ 2025 | 18:21
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 04 Οκτ 2025 | 15:58

Τουρκία: Αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη θα μεταφερθούν 137 ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα

Σ' αυτούς περιλαμβάνονται 36 τούρκοι υπήκοοι, καθώς και πολίτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες

04 Οκτ 2025 | 15:46

Μητσοτάκης από Αμοργό: Τα Θαλάσσια Πάρκα σε νότιο Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες, άσκηση κυριαρχίας της πατρίδας μας

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη σημασία της δράσης "Αμοργόραμα" για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε δηλώσεις που έκανε.

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ 04 Οκτ 2025 | 14:25

Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε επιβατική αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 30 τραυματίες [βίντεο]

Τουλάχιστον 30 τραυματίες από πλήγμα ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε επιβατικό τρένο και σιδηροδρομικό σταθμό στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ζελένσκι

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 04 Οκτ 2025 | 12:49

Στα βόρεια της Λέσβου το τουρκικό ερευνητικό "Πίρι Ρέις" - Η Αθήνα παρακολουθεί την πορεία του

Η Αθήνα είχε αντιδράσει με έκδοση αντι-navtex από τον σταθμό της Λήμνου - Πηγές από την Αθήνα υπενθυμίζουν ότι το Πίρι Ρέις δεν διαθέτει δυνατότητες έρευνας στον βυθό.

ΔΗΛΩΣΗ 04 Οκτ 2025 | 12:14

Μητσοτάκης: Σημαντικό βήμα προόδου η δήλωση της Χαμάς - Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως

Ο Πρωθυπουργός σε δήλωση που ανήρτησε τόνισε ότι πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι του Ισραήλ αμέσως και να σταματήσουν οι εχθροπαξίες.

ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 08:05

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 22:40

Τουρκία: Στο Αιγαίο το "Πίρι Ρέις", απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης - Με αντι-NAVTEX απάντησε η Αθήνα

Το ωκεανογραφικό τουρκικό σκάφος θα κινηθεί σε περιοχές του Αιγαίου που βρίσκονται εντός της δυνητικής ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και την περιοχή ελληνικής ευθύνης έκδοσης NAVTEX.

14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 03 Οκτ 2025 | 18:56

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πια ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης

"Η Ελλάδα του 2025 δεν έχει ανάγκη από ακοστολόγητα συνθήματα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του 14ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ

"Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" 03 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης: Τα δύο βασικά "όπλα" της αντιπολίτευσης γκρεμίστηκαν από την κ. Κοβέσι

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση, πρώτη απ' όλους, έκανε παραδοχές.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 03 Οκτ 2025 | 13:43

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Google: "Μας απασχολεί η προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο"

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση του ψηφιακού εθισμού.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 03 Οκτ 2025 | 09:41

Nέα Navtex της Τουρκίας για έρευνες του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο - Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα

Μένει να φανεί πλέον αν το ερευνητικό θα εξέλθει του κόλπου της Σμύρνης ή αν πρόκειται για μια ακόμη ανταλλαγή Navtex – αντι-Navtex.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 03 Οκτ 2025 | 07:38

ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, οι δύο "εφιάλτες" της κυβέρνησης - Δύσκολη η ανάκαμψη όσο τα μέτωπα είναι ανοιχτά

"Όσοι έλεγαν ότι η κ. Κοβέσι θα έρθει στην Ελλάδα και θα κάνει εκστρατεία σε βάρος της χώρας, έκαναν μεγάλο λάθος" λένε κυβερνητικές πηγές.