
Την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθούν στην Λευκωσία ο Αλέξης Τσίπρας με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Αιγύπτιο ομόλογο του Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.
Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «τα ενεργειακά θέματα, που αφορούν τα συμφέροντα των χωρών που εμπλέκονται».
Την Δευτέρα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον κ. Σίσι, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, θα επισκεφθεί την Κύπρο.
Σε σχετική ερώτηση, προσερχόμενος σε εκδήλωση για την επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε, «ό,τι είχα να πω το έχω πει χθες». Είπε ότι δεν επιθυμεί να γίνεται συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και πρόσθεσε πως ο Σαάντ Χαρίρι «είναι φίλος, από ενδιαφέρον μιλήσαμε. Η ουσία είναι ότι σε λίγες μέρες, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα επιστρέψει είτε στο Λίβανο, είτε θα επισκεφθεί μια σειρά άλλων χωρών, ευελπιστώ μεταξύ άλλων, και την Κύπρο».
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr