Συμβουλές...αριστεροσύνης στον Σούλτς από τον Τσίπρα, τι είπαν στο τηλέφωνο

Το δρόμο της... αριστερής υπευθυνότητας υπέδειξε στον επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα Παρασκευή

sumboulesaristerosunis-ston-soults-apo-ton-tsipra-ti-eipan-sto-tilefwno
SHARE THIS
0
SHARES

Το δρόμο της... αριστερής  υπευθυνότητας υπέδειξε στον  επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σε τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών ενώ ο  Αλέξης Τσίπρας ήταν στο δρόμο για το αεροδρόμιο αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μακρόν αλλά και με τον πρώην πρόεδρο Ολάντ, ο Γερμανός ηγέτης τον ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από κατάρρευση συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, ενόψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της Ε.Ε. και για αλλαγές στην ευρωζώνη και ενθάρρυνε τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μα ευκαιρία που δε πρέπει να χαθεί...», του είπε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook